Hur man undviker orange foundation

Du kan kämpa för att hålla din grund att se enkel och naturlig hela dagen, speciellt när den har en tendens att förvandla en plötslig nyans av orange. Orange ser grunden orsakas ofta av en reaktion mellan din hud och kemikalierna i stiftelsen. Detta kan leda till oxidation, som då kan skapa en orange ser på din hud. Du kan motverka Orange Looking Foundation genom att justera Foundation Shade och genom att tillämpa din fundament korrekt. Du kan också se till att du behåller din grund under hela dagen så det ser friskt och naturligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Justera din grundskugga och typ
  1. Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 1
1. Prova en lättare grundskugga. Om du märker att din grund blir en obehaglig nyans av orange när du använder den, kanske du vill försöka gå en till två nyanser lättare än din normala nyans. Ibland kan du använda en ljusare nyans att göra din grund mindre mörk och göra någon oxidation mindre märkbar på din hud. Den lättare nyansen hjälper till att motverka utseendet på en orange tinge på din hud, även om oxidation uppstår.
  • Du kan försöka använda en grund som är en nyans lättare än din normala nyans i samma märke eller byta till ett varumärke som har en bredare mängd nyanser. Se till att du testar grunden ordentligt på ditt ansikte för att säkerställa att skuggan inte är för ljus och kommer fortfarande att blandas bra in i din hud.
  • Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 2
    2. Undvik stiftelser som innehåller SPF. Stiftelsen med SPF är gjord av ingredienser som zink och titan. Dessa ingredienser kan sedan interagera med färgprodukterna i stiftelsen, vilket leder till en förändring i skuggfärgen.
  • Du kan välja en grund som inte innehåller SPF så att du kan undvika en reaktion på ditt ansikte som kan leda till en orange tinge. Istället kan du investera i ett inställningspulver som innehåller SPF så att din hud fortfarande är skyddad från solen, men det är inte risk att vända orange.
  • Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 3
    3. Testa grunden innan du använder den. Du bör alltid testa smink på din hud innan du åtar dig att använda den heltid. Du kan försöka ha på sig en liten lapp av stiftelsen på sidan av ditt ansikte i några timmar för att se till att det inte reagerar med din hud och skapar en orange tinge. Eller du kan tillämpa ett helt ansikte av fundamentet och testa det hemma för några timmar för att säkerställa att skuggan inte ändras.
  • Du bör testa alla dina sminkprodukter, från grunden till primer till ögonskugga, innan du förbinder dig att använda dem på en daglig dag. Detta kommer att se till att din hud inte har en negativ reaktion på någon av produkterna.
  • Metod 2 av 3:
    Applicera din fundament korrekt
    1. Bild med titeln Undvik orange Foundation Steg 4
    1. Använd en Mattificerande primer. Om du har fet hud, kan du vara mer mottaglig för att sluta med Orange Looking Foundation. Detta beror på att oljorna i huden kan interagera med stiftelsen och ändra skuggan. Du kan motverka överflödig olja på huden genom att använda en mattningsprimer på ditt ansikte innan du tillämpar foundation.
    • Använd en ren makeupborste för att applicera den mattningsprimer på ren, exfolierad hud. Detta kommer att se till att din grund går smidig och är mindre benägna att byta nyanser.
  • Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 5
    2. Se till att ditt ansikte är torrt innan du tillämpar Foundation. Det är också viktigt att du låter varje produkt du använder torrt väl i ansiktet innan du lägger eller lägger till mer produkt till den. Att ha överskott av fukt på ditt ansikte kan få huden att reagera med din grund och leda till en förändring i grundskiftan.
  • När du väl applicerar en sminkprimer eller ett ansiktsfuktare, låt produkten torr. Använd fingrarna för att lätt röra ditt ansikte för att se till att produkten har torkat innan du tillämpar någon grund.
  • Du kan också använda blottpapper eller en ren vävnad för att lätt dab bort eventuellt överskott av fukt på ditt ansikte, särskilt på ditt T-zon-område. Detta skulle vara ditt panna, näsan och din haka.
  • Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 6
    3. Dab på stiftelsen. Använd alltid din fundament ordentligt och jämnt så det verkar friskt och rent på ditt ansikte. Dabbing grunden på med rena fingertoppar eller med en ren makeupborste till Stipple på stiftelsen kommer att se till att det torkar ordentligt. Det kan också bidra till att sänka sannolikheten för att stiftelsen verkar kaka, tjock eller orange.
  • Försök att tillämpa ett jämnt lager av fundamentet genom att dabbing eller stippla det på din hud. Blanda grunden med rena fingrar eller en ren sminksvamp. Sopa aldrig, gnugga eller smita på stiftelsen.
  • Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 7
    4. Gå till ett inställningspulver som matchar din grund. Du kan försöka använda ett inställningspulver för att hålla din fundament att se fräsch och för att undvika en orange tinge senare på. Leta efter ett inställningspulver som är samma varumärke som din grund, eftersom det kommer att se till att de två produkterna kommer att reagera bra med varandra. Att använda ett inställningspulver som tillverkas av ett annat varumärke kan leda till en negativ reaktion på din hud och oxidering, vilket kan leda till ett orange utseende.
  • Kontrollera att din foundation är torr innan du applicerar inställningspulver. Använd en ren sminkborste för att applicera inställningspulvret och se till att inställningspulvret sitter på huden i ett, jämnt lager.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla din grund
    1. Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 8
    1. Använd bläckpapper på några oljiga områden. Du kan behålla din grund under hela dagen eller natten genom att hålla blottpapper med dig. Kontrollera regelbundet och använd bläckpapper för att ta bort eventuella oljiga områden på din hud. Att ta bort överskott av olja kan bidra till att förhindra oxidering och hålla din grundskugga från att ändra färg.
    • Alltid dab vid några oljiga områden med blottpapper eller en ren vävnad. Undvik att gnugga eller skrubba några oljiga områden, eftersom det bara förstör din grund och kan leda till breakouts eller irritation på din hud.
  • Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 9
    2. Fuktar din hud. Du bör se till att din hud är hydratiserad så det blir inte torr eller fläckig. Använd en vattenbaserad fuktkräm för att hålla huden hydratiserad, speciellt om du har fet hud. Försök att komma till vana att applicera fuktkräm på morgonen och på natten så blir din hud hydratiserad.
  • Hud som är uttorkad kan sluta producera för mycket olja, vilket leder till fet hud. Fet hud kan då orsaka en reaktion med grund som kan leda till en förändring i skuggan.
  • Bild med titeln Undvik orange fundament steg 10
    3. Byt fundament om det fortsätter att vända orange. Om du märker att din grund fortsätter att visas orange trots att du justerar din grundskugga eller typ, kan du behöva byta till ett annat varumärke. Prova flera olika märken för att hitta den som är rätt för dig.
  • Att hitta rätt grund för din hud kan vara knepig, så var inte rädd för att fråga en säljare för hjälp. Du kanske också vill be om prover av olika fundament och testa dem alla ut för att hitta rätt märke och skugga för din hudtyp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande