Hur attrahera fåglar till din trädgård

Fåglar är roliga, intressanta och väldigt roliga att titta och ta hand om i din trädgård. För att locka fåglar till din trädgård måste du se till att fåglarna har gott om mat och vatten, nestningsutrymmen och ett naturligt livsmiljö. När du har dragit fåglar till din trädgårdsmonitor och registrera de arter som besöker din gård!

Steg

Metod 1 av 3:
Tillhandahålla fåglar med mat
  1. Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 1
1. Välj lämpliga matare. För att kunna bestämma lämpliga matare bör du undersöka typerna av fåglar i ditt område. På så sätt kan du köpa en matare som är lämplig för lokala fåglar. Oavsett vilken typ av matare du väljer, se till att du rengör det regelbundet och ersätter frön var 2 till 3 dagar för att förhindra utveckling av skadliga svampar och bakterier. Här är de vanligaste materialtyperna och några av de typer av fåglar som de kommer att locka till din trädgård:
  • Brickmatare: lockar duvor, Starlings och Sparrows. Använd en brickmatare som har en skärmad, snarare än fast, botten för att tillåta dränering. Vattenuppbyggnad efter regn kan orsaka att frön roterar och underlättar utvecklingen av bakterier. Även fågeldroppar kan förorena maten.
  • Husmatare: lockar finker, blåays, kardinaler, buntings, grosbeaks, sparrows, chickadees och titmice. Matarna är täckta och därför är fröna skyddade från vatten och droppings. Du kan montera behållare på en pol eller avbryta dem från ett träd.
  • Tube matare: är cylindriska matare med små matningshål för att möjliggöra mindre frön, såsom nyjer. Dessa matare har ofta små perches och lockar mindre fåglar som finker, sparrows, titmice, chickadees och Grosbeaks.
  • SUET-matare: är konstruerade av tråd eller plastnät och kan spikas eller bindas till en trädstam, suspenderad eller fäst vid en behållare. Dessa matare lockar spett, nuthatches, chickadees, blue Jays och Starlings.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 2
    2. Ge en mängd fågelmat. Olika typer av fåglar äter olika typer av mat. Om du vill locka en mängd olika fåglar till din gård, måste du lägga ut flera matare med olika typer av frön. Till exempel, prova solrosfrön, NYGER-frön, fröblandningar, SUET och nektar. Använd dessa användbara tips för att välja maten som är bäst för fåglarna inom ditt lokala område:
  • Solrosfrön: är de mest populära fröerna och kommer att locka ett stort utbud av fåglar till din trädgård, inklusive blå jays, kardinaler, finches, chickadees, nuthatches och sparrows. Du kan också köpa solrosfrön som redan har tagits bort från sina skal för att undvika en stor röra under din matare.
  • Nyjer frön: är mycket små, högkvalitativa frön som lockar en mängd olika finches, indigo buntings, tall siskiner och vanliga redpolls. Eftersom dessa frön är så små, behöver de en speciell matare med mindre hål, såsom en rörmatare.
  • Fröblandningar: är populära bland nya fågelskådor eftersom de erbjuder en mängd fröer och lockar en rad fågelarter. De kan dock vara ganska röriga, för att fåglar kommer att välja igenom frön för att hitta vad de tycker om. Detta beteende kommer att locka markmatare som duvor, juncos, sparrows och även ekorrar.
  • Suet: är en stor källa till protein för fåglar, särskilt under vintermånaderna. Den består av en kaka av animaliskt fett som ibland är täckt av frön. För att ge fåglar med SUET måste du använda en speciell SUET-matare. Suet kommer att locka spett, nuthatches, bricks och jays och starlings.
  • Nectar: ​​är en kombination av socker och vatten och kräver en speciell matare. Typiskt används nektar för att mata kolibrier. För att göra kolibri nektar måste du lösa ett delsocker i fyra delar varmt vatten. Låt blandningen svalna till rumstemperatur innan den sätter den i mataren.
  • Gelé eller apelsiner: används för att locka orioles. Använd en specialitet oriole matare och fågelskåp gelé eller sylt. Om du hellre inte skulle ge konserver, kommer cut apelsiner också att locka den här sångfågeln.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 3
    3. Installera matare på ett säkert ställe. Du bör installera din matare i ett säkert utrymme för att undvika fönsterkollisioner och rovdjur. Matare ska installeras antingen inom 1 meter (3 fot) i ett fönster eller mer än 9 meter från ett fönster för att förhindra dödsfall från kollision.
  • Du bör också placera matare relativt nära naturligt skydd som träd eller buskar för att ge både viloläge och snabba skydd om en hök eller rovdjur är i området.
  • Som sagt, lägg inte mataren för nära buskarna eftersom de också kan ge en gömställe för andra rovdjur som katter. Ett avstånd på ca 3 meter (10 fot) är idealiskt.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 4
    4. Håll dina matare. Det är viktigt att regelbundet byta fågelfrö (vanligtvis var 2 till 3 dagar) och tvätta mataren med tvål och vatten varje vecka. Detta kommer att bidra till att ta bort eventuella skadliga bakterier och svampar som kan utvecklas som ett resultat av stillastående vatten och fågeldroppar. Det är särskilt viktigt att rengöra matare regelbundet under perioder med regnigt eller vått väder.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 5
    5. Lägg till en vattenfunktion i din trädgård. Fåglar behöver en ny, ren vattenkälla för att dricka och bada. Att ställa in en vattenkälla hjälper till att locka fåglar till din trädgård. Använd ett fågelbad som är 2.5-10cm (1-4 tum) djupt för att locka en mängd olika arter. Alternativt kommer en damm eller stor fontän också att locka fåglar till din trädgård.
  • Lägg till stenar eller kvistar till fågelbadet för att ge en plats för fåglar till abborre.
  • Fåglar lockas till ljudet av rinnande vatten, så en fontän kan hjälpa till att få fler fåglar i din trädgård.
  • Byt vatten i ett fågelbad var 2-3 dagar och lägg badet 3 meter från tätt omslag som rovdjur kan använda för att gömma sig.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa mellanslag för nestning
    1. Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 6
    1. Häng en box. Du kan hjälpa till att locka fåglar till din trädgård och uppmuntra dem att stanna och boe genom att hänga upp boxar. Nestlådor kan köpas på lokala djurförsörjningsbutiker. Dessa lådor kommer i flera olika sorter och vissa lådor är mer lämpade att bo än andra. Ta hänsyn till dessa tips när du handlar för en box för din trädgård:
    • Välj en låda med isolerande material. Leta efter en boxlåda gjord av tjockt trä (15-19 mm tjockt) som cederträ, ek eller bok. Tunnare skogar, som tall, kommer inte att vara så länge. En boxlåda gjord av keramik kommer sannolikt att vara för varmt eller för kallt för kycklingar att överleva.
    • Välj en låda som är rätt storlek för fågeln du vill locka. Olika fåglar behöver olika storlek boxar.
    • Ta inte en låda med en abborre. Perches är inte nödvändiga för boxar och kan faktiskt ge ett sätt för rovdjur som ekorrar, katter och weasels att komma åt ägg och kycklingar som bor i boxen.
    • Du kan också Gör din egen nestling.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 7
    2. Installera boxen på ett säkert och lugnt läge. Nestlådor ska hängas tidigt på våren innan fåglar börjar bo. Det är väldigt viktigt att du väljer en säker plats så att fåglar kommer att känna sig trygga och stanna kvar i din trädgård varje år. Placera din nestlåda minst 3 meter från marken och i ett område som är skyddat från vädret.
  • Se till att boxar inte är placerade för nära fågelmatare eller andra boxar eftersom det kan leda till konkurrens, och för mycket aktivitet i området kan störa ett nestpar.
  • Städa ut boxen en gång om året för att uppmuntra beläggning.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 8
    3. Ge fåglar med nestningsmaterial. Hjälp fåglar med boskap genom att lägga ut material som de kan använda för att bygga sina bonar. Du kan köpa nestningsmaterial som ull och sträng eller du kan samla ditt eget nestmaterial och placera det i trädgården för fåglarna. Till exempel kan du ge fåglar med husdjurshår, ludd eller gräsklipp. Placera bara materialen i det ihåliga av ett träd eller fästa dem på en hög med kvistar.
  • Metod 3 av 3:
    Tillhandahålla ett naturligt livsmiljö för fåglarna
    1. Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 9
    1. Växt infödda träd och buskar. Lokala fåglar älskar inhemska växter eftersom de ger en bra matkälla. Habitatförlust är en av de främsta orsakerna till befolkningsminskningar bland fåglar, och som ett resultat är det mycket viktigt att växa inhemska växtarter. Välj en mängd olika inhemska växter som kommer att erbjuda fåglar året runt mat i form av bär, nötter och nektar. Det bästa sättet att skapa en riklig trädgård året runt, är att efterlikna växtekosystemet infödda i området. Växter kommer också att ge fågelshem från potentiella rovdjur och naturliga nestningsplatser. Här är några anläggningar:
    • Svartögda susaner och solrosor: är en utmärkt källa till mat för vissa fåglar eftersom deras frön och blommor är ätbara.
    • Ferns, Thistles och Sumacs: är bra för att producera material som fåglar använder samtidigt som bonar.
    • Crabapples, Dogwoods och Serveberries: är en bra källa till mat och ger fåglar med små ätbara frukter och bär.
    • Barrträd: tallar och granträd, till exempel, ger fåglar med lock och skydd mot rovdjursarter såväl som sap och frön för att äta. De gör också bra nestningsplatser för många fåglar.
    • Lövträd: ek, körsbär och hickory träd, för att nämna några, ge fåglar med nestningsplatser samt flera matkällor. Till exempel producerar dessa träd ofta ätbara nötter och är hemma för en mängd olika insekter.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård steg 10
    2. Håll döda träd i din trädgård. Döda träd kan ge fåglar med en källa till skydd och mat. Till exempel kommer döda träd ofta att innehålla ihåliga områden och alcoves som fåglar kan använda för att näsa eller söka skydd från vädret. Insekter finns också ofta på döda träd och kan ge fåglar med en bra källa till mat.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 11
    3. Skapa en penselhög. Borsta högar kan ge fåglar med ett område att jaga, roost och till och med boet. Börja med att lägga ner några stora stockar, lägg sedan till några mindre grenar och löv. Detta är relativt enkelt och kan vara ett utmärkt sätt att använda sig av trädgårdsutklipp efter att du har beskärt träden, häckar och buskar i din trädgård.
  • Borsta högar innehåller också många insekter och kommer att ge markmatare med en utmärkt matkälla. Till exempel kommer vissa fågelarter aldrig att landa på, eller använda, en fågelmatare eftersom de gillar att äta insekter från marken. Robins, towhees och thrashers, till exempel, kommer att använda dessa högar som en matkälla.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 12
    4. Ta bort invasiva växtarter från din trädgård. Invasiva växter kommer att konkurrera med inhemska växter för utrymme, vatten och solljus. De kan ofta utesrätta de växter som föredras av lokala fågel- och insektspopulationer. Som ett resultat bör du minimera och ta bort antalet invasiva arter som planteras i din trädgård.
  • Bild med titeln lockar fåglar till din trädgård Steg 13
    5. Minska gräsmattan i din gård. Stora områden av maniked gräsmatta ger mycket lite av substans för fågelpopulationer. Om du vill locka fåglar till din trädgård, bör du minska gräsmattan och se till att trädgården är fylld med lokala växter, vattenkällor och matare. Manicured Gräs är väsentligen bortkastat utrymme och kräver mer underhåll i form av klippning, vattning och gödning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var tålmodig när du lockar fåglar till din trädgård. De kommer, men det kan ta lite tid för dem att hitta den nya mat- och vattenkällorna i området.
  • Se till att fågellagarna är minst 6 fot (1.8 m) Av marken för att minska risken för en rovdjur som kommer till fågeln.
  • Varningar

    Om du bor i ett grannskap där det finns massor av katter, kan fåglar inte komma för att det är för riskabelt. Se till att du placerar matare och boxar upp högt och bort från katter för att hjälpa till att locka fåglar.
  • Om du har en katt, behåll det inomhus.
  • Att locka en mängd olika fåglar till din trädgård kan också leda till konkurrens mellan arter. Du kan upptäcka att du föredrar några fåglar över andra. Övervaka fåglarnas vanor i ditt område och tillgodose din trädgård för att locka specifika arter.
  • Använd inte insekticider i din trädgård. Insekter är en extremt viktig del av kosten för många fågelarter. Att använda insekticider kommer att eliminera buggar som gör det svårt för fågelpopulationer, särskilt de som matar unga fåglar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande