Hur man rengör ett våffeljärn

När det gäller frukost mat, våfflor regerar högsta. När du äger ett våffeljärn har du den extra lyxen att äta dina läckra fluffiga våfflor i bekvämligheten i ditt eget hem. Nackdelen är dock att du också måste städa upp det järnet, vilket är säkert att bli rörigt i processen att göra din frukost. Det är alltid bäst att kolla bruksanvisningen för exakta instruktioner för din speciella modell, men - låt oss bli allvarliga - du har förmodligen redan kastat ut det. Beroende på vilken typ av våffeljärn du äger, finns det olika sätt att rengöra det.

Steg

Metod 1 av 2:
Rengöring av ett elektriskt våffeljärn med icke-flyttbara plattor
  1. Bild med titeln Rengör ett vaffeljärn Steg 1
1. Koppla ur ditt våffeljärn och låt det svalna. De flesta moderna elektriska vaffeljärnen kommer med nonstickplattor, och de måste rengöras utan att försämra apparaten i vatten. Du vill definitivt inte bränna dig själv och försöker rengöra ett piping varmt vaffeljärn. Koppla i stället ur den innan du njuter av din våffel. När du är klar och redo att rengöra, ska det vara coolt.
  • 2. Ta bort överskott av olja med torr pappershandduk. Om du har ett nonstick våffeljärn, kanske du inte har använt olja. Om du gjorde det, kanske det är kanske små pölar av fett. Du kan dab de här med en torr pappershandduk. Det kan vara till hjälp att vika pappershandduken i en punkt, så att du kan trycka det mellan järnets åsar.
  • Bild med titeln Rengör ett vaffeljärn Steg 3
    3. Borsta bort stora smulor. Ofta kommer det att finnas bitar av torkad smet som fastnar i åsarna, eller till och med droppa över sidorna om du fyllde järnet generöst. Gör en en gång över, borstar bort de stora bitarna med en mjukbräckte köksborste. Det är viktigt att borsten verkligen är mjuka, för att du inte vill riskera att skrapa nonstickytan.
  • Bild med titeln Rengör ett vaffeljärn Steg 4
    4. Lossa de härdade bitarna med en varm trasa. Om det finns mycket smet torkad till järnet, kan det vara extremt irriterande att lossa och skrapa var och en, bit för bit. Istället, mjuka all smeten upp först. Ta en skålhandduk eller trasa och suga den med varmt vatten från diskbänken. Ring det lite så att det inte dricker, men fortfarande mättat. Placera den på våffeljärnet och stäng det. Låt det sitta i några minuter, så att värmen och fukten från trasen lossnar upp de pesky-smulorna.
  • Bild med titeln Rengör ett våffeljärn Steg 5
    5. Ta bort eventuell kvarvarande smet med en gummispatel. Dessa gummi köksredskap kan lika väl ha gjorts för att rengöra ett våffeljärn, eftersom de är idealiska. Gummit kommer inte att klia på ytan, och det är tunt och formbart nog för att komma in mellan raderna av vaffeljärnet. När den torkade smeten har mjukats av den våta trasan, bör du kunna använda din gummispatel för att skrapa resten av smeten.
  • Du kan också använda en svamp för att försiktigt ta bort den lossnade smeten. Se till att du köper en som är speciellt för nonstickytor.
  • 6. Rengör utsidan av järnet med en fuktig trasa. Se till att din tyg är fuktig, inte våt. Det är viktigt att du inte av misstag får vatten i de elektriska delarna av järnet, vilket kan få dig att bli chockad nästa gång du slår på den eller bryter järnet helt och hållet. Rengör allt som har smet på det, eller ser smutsigt ut.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 2:
    Rengöring av våffeljärn med avtagbara plattor
    1. Bild med titeln Rengör ett vaffeljärn Steg 7
    1. Låt ditt järn svalna och ta bort plattorna. Du kan koppla ur den när du är klar med att göra dina våfflor, och det kan svalna medan du äter. Ta bort plattorna från våffeljärnet enligt tillverkarens instruktioner, om du fortfarande har dem. Vaffeljärnsgrytplattor sänker vanligtvis lätt ut.
  • 2. Fördjupa plattorna i varmt vatten. Det är nog lättast att göra det i din handfat, men du kan också använda en grundig maträtt med varmt vatten. Lägg inte till någon tvål till vattnet. Nonstickplattor ska aldrig rengöras med tvål eftersom det kan orsaka att den nonstickytan försämras.
  • 3. Rengör plåtarna försiktigt med en svamp eller pensel. Återigen är det viktigt att vara kogniserat av nonstick yta och använda mjuka rengöringsmedel. Använd en svamp som är gjord speciellt för nonstick ytor, eller en köksborste med mjuka borstar. Du vill inte skrapa upp plattorna medan du rengör dem.
  • Bild med titeln Rengör ett våffeljärn Steg 10
    4. Skölj vaffelnätskivorna i varmt vatten. Låt vattnet ta bort eventuella kvarvarande smulor. Det är kul att vända plattorna vertikala så att vattnet kan springa genom åsarna, sköljer fläckar du kanske har missat med din svamp, pensel eller trasa. Diskmaskinen kan vara skadlig för den nonstickytan av våffeljärnet, så den här metoden är nästa bästa sak. Kontrollera dina tillverkarens instruktioner för att se om dina tallrikar kan gå i diskmaskinen eller inte.
  • 5. Låt plattorna torka och snäppa dem i. Ställ dem på ett torkställ eller på en handduk på din räknare. Om du har bråttom kan du säkert använda en torr trasa eller pappershandduk för att torka dem snabbare. Du vill se till att dina plattor är helt torra innan de snappar dem tillbaka i ditt järn.
  • 6. Rengör utsidan av järnet. Använd en fuktig trasa för att få utsidan så ren som du har plattorna. Var försiktig med att undvika att få vatten i de elektriska delarna av järnet, vilket kan skada järnet eller resultera i en chock nästa gång du kopplar in det.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan använda en gammal tandborste för att städa bort smulor om du inte har en köksborste.
  • Använd aldrig spray-on matlagning olja - istället, använd en konditorivaror för att lätt "måla" The Waffle Grids With Oil.
  • Ett icke-stick-vaffeljärn bör inte kräva en beläggning av matlagningsspray. Det är din smet klibbar på gallret, försök att lägga lite mer olja till din våffla smet.
  • Varningar

    Använd inte hårda skurpuddar, stålull eller någon typ av slipande rengöringsplattor på dina vaffelnät.
  • Använd inte knivar eller något spetsigt objekt för att rengöra smeten ur vaffelnätet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande