Hur man rengör en leopard geckos tank

Leopard Geckos är ett roligt, enkelt husdjur, och de behöver lite underhåll. Försök att upptäcka rengör deras bur en gång om dagen för att hålla buret från att bli smutsig. Omkring en gång var 2: e månad, ta ut, kasta ut substratet och skrubba och desinficera buret och alla föremål i den för att minska uppbyggnaden av bakterier. Att hålla tanken ren kommer att se till att dina leopardkakor är friska och glada.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av ett nytt akvarium
  1. Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 1
1. Leta efter ett akvarium med gitter eller hål på toppen för att ge ventilation. Ventilation är viktigt, eftersom det tillåter ren luft att cirkulera in i buret. Din bur måste låta din gecko få frisk luft, men se till att toppen är robust, särskilt om du har andra husdjur i huset. Du vill hålla dina geckos i och dina andra husdjur ut!
  • Du kan även använda plastförvaringslådor för en bur, men se till att du borrar ventilationshål i toppen.
  • 2. Tvätta akvariet noggrant med tvål och vatten. Medan spotrengöring kommer att räcka för det mesta, fungerar det bara när du har en ren bur till att börja med. Var noga med att tvätta akvariet noggrant när du får det med tvål och vatten. Skruva ner den med blandningen, skölj sedan det flera gånger med rent vatten.
  • Använd varmt vatten för den mest städkraft.
  • Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 3
    3. Desinficera buret efter att ha torkat den med pappershanddukar. Använd ett reptil-säkert desinfektionsmedel, som du kan hitta på djuraffären, eller en naturlig renare som ättika eller enkel grön. Applicera lösningen på insidan och utsidan av buret, se till att du suger det noggrant. Lämna det i 30 minuter innan du sköljer ut akvariet flera gånger.
  • När du använder blekmedel, se till att du spädar den med vatten så att blekaren inte är mer än 10% av lösningen.
  • 4. Tvätta och desinficera några föremål som går in i buret. Du kan ha gömställe, stenar eller andra föremål för buret. Tvätta dem med tvål och vatten och använd sedan desinfektionslösningen. Låt dem sitta i 30 minuter innan de sköljs dem noggrant.
  • 5. Skölj och skickar substratet om du använder sand. För att skölja sanden, häll den i en skål och springa varmt vatten i det. Rör det runt och låt sedan setten bosätta sig. Häll vattnet av och upprepa ett par gånger.
  • Med den sista omgången, använd en vattenkonditionering i vattnet du sköljer med, men att ta bort klor och tungmetaller. Du kan hitta vattenkonditioneringsapparater i akvariet i de flesta husdjursbutiker, och det är samma typ som du skulle använda för ditt geckos dricksvatten. Du lägger bara till droppar till vattnet i de förhållanden som ges av tillverkaren.
  • För att torka sanden ut, sprida den i ett enda lager i ugnen vid 225 ° F (107 ° C) i 30 minuter.
  • 6. Se till att allt är torrt innan du lägger det ihop. Fukt ger en uppfödningsplats för bakterier och sjukdom. Torka allt ner med pappershanddukar och lämna den till lufttorka. Låt buret och alla föremålen torka separat tills du är säker på att de är helt torra. Montera buret med substratet i botten.
  • Del 2 av 3:
    Gör platsrengöring
    1. Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 7
    1. Sätt handskar på innan du rengör buret. Leopard Geckos, som många typer av geckos, kan bära ett brett utbud av bakterier. Det är bäst att skydda dig själv genom att ha engångshandskar som du kan kasta direkt efter rengöring, bortskaffande av bakterierna, också.
    • Reptiler kan bära Salmonella Så du vill se till att skydda dig själv. Deras mat kan också bära sjukdomar.
  • Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 8
    2. Leta efter hörnet Ditt Geckos Defecate In. Vanligtvis kommer dina geckos att välja 1 hörn av buret och använda den platsen om och om igen för att gå på toaletten. Om du identifierar det tidigt, kommer det att göra platsrengöring mycket enklare.
  • 3. Använd en pappershandduk för att ta bort avfall från tanken varje dag. Kontrollera din gecko tank dagligen, och när du ser avfall, använd bara en pappershandduk för att skopa ut det. Det är väsentligen torrt, så plocka upp det är inte det rörigt.
  • Du kan också göra det varannan dag istället, men du vill inte låta den bygga upp, eftersom buret kommer att bli rörigt väldigt snabbt.
  • Om du använder pappershanddukar som ett substrat, bör du ersätta pappershandduken i det hörnet dagligen eller varje gång du hittar avföring på den.
  • 4. Ta ut någon död mat, liksom. De flesta geckos äter levande mat, som crickets. Ibland kommer man dock att dö, och då vill din gecko inte äta den. När detta händer, använd en ren pappershandduk för att ta bort det döda bytet.
  • Del 3 av 3:
    Djuprengöring av buret
    1. Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 11
    1. Bära latex eller nitrilhandskar för att rengöra tanken. Eftersom Geckos bär bakterier är det bäst att sätta på handskar när du gör den här uppgiften. På det sättet kan du bara kasta handskarna borta i slutet av städsessionen.
    • Du kan hämta dessa handskar i de flesta butiker, inklusive drogbutiker, husdjursaffärer och många livsmedelsbutiker.
  • Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 12
    2. Flytta din gecko till en holdingbur. Du kan till exempel använda en resebur, eller till och med bara en liten plastfack med hål i det så att din gecko kan andas. Du behöver din gecko ur buret så att du kan rengöra det noggrant.
  • Se till att plastfacket du använder har ett tätt passande lock så att din lilla critter inte kan fly!
  • 3. Ta allt ur buret. Ta bort eventuella anrikningsartiklar, till exempel stenar, gömställen eller leksaker. Ta ut vattenskålen också. När alla objekt är ute, dumpa substratet i papperskorgen.
  • Du måste byta ut substratet med en ren sats. För geckos, det är vanligtvis mycket fin lek sand med en kornstorlek på 0.5 millimeter (0.020 i) eller mindre. Paketet ska ha kornstorleken, men du kan använda en linjal för att titta på kornstorleken och se till att det är tillräckligt bra. För geckos under 6 månader, använd pappershanddukar och byt ut dem en gång i veckan.
  • 4. Rengör allt med tvål och vatten först. Skruva ner buret med varmt, tvålvatten. Du kan till exempel använda diskmedel eller en tvål som avses för gecko-burar. Skölj det noggrant för att ta bort tvålsköjorna. Upprepa processen för alla objekt i buret.
  • Denna process hjälper till att avlägsna eventuella organiska skräp, till exempel avföring eller mat.
  • Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 15
    5. Torka allt grundligt. Innan du ansöker ett desinfektionsmedel bör du använda pappershanddukar för att torka av buret och föremålen för buret. På det sättet, du kommer inte att späda det desinfektionsmedel du bestämmer dig för att använda på buret.
  • 6. Desinficera buret och föremålen. Använd ett reptil-säkert desinfektionsmedel, som du hittar i de flesta husdjursbutiker. Spraya eller torka av rengöraren och lämna den för den tidsperiod som rekommenderas av tillverkaren. Du kan behöva lämna det så länge som 30 minuter.
  • Om du inte vill få en speciell rengörare, prova utspädd blekmedel (1 del blekmedel till 9 delar vatten) eller ett blekmedel alternativ. Men du måste skölja objekten mycket noggrant innan du återvänder gecko till buret.
  • Ett annat alternativ använder ånga för att desinficera buret. Du kan hitta ångrengöringsmedel specifikt för rengöring av reptilburar, och ånga är effektiv vid dödande bakterier.
  • Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 17
    7. Skölj allt grundligt. När desinfektionsmedlet har satt på buret och andra föremål för den rekommenderade tiden, använd rent vatten för att skölja allt. Var noga med att ge det en grundlig sköljning, eftersom rök kan vara skadliga för din reptil.
  • 8. Torka allt med pappershanddukar. Det sista steget är att se till att allt är noggrant torrt så att du inte uppmuntrar tillväxten av bakterier. Efter att ha torkat allt av, låt det sitta ut för att lufttorka helt. När det är, sätt in det nya (rena) substratet och lägg till föremålen tillbaka till buret. Placera din gecko tillbaka i det nu rena hemmet.
  • Upprepa den här processen en gång i månaden.
  • Bild med titeln Clean a Leopard Geckos Tank Steg 19
    9. Tvätta händerna noggrant när du är klar. Rengör händerna med tvål och varmt vatten, se till att skrubba i minst 20 sekunder innan du sköljer. Även om du har handskar kan du komma i kontakt med bakterier, så det är bäst att tvätta händerna i slutet av rengöring av tanken.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd alltid pappershanddukar eller tidning som ett substrat för geckos under 6 månader. Byt ut dessa minst en gång i veckan.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande