Hur man rengör en vattenflaska i rostfritt stål

VIDEO

Rengöring av en vattenflaska i rostfritt stål är en cinch.Fyll bara det med varmt, tvålvatten, byt ut locket och ge det några bra skakningar.Töm flaskan, skölj sedan ut med varmt vatten.Placera den på ett ställ för att torka.Om det behöver en djupare rengöring, använd lika mängder bakpulver och blekmedel, eller fyll den delväg med ättika, fyll sedan av med vatten och låt det sitta över natten.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring för hand
  1. Bild med titeln Clean a rostfritt stål vattenflaska Steg 1
1. Fyll flaskan halvvägs med ett varmt vatten och tvållösning.Det enklaste sättet att städa din vattenflaska i rostfritt stål är att fylla den halvvägs med vatten och spruta några droppar flytande diskmedel i den.Byt ut flaskans lock.Skaka flaskan kraftigt i flera sekunder.Skruva av flaskan och töm sedan innehållet.
  • 2. Skölj och torka flaskan.Fyller och töm flaskan flera gånger med varmt vatten.Vänd det upp och ner och placera den i din Dishrack för att torka.
  • 3. Använd en flaskborste.Om munnen på din vattenflaska i rostfritt stål är för smal för att du ska nå botten och inuti flaskan med en traditionell svamp, kan du använda en flaskborste för att rengöra den.En flaskborste är en långsträckt rengöringsanordning för att hjälpa dig att rengöra de djupa urtagen i din vattenflaska för rostfritt stål.Dessa är särskilt användbara om du har fyllt din vattenflaska i rostfritt stål med något annat än vatten.
  • Några vattenflaskor i rostfritt stål levereras med en flaskborste.Om din gjorde det, kan du dock få en online eller på din lokala utomhusvaruaffär.
  • 4. Skrubba åsarna.Om din vattenflaska i rostfritt stål har en skruvtopp är det viktigt att rengöra tråden som vindar runt flaskans mun.För att göra detta, dämpa bara en svamp med tvålvatten och greppa insidan och utsidan av flaskans mun med svampen.Gnugga svampen längs flaskans mun flera gånger för att få det rent.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av alternativa rengöringsmetoder
    1. Bild med titeln Clean a rostfritt stål vattenflaska Steg 5
    1. Placera din vattenflaska i diskmaskinen.Om du har tillgång till en diskmaskin kan du helt enkelt placera din vattenflaska i rostfritt stål i diskmaskinen tillsammans med resten av dina rätter när du är redo att tvätta en last.Placera flaskan i diskmaskinen upp och ner med locket.Placera eventuella avtagbara delar - ett lock eller halm, till exempel - i diskmaskinen också.
    • Lägg till en lämplig mängd diskmedel, stäng diskmaskinen och kör en vanlig cykel.
    • Innan du placerar din vattenflaska i rostfritt stål i diskmaskinen, kolla den för bekräftelse på att det är diskmaskin säkert.Till exempel kan botten av flaskan läsa, "diskmaskin säker."Flaskor som är målade eller isolerade är förmodligen inte diskmaskin säkra.
  • 2. Använd ättika för att rengöra vattenflaskan.Fyll i vattenflaskan i rostfritt stål till ca 1/5 av sin kapacitet med vit vinäger.Fyll det resten av vägen med vatten.Låt vattenflaskan sitta över natten.På morgonen, häll ättika / vattenblandningen ut.Skölj flaskan noggrant med vatten, vrid det upp och ner i din Dishrack till lufttorka.
  • 3. Använd bakpulver och blekmedel för att rengöra flaskan.Lägg till en tesked blekmedel och en tesked bakpulver till din vattenflaska.Fyll det resten av vägen med vatten.Låt vattenflaskan sitta över natten.Töm innehållet nästa dag, skölj sedan det grundligt med vatten.Vänd det upp och ner för att låta den lufttorka.
  • Denna rengöringsmetod är effektiv för vattenflaskor av rostfritt stål som har utvecklat en stank.
  • Metod 3 av 3:
    Välja rätt rostfritt stål vattenflaska
    1. Bild med titeln Clean a rostfritt stål vattenflaska Steg 8
    1. Leta efter flaskor som har flyttbara bottnar.Många nyare rostfria vattenflaskor har bottnar som kan vridas av.Detta gör att du bättre kan komma åt botten och insidan av vattenflaskan, vilket kan vara omöjligt i en vattenflaska i rostfritt stål som har en smal nacke och mun.
  • Bild med titeln Rengör en rostfritt stålvattenflaska Steg 9
    2. Välj en flaska som har en bred mun.Bakterier kan gömma sig i flaskorna med smala munnar.En bredmunad rostfri vattenflaska kommer att begränsa krökningen hos vattenflaskans inre yta, vilket minimerar ytan som bakterier föredrar.Wide-mouthed flaskor låter dig lättare se och komma åt insidan av det, vilket gör rengöring enklare.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål vattenflaska Steg 10
    3. Se till att din flaska är gjord med rostfritt stål med matkvalitet.Inte allt rostfritt stål skapas lika.Det finns ett antal olika rostfria legeringar.Innan du köper en vattenflaska i rostfritt stål, kolla taggen eller flaskan själv för verifiering att flaskan är gjord av rostfritt stål med antingen 18/8 eller 304.Dessa är de två matkvalitets rostfria stålbetyg.
  • WikiHow Video: Hur renar en vattenflaska i rostfritt stål

    Kolla på

    Tips

    Värm inte eller frysa din rostfritt stålflaska.Gör det kan skada det.
  • Håll din flaska ut ur värmen.Rostfritt stål är ganska tufft, men om du lämnar din flaska i hög värme (i ett varmt fordon, till exempel) för länge, kan formen varpa och snedvrida.
  • Rengör din vattenflaska i slutet av varje dag.Om du har använt din flaska alls under dagen, rengör den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande