Hur man enkelt får en fjäril med din hand

Fjärilar är vackra att titta på, men de är också enkla att fånga. Om du vill hålla en fjäril är det lättast att närma sig det med en öppen hand efter det landas. Om det fortfarande försöker flyga bort från dig, kan du försöka locka det närmare genom att mata den eller stanna nära ljusa blommor. När du har fjärilen, observera det tills det vill flyga bort!

Steg

Metod 1 av 2:
Fånga en fjäril
  1. Bilden med titeln Ta enkelt en fjäril med ditt hand steg 1
1. Närma sig fjärilen långsamt. Om du flyttar snabbt, kan den fjäril du ska fånga kan flyga bort. Ta långsamma och försiktiga steg mot fjärilen bakifrån så det blir inte skrynkligt av plötsliga rörelser. Skrika inte eller skrika medan du kommer närmare fjärilen. Försök att komma inom 2-3 ft (0.61-0.91 m) av fjärilen före stopp.
  • Fjärilar har sammansatta ögon som kan se 360 ​​grader runt dem när som helst. Ta din tid och var tålamod om du vill fånga en viss fjäril.
  • Bild med titeln enkelt fånga en fjäril med ditt hand steg 2
    2. Tryck din hand under fjärilens fötter så det vilar på din handflata. Långsamt förläng din öppna hand ut mot fjärilen och håll handen nära den. När fjärilen är van vid din hand att vara där, tryck lite hand under fjärilens fötter. Fjärilen kommer att gå på fingrarna om det känns bekvämt. När det går på handen, dra långsamt det från anläggningen som den vilar på.
  • Om du inte vill att fjärilen ska komma undan, kopp din andra hand över det medan du går runt. Håll handen att fjärilen är på stillhet medan du sakta sätter din andra hand över den. Lämna ett litet hål så att fjärilen har luft.
  • Dricks: Inte alla fjärilar kommer att vilja komma på din hand. Om det finns många fjärilar runt, håll din hand nära sin abborre och låt den komma till dig.

  • Bild med titeln enkelt fånga en fjäril med ditt hand steg 3
    3. Låt fjärilen flyga bort när det är klart. Håll fjärilen i handen för att observera det medan det vilar. Det kan försöka leta efter nektar med sin proboscis eller bara slappna av när du håller den. När fjärilen vill lämna, kommer det att flyga bort på egen hand.
  • Var försiktig så att du inte klämmer fjärilens kropp eller annars kommer det att dö.
  • Rör inte fjärilens vingar om du inte behöver. Skalorna på sina vingar kan bli skadade.
  • Metod 2 av 2:
    Att locka fjärilar till dig
    1. Bilden med titeln Ta enkelt en fjäril med ditt hand steg 4
    1. Sätt sockervatten på din hand så fjärilen kan dricka. Blanda tillsammans 1c (240 ml) vatten med 1 kopp (225 g) socker och värma det tills lösningen blir klar. Blanda sedan 1 tesked (4.9 ml) av lösningen med /2c (120 ml) vatten för att späda det så det liknar nektar, fjärilens stora matkälla. Låt lösningen svalna innan du applicerar en liten mängd på din handflata med en bomullspinne.
    • Fjärilar smakar med fötterna, så håll din hand under dem för att få dem i handen.
    • Alternativt kan du hålla en bit söt frukt, som vattenmelon eller banan, för att locka en fjäril.
  • Bilden med titeln lätt fånga en fjäril med ditt hand steg 5
    2. Gnugga ett blad på handen från en växt som fjärilar normalt landar. Om du märker att de fjärilar du vill fånga stanna nära en specifik växt, ta några löv av det. Gnugga bladen på dina palmer för att få doften på dina händer. Därefter, ge din hand till fjärilarna så att de kan klättra på.

    Varning: Test gnugga 1 blad på en liten fläck av hud först för att se om du har några reaktioner, som utslag eller kliande.

  • Bilden med titeln Ta enkelt en fjäril med ditt hand steg 6
    3. Håll dig nära blommor med ljusa färger. Många fjärilar lockas till färgade växter eftersom deras blommor har söt nektar. Leta efter blommor som är orange, röda, rosa eller gula när du försöker fånga fjärilen och sitta eller stå nära dem. På en varm, solig dag kommer många fjärilar att hitta sig närmare dig.
  • Vissa fjärilar finns på vissa växter. Till exempel lägger monarkfjärilar sina ägg på mjölkväxeln så att de vanligtvis kan hittas där.
  • Försök med ljusa kläder också
  • Tips

    Om du vill fånga en fjäril i luften, använd ett fjärilsnät eftersom det är lättare och säkrare för fjärilen.

    Varningar

    Gör ditt bästa för att inte röra eller hålla fjärilen med sina vingar, vilket kan skada sina vågar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande