Hur extraherar olja från apelsinskal

Oljan som extraheras från apelsiner används i ett antal rengöringsmedel och matrecept på grund av dess trevliga arom och kraftfulla lösningsmedelsegenskaper. Det är också tros att ha ett antal hälsofördelar. Med några rindningar kan du skapa orange olja hemma för att använda för en rad olika ändamål. Du kan också snabbt extrahera orange olja och infusera den med vanliga matoljor för att skapa doftolja för användning i matlagning och runt huset.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra orange eterisk olja i en burk
  1. Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 1
1. Montera dina material. För att extrahera orange olja i en burk, behöver du en masonburk, en zester och lite kornalkohol. Eftersom det är i stort sett smaklöst, fungerar vodka bäst för att skapa orange olja. Det kommer inte att späda eller överväldiga den orange doften i den färdiga oljan.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 2
    2. Ta bort apelsinskalorna. Den essentiella oljan i apelsiner, limonen, finns i stor utsträckning i skalet. På grund av detta kommer du att vilja ta bort skalen från apelsiner innan du gör din olja. Du kan antingen skära skalet från apelsinen med en kniv eller slipa av skalet med en zester.
  • För bästa resultat, undvik att skära av någon av pith. Denna del av orange har mycket liten limonen och kommer att göra din blandning bitter.
  • Om du inte har en Zester, kan du också använda en mikroplan, en grönsakspeeler eller en paringkniv.
  • Mängden apelsiner som används kan variera. Det beror på hur många apelsiner du har eller hur mycket eterisk olja du vill göra.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 3
    3
    Torka skalen. När du har tagit bort skalen måste du låta dem torka. Placera dem på en pappershandduk och lämna dem i direkt solljus tills de är helt torra. Beroende på luftfuktigheten i ditt område kan det ta ett par dagar. För att påskynda processen, försök att hugga de apelsinskal i små bitar (1 i eller 2.5 cm).
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 4
    4. Mala skalen. Efter att skalen har torkat, placera dem i en matberedare. Slipa dem tills de är en grov konsistens. Undvik att torka dina skal. Detta kan få dem att förlora några av deras limonen.
  • Om du använde en mikroplan eller en zester, behöver du inte mala peelen ytterligare.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 5
    5. Varma kornalkoholen. Fyll en skål med varmt kranvatten. Det borde vara varmt men inte alltför varmt (omkring 90 grader Fahrenheit eller 32 grader Celsius). Placera flaskan av kornalkohol i det varma vattnet och låt det suga i ca 20 minuter.
  • Vodka fungerar bra för denna process.
  • Du kan använda kall alkohol. Men varm alkohol hjälper dig att få mer olja.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 6
    6. Täcka skalen med varmkornalkohol och ge dem en skaka. Placera den zaserade eller marken apelsinskal i en masonburk. Häll i tillräckligt med alkohol för att helt täcka apelsinskalorna. När du har täckt slipsen, säkra locket och skaka kraftigt burken i flera minuter.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 7
    7. Låt blandningen sitta i två eller tre dagar. Under den tiden kan du också vilja skaka blandningen två eller tre gånger om dagen. Du kan också överväga att låta sitta längre än några dagar. Ju mer du skakar det och ju längre du låter det sitta, desto mer olja kommer du att få från din blandning.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 8
    8. Spännblandningen. Använda ett kaffefilter eller en ostduk, spänna blandningen i en grundrätt. Var noga med att klämma hela vätskan i skålen.
  • Bild med titeln extraktolja från apelsinskalar Steg 9
    9. Låt alkoholen avdunsta. Täck skålen med en trasa eller pappershandduk och låt den sitta i några dagar. Detta kommer att tillåta den återstående alkoholen i blandningen att avdunsta. När alkoholen har avdunstats kommer du att vara kvar med orange olja.
  • Låt inte handduken falla i blandningen. Det kommer att suga upp oljan.
  • När alkoholen har avdunstats, sätt den återstående oljan i en behållare med lock.
  • Metod 2 av 3:
    Infusande olja med orange
    1. Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 10
    1. Välj en typ av olja. När du är infusion av en olja, vill du välja något som har en mild smak och accepterar smaken av vad som är tillagas i det. Olivolja är allmänt tillgänglig och lätt att infusera. Men sin egen smak kan vara för stark. Överväg att använda extra jungfruolja, jordnöts, grapeseed eller avokadooljor. Dessa oljor har alla lättare smaker.
    • Att välja en lättare olja hjälper till att säkerställa att din olja har den smak och arom du vill ha.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 11
    2. Riva skalen. Innan du börjar, se till att du tvättar och torkar din orange för att undvika att introducera eventuella bekämpningsmedel i din olja. Använd sedan en zester, mikroplan eller en peeler för att ta bort apelsinskalet. Antalet apelsiner som används med varierar beroende på mängden infuserad olja du gör. I allmänhet behöver du ca 2 matskedar (30 ml) zest för varje kopp olja.
  • Undvik att ta bort någon pith.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 12
    3. Värm oljan och zest. Placera den orange zest i en liten kastrull och täck den med olja. Varma pannan över medelvärme i ungefär fem minuter eller tills oljan börjar bubbla. Låt inte oljan och zest bli för varm eller det kommer att börja brinna och förstöra smaken och lukten.
  • Uppvärmning av orange zest extrakt den orange oljan som kommer att infunderas med din andra olja.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 13
    4. Ta bort pan från värme. Låt kastrullen svalna i några minuter. För en mildare infusion, använd en slitssked för att ta bort bitarna av zest från oljan medan den kyls. Om du vill ha det att ha en starkare smak, lämna den zest i oljan medan det svalnar och spänner ut det innan tappning.
  • Om du tar bort zest under kylning, kommer din olja att ha en ljusare färgning. Om zesten stannar i under kylning, kommer du att ha en molnfärgning.
  • Metod 3 av 3:
    Använda orange eterisk olja
    1. Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 14
    1. Blanda med castile tvål. Du kan göra ett kraftfullt och miljövänligt rengöringsmedel när du blandar orange olja med castile tvål. Lägg bara till en tesked av orange oljextrakt till en flaska castile soap och du har en bra all-purpose cleaner. Eftersom castile tvål är gjord av växtoljor, istället för kemiskt rengöringsmedel, är det säkert på känslig hud och biologiskt nedbrytbar.
    • Limonen är en naturlig fettskärare och lösningsmedel. Det är särskilt effektivt vid rengöringskrukor, kokkärl och andra köksredskap.
    Expertips
    Ritu thakur, ma

    Ritu thakur, ma

    Naturhälsovård Professionalritu Thakur är en vårdkonsult i Delhi, Indien, med över 10 års erfarenhet av Ayurveda, naturopati, yoga och holistisk vård. Hon fick sin kandidatexamen i medicin (BAMS) 2009 från Bu-universitetet, Bhopal följt av hennes mästershälsovård 2011 från Apollo Institute of Health Care Management, Hyderabad.
    Ritu thakur, ma
    Ritu thakur, ma
    Naturhälsovårdspersonal

    Du kan också blanda din apelsinfärgolja i en kräm eller bärolja. Orange Peel Oil är en bra källa till antioxidanter, polyfenoler och vitamin C, och det hjälper till att avlägsna mörka fläckar, rynkor och andra tecken på åldrande från ditt ansikte och nacke. För att använda den, blanda det med din favorit ansiktsgrädde och massera den i din hud. Du kan också blanda den med en bärarolja som olivolja, argan eller grapeseed olja. Men undvik att använda den orange oljan ensam, för det kan irritera din hud.

  • Bild med titeln extraktolja från apelsinskalar steg 15
    2. Applicera som en buggavvisande. Insekter hatar limonen, och en liten dab av orange olja kan hålla dem av dig i timmar. Helt enkelt dab lite runt nacken, armar och andra utsatta områden, och du kommer att märka en minskning av bugbett. Du kan också placera en liten limonenolja runt campingplatsen för att avvärja buggar.
  • Undvik att ha limonen runt en öppen flamma. Det är extremt brandfarligt. Faktum är att det är så brandfarligt att apelsinskalor gör bra känslighet.
  • Bild med titeln Extract Oil från Orange Peels Steg 16
    3. Deodorize nästan vad som helst. En droppe eller två av orange olja kan lätt maskera dåliga luktar. Försök att gnugga en liten orange olja inuti en särskilt stinkande papperskorgen. Faktum är att ett antal kommersiella deodorizerare innehåller limonen som ett rengörings- och deodoriserande medel. Du kan göra din egen deodoriserare genom att kombinera trettio droppar orange olja med två koppar bakpulver.
  • Bild med titeln extraktolja från apelsinskalar steg 17
    4. Förbättra din hälsa. Den eteriska oljan som finns i apelsiner är tänkt att hjälpa till med flera typer av cancer. Läkare har också använt limonen för att bryta upp gallstenar, och det finns några bevis på att det kan sänka kolesterolnivåerna. Emellertid är orange olja eller något tillägg som innehåller limonen ingen ersättning för korrekt medicinsk behandling.
  • Var noga med att rådgöra med din läkare innan du tar ett limonentillskott eller intag av orange olja.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kallpressning är ett annat sätt att extrahera olja från apelsinskalor. Men den här metoden är bara praktisk om du är massproducerande orange olja.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande