Hur man bygger en säker lekplats för dina husdjurs råttor

Råttor behöver mycket motion och utrymme att vandra. Till skillnad från små gnagare som möss och hamstrar, kan de inte spendera det mesta av sitt liv i en bur. Vissa ägare låter sina råttor fritt i hemmet, men om ditt hem inte har varit råttisäkert är det vanligtvis en dålig idé. Att göra ett säkert råttspelområde, å andra sidan är det bästa alternativet för att underhålla dina råttor utan att skada din egendom.

Steg

Metod 1 av 3:
Ställa in ett stängt område
  1. Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 1
1. Rensa området för allt som kan skada dina råttor. Medan lekområdet kommer att omges av ett hinder, starkt ljus och låga värmeväxlar, var noga med att hålla elektriska ledningar ur vägen. Elektriska ledningar kan skada din råtta. Rensa området av kemikalier, ledningar, skarpa föremål och allt som avger rök (som ett ljus). Välj en plats från fottrafik och andra djur.
  • Det bästa stället att behålla ett råttspelområde ligger i hörnet av ett vardagsrum eller på ett trägolv. Håll bara lekplatsen bort från saker du inte vill tuggas upp och borta från försäljningsställen.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 2
    2. Placera en filt eller tarpa över en plan yta för att skydda den mot skador. Det är bäst att planera ett lekområde på en upphöjd yta, men du kan ställa upp en på golvet om du inte har utrymme. Råttor som instinktivt gillar att tugga upp saker, så skydda ditt golv eller bord med en plastterp eller filt innan du lägger till något annat. Plus, om de lindrar sig i området, måste du bara tvätta tarpan eller filten istället för att bryta ut rengöringssprayen.
  • Om du lägger lekplatsen på ett bord, kanske du inte behöver lägga upp ett staket runt lekområdet, eftersom råttor inte kommer att hoppa av en höjd som kommer att skada dem. Använd din egen bedömning och kunskap om ditt råtts beteende för att bestämma huruvida du ska hålla fritt eller bygga ett hinder.
  • Att hålla lekplatsen på golvet låter dig hålla ett bättre öga på råttorna, även om de kan tugga din matta om de kommer genom filten eller tarpen.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 3
    3. Klipp ut och tejp tillsammans platt, lika stor kartongpaneler. Ta några lådor, lägg dem platt och skär bort varje sida tills du har minst några dussin lika stora bitar. Använd kanaltape för att stänga hål och att platta bitar som viks ner så varje panel är helt utplattad. Ställ upp panelerna sida vid sida och kanalband kanterna för att bilda en enda lång, flexibel barriär.
  • Det är bäst att göra din råtta spelområde 4-6 ft (1.2-1.8 m) bred i alla riktningar, så gör barriären tillräckligt länge för att inkapsla detta område när du ställer upp det på tarpan.
  • Vik bitarna en efter en för att bilda en dragspelliknande form. Detta möjliggör enkel lagring av kartongbarriären, som kan återanvändas om och om igen.
  • Använd kartongstycken minst 2 meter (0.61 m) lång för att förhindra att dina råttor hoppar ut. Använd högre bitar om dina råttor är särskilt smidiga.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 4
    4. Placera kartongbarriären runt ditt valda område i en cirkel. Var noga med att hålla barriären på filten eller tarpen, omge området med kartongen i en cirkelform tills de två ändarna träffas. Anslut de två ändarna med bindemedelsklämmor och kolla igen för eventuella hål som råttorna kan smyga igenom. Tappa upp dessa hål och du är redo att börja lägga till leksaker och leksaker.
  • Med hjälp av bindemedelsklämmor för att fästa ändarna ihop istället för tejp gör denna barriär återanvändbar. Ta helt enkelt bort bindemedelsklämmorna när råttorna är färdiga och vik barriären i en dragspelliknande form igen.
  • Om din kartongbarriär är för stor för att stanna inom Tarp eller filtens gränser, skära bort en panel åt gången tills den omger området utan någon av den underliggande ytan som kikar igenom.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till leksaker och tillbehör
    1. Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 5
    1. Använd endast leksaker och tillbehör utan skarpa kanter eller rörliga delar. Råttor gillar att spela med nästan allt, men undvika att ge dessa typer av leksaker eller din råtta kan få sig fångat och allvarligt skadat sig själv. Råttor gillar att dra sina svansar bakom dem, så det kunde fångas i en batteridriven leksak eller på en skarp bit av metall. Välj även mjuka, rundade leksaker istället.
    • Ett råthjul är ett av de få undantagen till detta. Så länge som den inre panelen är helt täckt, ska råttan inte få sin svans fast i alla rörliga delar. Köp ett hjul speciellt gjorda för råttor, som mus och hamsterhjul är bara för små för att de ska kunna använda.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 6
    2. Bygg en kartong "råtta" Inne i lekplatsen. Klipp ut några råtta hål i några små lådor, till exempel skoboxar och ordna dem ovanpå varandra slumpmässigt för att skapa en lång struktur för att dina råttor ska kunna utforska. Klipp några hål i lådans toppar också så att dina råttor kan krypa runt inuti fortet. Ordna andra tillbehör som du tycker är lämpliga, som små bitar av tyg för att skapa gardiner eller remsor av kartong för att göra stegar.
  • Lägg till godis inslagna i papper på insidan av fortet, som lockar dina råttor till att utforska för dold skatt!
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 7
    3. Lägg till några PVC-rör eller tygtunnlar för att din råtta ska krypa igenom. PVC-rör är perfekt för att skapa utarbetade labyrinter för dina råttor. Gå till din lokala hårdvaruaffär för en mängd minst 2.5 i (6.4 cm) breda PVC-rör. Anslut vinklade rör, raka rör och rörkontakter tillsammans i slumpmässiga arrangemang för att skapa en tunnel labyrint. Du kan också göra tygtunnlar genom att klippa benen eller ärmarna av gamla kläder och fyller dem med toalettpapper.
  • PVC-röret är bättre för råttor som gillar att tugga mycket, medan en tygtunnel låter dig hålla ett öga på var din råtta är i labyrinten.
  • Koppla bort PVC-rören från varandra när du är redo att ta ner råttspelområdet - du kan skapa ett annat labyrintmönster nästa gång du låter råttorna ut!
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 8
    4. Skapa en ärtfiske damm med en grunt maträtt och stenar. Fyll en grundrätt, inte mer än 1 i (2.5 cm) djup, halvvägs med vatten. Placera några stenar tillräckligt stora för att poke ut ur vattnet och lägga till några frysta ärter. Dina vattenlovande råttor kommer att älska chansen att bli våt och få ett mellanmål samtidigt, medan dina vattenfryktiga råttor kan stå på en sten eller på kanten och fånga ärtor som flyter av!
  • En färgbricka som är avsedd för färgrullar är bra för detta, eftersom det har en djup ände och en grundlig ände. Dina råttor kan stå på ena sidan och fisk, eller gå till ett dopp i den djupare änden.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 9
    5. Lägg till en liten burk av skräp för dina råttor att rota runt i. Fyll en liten sopkorg, en som du skulle hålla under ett skrivbord, med krämigt papper, toalettpapper, extra bitar av kartong och andra mjuka, säkra material för att din råtta ska gräva igenom. Råttor älskar crunchy ljud och samlar bitar av skräp för sig själva, så använd en mängd olika material för att underhålla din råtta.
  • Rota genom din egen skräp och återvinningsfack för små föremål som är säkra för din råtta om du vill spara resurser.
  • Lägg inte till någon kasserad mat eller ekologiska produkter, som om de har gått, kan din råtta bli sjuk. Om du vill lägga till mat till facket, lägg till några råtta snacks längst ner innan du fyller den med papperskorgen, eftersom det här lockar dina råttor att gräva i djupare.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor steg 10
    6. Skapa en grävplatta med en plastbehållare, smuts och veggieprodukter. Fyll en fyrkantig plastbehållare halvvägs med vanlig, ren mark, sedan växtspiratfrön, vete frön och gräsfrön. Vattna jorden tills den är något mättad varje dag i ungefär en vecka. När groddarna börjar visa, låt dina råttor gräva runt och munch på grönska!
  • Råttor kan äta nästan vad som helst, men undvik att plantera vallmofrön i grävgropet. Det har visats att vallmor kan döda råttor.
  • Om du hellre inte väntar på en vecka när groddarna växer, begrava bara några av dina råttor "favorit behandlar under smutsen och låt dem gräva dem ut. Var noga med att använda ren mark, som du kan köpa på något trädgårdshus.
  • Råttor älskar också tuggplanter i allmänhet, så om du har växter som dör och du planerar att kasta dem ändå, låt dina råttor ha kul med dem först!
  • Metod 3 av 3:
    Spelar med dina råttor på ett säkert sätt
    1. Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 11
    1. Låt dina råttor ut för fristående speltid minst en gång om dagen. Råttor behöver motion och fri strömning för att förhindra tristess och kabinfeber. Råttor som inte får släppa ut tenderar att bli territoriella, aggressiva mot människor och blyg. Låt dina råttor åtminstone en gång om dagen i sitt lekområde i minst en timme. Om du har tid, låt dem oftare längre, och glöm inte att interagera med dem när de är ute!
    • Råttor är extremt sociala djur och kommer att känna sig trånga och uttråkade om de stannar i sin bur utan interaktion. Även om du har några råttor, är buret helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att de ska vandra och vara nyfiken.
    • Hantera dina råttor med försiktighet, eftersom misshandlade råttor kan börja misstro och kan bli aggressiva. Krama aldrig eller kasta dina råttor, håll dem bara i din handflata eller låt dem gå på dina armar.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 12
    2. Håll ett öga på råttorna när de spelar för att titta på escapes och slåss. Råttor är mycket snabba och väldigt nimble, så även om du tror att kartongbarriären är tillräckligt lång, kan en råtta hoppa om det är desperat nog. Råttor kämpar också ganska ofta, men bryta upp slagsmål som blir särskilt onda. Lämna aldrig rummet dina råttor spelar i eller du kommer inte att kunna hindra dem från att flykt, slåss eller tugga saker de borde inte.
  • När spel kämpar, kommer råttor att knäppa och tumla runt, men när de verkligen kämpar, väcker deras päls och de skriker mycket högre och mycket oftare, vanligtvis när det är ganska ondskanligt. Bryta upp slagsmål som verkar för grova, men låt dina råttor spela om de inte aktivt skrapar eller biter varandra.
  • Kolla dina råttor för repor och biter om kampen har för intensiv. Håll råttorna separerade tills de båda har lugnat sig om man har skadats. För särskilt dåliga skador, kontakta din Vet för hjälp.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 13
    3. Undvik att röka eller vapna i samma rum som råttorna. Råttor är otroligt utsatta för andningsfrågor - det är det numret orsaken till råtta dödsfall. Rök inte eller vapen i samma rum som dina råttor någonsin, och stäng av oljediffusorer och lägga ut ljus i samma rum också.
  • Använd dammfri foder för buret och rengör det minst en gång i veckan för att ytterligare förhindra andningsfrågor.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor steg 14
    4. Städa upp messor så snart de förekommer och tvätta filten eller tarpen mellan användningsområden. Om du ser din råtta kissa eller poop i lekområdet, torka det eller hämta det med en torr pappershandduk och kassera den. Rengör den underliggande tarpen eller filten mellan användningen för att minimera risken att få dina råttor sjuka eller stinker upp lekplatsen.
  • Om filten eller tarpen inte luktar eller inte har några fläckar, är det vanligtvis bra att använda minst en gång till en tvätt. Tvätta alltid och rengör din tarp eller filt om dina råttor lätna sig på den.
  • Bild med titeln Bygg en säker lekplats för dina husdjurs råttor Steg 15
    5. Tvätta och reparera leksaker som råttorna smutsiga och skadar dem. Skölj icke-kartongleksaker under vatten, tvätta tygtunnlar minst en gång i veckan och byt ut kartonger när de börjar lukta och bli tuggade upp. Detta säkerställer att ditt råttor är friskt och rent varje gång och minskar chansen att få andningsfrågor eller sjukdomar.
  • Om barriären själv blir skadad, försök kanaltape för att täcka hål först, men du kan behöva ta bort skadade paneler och bifoga nya om hålen är oförändrade.
  • Tips

    Förvara alla dina rengjorda råtta spelmaterial i ett plastkar för enkel åtkomst senare. Håll badkaret bredvid buret för enkel uppställning nästa gång du vill ta med dina råttor!
  • Arbeta inte för hårt för att göra allt ser bra om du inte vill. Kom ihåg att dina råttor troligen kommer att riva upp det ändå.
  • Varningar

    Kontrollera alltid dina material för skarpa föremål eller farliga delar.
  • När du väljer skräp för att återanvända som råttaleksaker, skära upp allt de kunde få sina fötter eller huvudet fast i.
  • Använd aldrig en run -roundboll för en råtta. Det kan permanent skada sin ryggrad!
  • Saker du behöver

    Ställa in ett stängt område

    • Silvertejp
    • Medelstora kartonglådor
    • Sax eller en x-acto kniv

    Lägga till leksaker och tillbehör

    • Små kartonglådor
    • PVC-rör eller tygrör
    • Sopkorg
    • Grunt skål eller färgrullefack
    • Sten
    • Ren mark
    • Olika grönsaksfrön
    • Plastbehållare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande