Hur attrahera fåglar

Medan sångfåglar som finches, sparv, bluebirds, och andra är en färgstark och musikalisk glädje, blir dessa fåglar sällsynta som deras naturliga livsmiljö. Du kan dock hjälpa som en fågelälskare och husägare genom att vända din bakgård till en säker fristad för alla dina favoriter. Birdseed, en birdbath och säkra nestningsfläckar kommer att göra din gård mycket mer inbjudande, och du kommer att bli förvånad över hur många olika arter du kan locka.

Steg

Metod 1 av 3:
Tillhandahålla mat
  1. Bild med titeln lockar fåglar Steg 1
1. Forskningsfåglar i ditt område. Ta reda på vilka typer av fåglar som bor i ditt område eller kommer sannolikt att komma till din egendom genom migrering. Du kanske vill få en fältguide till området för att veta vilka fåglar att locka. Syfte att skapa en miljö som kan stödja många olika arter. Tänk på att du kan locka till sig olika arter beroende på säsongen, liksom.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 2
    2. Välj en fågelmatare. Den typ av matare du väljer kommer att påverka vad fågelarter du lockar. Oavsett vad din fågelmatare ska ha några viktiga egenskaper: det borde vara svårt för ekorrar att komma åt, det borde hålla maten torr, och det ska vara lätt att rengöra. Fågelmatare måste tvättas regelbundet så att maten är fri från svampar och sjukdom. De vanligaste typerna av matare inkluderar:
  • Fackmatare. Brickmatare är enkla, plana brickor som tillåter fåglar mycket lätt tillgång till frö. Nackdelen är att fröet också är tillgängligt för ekorrar och oskyddade från vädret.
  • Husmäklare. Dessa håller fröet i ett innehålls område och avger det som fåglarna matar på ett litet bricka längst ner på mataren.
  • Fönstermatare. Fönstermatare bifogar ditt fönster med sugkoppar, som erbjuder en fullständig bild av fågelaktivitet. De kommer att locka fåglar som chickadees, finches och några sorters sparv.
  • SUET-matare. Suetmatare är utformade för att erbjuda SUET-kakor, som lockar olika fåglar som spett, nuthatches och chickadees.
  • Rörmatare. För att locka kolibrier, använd en rörmatare. Dessa dispenserade sockervatten genom ett rör.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 3
    3. Ge frö och annan mat. Fåglar kommer att lockas till din gård om du erbjuder dem mat. Det finns dock vissa saker att tänka på. Vet du vilka arter du hoppas att locka? Om du vill bjuda in ett brett utbud av inhemska arter, är det en bra idé att ha mer än en typ av matare och att erbjuda en mängd olika mat. Du kommer oundvikligen att medföra mindre önskvärda fåglar - Common Sparrow, duva, eller kråka - men med bra fröval kan du maximera dina målfåglar.
  • Majs är en favorit bland nästan alla fåglar men ska användas sparsamt - det kommer att locka alla slags djur. Det är också viktigt att vara försiktig med källan till majs eftersom billig majs kan vara förorenad med bekämpningsmedel som är giftiga för fåglar.
  • Solrosfrön är populära bland alla fröerande fåglar, vilket gör dem till ett bra val om du vill ha en mängd olika arter. Skalarna måste dock rakas upp ofta. Solrosfrön kommer också att fresta ekorrar.
  • White Proso Millet är en välsmakande behandling för kardinaler, vaktel, sparv, duvor och kråkor. Det är också attraktivt för hussparv och andra djur. Hummingbirds älskar att dricka sockervatten, under tiden, och safflorfrön är bra för att locka kardinaler, chickadees, duvor, sparrows och Grosbeaks.
  • Suet, fettet runt ko och fårorgan, lockar spett, nuthatches, bricks, jays och starlings. Jordnötssmör gör en bra vintermat eftersom det är mycket näringsrika. Se bara till att det inte innehåller tillsatser.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 4
    4. Vet vad mat som ska undvikas. Fåglar kan enkelt förgiftas av mat som är förorenade eller innehåller svår att smala ingredienser. Var noga med att köpa högkvalitativt frö eller Suet. Några billiga tillverkare av fågelmatskiva hörn, så överväga att springa för ett dyrare varumärke. Här är några livsmedel för att undvika att lägga ut:
  • Bröd, kakor eller andra bearbetade kolhydrater erbjuder inte fåglar mycket näringsvärde och kan ha giftiga ingredienser. Bacon droppings eller andra kött kan under tiden innehålla skadliga nitrater. Båda kan sluta att locka möss och råttor istället.
  • Billiga flöden innehåller ofta "fyllmedelsfrön" som inte ätas som röd hirs, gyllene hirs, havre och lin. Var noga med att kontrollera ingredienserna i det köpta foderet.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 5
    5. Installera mataren på ett säkert ställe. Om du vill att mataren ska vara nära nog för att du ska se den från ditt hus, placera det inom 3 ft (0.91 m) i ditt fönster. Om du vill ge fåglarna mer utrymme, placera mataren ca 30 ft (9.1 m) från ditt hem. Mataren bör också vara tillräckligt långt borta från trädkåpan för att förhindra att ekorrar når mataren från ett träd.
  • Håll också persiennerna i ditt hem åtminstone halvvägs stängd under dagen så att fåglarna blir mindre benägna att flyga genom fönstret.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 6
    6. Håll mataren. Det är viktigt att ändra maten ofta och rengör mataren med tvål och vatten varje vecka. Annars kan fågeldroppar, svamp och bakterier förorena mataren och maten, potentiellt sjukfåglar. Var särskilt vaksam under vått väder, när fuktig mat är mer mottaglig för mögel. Av samma anledning, och eftersom det lockar oönskade djur, ska mat som har fallit till marken raderas bort.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 7
    7. Ge grit. Fåglar saknar tänder och många är istället beroende av ett organ som kallas en gizzard för att smälta mat. För att fungera ordentligt behöver pizzard grit - bitar av sand, grus eller andra små stenar. Du kan hjälpa till genom att erbjuda olösligt grit (e.g. Små bitar av grus) eller lösligt grit (som blicktlebone, krossat ostronskal eller krossad äggskal). Eggshell tjänar ett dubbel syfte genom att ge fåglarna kalcium som behövs för äggläggning.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa nestningsplatser
    1. Bild med titeln lockar fåglar Steg 8
    1. Växt infödda träd, buskar och växter. Använd en lokal fältguide eller ring ditt lokala Audubon Society-kapitlet (om du bor i USA) för att ta reda på vad som växer naturligt i din region och lägger till dessa växter i din trädgård. Native träd, buskar och växter är mer benägna att locka fåglar än icke-inhemska träd, buskar och växter. En mängd olika träd, buskar och gräs kommer också att ge naturligt skydd och lock för fåglar.
    • Vintergröna träd och buskar som hollies gör stora hem för fåglar över vintern.
    • Många fåglar lockas till frukt och bär, så överväg att plantera ett äppelträd eller plantera en blåbärsbuske.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 9
    2. Bygg ett fågelhus eller nestningsbox. Olika arter bo på olika ställen, så det är en bra idé att genomföra forskning om den typ av fågel du vill locka. Om du planerar att köpa ett fågelhus eller bygga en nestbox, notera att lådor med olika hål, former och orienteringar kommer att locka olika arter. En sådan låda kan monteras på ett träd eller hängt från en pol. Se till att lådan är upp senast februari om du är i sydlig plats - om i norr, häng det i mars.
  • Se till att din nestplats har tillräcklig ventilation och levereras med a "trotsa" och förstärkningsring vid öppningen. Detta kommer att förhindra att rovdjur kommer in.
  • Bild med titeln lockar fåglar steg 10
    3. Skapa en nestningsplats med naturliga material. Om du vill skapa en mer naturlig nestningsplats, är ett enkelt sätt att göra det att låta din gård växa lite vildare. Låt gräset växa på en viss plats eller bygga en penselhög. Detta simulerar typen av livsmiljö där fåglar bo i det vilda. Du kan växelvis heap grenar i en stor hög eller skapa webbplatser under dina buskar genom att raka mulch runt basen.
  • Tänk på att leverera nestningsmaterial som sträng, hår eller andra fibrer, eller saker mesh påsar med bitar av garn eller sträng, halm, djurpäls, små bitar av tyg eller något annat som en fågel kan använda sig för att bo.
  • Ta inte bort döda träd om de inte är en fara. Stående döda träd är viktiga nesting och foderplatser för många arter, särskilt spett, som äter de insekter som infekterar döda träd.
  • Metod 3 av 3:
    Gör din gård mer inbjudande
    1. Bild med titeln lockar fåglar Steg 11
    1. Ge en vattenkälla. Fåglar lockas till ljudet av droppande eller rörligt vatten. Du kan köpa en fågelbad eller skapa en grunt damm med a fontän. Se till att den är nära marken och inte gjord av halt material. Om du är kort i tid eller resurser, häng en vattenfylld behållare med ett hål på botten ovanför en maträtt. Försök att inte placera vattenkällan nära träd eller buskar där katter kan gömma sig. Se också till att vattnet inte är mer än 1 tum (2.5cm) djupt.
    • Överväg att använda en uppvärmd vattenkälla under vintern. För sanitets skull, hitta ett bad som är lätt att rengöra. Se till att vattnet inte blir stillastående eller hamnalger.
  • Bild med titeln lockar fåglar steg 12
    2. Undvik bekämpningsmedel. Bekämpningsmedel är skadliga för fåglar på flera sätt än en. För det första dödar de vitala källor till mat för vissa arter. För det andra kan kemikalierna i bekämpningsmedlen vara farliga för fåglar att ta. För att locka fåglar till din egendom, använd naturliga former av insektskontroll istället för kemikalier på din gräsmatta, träd och buskar.
  • Bild med titeln lockar fåglar Steg 13
    3. Håll katter och andra rovdjur borta. Katter, ormar, tvättbjörnar och råttor byte på sångfåglar eller deras ägg, dödande miljoner varje år. Oavsett hur gästvänlig din gård kan tyckas, att ha en katt som prowling runt kommer att fungera som ett disincentiv. Håll din katt borta från matning, dricka och nestande områden om du är seriös intresserad av att locka fåglar. Hålbegränsare, bafflar och rör ingångar är bra sätt att säkra fågelhus. Montering av huset väl över marken och med hjälp av rovdjursavstötande är två extra skyddsåtgärder.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var inte avskräckt om fåglar inte kommer omedelbart till din helgedom. Fåglar är ofta försiktiga med förändringar i sin miljö och tar tid att anpassa sig till den nya mataren eller badet.
  • Håll dina matare, hus och vattenkällor rena.
  • Om du inte har motivation, tid eller resurser för att skapa en fågelreservat i din gård, kan du alltid bidra till a "gemensam" fågelreservat. Donera pengar och / eller frivilliga timmar till bevarandeorganisationer som naturvårdskonservat som köper land och sparar dem från utveckling.
  • Håll vana att besöka en plats med fåglar minst en gång i veckan, de kommer att vänja sig med dig och kanske utveckla ett förhållande med petting och träning.
  • Tjocka buskar är perfekta fläckar för små fåglar att gömma sig och få dem att känna sig trygga och vill besöka mer.
  • Du kan gissa vad en fågel kommer att äta av sin näbb. Long-beaked fåglar som Woodpeckers kommer att pissa i träd för insekter, medan kortare beaked fåglar som tuttar föredrar fågelmatare. Några fåglar, som orioles och kolibrier, kommer att kräva specialmatare.
  • Inte kratta löven. Fåglar kommer foder för insekter som gömmer sig under döda löv på våren.
  • Varningar

    Undvik störande ägg eller bo om du stöter på dem.
  • Dina boxar bör inte vara för nära varandra. Fåglar kan vara territoriell och över närhet kan leda till konflikter.
  • Lägg aldrig till frostskydd till en fågelbad under vintern. Frostskydd är mycket giftigt och kommer att döda någon fågel, djur eller husdjur som dricker det, och kan orsaka allvarlig skada eller död hos människor också. Du kan köpa värmare som är utformade för att avfrostade dammar, fontäner eller birdbaths. Att flyta en tennisboll i vattnet kommer också att låta dig bryta och ta bort is.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande