Hur man extraherar tigermutterolja hemma

På egen hand gör tigermuttrarna ett gott mellanmål eller en crunchy topping på någon efterrätt. När de är uppvärmda eller pressade, utsöndrar Tiger Nuts en smakfull olja som du kan använda när du lagar mat eller drizzled på någon maträtt. Medan du kan hitta Tiger Nut Oil i de flesta hälsokostaffärer, gör din egen är mycket mer givande. Vi har svarat på dina frågor om Tiger-mutterolja så att du kan lära dig hur du extraherar det direkt från ditt eget kök.

Steg

Fråga 1 av 4:
Hur skalar du tiger nötter?
  1. Bild med titeln Gör en skål Steg 11
1. Blötlägg tigermuttrarna i vatten i ca 8 timmar. Tiger nötter med skalen på är lite tuffa, och de kan vara svåra att äta och laga mat med. Nedsänk nötterna i vatten i 8 till 10 timmar för att mjukna upp och lösa skalen.
  • Skalarna kommer naturligtvis att komma i sin egen när de är i vatten - inget behov av att faktiskt skala dem med dina händer.
Fråga 2 av 4:
Hur extraherar du olja från nötter hemma?
1. Använd en oljepressmaskin om du har en. Häll dina tigerötter i tratten i toppen av pressen och sätt sedan på den (om du använder en manuell tryckning, tänd ljuset istället). Veva handtaget för att krossa muttrarna och extrahera oljan i en flaska under pressen.
  • 2. Steka muttrarna och extrahera oljan om du inte har en press. Sprid dina skalade tigerötter ut på ett bakplåt och sätt dem i ugnen vid 350 ° F (177 ° C) i ca 20 minuter. Mash de rostade nötterna i en massa, lägg sedan dem i en kruka på medium värme. När nötterna värmer upp, kommer oljan naturligt att skilja, och du kan skopa ut ur krugen med en sked.
  • Fråga 3 av 4:
    Vad används tigermutterolja för?
    1. Du kan använda tigermutterolja i stället för olivolja för de flesta rätter. Försök drizzling på sallader, blanda det med pasta, eller använda den på aptitretare. Den har en rik, lite nutty smak som inte är överväldigande, så det går bra med smakliga rätter.
    • Du kan också försöka använda tigermutterolja i hemlagade skönhetsprodukter, som ansikte och hårmasker.
    Fråga 4 av 4:
    Finns det några nackdelar att äta tiger nötter?
    1. Bild med titeln Ge ett depo skott steg 9
    1. Om du är känslig för högfibermat, kan du uppleva gas. Människor med irritabel tarmsyndrom (IBS) är mer benägna att känna sig uppblåsta eller gasformiga efter att ha ätit en handfull tigermuttrar. Om du upplever illamående eller diarré, skära tillbaka på hur många tigermuttrar du äter varje dag.

    Tips

    Om du extraherar tigermutterolja genom att värma den på spisen, försök att inte låta det röka. Detta kan göra smaken av oljan smaka lite.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande