Hur man applicerar feng shui till ett rum

Feng Shui handlar om chi och energi, av ett utrymme. Genom att målmedvetet positionera möbler, dekorationer och objekt kan du skapa bästa möjliga energi för dig. I allmänhet är den främre ingången, sovrummet och köket de viktigaste utrymmena för att ansöka Feng Shui till. Detta beror på att ditt sovrum är där du vilar och återhämtar, köket är där du närmar dig, och ingången är där energi strömmar in i ditt hus.

Steg

Metod 1 av 3:
Innehåller grundläggande principer
  1. Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 1
1. Använd Bagua-kartan. Denna karta är uppdelad i 9 rutor, var och en som representerar en viktig aspekt av balanserat liv. Du kan använda den här kartan i varje rum i ditt hem för att hjälpa dig att veta vad du ska placera var. Specifika fläckar i rummet och specifika objekt har bästa möjliga energier, och kartan hjälper dig att bestämma dessa fläckar. Det finns en enkel version av kartan med bara namnen på avsnitten, och en mer komplicerad version som ger exempel på vad allt är representerat av den avsnittet.
  • Rikta in den nedre delen av kartan med dörren / entré till rummet. Ordna de saker som gäller för varje sektion på kartan på rätt plats i ditt rum. I nedre vänstra, placera böcker som representerar visdom. I mitten, som är "barn" och representerar kreativitet, placera ett musikinstrument du spelar eller en plats där du kan måla.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 2
    2. Undersök varje sektion av kartan noga. Det tar tid och noggrant övervägande, men om du vill ansöka Feng Shui ordentligt måste du ge processen rätt tid. Förstå kartan och lärande Vad varje sektion representerar är det enda sättet du kan tillämpa det ordentligt. Vissa versioner av Bagua-kartan har lite olika titlar än dessa listade, men den grundläggande ideen för varje sektion är intakt.
  • Nedre vänster: Kunskap och tillväxt, som kan ansöka om att lära och studera, investera i andlig visdom och tro och personlig tillväxt.
  • Lägre medel: karriär och arbetssucces, som fokuserar på framgång i nuvarande jobb, får kampanjer, flyttar till nya karriärer och uppnår mål.
  • Nedre höger: Resor och hjälpsamma personer, som gäller för säkerhet i resor, flyttar till nya platser, söker människor som hjälper och mentor dig i livet.
  • Middle-Left: Familjeförhållanden och hälsa, vilket innebär att investera i styrkan i din familj, utöka ditt sociala liv och vara engagerad i personlig hälsa.
  • Centrum: Själv eller välbefinnande, som syftar till att uppnå harmoni med dig själv och miljö, främja hälsa och övervinna sjukdom, öka uthållighet och vitalitet.
  • Medelrätt: barn eller kreativitet, som representerar upplåsande kreativitet, bättre kommunikation och bygga framtiden.
  • Övre vänster: rikedom och makt, som söker välstånd, generering av kassaflöde och främjande av överflöd.
  • Övre centrum: rykte och berömmelse, som söker allmänhetens uppmärksamhet, blir välkänt och skapar ett starkt rykte.
  • Övre rätt: kärlek och äktenskap, som inkluderar förbättrade relationer, lockar kärlek och ökande självkänsla.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 3
    3. Applicera hela kartan. Den här kartan är en guide för vilka delar av rummet som är bäst för vissa objekt. Det är väldigt viktigt att du gör ditt bästa för att inkludera något för varje sektion eftersom Feng Shui handlar om att skapa balans. Så om du laddar en del av rummet, kanske den välståndsdelen med Ledgers och din spargris, men du försummar en annan sektion, kommer du att störa balansen i rummet.
  • Kanske har du inte ett specifikt objekt, eller tillräckligt med utrymme, för att placera något i alla delar. Något du kan göra istället skriver ner på ett papper något du bryr dig om vilket representerar det eller något du vill ha det som representerar det avsnittet. Detta kan vara en stand-in för det faktiska objektet.
  • Det är också viktigt att notera att ibland på grund av rum eller huslayouter, kan delar av kartan saknas eller delvis. Du kan symboliskt tillämpa Feng Shui till väggen där den saknade sektionen skulle vara. Gör bara din avsikt för den saknade sektionen klar när du lägger något där.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 4
    4. Fixa saker som är trasiga. Om du har brutit föremål runt huset, särskilt saker som du använder ofta, kommer de sannolikt att orsaka frustration, vilket leder till negativ energi i ditt hem. För att motverka detta är det högt rekommenderat att du fixar saker så snart de bryter mot att främja lugn och bra energi.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 5
    5. Använd de fem elementen för att ge balans. De fem elementen i livet är eld, vatten, jord, trä och metall. Bra Feng Shui i något rum eller hem betyder att ha en blandning av dessa element. De flesta rum har några av dessa redan, beroende på strukturen på rummet och möblerna närvarande. Lookaround ditt rum och se vilka element som redan är närvarande och överväga sätt att lägga till resterande. Ljus är det enklaste sättet att lägga till brand i alla rum.
  • Kranar tar redan rinnande vatten, men i rum utan kranar, överväga att köpa en liten fontän som ständigt kan rinna vatten.
  • Växter är ett bra sätt att lägga till jorden till ett rum.
  • Om du inte lätt kan integrera något fysiskt gjorda av elementet, hängande en bild som representerar elementet är ett bra alternativ.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 6
    6. Använd din ytterdörr. Dörren till hemmet är där energin strömmar in, så se till att du använder ytterdörren så mycket du kan. Om du vanligtvis går in genom en dörr förutom den huvudsakliga, överväga målmedvetet med ytterdörren några gånger i veckan för att hålla bra energi som flyter i. Det är svårt att upprätthålla god energi i hela huset om dörren alltid är stängd.
  • 7. Hyr en Feng Shui-konsult. Om du har problem med att förstå principerna för Feng Shui, eller ditt speciella hem inte samarbetar med dina ansträngningar, överväga att anställa en professionell som kan ge dig råd om hur man ansöker Feng Shui till ditt specifika bostadsutrymme. Bild: Applicera Feng Shui till ett rum Steg 7.jpg | center]]
  • Metod 2 av 3:
    Balansera ditt sovrum
    1. Bild med titeln Applicera Feng Shui till ett rum Steg 8
    1. Avlägsna röran. Feng Shui värderar enkelhet, så att minska den totala mängden saker i ditt rum är ett måste för att förbättra energin och balansen i rummet. Energi kan strömma mer fritt i öppet utrymme utan rodnad, så att maximera energiflödet i ditt sovrum måste du minska mängden saker du har där.
    • Försiktigt gå igenom rummet och överväga vad som är där som inte behöver vara. Håller du högar av arbetspapper? Dessa kommer att skapa negativ energi. Har du träningsutrustning eller flera förvaringsbehållare? Dessa minskar mängden öppet utrymme i rummet.
    • Den bästa balansen kommer att uppnås i ett sovrum genom att ha mer öppet utrymme och mindre onödiga saker som tränger på rummet.
    Expertips
    Susan levitt

    Susan levitt

    Feng Shui ConsultantsanSan Levitt är en professionell Tarot-kortläsare, Astrologer och Feng Shui-konsult baserad i San Francisco, Kalifornien sedan 1986. Susan är författaren till fem böcker som publiceras på flera språk, inklusive introduktion till Tarot och Taoist Astrologi. Hon lägger in Tarot Reading uppdateringar på Facebook, på Twitter @tarot_tweet, och hennes Lunar Blog. Hennes arbete har presenterats på CNN och hon röstades "Bästa astrologer" av SF Weekly i San Francisco.
    Susan levitt
    Susan levitt
    Feng shui konsult

    Vår expert samtycker till: Det första steget att göra Feng Shui i ett rum avlägsnar röran. Lägg inte något som du inte behöver absolut. I Feng Shui finns det ett element av att vara ren och medveten och visa respekt för miljön.

  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 9
    2. Placera din säng med fötterna mot dörren. Sängens position är viktigt för att skapa rätt energi som främjar lugn och vilsam sömn. Hitta din säng diagonalt över rummet från dörren med foten av sängen mot dörren. I det här fallet är diagonalt menat att uttrycka att sängen inte ska vara direkt framför dörren, snarare i vinkel från dörren när det är möjligt. Se till att huvudet är mot en vägg för att förankra sängen. Du vill också ha utrymme att gå på båda sidor av sängen, så tryck inte upp det nära mot en vägg.
  • Denna position är en som främjar skydd eftersom du enkelt kan se vad som kommer genom dörren. Du kommer att vara mer tillfreds med att veta att ingenting kan komma genom dörren utan att du vet.
  • Om det är möjligt, placera en stor matta under sängen för att hjälpa till med sängens energi.
  • Det är också bra att ha en natt på varje sida av sängen för att balansera det.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 10
    3. Placera en bröstkorg eller byrå mittemot sängen. Eftersom sängen är ett så stort föremål måste du hjälpa till att balansera rummet genom att placera något av jämförbar storlek på den motsatta väggen i rummet.
  • Denna balanseringsmöbler behöver inte vara samma storlek. Effekten kommer att uppnås så länge det är något stort. Om du ska ha en byrå i rummet, är detta perfekt för att balansera ut sängen.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 11
    4. Använda sovrumsfönster. Windows är ett sätt som energi kan strömma in i ditt hus genom solljus, men det kan inte göra det om fönstren alltid är täckta. Öppna gardiner under dagen och överväga att lämna fönstren öppna för att möjliggöra det maximala flödet av energi.
  • Använd mjuka, rufflade gardiner snarare än plast, trä eller metallgardiner. Om möjligt, använd träringar för att hänga gardiner med.
  • Stäng gardinerna på natten för att hålla ut det mörka som ger negativ energi.
  • Rengör dina fönster ganska ofta för att se till att energi från utsidan kan strömma genom lätt. Smutsiga eller utsmyckade fönster hindrar energiflödet.
  • Metod 3 av 3:
    Skydda ditt kök
    1. Bild med titeln Applicera Feng Shui till ett rum Steg 12
    1. Fyll negativt utrymme ovanför skåp. Kontrollera dina köksskåp för att se om de går hela vägen till taket eller om det finns utrymme ovanför dem. Tomt utrymme ovanför skåpen får energi att fastna där och stagnera. Du måste motverka detta slöseri med energi genom att fylla i utrymmet med livlig positiv energi.
    • Ta med livet med löviga, gröna krukväxter. Crowd inte mellanslaget, men plats nog för att säkerställa att utrymmet är välbalanserat.
    • Installera belysning för att driva bort mörk energi.
    • Placera älskade föremål på skåpen som skapar positiv energi.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 13
    2. Fixa den läckande kranen. Det är ett vanligt problem att ha en köks kran som läcker, men du kanske inte inser hur detta negativt påverkar ditt hus feng shui. Vatten är symbolen för rikedom, så en drippy kran betyder bokstavligen att din rikedom sakta dränerar bort. Om du märker att din kran läcker, tar du steg omedelbart för att få det fixat.
  • Kolla in det här artikel För DIY-kranfixar.
  • Åtminstone, om du inte kan få läckan, se till att vattnet droppar in i en kruk eller bassäng så det kan fortfarande användas snarare än att gå ner i avloppet. Du kan använda detta för att vattna plantorna ovanpå skåpen.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 14
    3. Rengör skåpet regelbundet. Eftersom Feng Shui värderar öppet utrymme och minimalism är det viktigt att sortera genom dina skåp (och Pantries) ibland för att bli av med saker som du inte använder. Redskap, apparater och mat som inte används, samlar bara energi och slösar bort den. Om du vet att du inte använder något mycket ofta, överväga om det är verkligen nödvändigt eller inte.
  • Att bli av med gammal mat är ofta viktig eftersom ditt kök är källan till hälsa i ditt hem och den gamla maten främjar inte god hälsa.
  • Bild med titeln Ansök Feng Shui till ett rum Steg 15
    4. Visa kärlek till din spis. Om köket representerar hälsa i ditt hem är kaminen centrum för den här hälsan eftersom den förbereder din mat. Att hålla din spis ren håller energin i maten positiv, men en smutsig och grymt spis minskar energin i maten som i slutändan minskar din egen energi.
  • Använd alla kaminens brännare regelbundet för att upprätthålla den övergripande styrkan i kaminens energi.
  • Flytta din papperskorgen bort från kaminen för att hålla den negativa energin på soporna bort från den positiva energin i den färsk mat du förbereder på kaminen.
  • När du möter spisen kan du vända bort från ingången till ditt kök. På grund av detta är det möjligt för någon att komma upp bakom dig utan att du vet det. Detta är dålig energi eftersom det gör dig rastlös och du kan inte fokusera din uppmärksamhet på maten. Att motverka detta, häng en spegel över kaminen för att ge dig en vy bakom dig.
  • Tips

    I Feng Shui anses hemmet vara ekvivalent med kroppen. Om du bibehåller ditt hem i ett ordnat, sagt, är det sagt att din kropp kommer att uttrycka samma utseende som ditt hem.
  • Det är mycket användbart att lägga till positiva intentioner för resultatet av ditt mål. Skepticism och tvivel kan negera Feng Shui botemedel.
  • Varningar

    Om du pratar med människor om att tillämpa Feng Shui i ditt hem och de gör roligt med dig för det, låt det bara gå för att hålla på det kommer bara att ge dålig energi.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande