Hur man är en häxa

Glöm de spetsiga hattarna, broomsticks och corny cantations-det finns mycket missinformationspridning om häxor. En komplex och personlig praxis, häxverk är en metod för folkmagi, som involverar en fördjupad kunskap om den naturliga världen, den andliga världen och jaget. Om du har en koppling till dessa världar och är otillfredsställda av traditionella övertygelser, lär du dig mer om vad som krävs för att vara en häxa kan vara rätt för dig. Det är en livslång övning och resa.

Steg

Del 1 av 3:
Lär dig om häxkonst
  1. Bild med titeln vara en häxa steg 1.jpeg
1. Lär dig om olika magiska traditioner. Det finns ingen centralskola av häxkonst, häxa eller stavgjutning, vilket innebär att nybörjare och icke-praktiska saker ofta har svårt att räkna ut vad som är riktigt och vad som är falskt. Att bli en häxa är en personlig resa som involverar forskning, tålamod, studie och mer forskning (allvarligt, för många häxor, det är 20% stavgjutning, 80% tar anteckningar). Beroende på dina intressen kan olika tankar och traditioner vara mer lämpliga eller intressanta. Några vanliga stilar av häxkonst inkluderar:
  • Wicca och "Green" Witchcrafts är populära i USA, som ofta roterar runt Gaia-studie och naturbaserade stavar och meditation. De tidigaste Wiccansna var anhängare av Gerald Gardner, en brittisk magisk forskare i 20-talet, vars idéer och verk populariserades på 1950-talet och 1960-talet. Om du har ett intresse för kristaller, kan användningen av örter, ritualer och eteriska oljor, det här vara rätt för dig.
  • Neo-hedendom och druidism, eller andra förfaderhäxor är intresserade av historia och tradition, som speciellt övar i enlighet med årstiderna och med ritualer. Om du vill komma tillbaka till källan till "traditionell" häxverk, dessa stilar kan vara rätt för dig.
  • Regionala och esoteriska häxor, som Santeria, Stregheria, Fari, PharmaKos och andra kulturella häxor är också vanliga, beroende på var du bor och din kulturs traditioner. Om du har en stark anslutning till plats, undersöka den lokala metoderna där du bor.
  • Tänk på att vissa religioner / praxis är stängda. " En kultur eller religion anses vara "stängd" om du måste födas eller formellt initieras i den för att betraktas som en del av det samhället eller troen och ha rätt att delta i deras andliga praxis. Enkla exempel på detta inkluderar några ortodoxa sekter av stora religioner, jag.e. några hinduiska sekter, och några olika indianska religioner och kulturer. Wicca, i sin traditionella form, anses vara stängd, på grund av det faktum att det är en mysterium religion och formell initiering i ett Coven krävs. (Neo-Wicca är å andra sidan en offshoot som är mycket mer öppet och rymmer ensamma och oinitierade utövare som följer Wiccan-principer och praxis.) Det bästa sättet att veta om en kultur är stängd är att fråga någon som är en del av kulturen. Generellt, som med så många andra saker i livet, är det bäst att fråga tillstånd innan du hämtar något som verkar exotiskt eller mystiskt.
  • Secular Witchcraft, som är oaffiliated med någon religion, filosofi, trossystem, etc. Någon person från någon religion (eller brist på det) kan träna sekulära häxkonst.
  • Häxkonst är för alla. Ingen är förbjuden att träna häxkonst. Vissa människor vill fungera som gatekeepers, men sanningen är att andra människor inte får ett uttalande i dina personliga övertygelser och praxis, oavsett vad de säger. Det finns ateisthäxor, kristna häxor, judiska häxor, luciferian häxor, wiccan häxor, agnostiska häxor, etc. Den enda personen som kan bestämma vad som fungerar för dig är du.
  • Bild med titeln vara ett häxa steg 2.jpeg
    2. Lär dig av ett brett utbud av källor om olika historier och traditioner. En sak som nybörjaren kommer snabbt att lära sig är att varje adept praxis annorlunda. Det finns ingen "bibel" av häxkonst, ingen central vägledande lista över principer eller regler för häxor. Allt som hävdar att det är falskt. Din övning kommer att vara din egen praxis, ingen annans, så det är viktigt att ta "expert" råd med ett saltkorn. Du kan läsa några klassiker, men det ska alla gå mot din egen personliga förståelse av konsten och din egen övning. Vissa klassiska författare och avläsningar inkluderar:
  • Aleister crowley
  • Colin Wilsons Den ockulta: en historia
  • Malleus mallificarum, en gammal text på häxkonst
  • Montague Summers ` Häxkonst och demonologi
  • Kolla in WICCAN-skrifter av Gerald Gardner, Doreen Valiente och Scott Cunningham.
  • Nigel Jackson, Nigel Pennick, Carlo Ginzburg, Robin Artisson, Gemma Gary, Andrew Chumpa, har skrivit mycket av traditionella häxkonst. (Var medveten om att många böcker och / eller författare kommer från en Wiccan / Neo-Pagan synvinkel. Det är inget fel med detta, men om du letar efter information om, till exempel, sekulära häxkonst-det är att säga, häxverk som inte är förknippad med någon religion, filosofi, trossystem, etc., då kommer böcker på Wiccan Witchcraft inte vara så hjälpsamma).
  • Vissa författare är kända att vara, i bästa fall, problematiska och felaktiga, och i värsta fall, medvetet okunnig och medvetet misinformative. Dessa författare inkluderar ofta historiska felaktigheter (allt från missförstånd / missuppfattningar till direkta lögner), förspända vyer om olika ämnen och rampant kulturellt anslag. Vissa författare att vara försiktiga med är: Silver Ravenwolf, Raymond Buckland, Laurie Cabot, Margaret Murray, Edain McCoy och D.J. Conway. Om du bestämmer dig för att läsa deras verk, var noga med att kontrollera något och allt. Dessa böcker kan vara användbara, absolut, men gör din egen oberoende forskning, och tar inte någons ord som evangelium, oavsett hur populär de är.
  • Tänk också på att vissa författare, medan deras verk är oerhört användbara, har varit döda ett tag, och så är deras information sannolikt att vara lite föråldrad. Scott Cunningham är ett bra exempel på detta. Hans böcker kan vara mycket hjälpsamma och informativa, men kom ihåg att runda ut din läsning med andra källor.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 3.jpeg
    3. Utveckla personliga mål för din övning. Det kan inte överdrivas: Att vara en häxa är en personlig resa. Det finns inget sätt att gå om att göra det. Detta gör det viktigt att lära dig vad du kan, ta vad du måste, och skriv dina egna mål och din egen väg för dig själv. Det kan vara till hjälp att göra lite journaling, hålla en rekord av vad det är du hoppas kunna utforska, och vad du hoppas upptäcka. Några ledande frågor kan hjälpa till med att komma igång, men det är upp till dig att hitta svaren.
  • Vad vill du ha av häxkonst?
  • Vilka typer av stavar och incantationer hoppas du att utföra?
  • Vad hoppas du att lära dig om att vara en häxa?
  • Hur man hoppas att häxverk kan förbättra eller förändra ditt liv?
  • Bild med titeln vara en häxa steg 4.jpeg
    4. Se upp för fluff. Var försiktig med att betala tutorials och online-system. Att utveckla en praxis av häxverk är inte något som kan kommuniceras i 25 enkla steg för endast $ 39.95 från hett ämne. Witchcraft handlar inte om att följa en förskriven lista över regler och gå från A till B till C i rätt ordning. Det är en personlig upptäcktsresa som är annorlunda för alla.
  • Vad det betyder att "vara en häxa" och till "Öva häxkonst" kommer att förändras drastiskt när du pratar med olika utövare av magi. Försök att ta saker med ett saltkorn. Om andra häxor inte vill hjälpa dig att lära dig, eller vara oense med en viss övning eller läsning som du hittar makt, prata med andra häxor. Hitta en grupp likasinnade utövare och ignorera dissenterna.
  • Del 2 av 3:
    Gjutning och användning av stavar
    1. Bild med titeln vara en häxa steg 5.jpeg
    1. Samla handelns verktyg. För att komma igång Gjutning Spells och övning av häxverk är det en bra idé att få de grundläggande verktygen. Nej, broomsticks och spetsiga hattar är inte nödvändiga. Varje häxa kommer att kräva olika verktyg för att utföra särskilda stavar, men grunderna är mer eller mindre universella, men det bör anges att ingen av dessa saker krävs för att du ska vara en häxa.
    • Välj en trollstav. Wands väljs ofta för sin personliga anslutning till häxan. Det är en enkel fråga om att hitta och ladda en pinne, men det är också mycket mer än det. Spendera mycket tid att vandra skogen för att hitta en kort pinne som fungerar för dig, som du känner någon koppling till. Du vet det när du hittar den. Känner inte som att du inte är en "verklig" Häxa, om du inte använder en trollstav eller något annat verktyg som en annan häxan använder. Din övning är din ensam och ingen annan kan berätta vad som fungerar för dig.
    • Mortar och pistles är viktiga föremål för stavningsgjutning. Används för att blanda örter och andra ingredienser till en heady potion, en mortel och pestle finns tillgängliga på alla hushållsbutiker och i de flesta kök.
    • Örter. Häxazel, mugwort, salvia, lavendel, och många andra örter används vanligen i häxkonst. Scott Cunninghams encyklopedi av magiska örter är en viktig guide för nybörjaren. Du kan lära dig om befogenheterna och användningen av många olika vanliga örter och hur man använder dem.
    • Mineralanda och salt. Används för att rengöra och hålla dina stavgjutningar säkra, mineraliska andar och salter är vanliga hinder mot andens värld. Du kan hjälpa till att skydda dig själv genom att ladda dina verktyg med all naturliga mineraliska andar och cirklar dig i salt.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 6
    2. Ladda dina magiska verktyg. Wands, Crystaller och andra redskap som är involverade i tunga psykiska incantationer måste rengöras noggrant före och efter stavgjutning. En bra häxa är i linje med sina verktyg och håller dem laddade och fria från negativ psykisk energi. Använd traditionerna och teknikerna för din övning för att ladda och rengöra dina verktyg.
  • Olika traditioner kommer att erbjuda olika tekniker för att uppnå detta, men i allmänhet använder många häxor månenergi för att ladda eller rengöra vingen, låta stenen absorbera månens energi genom att sitta ute i månskenet över natten. Torka din trollstav ner med mineral sprit är också en vanlig praxis för att rengöra och rensa ut någon dålig psykisk energi.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 7
    3. Rensa området. Stavar och cirklar behöver inte kastas i mitten av ett mörkt trä vid midnatt, och magiska ritualer kan utföras lika effektivt i ditt sovrums komfort. Välj ett säkert utrymme där du är bekväm och ostörd. Välj en plats där du kan förbli oavbruten så länge det tar för att slutföra ritualen.
  • Meditera i flera minuter, enligt din övning. Erbjuder en skyddsbön, som begär att onda andar och negativ energi håll dig borta och bjuda in positivitet och ljus i din cirkel. Meditera på uppgiften att komma.
  • Lätta ljus och förbereda andra föremål som kommer att vara nödvändiga för den ritual som du ska utföra. Om andra människor är runt för att utföra ritualen med dig, samla ihop, hålla händerna och slutföra rengöringsbönen tillsammans. Gå med som en.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 8.jpeg
    4
    Kasta cirkeln. Olika traditioner använder olika föremål och metoder för att kasta en cirkel, men det är inte viktigt om du vill använda ljus, stenar, krita linjer eller pinnar för att skapa din stavgjutningscirkel, vilket är viktigt. Cirkeln är aphysisk eller psykisk barriär i ditt säkra utrymme, vilket gör att du kan kanalisera gudarna, befogenheterna och energier som är nödvändiga för att göra ditt arbete.
  • I många traditioner måste en cirkel innehålla ljus vid var och en av de fyra kardinalvägarna-norr, syd, öst och väst. Det är också en bra idé att hålla en representant för varje element i cirkeln med dig. En handfull jord, ett glas vatten, ett ljuss eld och andra element bör alla vara närvarande.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 9
    5. Gjutning av stavningen. Välkomna elementen och gudarna du åberopar och anger syftet med ritualen högt. Specifika invokationer eller böner bör recenseras, och stava bör gjutas vid denna tidpunkt. En omfattande online-databas med stavar kan hittas här.
  • Höj och släpp den energi du åberopar. Syftet med en stavning är att göra din cirkel en ledning, genom vilken du kontaktar den osynliga världen av energier och andar. När du ansluter till de energier måste du kontakta dem säkert och lossa dig själv.
  • Bild med titeln vara ett häxa steg 10.jpeg
    6. Stäng ritualen säkert. Tack gudarna (om det finns) för att gracera dig med deras närvaro. Tack elementen för att hjälpa dig och stödja dig i din stavning. Stäng eller öppna cirkeln, beroende på din tradition.
  • Wiccans övning Vad kallas lagen om tre: "Evermind regeln på tre, vad du skickar ut kommer tillbaka till dig." Laget i tre säger att allt du gör kommer tillbaka till dig tredubbelt. Så snälla, var klok och tänk på dina handlingar och hur de påverkar andra. Tänk dock på att inte alla häxor är Wiccan, och icke-wiccan häxor är inte skyldiga att tro på eller följa Wiccan-riktlinjerna. Bash inte eller mobbar någon annan för sin övning bara för att det inte är detsamma som din.
  • Del 3 av 3:
    Utveckla din övning
    1. Bild med titeln vara en häxa steg 11.jpeg
    1. Hitta en guide. Eftersom det kan vara så överväldigande för nybörjaren är det viktigt för häxor som bara börjar utforska världen av häxkonst för att få hjälp. Hitta andra mer erfarna häxor som hjälper till att handleda dig i den mörka konsten, rekommendera läsningar och visa dig en sak eller två om stavar.
    • Ljuga aldrig om din erfarenhet eller din expertis i häxkonst. Om du inte vet en trollstav från en kittel, försök inte att kasta dig som en erfaren häxa. Andra kommer att respektera dig mindre och kommer att se igenom det. Det är bättre att vara ärlig om din kunskap och vara villig att lära.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 12.jpeg
    2. Håll din egen bok av skuggor. När du först börjar med att träna häxverk är det en bra idé att starta din egen bok av skuggor. Återigen behöver det inte vara bunden i gammalt läder och färgas med getblod - bara få en kompositionbok. Pryder det som du skulle en tidskrift, med bilder du hittar kraftfull, rörlig eller full av Witchy Wisdom. Använd boken för att spela in stavar, observationer och incantationer när du hämtar dem från dina läsningar och forskning.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 13.jpeg
    3. Skapa ett altare. Ett altare behöver inte vara utarbetat, eller har den blekta skallen på en 1200-talsmystik (även om det skulle vara fantastiskt). Ett altare är helt enkelt en plats där du kommer att träna. Det borde framträda personliga totems och inspirerande föremål, saker som är nödvändiga för din övning. Det kan innebära kristaller, stenar, örter, bilder och ett antal andra föremål som är viktiga för dig. Pryder din förändring med viktiga föremål.
  • Om du är en grön häxa, eller en wiccan, kan det vara en bra idé att lägga laureller, döda blommor, torkade örter och andra naturliga saker på ditt altar. Hitta stenar som talar med dig, konstiga snäckskal eller andra föremål av makt och skönhet.
  • Om du är en druid, eller en annan typ av traditionell häxa, behåll massor av bilder på din familj, dina förfäder, på ditt altar. Om du inte har något, inkludera mycket gamla objekt-bilder av inbördeskrigs soldater, eller gamla fickur, saker som påminner dig om det förflutna och hjälper dig att ansluta till det.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 14.jpeg
    4. Öva rytmiskt, med årstiderna. Många (men inte alla) häxor finner det fördelaktigt att vara i linje med förändringen av årstiderna och med övergångarna från en fas till nästa. Att stämma på månens faser och träna din stavgjutning i enlighet med månförändringarna, equinox och andra väsentliga signifierare av ändringstid. Få en astrologisk kalender och lär dig om de skiftande planeterna. Var uppmärksam på förändringen av årstiderna och dina känslomässiga, fysiska och psykiska svar.
  • Bild med titeln vara en häxa steg 15
    5. Fortsätt att samla magiska objekt. När din bok av skuggor växer och sväller med stavar är det en bra idé att hålla dina skåp och ditt altar växer. Samla örter och eteriska oljor för användning i din stavgjutning och fortsätt växa din samling av kraftfull ört och oljor. Öva med dem och lär sig om deras särskiljande användningsområden. Samla ädelstenar och kristaller och meditera med dem för att ta reda på vilka du ansluter till och som du kan använda i din övning.
  • Örter och stenar är tillgängliga för köp, men det är en bra idé att lära dig mer om att fundera och samla friska örter för att torka själv. Anslut din övning så mycket du kan med jorden är en utmärkt idé. Få en lokal fältguide för grönska i ditt klimat och gå ut ofta för att hitta användbara magick örter. Gå förädling runt creek sängar för att hitta ädelstenar.
  • Tips

    Om du är intresserad av att bli en häxa eller wiccan, försöker man prata med en person innan du fattar några beslut. Prova Witchvox.com. Det är som Facebook för hedningar. Det är också utmärkt för att hitta lokala val, om du vill gå med i en.
  • Följ din intuition. Om det känns rätt, gå med det, om det inte gör det. Din intuition är ditt mest kraftfulla verktyg.
  • Kom ihåg att Wicca och Witchcraft inte är densamma. Du kommer att stöta på information som säger annars men i allmänhet tänker på det här sättet: Wicca är en religion, häxverk är en färdighet. Witchcraft kan användas tillsammans med många olika religioner (eller ingen religion alls) och visas i många olika sammanhang, Wicca kan i allmänhet inte.
  • Låt dig inte luras av New Age Rip-Offs. Framstående författare med dussintals böcker kan verka auktoritativa, men de kontrollerar ofta inte sina fakta och kan vara överflöd i missinformation. Varför? Vissa saker säljer bättre än andra. Gör dina läxor med någon bok du läser.
  • Studera varje natt, eller någon ledig tid, i ca 20 minuter eller mer.
  • Om du inte tror på magi, så kommer ingen av dina stavar att fungera! Se till att du tror på magiken och dig själv.
  • Varningar

    Fortsätt vara positiv.Om du känner dig negativ, försök att inte göra för mycket magi. Du lockar vad du ger, vilket betyder att du kan få mer negativitet än positiv energi om du har en negativ sinnestillstånd.
  • Dabble inte med saker du inte förstår - särskilt andar och liknande.
  • Vet vad du gör eller du kan allvarligt skada dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande