Hur lockar man kolibrier

Hummingbirds bor hela västra halvklotet, och kommer att göra sitt hem någon plats de kan hitta en bra källa till mat, vatten och skydd. Deras lilla storlek och akrobatiska flygande manövrer gör dem roliga och underhållande att titta på. Skapa en miljö i din gård med ljusa färger, matare och en trädgård som lockar kolibrier och uppmuntrar dem att stanna.

Steg

Del 1 av 3:
Att locka kolibrier i trädgården
  1. Bild med titeln lockar kolibrier steg 1
1. Plantera en kolibri trädgård. För att få kolibrier det naturliga sättet, plantera en trädgård som är speciellt inriktad mot vad som lockar dem. Det betyder en trädgård full av azaleor, bietbalsam, fjärilbuskar, columbine, foxglove, hostas och morgonhärligheter (alla är fulla av läckra nektar och är ljusa och färgglada). Välj sorter som har mycket lite lukt, men har en hög sikt och nektarproduktion.
  • Du kan använda träd, vinstockar, buskar och blommor, både perenner och åringar - dessa förslag är bara början på listan. Andra idéer inkluderar kaprifol, cypress vinstockar, korallklockor och impatiens.
  • Tubular blommor håller de flesta nektar därför, dessa typer av blommor är mest tilltalande för dessa små surrande fåglar.
  • Bild med titeln lockar kolibrier steg 2
    2. Växt på ett kontinuerligt blommande schema. Olika växter och blommor blommar på olika tider under våren och sommaren. För att vara säker på att det alltid finns blommor i din kolibri trädgård, plantera några blommor som blommar tidigt, några som blommar mitten av säsongen, och lite som blommar sent.
  • Deadhead dina blommor, för att hålla dem blommande längre. Det betyder att efter att blommor bara har visat, skär du av sina fröhuvuden och lurar dem till att de fortfarande behöver blomstra. De kommer att blomstra en gång hälsosamt och tungt.
  • Bild med titeln lockar kolibrier Steg 3
    3. Använd inte bekämpningsmedel runt dina kolibriplantor. Fåglarna kunde äta bekämpningsmedel, skada eller ens döda sig i processen. Dessutom äter fåglarna de insekter som sprayen dödar, så du skulle också döda sin källa till protein. Kort sagt, hoppa över bekämpningsmedlen. Hummingbirdarna kan ta hand om några av buggarna för dig.
  • För att vara säker, gå alltid helt, oavsett om det betyder inga bekämpningsmedel eller inga konstgjorda sockerarter i din nektar. Hummingbirds har känsliga system och bör bara ta det som är naturligt och säkert.
  • Bild med titeln lockar kolibrier Steg 4
    4. Ge platser för kolibrier till abborre, som träd och växthängare. Kolibrier behöver också raster! När de inte flitar på med super höga hastigheter, behöver de en plats att abborre. Håll grenar eller hängare i närheten för när de behöver vila.
  • Den manliga kolibrien är territoriell och vakter både hans rymd och matkälla. Vanligtvis väljer han en perching-plats som låter honom titta på källan och hålla tävlingen borta.
  • Del 2 av 3:
    Hängande kolibri-matare
    1. Bild med titeln lockar kolibrier steg 5
    1
    Gör din egen nektar. Många tror att kolibrier svarar snabbt och mer konsekvent med hemlagad nektar. Göra tillräckligt för varje matare att vara ½ full (annars blir nektaren gammal och mögel för snabbt). Här är hur:
    • Kombinera 1 delsocker med 5 delar vatten
    • Koka 1-2 minuter
    • Kall och lagra vätskan i en återförslutningsbar behållare i kylskåpet
    • Använd inte honung eller socker sötningsmedel i stället för vanligt socker. Det finns också inget behov av att lägga till röd matfärgning till nektar-även om någon röd färg på mataren själv kan vara till hjälp.
  • Bild med titeln lockar kolibrier steg 6
    2. Hänga ihop röd Hummingbird matare när det blir varmt. Att verkligen locka kolibrier till en matare Och för att hålla konkurrensen åtminstone, få flera matare, som alla ska ha rött på dem (deras favoritfärg). Inte tillräckligt röd? Binda ett band på dem för att spotta dem ännu enklare.
  • När det gäller "när det blir varmt" beror allt på din plats. Vissa platser blir varma i januari, några i maj. När det är för dig, se till att hänga dem i början av säsongen (5-10 dagar innan du förväntar dig) så att dina kolibrier stannar ett tag!
  • Ta inte dina matare ner i slutet av säsongen! Även när din kolibrier lämnar för vintern kan du få nya kolibrier som är på väg någonstans som kan använda dina matare som ett bekvämt pit-stop.
  • Bild med titeln lockar kolibrier Steg 7
    3. Välj olika platser för att hålla fåglarna att slåss. Dina matare ska vara åtskilda långt ifrån varandra och runt hörn där en manlig kolibri inte kan skydda dem alla - manliga kolibrier är mycket territoriella. Detta kommer att öka kolibri nummer genom att ge andra män, kvinnor och ungdomar en chans att mata utan att jagas bort av en dominerande man.
  • Nestle en eller två i din trädgård, häng en upp i ett träd, och även överväga att sätta en eller två i din främre gård, där det är en säker sak som de inte kommer att ses runt tillbaka!
  • Försök att välja områden som är i skuggan, åtminstone det mesta av dagen. Detta kommer att avskräcka mögeltillväxten, som kolibrier inte är förtjust i.
  • Vissa människor föredrar att hänga alla sina matare tillsammans. Den här ingen fågel kan vara dominerande, oförmögen att slåss mot andra fåglar.
  • Bild med titeln lockar kolibrier steg 8
    4. Köp en myrskydd om det behövs. De flesta matarna har de byggt in, men om din inte, kan du köpa en separat. Du kan också gnugga en liten petroleumgel på kanterna för att hålla dem borta från nektar, men det kräver rengöring varje par dagar.
  • Bin är lite svårare att bli av med. En bee-proof mater är ditt bästa skott, men även det kommer inte att fungera 100% av tiden. Om du ser nektar på räcken på din matare (som droppad av fåglarna), torka upp det för att minska frestelsen till bin.
  • Bild med titeln lockar kolibrier Steg 9
    5. Ändra nektar var 3-4 dagar. Även om all nektar inte är borta, ändra nektar. Om du inte gör det kommer det troligen att forma - det händer ännu snabbare i varmare klimat. Detta är till stor del varför du bara ska fylla dina matare 1/2 fulla.
  • Med varje byte av nektar, skölj ut mataren med varmt vatten - använd inte diskmedel. Om det finns mögel (du ser svarta fläckar), skrubba den av eller använd sand och skaka det tills mögel kommer lös.
  • Hummingbirds föredrar rena matare, och kommer faktiskt att överge en matare som försummas. För att hålla dina kolibrier glad, håll dina matare rena.
  • Del 3 av 3:
    Att locka kolibrier i din gård
    1. Bild med titeln lockar kolibrier steg 10
    1. Dekorera din gård i rött. Det betyder röda grubbla bollar, röda trädgårdsflaggor och röda gräsmatta, förutom mer naturliga detaljer, som blommor. I sin ständiga sökning efter nektarproducerande blommor lockas hungriga kolibrier till färgen röd mer än någon annan. Du kan också vända din gård till en kolibriamagnet genom att hänga röda bågar, band och dekorationer.
    • Om något blir blekat, tråkigt, eller färgen har gnidit av, ommåla det! Och om det bara är ett litet område som behöver en touch upp, är Red Nail Polish billigt och arbetar underverk.
  • Bild med titeln lockar kolibrier Steg 11
    2. Använd orange eller röd reflekterande landmätarens tejp. Inte bara är bandet som är användbart eftersom det är ljust färgat, det anses att kolibrier är känsliga för ultravioletta strålar, som dessa fluorescerande band reflekterar i överflöd. Du kan hitta landmätarens tejp i de flesta hårdvaruaffärer och det är också billigt.
  • Bild med titeln lockar kolibrier steg 12
    3. Installera en grunt fontän med en uppåtgående spray eller en fin dimma. Eftersom de är så små får kolibrier vanligtvis tillräckligt med vatten genom att dricka daggen som samlar på löv. Men de har ett starkt behov av att bada på grund av den klibbiga nektar de äter. De älskar en fin dimma eller spray för att vara cool och ren.
  • Placera detta i ögonblicket av dina matare - som kolibrier är bäst, det är lättare att se, desto lättare är det för dem att hitta.
  • Håll vattnet som strömmar! Om fontänen är i solen, kan vattnet indunstas snabbare än du inser. Kontrollera det varannan dag eller så för att se till att vattnet är igång på rätt nivå och inga andra djur har tappat vattnet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Använd aldrig honung eller konstgjort socker i din Hummingbird-matare.Hummingbirdarna kommer att äta det, men de kan inte smälta det.
  • Undvik att använda bekämpningsmedel i din Hummingbird Garden. Förutom nektar behöver kolibrier att äta små insekter, för protein, att överleva. Förutom att döda de små insekterna som kolibrier äter, kan bekämpningsmedel också komma in i blommans nektar och sicken fåglarna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande