Hur man skapar ett altare

Du kan konstruera ett personligt altar för dyrkan, minnet eller genomföra ritualer oavsett vilken religiös eller andlig tradition du identifierar med. Även människor som inte anser sig vara religiösa tillsammans bygger altare för att ge en speciell plats för att överväga frågor i sitt liv, uppskatta vad de har, eller heja sig upp.

Steg

Metod 1 av 4:
Starta ett altar
  1. Bild med titeln Skapa ett altar Steg 1.jpeg
1. Lär dig om altar traditioner (valfritt). Om du bygger ett altar för ett visst ändamål eller semester, kanske du vill leta upp detaljer om den traditionen online innan du börjar. Att söka efter foton och exempel på liknande altare är ett bra sätt att komma igång. Många människor blandar och matchar komponenter av olika religioner, andliga traditioner och kulturer som har personlig betydelse för dem.
  • Dag av de döda altarerna inkluderar vanligtvis bilder av heliga och avlidna släktingar - ljus - blommor, mat och dryck. Du kan göra ett liknande altar i hyllning av en avliden vän eller släkting, med hjälp av mat och leksaker som personen skulle njuta av.
  • St. Josefs dagalter är konstruerade på många ställen den 19 mars. De är vanligtvis konstruerade i tre tier som är täckta med mat och dekorationer, som omger en staty av st. Josef. Du kan bygga ett liknande altare för att fira en annan semester. Efter att hedra helgen eller semestern, äta maten med vänner och familj eller ge det till människor som behöver mat.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 2.jpeg
    2. Välj en plats. Om du planerar att lugnt meditera eller be, välj ett lugnt läge ur passagerens sätt. Om du vill hålla ditt altar som en central fokuspunkt eller använda den för gruppceremonier, placera den i ett större rum.
  • Om utrymme är begränsat och du reser mycket, överväga att göra ett bärbart altare. Detta kan vara ett hopfällbart bord, ett bricka eller till och med en trasa som kan packas i en resväska tillsammans med några altardekorationer.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 3
    3. Välj eller konstruera en altaryta. Ditt altare kan vara beläget var du än väljer till exempel det kan vara en stapel stenar i din trädgård, på hyllor på ett glasskyddat skåp, på en trasa på golvet, på ditt köksbord, i ett angivet rum eller någon plats som du tycker att det borde vara.Om du planerar att använda altaret för ritualer som kräver bordsutrymme, till exempel slipande örter eller brinnande rökelse, se till att den är stor och platt nog för det ändamålet.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 4.jpeg
    4. Lägg till andra möbler eller hyllor till altaret om det behövs. Du kan också välja att placera en kudde eller stol framför ditt altar för meditation eller bön. Om det kommer att finnas barn eller personer kortare än du använder altaret, överväga om du behöver lägga till en extra nedre yta som alla kan nå.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 5.jpeg
    5. Rituellt förbereda utrymmet (tillval). Du kanske vill bränna rökelse eller rituellt bränna salvia att förbereda utrymmet. Alternativt, recitera en bön eller prata utan förberedelse, fråga gudan eller makten du dyrkar för att välsigna altaret.
  • Metod 2 av 4:
    Dedicera ett altare till en person eller religiös figur
    1. Bild med titeln Skapa ett altar Steg 6.jpeg
    1. Bestämma vem som ska ägna altaret till. En vanlig användning av altare är att hedra och komma ihåg en religiös figur, eller en avliden relativ, vän eller historisk figur. Några av dessa är dedikerade till flera personer, som en avliden vän och hans beskyddare.
    • I vissa traditioner kallas dessa helgedomar istället för altare.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 7.jpeg
    2. Inkludera ikoner, figurer, fotografier eller bilder. Om du inte tillhör en religiös beteckning som inte tillåter bilder av den gudomliga, placera en bild av den person eller personer du hedrar på ett framträdande läge på altaret, till exempel på hög stativ på baksidan av altaret. Du kanske vill inkludera flera bilder, som representerar olika sidor av den hedrade personen. Till exempel, ett fotografi av personen vid hennes bröllop och ett fotografi av henne med sin familj.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 8
    3. Inkludera mementos eller föremål relaterade till ämnet. Visa objekt på det helgedom som påminner dig om den som är hedrad. Detta kan vara gåvor de gav dig, föremål de åtnjöt i livet, eller föremål som representerar vad de gjorde i sitt yrke, hobbyer eller personligt liv.
  • Om du hedrar en religiös figur, undersök vilka objekt de är förknippade med online. Patron Saints, gudar av polytheist traditioner (grekiska, hinduiska, romerska, egyptiska, etc.), och de flesta andra religiösa figurer har många föremål eller handlingar i samband med deras dyrkan.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 9.jpeg
    4. Överväga att lägga till ljus. Placera ljus runt altarets kant så att du kan tända dem i minnet av personen, eller till ära av den religiösa figuren. Detta är en vanlig och enkel ritual som används på många ställen runt om i världen.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 10
    5. Dekorera med blommor. Du kanske vill hålla en bukett blommor på altaret, och tänk på personen varje gång du ersätter dem med en ny bukett. Alternativt, odla blommor i en kruka vid altarets bas, eller håll torkade blommor som permanenta dekorationer.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 11.jpeg
    6. Dela mat och dryck med den hedrade personen. Håll en tallrik och kopp på altaret och ge din avlidna väns favoritmat och dryck på semester eller viktiga tillfällen. Efter att ha lämnat det på altaret för längden på måltiden kan du dela den bland dina vänner eller ge det till de som behöver.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 12
    7. Lägg till några andra dekorationer eller rituella objekt du tycker är lämpligt. Ändra ditt altare men du vill hjälpa dig att hedra personen och leva av sina idealer. Om den personen tillhörde en annan religion än din, överväga att lägga till en symbol för den religionen också. Om altaret verkar för somber för dina behov, lägg till ljust färgade halsdukar eller andra föremål för att göra det till en lyckligare plats att komma ihåg din vän.
  • Metod 3 av 4:
    Skapa ett altare för ett annat ändamål
    1. Bild med titeln Skapa ett altar Steg 13
    1. Välj ett ändamål eller ett tema (tillval). Om du tillhör en viss religion, kanske du vill hålla ditt altare dekorerat med figurer och heliga föremål relaterade till det. Vissa gör altare dedikerade till ett visst syfte, som läkning eller meditation, och dekorera det med föremål som representerar dem från många kulturer.
    • Som ett enkelt, nondenominationellt exempel kan du bygga ett altare som representerar de fyra klassiska elementen: eld, luft, vatten och jord.
    • För andra specifika exempel, se Gör ett taoistaltalt, Skapa en enkel buddhistisk helgedom, eller skapa en wiccan samhain altare.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 14.jpeg
    2. Lägg ner en dekorativ tyg. Många altare börjar med en trasa för att hålla altarytan ren och kommunicera altarets avsikt. Till exempel kan en enkel vit trasa hjälpa dig att hålla fokus och kontemplativ. En ljus, dekorerad tyg kan hjälpa till att höja dina andar, medan ett utomhusaltare kan ha en trasa med dämpade höstfärger som inte distraherar från naturen.
  • För att fortsätta exemplet på ett altar som är dedikerat till de fyra klassiska elementen kan du välja fyra små trasor och lägga dem bredvid varandra: röd (eld), vit eller ljusblå (luft), mörkblå (vatten) och brun ( jorden).
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 15
    3. Placera texter på altaret för läsning under användning. Om du tillhör en religion med heliga texter, inkludera en kopia på altaret för att läsa för inspiration. Annars, överväga att lägga till en annan bok, dikt eller annan text som är viktig för dig, och hjälper dig att nå den mentala, känslomässiga eller andliga staten är altaret avsett att tillhandahålla.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 16.jpeg
    4. Inkludera bilder relaterade till altarets tema. Ortodoxa helgedomar har vanligtvis ikoner av de heliga eller andra religiösa figurer. Hinduiska helgedomar kan innefatta figurer av de gudar som hedras. Även om du inte är religiös, tänk på konstverk du kan inkludera det är relaterat till altarets syfte.
  • Fortsatt exemplet på ett elementaltaltare, du kan inkludera en koldragning av flammor (eld), kalligrafi ritad med en fågel quill (luft), en akvarellmålning av en havslandskap (vatten) och en lera statuette (jord).
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 17.jpeg
    5. Inkludera eventuella objekt som du vill använda i ritualer. Dessa varierar mycket beroende på den andliga traditionen och personliga preferensen hos Altar Builder. Du kan ha många örter, kristaller och specialiserade behållare om du utför många ritualer. Å andra sidan är det helt acceptabelt för att helt enkelt inkludera ett ljus som du lyser innan du ber, eller en journal där du skriver dina tankar.
  • En elemental altare kan inkludera ett ljus (eld), en fläkt (luft), ett glas vatten (vatten) och en handfull jord (jord). Du kan hålla var och en av dessa saker i sin tur när du överväger elementet och vad det representerar, eller uppfinna en mer utarbetad ritual.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 18
    6. Använd andra dekorationer eller rituella objekt. Lägg till i ditt altare men du gillar. Du kanske vill lägga till blommor, dekorativa figurer eller andra dekorationer. Du kan bestämma dig för att lägga fotografier av glada minnen runt altaret. Du kanske föredrar att hålla altaren relativt nakna. Allt hänger på dig.
  • Andra relaterade föremål som kan gå på ditt elementala altar inkluderar snäckskal, stenar, fjädrar, delvis bränt trä, eller något annat du tycker representerar eller kompletterar elementen.
  • Metod 4 av 4:
    Använda ett altare
    1. Bild med titeln Skapa ett altar Steg 19
    1. Bestäm hur du utför dig nära altaret. När du närmar dig altaret för dyrkan, anta en viss hållning, göra en vana att anta en viss hållning. Du kan stå, sitta, knäböja eller anta någon annan hållning som gör att du känner dig uppmärksam på altaret och vad det representerar. Om du tycker att det är viktigt att anta ett firande eller energiskt humör, kan du ens dansa runt altaret.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 20.jpeg
    2
    Be. Du behöver inte vara religiös att be, eller behöver ta itu med någon eller något särskilt. Om du är religiös, kanske du vill Lär dig traditionella böner. Alternativt, uttrycka dig tyst, tyst, eller högt när du känner dig bekväm. Vanligtvis ber människor att be om att läka för sig själva och deras nära och kära, att be om förlåtelse, eller att begära vägledning för att fatta ett beslut.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 21.jpeg
    3
    Meditera. Om du inte känner dig bekväm att be, eller om du bara behöver koppla av och lugna dig, är meditation en användbar skicklighet för att lära sig och träna. Vissa människor skiljer inte mellan meditation och bön.
  • Bild med titeln Skapa ett altar Steg 22.jpeg
    4. Bränna olja eller ett annat erbjudande. Bränna ett ljus, mat eller ett annat objekt anses ofta vara en "erbjudande" till en annan kraft. De flesta kristna och judiska tillbedjanare erbjuder inte djuroffer, och ibland anser det att vara mot deras religion. Även om du tillhör en av dessa religioner, kan du bestämma dig för att göra ett annat erbjudande, till exempel den lilla behållaren av olja som bränns på ortodoxa helgedomar.
  • Detta kan tolkas som ett bokstavligt erbjudande (som bärs i röken), eller som en symbolisk handling för att visa att du är villig att göra ett offer. Det kan också helt enkelt vara en ritual som du använder för att dyrka, utan att behöva analysera sin mening.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll din altare ren. Placera små bitar av vaxpapper under ljus utan hållare, och se till att rengöra någon aska som lämnas bakom rökelse eller bränt papper.
  • Om du använder ditt altar för religiös ceremoni, är det en bra idé att hitta ett bord eller ett skrivbord som har lådor i den för att lagra extra ljus och religiösa verktyg.
  • Inbjudande villiga vänner och familj över för små ceremonier på ditt altarutrymme är ett bra sätt att dela det med andra.
  • Om ditt altare är av hög religiös betydelse, se till att den är på en plats där det inte kommer att skadas eller störas av djur eller barn.
  • För ett visuellt tilltalande altare, använd koordinerande färger och försök att matcha din heminredning.
  • Du kan energiskt rensa ett altare med vit salvia rök, rökelse, heligt eller heligt vatten, sött gräs, häxhasel och andra clearingverktyg.
  • Det hjälper till att säga en bön eller ställa in en avsikt innan du ställer in ett altare för att hjälpa till att fokusera din energi under byggprocessen.
  • Att använda ljudinstrument och chanting under meditation kan rensa din energi och höja vibrationen av ditt altarutrymme.
  • Varningar

    Placera alltid ljus och rökelse på en bricka, rökelsehållare och / eller en glasbehållare för att hålla ditt altare säkra annars bränder, varmaska ​​och heta vaxutsläpp kan uppstå.
  • Att lämna ljus eller rökelse obevakad kan orsaka brand, speciellt om det finns brandfarliga föremål på samma altare.
  • Saker du behöver

    • Ett skrivbord, bord, platt sten eller annan plan yta
    • En trasa
    • Stearinljus
    • Foton eller bilder
    • Rökelse
    • Charmar / figurer
    • Något annat du tycker att du passar för ditt altar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande