Hur man kontrollerar airasia bokningar

AirAsia är ett lågprisflygbolag baserat i Malaysia som erbjuder inhemska och internationella flyg till över 400 städer i 25 länder. De är det första flygbolaget i Asien för att främja biljettlös resa, vilket innebär att all bokning, schemaläggning och transaktioner utförs på nätet. Kontrollera dina flyguppgifter kan vara förvirrande om du bokar ett flyg online är en ny upplevelse för dig, men AirAsia gör det enkelt att granska din flyginformation genom att besöka deras hemsida eller ringa företaget direkt.

Steg

Metod 1 av 2:
Kontrollera dina bokningar online
  1. Bild med titeln Kontrollera AirAsia Bokningar Steg 1
1. Gå till AirAsia webbplats. Besök Airasias officiella hemsida och använd inloggningsalternativet under rubriken "Mitt konto". Ange den e-postadress och lösenord som du använde för att boka ditt flyg, eller logga in med ditt Facebook-konto för snabbare åtkomst.
  • Du måste registrera ett konto innan du kan kolla bokningar på AirAsia.
  • Bild med titeln Kontrollera AirAsia Bokningar Steg 2
    2. Registrera ett konto. Om du har bokat ett flyg med AirAsia via telefon eller via en sekundär affiliate som Expedia måste du registrera dig för ett användarkonto på AirAsia-webbplatsen innan du kan kontrollera dina bokningar via Internet. Från huvudsidan på AirAsia-webbplatsen klickar du på rullgardinsmenyn som läser "Mitt konto" och välj "Anmäl dig nu" alternativ. Ange den information som den ber om och välj det språk du föredrar att få uppdateringar i, eller registrera dig via Facebook för att spara lite tid.
  • När du har ett konto registrerat hos AirAsia-webbplatsen kan du hänvisa till dina befintliga bokningar och flyguppgifter på egen hand från vilken dator eller mobilenhet som helst.
  • Bild med titeln Kontrollera AirAsia Bokningar Steg 3
    3. Granska ditt konto. När du är inloggad på ditt konto kan du använda sidan "Mina bokningar" för att gå tillbaka över schemalagda flyg, avgång och ankomsttider, finansiella transaktioner och något annat boende som du kanske har bokat bredvid ditt flyg.
  • Från Airasia-webbplatsen kan du också bekräfta bokningar, välj sittplatser och spåra bagage som är förlorat eller försenat.
  • Bokningar kan ändras eller avbrytas som behov av ditt konto.
  • Bild med titeln Kontrollera AirAsia Bokningar Steg 4
    4. Kolla din mail. Alternativt kan du kontrollera ditt flygs status och bokningsuppgifter online via ditt personliga e-postmeddelande. När du har bokat ett flyg om AirAsia, ska du få ett bekräftelsemail som innehåller detaljer om ditt flyg och en länk till din online-resväg. Efter den här länken tar du dig till ett bifogat resvägsdokument som sammanfattar all din bokningsinformation.
  • Din summarie e-post kommer också att ge en lista över något annat du måste ta med eller vara medveten om när det gäller ditt flyg, till exempel reseagar, flygbolag, ombordstigningstider och en påminnelse om att ha lämpliga former av identifiering med dig när du avviker.
  • Bild med titeln Kontrollera AirAsia Bokningar Steg 5
    5. Skriv ut dina bokningsuppgifter. Öppna resvägsfästet i ditt e-postmeddelande eller välj din flyginformation under "Mina bokningar" på Airasia-webbplatsen och skriv ut den här sidan. Du har nu en fysisk kopia av detaljerna i din bokning för att se när du behöver det.
  • Om du inte har en skrivare, kopiera den relevanta informationen för hand.
  • Du kan också logga in på den mobila versionen av webbplatsen på din smartphone och använda skärmbilden för att fånga en bild på din resvägs- eller kontoöversikt.
  • Metod 2 av 2:
    Ringa en representant för att bekräfta bokningar
    1. Bild med titeln Kontrollera AirAsia bokningar Steg 6
    1. Ring företaget direkt. AirAsia driver flera callcenter över Asien, Australien och Europa med agenter som står för att ge information och svara resenärer. Besök AirAsia-webbplatsen eller kör en sökning efter företaget för att få telefonnumret för närmaste callcenter.
    • AirAsia Representanter kommer från olika kulturella bakgrunder och är ofta flytande engelska för att tjäna sin västerländska kundbas.
  • Bild med titeln Kontrollera AirAsia bokningar Steg 7
    2. Fråga Airasia-representanten för din bokningsinformation. Agenter är beredda att ShareFlight och kontouppgifter för kunder som behöver hjälp. Fråga agenten för den information du behöver.
  • Du kan förväntas ge ditt flygnummer och / eller bevis på identitet innan information kan ges via telefonen.
  • Bild med titeln Kontrollera AirAsia Bokningar Steg 8
    3. Ändra eller avboka ditt flyg via telefon. Låt representanten du talar om att veta om eventuella ändringar eller avbokningar som behöver göras. Flygbolaget kan göra dessa justeringar för dig direkt över telefonen, i de flesta fall.
  • Be ombudet att bekräfta statusen för ditt bokade flyg för att se till att det inte finns några överraskningar när det är dags att avgå.
  • Bild med titeln Kontrollera AirAsia bokningar Steg 9
    4. Skriv ner informationen. Ta anteckningar om viktiga flyguppgifter som flygnummer, avgångstid, portnummer och sittplatser så att du inte behöver kontrollera dina bokningar upprepade gånger, såvida det inte är nödvändigt.
  • Tips

    AirAsia främjar ett biljett-mindre resesystem, och de uppmuntrar sina kunder att hantera alla sina bokningsdetaljer online. Om du är osäker på hur du hanterar resor online, jobba med ett resebyrå för att hjälpa dig att boka och bekräfta reservationer med AirAsia.
  • Registrera ett konto med AirAsia för att logga in och kontrollera dina bokningar och kontoöversikt med lätthet.
  • Se till att du är säker på detaljerna i ditt flyg innan det är dags att avgå.
  • Varningar

    På grund av sin låga kostnader och högtrafik tenderar Airasiaflygningar att ändra och stöter på schemaläggning av komplikationer något ofta. Tänk på när du bokar ditt flyg med Airasia.
  • AirAsia marknadsför sig som no-frills, Economy Airline. Det betyder att du kommer att betala mindre för ditt flyg, men du kommer inte att erbjudas några lyx när du förbereder dig eller under ditt flyg. Förvänta dig att betala för vad vissa flygbolag ger gratis, såsom säteuppdrag, snacks och drycker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande