Hur man rengör en vornado-fan

Vornado fans är unika eftersom de är säkrare och kräver mindre underhåll än typiska elektriska fans. Om du ofta använder din fläkt är det troligt att det kommer att bygga upp dammpartiklar. Oavsett om du har en tornfläkt eller en lådfläkt är rengöringsprocessen enkel och lämnar dig med en dammfri bris.

Steg

Metod 1 av 2:
Ridding ett tornfläkt av damm
  1. Bild med titeln Clean a vornado fan steg 1
1. Rengör damm i yttergrillarna med en dammsugare borste. Slå på fläkten innan du gör något annat. Du kan använda en borstfäste på en dammsugare för att rengöra allt damm från yttergrillarna. Se till att fläkten är urkopplad före dammsugning. Gå långsamt vid dammsugning för att du ska rengöra så mycket damm som möjligt.
  • Detta kommer bara att rengöra den yttre delen av fläkten, inte de inre knivarna.
  • Bild med titeln Clean a vornado fan steg 2
    2. Använd tryckluft om du vill rikta specifika dammspår. Om du har en luftkompressor kan du använda den för att städa ut tornfläkten. Du kan också köpa en burk med tryckluft för att städa ut fläkten, helt enkelt peka munstycket vid damm och spruta luft genom ventilerna för att rengöra dem. Se till att du tar ditt tornfläkt ute - håller den urkopplad - innan du använder en luftkompressor eller tryckluft kan det inte dammet inte flyga runt ditt hus.
  • Följ anvisningarna för luftkompressorn eller tryckluften kan försiktigt. Skaka inte din burk med tryckluft.
  • Luftkompressorer kan kosta var som helst från $ 50- $ 500, medan tryckluftsburkar kostar $ 10- $ 20. De kan köpas på en hemförbättringsaffär eller online.
  • Bära en mask för att förhindra att du andas i damm eller smuts.
  • Bild med titeln Clean a vornado fan steg 3
    3. Blås bort damm om du har en bladblåsare. Om du har tillgång till en bladblåsare kan du använda den för att blåsa bort smuts och dammpartiklar från tornfläkten. Blåsa luften inuti fläktens grill efter att du har aktiverat fläkten. Ta fläkten ute för att använda bladfläkten och se till att fläkten blir urkopplad.
  • Detta är en mer kraftig metod - du kommer inte att kunna blåsa specifika fläckar, men det bör säkerställa maximal täckning.
  • Att ha på sig en mask och skyddsglasögon kommer att förhindra att smuts kommer in i dina ögon, näsa eller mun.
  • Bild med titeln Clean a vornado fan steg 4
    4. Torka ner fläktens yttre kropp med en trasa. Använd en mjuk, ren trasa eller trasa för att torka ner på tornfläktens utsida. Detta kommer att bli av med eventuella kvarvarande damm eller smutspartiklar. Du behöver inte använda vatten eller rengöringskemikalier när du torkar ner fläkten.
  • En damm skulle hjälpa till att rengöra din fläkt också.
  • Metod 2 av 2:
    Ta bort smuts från en lådfläkt
    1. Bild med titeln Clean a vornado fan steg 5
    1. Använd ett handhållet vakuum eller fjäderdamm för allmän rengöring. Använd ett handhållet vakuum för att suga upp dammpartiklar på yttersektionen eller inloppsribben, av lådans fläkt. Du kan också använda en fjäderdamm för att torka bort damm eller smuts. Se till att fläkten är urkopplad före rengöring, och använd inte något vatten på de yttre revbenen.
    • Torka bort hårda smutsfläckar med en ren trasa.
  • Bild med titeln Clean a vornado fan steg 6
    2. Ta bort grillen för att rengöra fläkten noggrant. För att ta bort din fläkts grill, följ instruktionerna relaterade till den specifika modellen av Vornado Box Fan. Du kommer sannolikt att behöva ta bort skruvar runt grillen och släppa grillklämmorna.
  • Du kan hitta instruktioner om hur du tar bort grillen i din bruksanvisning eller online.
  • Bild med titeln Clean a vornado fan steg 7
    3. Rengör grillen genom att damma den eller tvätta den med diskmedel. När grillen har tagits bort korrekt kan du damma det med en trasa eller fjäderdammare. Om du hellre vill tvätta det, är det okej att använda vatten på grillen. Använd diskmedel och vatten för att bli av med damm- och smutspartiklar.
  • Lägg aldrig grillen i diskmaskinen för att förhindra att det varnat på grund av värmen.
  • Bild med titeln Clean a vornado fan steg 8
    4. Torka ner bladen med en fuktig trasa. För att rengöra bladen, använd en mjuk trasa fuktad med vanligt vatten för att torka av några dammpartiklar. Att använda vatten på knivarna är okej, bara se till att torka dem. Om din fan var i en oljig miljö som ett kök kan du använda en mild tvål för att tvätta bladen.
  • Bild med titeln Clean a vornado fan steg 9
    5. Sätt fläkten tillbaka tillsammans när den är helt torr. När alla bitar har torkat, sätt ihop fläkten genom att skruva grillen tillbaka på plats med de skruvar du tog ut. Om du behöver hjälp, se fläktens bruksanvisning.
  • Se till att knivarna och grillen är helt torra innan de sätts upp bitarna och anslut fläkten i ett utlopp.
  • Tips

    Vornado-instruktionsböckerna säger att du inte ska ta bort tornfläktar när du rengör dem eftersom det kommer att upphäva din garanti. Box fans är bra att ta ifrån varandra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande