Hur man undviker att bli besviken av en budgetkryssning

En budgetkryssning kan vara ett underbart sätt att njuta av din semestertid. Budgetkryssningar är lätta på plånboken men kan kräva att du spenderar mer pengar under ombord på fartyget. De kan också medföra sista minuten bokningar eller impopulära vägar. För att undvika besvikelse på en budgetkryssning bör du ställa realistiska förväntningar på din kryssningserfarenhet, planera en realistisk resväg och undvika kryssningsfällor som kasinon, all-you-can-eat-bufféer, ombordstänger och dyra utflykter.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja rätt budgetkryssning
  1. Bild med titeln Undvik att bli besviken av en budgetkryssning Steg 1
1. Budget för extra kostnader. Om du bokar en budgetkryssning och förväntar dig att betala lite under din resa, är du mer eller mindre anmälan till besvikelse. Budgetkryssningar kräver att du betalar för läsk, vatten, yogaklasser, spa-behandlingar, utflykter och tillgång till internet, bland annat utgifter. Du kan enkelt sluta betala mycket mer i ökade kostnader än du betalat för kryssningen i första hand.
  • Ta reda på kostnaden för typiska inbyggda föremål som vatten, läsk och internetuppkoppling, och integrera sedan dessa kostnader i din resa budget.
  • Ta reda på kostnaden för dina shore-resor och integrera dessa i din övergripande resebudget.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av ett budgetkryssningssteg 2
    2. Bestäm vart du vill gå. Om du har en viss destination eller region i åtanke för din budgetkryssning, bör du hålla fast vid det. Om du slutar kompromissa med din valda destination för att spara pengar på en budgetkryssning, kan du sluta bli besviken. Men om du inte har någon särskild destination, bör du titta på omplacering av budgetkryssningar som vanligtvis är tillgängliga på en dime. Det här är budgetkryssningar som går från ett ställe till ett annat för att förbereda sig för nästa kryssningssäsong, som att korsa Atlanten eller gå längs en kust som inte är särskilt anmärkningsvärt.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av en budgetkryssningssteg 3
    3. Avgöra om en sista minuten bokning är rätt för dig. Man kan hitta budgetkryssningar genom att söka efter sista minuten-erbjudanden. När avresedatumet närmar sig, kommer rese- och kryssningsföretag att börja sänka sina priser för att få folk ombord. Om du har ett flexibelt schema, kan du också boka sista minuten. Det finns dock ingen garanti för att en plats på din valda budgetkryssning fortfarande kommer att finnas tillgänglig. För att undvika besvikelse bör du antingen undvika att boka sista minuten eller ställa realistiska förväntningar. Det finns ingen garanti för att komma på en budgetkryssning genom att boka sista minuten.
  • En sista minuten bokning kan vara ett bra alternativ om du inte har en viss destination i åtanke.
  • Du kanske också överväger att boka under lågsäsong. Den låga säsongen beror på destinationen för din kryssning. Om du går någonstans som ser mycket trafik som Bermuda, är den låga säsongen de första veckorna efter starten av kryssningar och före slutet av säsongen. I norra Europa kan det vara svårt att hitta några lågsäsongsbokningar.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av ett budgetkryssningssteg 4
    4. Ta reda på vilken typ av resenär du är. Tänk på om du föredrar att spendera tid att nappa och sitta vid poolen eller om du föredrar att ha många aktiviteter på en budgetkryssning. Beroende på hur du tycker om att spendera din tid när du reser, har du väldigt olika behov för en budgetkryssning.
  • Om du är en entusiastisk scuba dykare, vill du hitta en budgetkryssning som erbjuder gott om möjligheter och tid för dykning under utflykter. Leta efter en kryssning som stannar vid en av de tio bästa dykningshamnarna. Dessa hamnar inkluderar Cozumel, Roatan, Grand Cayman, Key West, Grand Turk, Kauai, St. Thomas, st. Maarten, Tortola och Nassau.
  • Om du vill koppla av och läsa en bok, bör du undvika festkryssningar som tillgodoser yngre konsumenter och hitta en kryssning som har ett välfyllt bibliotek. Även om många kryssningsfartyg kommer att ha bibliotek, erbjuder vissa fartyg mer omfattande bibliotekssamlingar och läsområden. Till exempel har Oceana Marina Cruise Ship ett vackert bibliotek med läderstolar och mahogny bokhyllor.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av ett budgetkryssningssteg 5
    5. Läs omdömen om budgetkryssning. Besök Cruise Review Websites och sök efter kundrecensioner av Cruise Line, Ship, Destination och Cruise Style. Cruise Review-webbplatser har ofta också artiklar om populära kryssningsfartyg och speciella kryssningsdestinationer. Läs artiklar och recensioner för att ta reda på vilken budgetkryssning som bäst kan möta dina behov.
  • Det finns många olika "kryssningsstilar" tillgängliga för specifika typer av kunder. Vanliga kryssningsstilar inkluderar familjen kryssningar, underhållning kryssningar, fitness kryssningar, senior kryssningar, romantiska kryssningar, gay och lesbiska kryssningar och Spring Break kryssningar. Om du identifierar med någon av dessa kategorier, kan Cruise Critic-webbplatsen läsa kryssningsrecensioner för dessa kryssningsstilar.
  • Om du hittar en budgetkryssning som möter många av dina behov men är i en annan kryssningsstil än vad du föredrar, bör du förmodligen hålla shopping. Till exempel, om du hittar en budget fitness kryssning och du är inte en fitness fanatic, kan du överväga att se någon annanstans.
  • Metod 2 av 4:
    Planerar detaljerna i din budgetkryssning
    1. Bild med titeln Undvik att bli besviken över ett budgetkryssningssteg 6
    1. Planera att anlända tidigt för din portavgång. Om du arbetar inom täta tidsramar, undvik misstaget att boka ditt flyg för samma dag som din budgetkryssning. Även om timingen kan se bra ut på papper, är detta tillvägagångssätt riskabelt eftersom ditt bagage kan sluta bli försenat eller du kan sakna ett anslutande flyg. För att undvika besvikelse av en missad kryssning, bör du sträva efter att flyga in i din avgångstad minst en dag före starten av din budgetkryssning.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av ett budgetkryssningssteg 7
    2. Undvik schemaläggning för hårt på Shore Trips. Om din budgetkryssning stannar i en hamn i några timmar eller dagar, bör du undvika att schemalägga din resa på stranden för hårt. Om du går för långt från hamnen eller planerar för många aktiviteter eller webbplatsbesök medan du är på stranden, riskerar du att missa din kryssningsavgång. Kryssningsbåtar väntar inte på dig. Om du vill undvika besvikelse av en kryssning som slutar tidigt och på ett mycket obekvämt sätt, bör du undvika snäv schemaläggning på stranden.
  • Lägg upp tiden för transport, se på plats, äta och andra aktiviteter du förutser att göra på din utflykt. När du har uppskattat totalt för din utflykt, lägg till ytterligare två timmar för oförutsedda hold-ups som plana däck eller taxibilar som anländer sent. När du har den totala tiden för din utflykt plus en extra två timmars leeway, planerar du att komma tillbaka till ditt kryssningsfartyg en timme tidigt så att du har tid att få bosatt tillbaka ombord.
  • Fördelen med att ta en sponsrad strandutflykt är att du vet att kryssningsfartyget inte kommer att lämna utan dig, för att så många passagerare kommer att vara på utflykten.
  • Överväg att boka en halv dagstur och sedan koppla av för resten av dagen i ganska nära närhet till hamnen.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av ett budgetkryssningssteg 8
    3. Planera dina utflykter. Du bör titta på de förpackade utflykterna och jämföra dem med lokala alternativ som annonseras online. Du kan till och med gå med i ett online-diskussionsforum för att ta reda på lokala turnéer eller hitta personer på din budgetkryssning som kanske också är intresserad. Du kanske kan spara pengar och få en bättre upplevelse genom att boka dig själv istället för med kryssningsbolaget.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av ett budgetkryssningssteg 9
    4. Förbacka din spautnämning. Spabehandlingar fyller fast på många budgetkryssningar så att du kommer att boka dina spa-behandlingar långt före tiden. Så snart du bokar din budgetkryssning, fortsätt och boka dina spa-behandlingar för att undvika besvikelse.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken över ett budgetkryssningssteg 10
    5. Ange realistiska förväntningar på din budgetkryssning. Om du hanterar dina förväntningar blir du mindre benägna att uppleva besvikelse. Detta inkluderar förväntningar på dig själv under din budgetkryssning, förväntningar på andra som kryssningspersonal och förväntningar på familjemedlemmar och vänner. Var realistisk om vad du kan förvänta dig av budget kryssningspersonal, din familj, vänner och dig själv.
  • Om du tar med jobb på kryssningen, var realistisk om vad du rimligen kan kunna uppnå under en kryssning. Det kommer att finnas begränsat internet och arbetsutrymme.
  • Det kan inte finnas samma servicenivå som är vanligt på högre priser lyxkryssningar. Justera dina förväntningar i enlighet med detta.
  • Metod 3 av 4:
    Förpackning för din budget kryssning
    1. Bild med titeln Undvik att bli besviken över ett budgetkryssningssteg 11
    1. Packa de väsentliga. Det är viktigt att packa ditt pass, personlig identifiering, reseförsäkringskort eller telefonnummer, receptbelagd medicin, en första hjälpen kit och sjösjukhet medicin som bakom örat fläckar. Du bör också se till att du har alla dina toalettartiklar, inklusive balsam, eftersom dessa kanske inte är lagrade på budgetkryssningar.
    • Kom ihåg ditt pass. Kom ihåg att uppdatera och packa ditt pass, eftersom de flesta budgetkryssningar kommer att passera över nationstaterna.
    • Om du måste flyga in i din avgångsport, bör du komma ihåg att allt du packar också måste komma igenom flygplatsens säkerhet.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken över ett budgetkryssningssteg 12
    2. Packa alkohol om du kan. Ta reda på din kryssningsalkoholpolitik och ta med alkohol om du vill ha det och budgetkryssningen tillåter. Om du har ett favoritvin eller alkohol, ta reda på om du kan packa det själv. Många företag tillåter dig att få ett begränsat antal egna vin eller öl. Detta kommer att förhindra besvikelsen att behöva köpa dåligt kvalitetsvin eller spendera överdrivet på kryssningsfältet.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken över ett budgetkryssningssteg 13
    3. Lämna lite rum i väskan för souvenirer. Om du packar dina väskor till punkten att spränga, kan du sluta bli besviken över förverkligandet att du inte har något utrymme för souvenirer. Den enkla lösningen är att lämna lite utrymme för souvenirer på toppen av din väska.
  • Om du förväntar dig att köpa små prydnader, kan du lämna en extra tum eller två av rum på toppen av din väska. Men om du förväntar dig att köpa större souvenirer som mattor eller större hantverksobjekt som masker, kan du behöva ta med en extra väska. Du kan alltid packa en extra väska i din incheckningsväska om du är en ambitiös shopper.
  • Om du är en ambitiös souvenir-shoppare och vill undvika överskottsavgifter, överväga att skicka dina souvenirer från en av hamnarna. Det kommer troligen att vara billigare än det överflödiga bagageavgiften på flygplatsen.
  • Några vanliga souvenirer som inte kommer att göra det genom tullen inkluderar absint, köttbaserade soppor, föremål från elfenben, större souvenirer från Kuba, Iran eller Sudan, frukt och grönsaker, och många designer knockoffs. Titta på de material som din souvenir är gjord av och överväga om du har en bra chans att få det genom tullen.
  • Metod 4 av 4:
    Njut av din budget kryssning
    1. Bild med titeln Undvik att bli besviken över ett budgetkryssningssteg 14
    1. Undvik arbete. Om du tar mycket arbete med dig och spendera dina dagar på din bärbara dator eller mobiltelefon, kan budgetkryssningen passera dig och sluta med besvikelse. För att undvika detta scenario bör du försöka få ditt arbete gjort före avgång. Om du absolut måste arbeta på din kryssning, försök att planera korta perioder av arbete och sedan njut av resten av din tid avkopplande.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av ett budgetkryssningssteg 15
    2. Ät klokt. All-you-can eat buffén är inte en utmaning för dina ätande förmågor. Anländer tidigt till buffén och undersöka artiklarna noga. Mat utelämnad för länge på buffébord är en vanlig orsak till matförgiftning, vilket är verkligen inte kul när du är ute på havet.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken över ett budgetkryssningssteg 16
    3. Planera din Internet-tid för hamnen. Tillgång till internet är ofta mycket dålig på budgetkryssningar, så du bör undvika det så mycket du kan. Du kan sluta spendera för länge att bli lite gjort online. Istället bör du kontrollera din e-post och göra internetrelaterade aktiviteter när du kommer in i hamnen.
  • Bild med titeln Undvik att bli besviken av en budgetkryssning Steg 17
    4. Hoppa över kasinot. Kasinot är en riktig kontantgrepp som lätt kan sluta i besvikelse. I stället för att riskera dina besparingar på kasinot ombord, spara dina pengar för souvenirer och ombord på aktiviteter som är mer benägna att få njutning.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande