Hur man fyller en kolibri-matare

Hummingbird-matare har varit en del av amerikanska trädgårdar sedan deras popularisering 1950 av Audubon-nyhetsbolaget. De är otroligt enkla att sätta upp och, om du håller dem rena och använder rätt typ av nektar, kommer att ge massor av kolibrier till din gård.

Steg

Metod 1 av 3:
Hälla nektar i din matare
  1. Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 1
1. Separera din matares nektarkammare och lock. För de flesta matare betyder detta att skruva av ett traditionellt lock eller kombinationslock / matningsrätt från en stor, ihålig flaska. Om du ändrar vätskan i en begagnad matare, var noga med att hålla nektarkammaren så att öppningen vetter mot. För instruktioner om att ta bort komplexa eller onormalt formade matare, kolla din användarmanual.
  • Bild med titeln Fyll en kolibri-matare Steg 2
    2. Skölj din matare med varmt vatten. Innan du fyller din matare med nektar, skölj det under en ström av varmt vatten. Om din matare är helt ny, gör det här i ca 30 sekunder för att ta bort alla uppbyggda bakterier. Om din matare inte är ny, skölj det tills all den gamla nektaren är borta. Skölj inte det med tvål eftersom smaken avstår kolibrier.
  • Om nektarkammaren har fläckar av svart mögel inuti, ta bort dem med en flaskborste.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 3
    3. Häll hummingbird nektar i nektarkammaren. Känn dig fri att göra nektaren själv eller köpa en specialblandning på din lokala djuraffär. Om du har en stor kolibrifeer, fyll inte kammaren upp hela vägen eftersom det är en bra chans att det kommer att bli dåligt.
  • Om du vill, använd en ren tratt för att göra hällprocessen enklare.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 4
    4. Anslut din nektarkammare och lock. Håll din nektarkammare så att öppningen är vänd uppåt. Skruva på locket och, om nödvändigt, anslut den till matningsrätten. Din Hummingbird-matare är nu klar för användning.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa kolibri nektar
    1. Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 5
    1. Koka 1 kopp (8.0fl oz) vatten i en kruka. Placera en liten kokpanna på en spishällbrännare och fyll den med vatten. Ställ in temperaturen till hög och vänta på att vattnet kokar.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 6
    2. Lägg till .25 koppar (2.0fl oz) av raffinerat vitt socker till vattnet. Fyll en mätbägare en fjärdedel av vägen upp med raffinerat vitt socker. Sedan häll sockret i kokkärlet och börja blanda lösningen tillsammans med en kokked. Använd inte andra former av socker, inklusive rå, organisk och naturlig, eftersom de kan skada kolibrier.
  • För att undvika att skada kolibrier, lägg inte reda färg, älskling eller sötningsmedel till din nektar.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 7
    3. Rör om blandningen tills sockret är helt upplöst. Använd din matlagning sked, fortsätt att röra nektar tills inga sockerkorn kvarstår. För små satser bör detta ta mellan 1 och 2 minuter. Ta sedan bort sockret från kaminen och låt det svalna.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 8
    4. Spara extra nektar i kylskåpet i upp till 2 veckor. Om du har kvarvarande nektar kan du lagra den i ditt kylskåp för att hålla den från nedbrytande. Som en allmän regel kommer Hummingbird Nectar att förbli bra i upp till 2 veckor så länge det är coolt. Om din nektar utvecklar svart mögel eller börjar se mjölk, kasta den ut.
  • Ändra nektar i din matare var 3-5 dagar.
  • Metod 3 av 3:
    Rengör din matare
    1. Bild med titeln Fyll en kolibri-matare Steg 9
    1. Ta din matare ifrån varandra. Skruva av locket som täcker din matares nektarkammare och ställ in den åt sidan. Om det finns någon gammal nektar inuti kammaren, skölj det ut med varmt vatten. Om din matare kommer med några ytterligare bilagor, till exempel en matningsrätt eller hängande krok, separera dem nu. Om det behövs, kontakta matarhandboken för råd om att bryta ner din specifika modell.
    • För att hålla dina kolibrier friska, bör du städa mataren om en gång i månaden.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 10
    2. Kombinera 1 gallon (130fl oz) vatten med 4 koppar (32fl oz) vinäger. Ta en badkar som är tillräckligt stor för att hålla dina matardelar och fylla den med vatten och standard vit vinäger. Med hjälp av en omrörande sked eller handsked hand, blanda lösningen noggrant.
  • Du kan också använda 10: 1 lösning av vatten och blekmedel.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 11
    3. Blöt din matare i 1 timme. Dunker varje del av din kolibri-matare i vatten- och vinägerlösningen. Se till att varje område, särskilt insidan av nektarkammaren, är täckt med vätska. Sedan, låt allt suga i ca 1 timme.
  • Bild med titeln Fyll en Hummingbird-matare Steg 12
    4. Använd en flaskborste för att skrubba din nektarkammare. Skruva noggrant för att ta bort eventuella kvarvarande bakterier, smuts och mögelrester. Om de andra delarna av din matare också är smutsiga, skrubba dem med en vanlig rengöringsborste.
  • Om din nektarkammare är särskilt smutsig, försök att lägga till korn av torrt ris till lösningen. Täck sedan kammaren och skaka det kraftigt.
  • Bild med titeln Fyll en kolibri-matare Steg 13
    5. Skölj din matare med varmt vatten innan du använder det igen. För att få hela vinäger av, skölj varje del av din matare under en ström av varmt eller varmt vatten. Eftersom ättika är en stark sur substans, förvänta dig att skölja varje del 2 eller 3 gånger för att få all återstoden av. När du är ren kan du montera och använda din matare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande