Hur man lägger till doft till ett ljus

Det finns många anledningar att bränna doftande ljus. Vissa väljer att göra det för att eliminera eller dölja fula order i huset eller skapa en mer festlig och välkomnande atmosfär. Andra använder dem för sina aromaterapiförmåner som hjälper sinnet, kroppen och andan genom att stimulera sinnena. Oavsett varför din anledning kan vara, kan du göra egna doftljus på nolltid. Välj från hundratals dofter tillgängliga och låt din kreativitet springa vild med att blanda och matcha dem. Hitta en sensationell lukt alla dina egna.

Steg

Metod 1 av 4:
Med doftolja
  1. Bild med titeln Lägg till doft till ett ljussteg 1
1. Samla material. Du har förmodligen redan ett unscented ljus hemma, men om inte, kan du hitta en på butiker som säljer heminredning. Köp den doftande doftoljan vid en ljusbutik så att du kan lukta flera alternativ.
  • Bild med titeln Lägg till doft till ett ljussteg 2
    2. Köp doftolja. Fragrance Oils är helt enkelt en syntetiskt skapad lukt. Många parfymer skapas med hjälp av doftoljor eftersom doftalternativen är rikliga. Det är också ett billigt sätt att lägga doft till ljus.
  • Oljor kan köpas högst stora återförsäljare som säljer heminredning eller ljusprodukter.
  • Expertips
    Glädje cho

    Glädje cho

    Designer & Style Expert, Oh Joy!Joy Cho är grundare och kreativ chef för livsstilsmärket och designstudio, oh glädje!, Grundades 2005 och baserade i Los Angeles, Kalifornien. Hon har författat tre böcker och rådfrågas för kreativa företag runt om i världen. Joy har fått namnet en av tidens 30 mest inflytelserika människor på Internet i 2 år i rad och har det mest efterföljande kontot på Pinterest med mer än 13 miljoner anhängare.
    Glädje cho
    Glädje cho
    Designer & Style Expert, Oh Joy!

    Dubbelkontrollerar att du köper rätt typ av eterisk olja. Leta efter doftande oljor som är utformade för att göra ljus. De är vanligtvis lättillgängliga på hantverksbutiker.

  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 3
    3. Tänd ljuset. Låt det brinna i flera minuter eller tills om en tum djup pool av smält vax har ackumulerats runt vek. När det här händer, blåsa ljuset ut.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 4
    4. Lägg till doftolja. Använd en ögondroppare för att lägga till några droppar doftolja i den heta poolen av smält vax. Ca 3-4 droppar bör räcka för att skapa en fin, ljus doft. Men om du vill ha en rikare doft, lägg till flera droppar.
  • Varje flaska doftolja är lite annorlunda så läs instruktionerna för bästa resultat. Flaskan kommer att erbjuda insikter om hur koncentrerad din speciella olja är.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 5
    5. Rör om vaxet. Använd en tandpetare eller annat litet instrument för att blanda vaxet och oljan. Börja med små cirklar nära veken och arbeta dig till ytterkanterna. Var så noggrann som möjligt för att skapa en jämn fördelning av olja. Blanda långsamt för att undvika att göra en röra eller splatterar varmt vax på dina händer.
  • Du kan skapa en unik doft genom att lägga till två oljor. Tänk på kombinationer som vanilj och ros eller lavendel och tall.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 6
    6. Låt vaxet svalna. Vänta på att vaxet svalnar och härdar helt. Detta tar flera minuter. Att göra detta tillåter oljan att bosätta sig i vaxet och absorbera verkligen, vilket ytterligare förbättrar doften.
  • Bild med titeln Lägg till doft till ett ljussteg 7
    7. Tänd ljuset. När det är klart, förrätta ditt ljus. Inom några sekunder kommer du att kunna lukta doften du har lagt till. Efter flera minuter kommer lukten att fylla rummet.
  • Om du är missnöjd med doftens styrka, notera hur många droppar du lagt till och öka numret för nästa gång.
  • Om du inte kan lukta någonting alls, blåsa ljuset ut igen och upprepa stegen att lägga till droppar till vaxet, blanda, så att det kan svalna och lindra.
  • Metod 2 av 4:
    Använda vaxpärlor
    1. Bild med titeln Lägg till doft till ett ljussteg 8
    1. Göra ett fritt ljus. Du behöver vaxpärlor som är små vaxbollar, något större än sand. Dessa är tillgängliga i en myriad av färger. Du behöver också en glasburk, vek och en viktig olja av ditt val. Glasburken kan vara vilken storlek som helst, baserat på dina önskemål. Du kan även använda något du har hemma som en masonburk eller liten glasskål.
    • Vaxpärlor och veck kan köpas på den lokala hantverksbutiken, tillsammans med en eterisk olja.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 9
    2. Häll pärlor i behållaren. Med en hand, håll vek i mitten av den önskade behållaren och häll dina vaxpärlor runt den. Fyll inte behållaren helt. Lämna om en tum av rum på toppen. Veken ska också stå något över pärlorna. Använd en sked för att platta och släta toppen av pärlorna så att de är jämnt fördelade i behållaren.
  • Om väskan är för lång, klippa det bara i storlek och spara det återstående stycket för ett framtida projekt.
  • Undvik vek med metall i dem som bly, eftersom det här är ett toxin. Välj istället en av soja eller bin vax.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 10
    3. Lägg till eterisk olja. En eterisk olja är en högkoncentrerad doft som produceras med växter, löv och blommor. Aromaterapifördelarna är rikliga eftersom de främjar hälsa, positivitet, glädje och mer. Använd en dropper för att lägga till några droppar olja på pärlorna. Ca 3-4 droppar bör räcka för att skapa en fin, ljus doft. Men om du vill ha en rikare doft, lägg till flera droppar. Användning av en tandpetare, rör långsamt pärlorna så att oljan kan tränga in i hela behållaren.
  • Varje flaska eterisk olja är lite annorlunda så läs instruktionerna för bästa resultat. Flaskan kommer att erbjuda insikter om hur koncentrerad din speciella olja är. Tänk på att eftersom eteriska oljor är naturliga, är de mer potenta än doftoljor så lite går långt.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 11
    4. Låt pärlorna vila. Medan du kan tända ditt ljus omedelbart, för bästa resultat, låt doften absorbera i hela behållaren och bosätta sig. Väntar 24-48 timmar är bäst. Om behållaren har lock, täck det under den här tiden.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 12
    5. Tänd ljuset. När du är klar, tänd veken och njut av din doft.
  • Metod 3 av 4:
    Använda doftande kuber
    1. Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 13
    1. Köp doftande kuber. Doftande kuber är små vaxbitar med en kraftfull doft. De flesta stora återförsäljare bär doftande kuber och det finns hundratals att välja mellan. Medan de flesta lägger dem på en varmare, vilket gör att de smälter och avger en lukt, kan de användas tillsammans med ljus.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 14
    2. Tänd ljuset. Använd ett ljus av ditt val, låt det brinna i flera minuter eller tills ungefär en tum djup pool av smält vax har ackumulerats runt vek. När detta händer, placera den doftande vaxkuben i det smälta vaxet. Flammen kommer att hjälpa det doftande vaxet fortsätter att smälta ner och avge en stark lukt som fyller upp rummet.
  • Känna av vaxbitarna är så starka, överväga att skära dem i halva med en smörkniv.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 15
    3. Fortsätt att njuta av. Det doftande vaxet smälter för att bilda ett lager av vax. Varje gång du lyser detta ljus, fortsätter det doftande vaxskiktet att avge en lukt under en längre tid.
  • Metod 4 av 4:
    Gör ett doftljus från början
    1. Bild med titeln Lägg till doft till ett ljussteg 16
    1. Samla material. För att göra ditt eget ljus, behöver du en väska med soja vaxflingor, en vek (mer om man gör flera ljus), en glasbehållare för ljuset, en doftolja av dina val, spett och en glasmätningskopp. Du kommer att kunna hitta dessa objekt på en hantverksbutik.
    • Överväga att använda palm eller bivaxflingor som ett alternativ.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 17
    2. Sätta veken. Ta tag i behållaren efter eget val. Detta kan vara en glasskål eller en masonburk. Lägg metalländen på väven längs botten av behållaren. Tape den övre änden av vek till en spett så att veken dras helt rakt. Lägg spetten ovanpå behållaren med den utsträckta viken.
  • Om väskan är riktigt lång, klippa det helt enkelt med sax. Det ska nå lite över behållarens fälg.
  • Om en skewer inte är tillgänglig, kommer nästan vad som helst kommer att fungera. Försök använda ett köksredskap istället.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 18
    3. Mät dina vaxflingor. Använd en glasmätningskopp för detta. Du behöver två gånger mängden vaxflingor som storleken på din behållare. Till exempel, om din behållare mäter en kopp, häll två koppar vaxflingor.
  • Om du är osäker på storleken på din behållare, fyll bara behållaren med vatten. Häll vattnet från behållaren i en mätkopp för att ha en exakt mätning.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 19
    4. Smälta vaxet. Fyll en kastrull halvvägs med vatten. Sätt sedan din glasmätningskopp med vaxflingor i vattnet. Se till att vatten inte kommer in i behållaren. Om det är, måste du hälla lite vatten.
  • Vänd din värme till medelhög och rör om vaxet med en metallsked eller spatel. En gång helt smält, stäng av värmen. Detta tar bara några minuter.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 20
    5. Lägga doft. Med hjälp av en eterisk olja, lägg till ca 10 droppar i det smälta vaxet. Detta kommer att skapa ett måttligt doftande ljus. För en starkare doft, lägg till fler droppar. Rör vaxet och doften långsamt med en tandpetare eller metallsked.
  • Kom ihåg att du kan ersätta den eteriska oljan med en doftolja eller doftkub, om det är mer lättillgängligt.
  • Varje flaska olja kommer att ha specifika instruktioner om antal droppar, följ dessa riktlinjer för bästa resultat.
  • Bild med titeln Lägg doft till ett ljussteg 21
    6. Häll vaxet i behållaren. Använd en ugnsmitt för att hålla glasmätningskoppen. Håll spetten så att veken inte skiftar medan du häller. Häll långsamt det doftande vaxet i behållaren. Låt vaxet sitta och svalna i 3-4 timmar.
  • Bild med titeln Lägg till doft till ett ljussteg 22
    7. Bränna ljuset. Efter att ljuset är helt stelnat, ta bort skewer. Känn dig fri att bränna ditt doftande ljus och njut av.
  • Dessa gör också utmärkta, billiga gåvor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Blanda dofter för att skapa en unik doft.

    Varningar

    Lämna inte brinnande ljus obevakade.

    Saker du behöver

    • Doftolja / eterisk olja
    • Matcha eller lättare
    • Doftande waxcubes
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande