Hur man rengör ägg

Om du är Höjande kycklingar, Du hittar nya ägg i Coop varje dag. När du samlar dina ägg kan de vara täckta i lera, nestande material och kycklingdroppar och måste rengöras. Försök skrubba äggen med en torr skurplatta eller borsta först för att se om du kan få dem rena. Om du använder en torr borste inte fungerar kan du behöva tvätta dem med varmt vatten.

Steg

Metod 1 av 3:
Hålla ägg rena
  1. Bild med titled Clean Eggs Steg 8
1. Samla ägg dagligen så att de inte blir så smutsiga. Kolla din kycklingens boxlåda minst en gång under dagen för att se om den lade några ägg. Ta ägget omedelbart när du märker dem så att de inte blir täckta i droppings eller smuts när din kyckling sitter på dem. Kasta bort några brutna ägg direkt så att boxen inte blir för smutsig.

Samla ägg Samtidigt varje dag Så du glömmer inte eller lämnar några bakom.

  • Bild med titled Clean Eggs Steg 9
    2. Placera dina boxar lägre än kycklingens roostingområde. dina kycklingar kommer att sova på den högsta abborre inuti deras coop, så ägg där kunde bryta lättare. Placera dina boxar så att de är lägre än roosts för att förhindra att dina kycklingar oavsiktligt bryter eller eliminerar på dina ägg.

    Dricks: Sätt boxen på sidan längst bort från coop entrén så att dina kycklingar är inte lika smutsiga när de lägger ägg. Detta hjälper till att hålla dina ägg lite renare.

  • Bild med titled Clean Eggs Steg 10
    3. Ändra nestmaterialet var 1-2 veckor så det blir rent. Inspektera hö- eller sängkläder som du använder i dina boxar för att se om det fortfarande är rent. Om du märker mycket lera, kycklingdroppar eller fjädrar, byt ut det nestande materialet så det är friskt. Om nestningsmaterialet inte ser smutsigt efter 2 veckor, byt ut materialet ändå för att förhindra bakteriell tillväxt.
  • Använd en färgskrapa om det finns droppings eller lera fast på botten av boxen.
  • Bild med titled Clean Eggs Steg 11
    4
    Bada din kyckling Om det har en smutsig ventil. Ventilen är på kycklingens baksida och är där ägget läggs från. Fyll en grunt totefack med varmt vatten och några pumpar av diskmedel och blanda det ihop tills det är sudsy. Ställ kycklingen inuti toto Bin och skummar sina fjädrar med tvål. När du har tvättat sin baksida, lägg kycklingen i en annan tote fylld med rent vatten för att skölja av tvålen. Klappa kycklingen torr med en handduk innan du använder en torktumlare på den lägsta inställningen.
  • Om din kycklingens ventiler blir extremt smutsig igen, kontakta din veterinär för att se om det finns bakteriella infektioner.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Dry-scrubbing ägget
    1. Bild med titled Clean Eggs Steg 1
    1. Kasta bort ägg som är knäckta eller brutna. Sortera igenom ägget du samlade och inspektera dem för eventuella skador på skalet. Leta efter sprickor eller raster där bakterier lätt kan komma in i ägget. Bli av med alla ägg som är skadade så att du inte förorenar de som är bra.

    Om äggen är täckta med a tjock beläggning av andra brutna ägg eller kycklingdroppar, Det kan vara lättare att kasta bort dem än det är att rengöra dem.

  • 2. Ta bort smuts och återstod från äggskal med en scouring-kudde. Håll ägget försiktigt i handen så att du inte av misstag släpper eller bryter den. Använd din dominerande hand för att lätt skrubba äggets yta med en skurkplatta eller en svamp. Arbeta i små cirkulära rörelser över äggets yta för att bryta av någon fast på rester. När du skrubbar några smuts eller droppar av skalet är ägget säkert att äta.
  • Du kan också använda en äggborste eller en liten bit av 220-grit sandpapper för att rengöra dina ägg också.
  • Sanitera eller byta ut din scouring-kudde en gång efter 4-5 ägg i 1 gallon (3.8 liter) av vatten blandat med 1 matsked (15 ml) blekmedel.
  • Bild med titeln Clean Eggs Steg 3
    3. Förvara dina ägg vid rumstemperatur eller i kylskåpet. När du väl rengjort dina ägg, sätt dem i en återanvändbar äggkartong så den större änden är uppåt. Om äggen är nylagda kan du välja att lagra dem på din bänkskiva vid rumstemperatur i 2 veckor eller i kylskåpet i upp till 1 månad.
  • Du kan köpa återanvändbara äggkartonger på nätet.
  • Du kan också lägga dina ägg i en stor skål om du inte har en återanvändbar äggkartong.
  • Varning: Håll inte butiksköpet ägg på räknaren eftersom de vanligtvis tvättas innan du köper dem och har svagare skal som är mer mottagliga för bakterier.

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Tvätta ägget
    1. Bild med titled Clean Eggs Steg 4
    1. Fyll en skål med vatten som är minst 106-111 ° F (41-44 ° C). Använd en grundskål eftersom du inte behöver helt nedsänka dina ägg. Använd en termometer för att se till att temperaturen på vattnet är mellan 106-111 ° F (41-44 ° C) så bakterier är mindre benägna att förorena dina ägg. Sätt skålen på en räknare eller bord nära din handfat.
    • Om du tvättar dina ägg i kallt vatten, kommer de att dra skadliga bakterier i skalet och förorena dem.
    • Undvik att använda vatten som helst varmare än 111 ° F (44 ° C) eftersom det kunde börja koka dina ägg.
    • Om du planerar att sälja dina ägg, kontrollera dina statens livsmedelsregler eftersom de kan kräva att du använder ett tvättmedel eller sanitizer när du tvättar dina ägg.
  • 2. Våt och rengör ägget individuellt med en scouring-kudde. Doppa dina ägg i varmt vatten en i taget och skaka dem i vattnet i några sekunder för att lossa någon smuts. Dra ditt ägg ut ur vattnet och använd en skurkudde eller en äggborste för att skrubba äggskalsen ren. Doppa ägget tillbaka i vattnet om du behöver blöta det igen.

    Låt inte dina ägg suga i vattnet eftersom det sätter dem i riskzonen för att absorbera skadliga bakterier som salmonella.

  • 3. Ställ ägg på en handduk och klappa dem torra. När du har tvättat ägget, lägg dem på en mjuk handduk och klappa dem torra så att de inte har några vattendroppar på dem. Håll ägget på handduken och låt dem torka helt innan de lagrar dem.
  • Du kan också använda pappershandduk om du föredrar att.
  • Om handduken blir blötläggning våt, byt ut den med en torr så att dina ägg inte är fuktiga.
  • Bild med titled Clean Eggs Steg 7
    4. Förvara dina tvättade ägg i kylskåpet. Sätt dina ägg i en återanvändbar äggkartong eller en stor skål och placera dem i kylskåpet. Håll dem borta från några starka luktande livsmedel, som lök eller fisk, eftersom dina ägg kan absorbera doften och ändra smaker. Håll dina ägg i kylskåpet i upp till 1 månad.
  • Du kan inte lagra ägg du tvättade med vatten vid rumstemperatur eftersom de har förlorat sin "blom", vilket är den skyddande beläggningen på utsidan av skalet.
  • Dricks: Skriv datumet på dina ägg med en penna så att du kan komma ihåg när de löper ut.

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kontrollera med dina statliga eller nationella bestämmelser om du planerar att sälja dina ägg eftersom de kan ha specifika sanitetsregler.

    Varningar

    Använd inte kallt vatten när du tvättar dina ägg eftersom det kan dra skadliga bakterier i skalet och förorena dem.

    Saker du behöver

    Dry-scrubbing ägget

    • Skurdyna
    • Skål eller äggkartong

    Tvätta och skölja ägget

    • skål
    • Varmvatten
    • Skorpanna eller äggborste
    • Handduk
    • Ägg kartong
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande