Hur man rengör grepp från kakel

Att lägga kakel kan leda till en otrevlig grout dis eller till och med härdad injektering som behöver rengöras av din kakel. Även injekteringen i ditt kök och badrumsplattor är en virtuell magnet för att plocka upp smuts, mögel och mögel. Du kan ta itu med båda dessa situationer med ett litet armbågsfett, produkter som finns i ditt hem och lite uppfinningsrikedom. Innan du rengör, testa de metoder du planerar att använda på en liten del av din kakel och grout först. Och när din grout är ren, var noga med att ta några förebyggande åtgärder för att hålla det bra ut.

Steg

Metod 1 av 4:
Avlägsnande av grout dis
1. Rengör disen med en fuktig kakel svamp. Doppa en stor gul kakel svamp i en hink med vatten och vrida det ut. Skrubba kakel i en enda riktning, istället för att flytta fram och tillbaka eller rengöra i en cirkulär rörelse. Skölj och vrida svampen ofta och byt ut vattnet i hinken när det blir smutsigt.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 2
    2. Använd grout haze remover om vatten inte fungerar. Plocka upp grout Haze Remover från din lokala hårdvaruaffär eller kakelförsörjning. Sätt removeren på en ren trasa eller trasa och torka kakelarna med den.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 3
    3. Mopp golvet med ättika och vatten som ett alternativ till Haze Remover. Blanda 1 kopp (240 ml) destillerad ättika med 1 quart (0.946 liter) av varmt vatten. Mop golvet med den här lösningen. Använd en skrubbborste på envisa områden. Skölj inte ättika lösningen från golvet. Låt det torka helt före tätningen.
  • Använd inte ättika på marmor, travertin eller granit.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 4
    4. Ta bort härdgången från din kakel med socker. Rör vit socker i varmt vatten i ett förhållande av 1 del socker till 10 delar varmt vatten. Svamp den här blandningen i den härdade grout. Lämna det ensam i en timme, skrapa sedan in grouten av din kakel. Håll applicera sockervatten efter behov medan du skrapar för att hålla kakan fuktig.
  • Justera förhållandet mellan socker till varmt vatten tills du har en effektiv blandning.
  • Alternativt kan du ansöka ospädd ättika till härdad grout för att göra det lättare att skrapa in grout av din kakel. När greppet är borttaget, skölj hela området noggrant med vanligt vatten för att ta bort hela ättika.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 1
    5. Sanda det lätt om allt annat misslyckas. Använd en torr skrubbs svamp eller cheesecloth för att gnugga kakan. Gnugga kakel tills disen är borttagen. Efter att du lätt sänder injekteringen av kakel med cheesecloth eller svamp, vakuum upp hela dammet före tätning.
  • Prova den här metoden på grout som inte har satt länge.
  • Våt inte svampen eller cheesecten eller dammet från grouten kommer att hålla sig till golvet igen.
  • 6. Undvik att använda kommersiella tvättmedel. Även om du kan bli frestad att spruta en kommersiell städprodukt på kakel för att ta bort grout dis, kan det faktiskt göra problemet värre. Det kan inte bara skapa ytterligare dis, det kan missfärga injekteringen mellan plattorna.
  • Metod 2 av 4:
    Använda hemlagade städare
    1. Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 5
    1. Använd en pasta av bakpulver och blekmedel. Gör en tjock pasta från ¾ kopp (180 ml) bakpulver med ¼ kopp (60 ml) blekmedel. Använd en gammal tandborste eller nylonskrubbborste för att arbeta pastaen i grout. Låt det sitta i 15 minuter, skrubba den sedan. Låt det sitta ytterligare 15 minuter, torka av det med en fuktig trasa. Skölj ofta trasa med vatten när du torkar av pastaen.
    • Använd handskar vid rengöring med blekmedel.
    • Öppna ett fönster eller ha en andningsskydd för att skydda näsan, halsen och lungorna.
    • Skydda dina ögon med säkerhetsglasögon.
    • Bära gamla kläder som kan bli blekt.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 6
    2. Prova Baking soda och ättika. Gnugga natron i grout med fingret. Gör det klibbigt genom att kombinera vatten med bakpulveret tills du har en tjock pasta. Fyll sedan en sprayflaska med ättika och spraya vinäger över bakpulveret. Låt blandningen bubbla i några minuter, skrubba den med en gammal tandborste eller nylonskrubbande borste. Torka upp lösningen med en fuktig trasa som du sköljer ofta.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 7
    3. Skrubba den med grovt salt. Blöt injekteringen och omgivande kakel med en fuktig svamp. Stänk det med ett grovt salt, skrubba sedan saltet i injekningen med en tandborste eller nylonskrubbborste. Låt saltet torka över natten, skölj sedan det på morgonen.
  • Skrubba med ett grovt salt, även epsomsalter.
  • Du kan använda samma metod för att rengöra din grout med borax. Sätt en fuktig skrubbborste i en skål med borax och använd det för att skrubba injekningen.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 8
    4. Rengör och lätta in grout med grädde av tartar. Kombinera två teskedar (9.85 ml) grädde med tartar med tillräckligt citronsaft för att skapa en likvida pasta. Gnugga pasta i grout, skrubba den med en tandborste eller nylonskrubbborste. Skölj pastaen med mycket vatten.
  • Använd vatten om du inte har citronsaft.
  • Metod 3 av 4:
    Rengöring med andra metoder
    1. Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 9
    1. Ång rengör din grout. Hyr en ångrengörare om du inte äger en. Använd ångrengöraren för att ta bort mögel och mögel från din grout. Kombinationen av hög värme och tryck är mycket effektiva. Använd inte en ångrengörare på emalj eller anodiserade ytor.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 10
    2. Använd syreblekmedel. Blanda 2 koppar (480 ml) pulverformigt syreblekmedel med 1 gallon (7.57 l) varmt vatten. Skrubba vattnet och blekmedel i grout i 5 minuter. Lämna sedan blekningen på grouten i en timme. Slutligen skrubba i ytterligare 5 minuter och skölj rent.
    Expertips
    Dario ragnolo

    Dario ragnolo

    Husrengöring ProfessionalDario Ragnolo är ägare och grundare av städad städning, en hemstädning i Los Angeles, Kalifornien. Hans företag är specialiserat på bostads- och kommersiell städning. Han är en andra generationens hemrengöringsexpert, som växte upp runt sina föräldrars städning i Italien.
    Dario ragnolo
    Dario ragnolo
    Husstädning Professionell

    Du kan också försöka använda en renare som är gjord speciellt för grout. Ett av de enklaste sätten att rengöra grout är med en kommersiell produkt som Goo Gone. Du kan då bara skrubba injekningen med en brusher.

  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 11
    3. Prova murisyra. Häll långsamt 1 kopp (240 ml) murisyra i 1 gallon (7.57 liter) vatten i en hink. Därefter applicera vattnet och syran i grout med en pensel och vänta några minuter. Skölj syran helt från injekteringen och neutralisera sedan eventuell återstående syra genom att applicera en lösning av 1 kopp (240 ml) ammoniak och 1 gallon (7.57 liter) vatten. Skölj av ammoniaklösningen noggrant.
  • Leta efter saltsyra om du inte kan hitta murisyra. De är samma sak.
  • Lägg inte till vatten till syran eller du kan orsaka en farlig reaktion.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 12
    4. Rengör det med väteperoxid. Kombinera lika mängder väteperoxid och vatten i en sprayflaska. Spraya detta på injekteringen och låt den stå i 15 minuter. Slutligen, torka av det. För envisa fläckar, håll lösningen på över natten.
  • Blanda inte väteperoxid med blekmedel.
  • 5. Prova blekare renare. Plocka upp en hushållsrengörare som innehåller blekmedel. Spraya det direkt på injekteringen och låt den sitta i 5 minuter. Använd sedan varmt vatten för att moppa hela golvet. Var noga med att våta och vrida din mopp så många gånger som det är nödvändigt.
  • Metod 4 av 4:
    Håller din grout ren
    1. Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 13
    1. Ta bort alla städare från ditt golv. Förhindra att några rengöringslösningar bosätter sig i grepp på golvet genom att dammsuga och moppas för att noggrant ta bort rengöringsmedel. Försök använda ett affärsvacuum istället för mopping. För att göra detta, sätt vatten på golvet och vakuum upp det med butiken VAC.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 14
    2. Försegla det. Under några år, behåll ditt badrum och köksplats och kakel med en tätningsmedel. Rengör injekteringen först, se till att den är helt torr, applicera sedan ett tätningsmedel. Konsultera med din lokala hårdvaruaffär om rätt slags tätningsmedel för de kakel du äger.
  • Bild med titeln Clean Grout Off Tile Steg 15
    3. Förhindra mögel och mögel. Torka ner och torka plattorna i ditt badrum och kök när de är fuktiga, ångande eller våta. Detta kommer att sakta tillväxten av mögel. Håll även ditt kök och badrumsdörrar och fönster öppna, eller använd en luftfuktare eller avgassfläkt för att minska fuktiga och ånga i rum med kakel.
  • Tips

    Om den renare du använder mjukar injektionen mellan plattorna, släpa ut det med en plastkantkniv och låt den torka helt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande