Hur man fångar crawfish

Crawfish - även känd som kräftor eller crawdads-är små, 10-leggiga kräftdjur som finns i vattenkroppar över U.S.A. och andra länder. Fånga dem är en rolig familjeaktivitet som kan göras med fiskepoler, speciella fällor, eller till och med dina nakna händer! När du är klar kan du vända dessa mini-lobsters till en god måltid eller ta med ett hem som ett ovanligt klyvt husdjur. Bara se till att du bara tar crawfish där den är laglig att göra det.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en fångstmetod
  1. Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 1
1. Prova sträng och bete fånga. String och bete fångar är ett enkelt sätt att fånga kräftor och gör en rolig familjeaktivitet. Allt du behöver är en fiskepol, stång eller pinne, lite fiske eller sträng, och lite bete.
  • Du kan fästa bete till strängen med en fishhook eller till och med en säkerhetspin-Detta kommer att se till att betet kvarstår på strängen och förhindrar att kräftorna kommer undan. Konstgjorda lock som grubs fungerar bra.
  • Sänk betet i vattnet och jiggle det 1-2 tum (2.5-5.1 cm) från botten tills du känner en bogserbåt i slutet av strängen. Flytta sedan långsamt crawfishen och beten så nära stranden som möjligt innan du försiktigt drar ut det ur vattnet. Placera omedelbart crawfishen i en hink.
  • Om du vill, kan du använda ett fisknät med ett långt handtag för att skrapa upp kräftorna så snart du rullar in. Detta kommer att förhindra att de släpper ut betet och komma undan.
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 2
    2. Använd öppna eller stängda fällor. Fällor är det bästa sättet att fånga stora mängder kräftor med relativt liten ansträngning. Så om du vill mata dina vänner och familj en kräftfest är det här sättet att gå.
  • Det finns 2 huvudtyper av fällor: öppna fällor, som är i grunden hopfällbara nät som är öppna i ena änden och stängda fällor, en mer avancerad sort med en tratt i ena änden, vilket gör att kräftorna går in i fällan, men förhindrar dem från flyktig.
  • Undvik att använda kvadratiska fällor eftersom dessa kan fånga på stenar längst ner på vattnet och bli fångade eller brutna. Cylindriska, koniska och bikupformade fällor är alla bättre alternativ. Crawfish fällor bör vara mindre än tre meter i höjd, bredd och djup.
  • Innan du sänker fällorna i vattnet, måste du beta dem. Vissa fällor har en krok i det centrum som du kan fästa betet, medan andra kräver användning av bete lådor eller bete burkar.
  • Öppna fällor kan lämnas i vattnet i flera timmar i taget, så länge det finns tillräckligt med bete, medan stängda fällor kan lämnas över natten. Med någon tur, när du drar fällan upp igen kommer den att fyllas med kräftor. Under de rätta förhållandena kan du fånga 15-20 pund (6.8-9.1 kg) Crawfish per fälla!
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 3
    3. Fånga kräftor för hand. Ett tredje alternativ för att fånga kräftor är bara för att fånga dem för hand, eftersom de ofta finns bland klipporna i grunda pooler och lätt kan plockas upp-bara se upp för de skarpa klorna!
  • För att fånga en kräftor för hand måste du hitta en damm, bäck eller sjö som är känd för sin kräftbefolkning. Crawfish gillar vanligtvis att gömma sig under stenar och växter i de grunda delarna av vattnet.
  • Att fånga en kräftor, vada i vattnet och leta efter stenar som sannolikt kommer att gömma sig med en kräftor. Sedan mycket långsamt nå din hand i vattnet och lyft försiktigt upp klippan. Om du lyfter det för snabbt kan det skryta kräftorna och röra upp lera som hindrar din vision, så att kräftorna ska skryta bort.
  • Om du lyfter klippan korrekt, bör du se en kräftor som bara sitter under vattnet. Nu har du två alternativ. Det första alternativet är bara för att välja crawfishen med dina nakna händer. Om det är väldigt litet, kan du nå händerna i vattnet och koppa det mellan båda händerna. Om det är större kan du hämta det med tummen och pekfingret på ena handen, strax bakom knytnorna.
  • Ditt andra alternativ är att använda en liten hink och pinne. Placera försiktigt hinken 4 till 6 tum (10.2 till 15.2 cm) bakom kräftorna, sedan vinka pinnen framför den eller ge den en lätt kran. Crawfish simma bakåt, så det borde simma direkt i hinken. När det är där, skopa hinken ur vattnet.
  • Vad du än gör, tryck inte blint din hand i vattnet, eller du kan få en otäck nypa!
  • Del 2 av 3:
    Fånga kräftor
    1. Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 4
    1. Få en fiskekort. I många stater krävs en fiskekort för att fånga kräftor. Men när den här licensen förvärvas kan du fånga så många kräftor som du vill, 365 dagar om året.
    • Familjens fisketillstånd (vilket ger någon medlem av familjen att fiska) är tillgängliga för inköp på din lokala statliga avdelning, till en avgift på cirka $ 60.
    • När du använder Crawfish-fällor måste licensnumret vara inristat på eller fäst på fällan, tillsammans med ditt namn och adress.
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 5
    2. Gå crawfishing mellan april och oktober. Crawfish är mest aktiva under årets varmare månader, så den bästa tiden att fiska efter dem är mellan april och oktober. Det är dock fortfarande möjligt att fånga kräftor under de kallare månaderna, förvänta dig inte att hitta så många.
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 6
    3. Leta efter kräftor i sötvattensjöar, dammar och vikar. Crawfish är sötvattenkräm och kan hittas i många vattenkroppar över U.S.A. och i länder runt om i världen.
  • De gör sina hem i strömmar, dammar och sjöar, förutom kanaler, reservoarer, fjädrar och berggrundpooler.
  • Mest kräftor föredrar fortfarande eller långsamt vatten, med massor av stenar och vegetation för att ge omslaget. De kommer sannolikt att finnas nära banken eller i ett djupt hål i mitten av en flod, damm eller sjö.
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 7
    4. Gå Crawfishing på natten. Crawfish är nattliga, vilket innebär att de är mest aktiva på natten, särskilt i varmare vatten eller under sommarmånaderna. Därför kommer många människor att sätta sig för att fånga kräftor i skymning eller lämna fällor i vattnet över natten och samla dem på morgonen.
  • Om du planerar att lämna fällor i vattnet över natten, se till att du bifogar en stycke som är knuten runt en kork. Strängen ska vara tillräckligt lång för att korken ska flyta på toppen av vattnet, som står för dragkroppen.Detta gör att du enkelt kan hitta fällorna i dagens ljus.
  • Men kräftor kan fortfarande frestas av bete under dagen, så att fånga dem under dagsljusstimmar är inte omöjligt.
  • Fiske på vad som helst som fungerar för dig. Kom bara ihåg att natten Crawfishing Expeditions kan vara mycket roligt!
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 8
    5. Använd rätt bete. Den bästa betet att använda för krypande är i stor utsträckning debatterad, men de flesta källor kommer överens om att du inte kan gå fel med huvuden, svansarna och magen av oljiga fisk som är infödda i det lokala området.
  • Fisk som lax, sill, karp, abborre, walleye och öring alla fungerar bra som kräftdjur, men saker som sardiner, bläckfisk, musslor, sål och ål kommer inte.
  • Andra alternativ inkluderar någon form av fett, rå kött som kyckling eller fläsk. Crawfish lockas också till bitar av varmkorv och även fiskbaserad kattmat (även om vissa kräkningsexperter skulle vara oense med detta).
  • Det viktigaste när det gäller bete är att köttet är friskt. Crawfish kommer inte att lockas till gammalt, bortskämd, eller illaluktande kött, i motsats till populär tro.
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 9
    6. Säkra betet ordentligt. När du använder fällor för att fånga kräftor är det viktigt att betet är ordentligt fastsatt.
  • Med några grundläggande fällor är betet helt enkelt hängt från en krok i mitten av fällan. Det fungerar bra, men om fällorna är kvar under vattnet för länge, kommer kräften att äta hela betet, sedan förlora intresse och fly från fällan.
  • Därför rekommenderar många crawfish-experter att använda beteslådor-dessa tillåter kräftfisken att mata och göra det möjligt för lukten av betet att sprida sig genom vattnet, lockar mer kräftor. Men eftersom betet är mindre tillgängligt, kommer det inte att ätas så snabbt, så att kräftorna förblir i fällan längre.
  • Ett annat alternativ är Bait Jars-Dessa tillåter lukten av betet att sprida genom vattnet men tillåta inte att kräftorna matas. Betet kommer att vara längre, men kräftorna är inte så sannolikt att stanna i fällan när de inser att de inte kan mata.
  • Del 3 av 3:
    Ta Crawfish Home
    1. Bild med titeln Citations for Animal Law Violations Steg 3
    1. Följ lagarna om kräftor för ditt område. Var medveten om att vissa stater förbjuder människor från att ta levande kräftor borta från deras fångstplats. Vissa stater (som Arizona) förbjuder människor från att ta Live Crawfish Home - de måste dödas på platsen för fångst. Så om du funderar på att ta ett kräfthem för ett husdjur, se till att slå upp dina statens föreskrifter först.
    • Undvik att frigöra extra kräftor tillbaka i vattnet efter att du har tagit dem. Vissa stater ser kräftor som en skadedjur och vill minska sina nummer, som ett resultat av den skada de har gjort för vissa akvatiska ekosystem. Därför bör du bli av med kräftorna så mänskligt som möjligt eller ge dem till en annan fiskare när du är klar. Du kan också använda dem som bete när du fiskar efter stålhuvud och lax, särskilt om de är från samma flod.
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 10
    2. Koka crawfishen om så önskas. Crawfish innehåller ett gott ljuvt vitt kött som kan ätas på egen hand eller användas i en mängd olika sydliga rätter som Crawfish Jambalaya, Crawfish Etouffee och Crawfish Bisque. Crawfish kan också ersätta andra skaldjur som hummer och krabba i de flesta rätter.
  • Först döda kräftorna genom att trycka en skarp kniv mellan huvudet och thoraxen, eller genom att nedsänka dem i is eller kokande vatten i flera minuter.
  • Att laga dem, koka en kruka med vanligt vatten och lägga till lite salt, svartpeppar och cayenne för äkta Acadian kryddor. Skölj någon lera eller skräp av crawfish med rent vatten.
  • Om du vill rensa venen inuti kräftarna (tarmarna) innan du lagar mat, blanda en halv kopp salt eller vit ättika med en hink med rent vatten och lämna kräftorna för att suga i det i 30 minuter. När vattnet blir mörkt, är de redo att laga mat.
  • Placera hela kräftor (eller bara svansarna och stora klor) i kupen med kokande vatten och lämna i ca 5 minuter, eller tills skalen blir ljusröd. Om du vill kan du lägga till ytterligare ingredienser till vattnet, såsom skaldjur, lök, jalapenos eller cilantro.
  • Ät crawfishen på egen hand, doppad i smör och citronsaft eller täckt i cocktailsås. Servera med majs på cob och kokta potatis för en hjärtlig postfiske lunch eller middag.
  • Bild med titeln Fånga Crawfish Steg 11
    3. Håll dem som husdjur som ett alternativ. Vissa människor gillar att hålla kräftor som husdjur, eftersom de är lätta att ta hand om och är fascinerande för barn att titta på. Ibland kan de till och med komma till skolan och hållas som ett klassrumsdjur!
  • Transport Crawfish genom att hålla dem någonstans fuktig och cool. Placera inte kräftorna i en hink med vatten eftersom de flesta arter behöver syre för att överleva och kommer att dö i stillastående vatten. Så länge som crawfishen hålls fuktig, kan den överleva ut ur vatten i flera dagar.
  • Håll crawfishen i ett syreatiskt akvarium på egen hand, eftersom det kommer att äta andra fiskar. Det kan mata av vegetation som du placerar i akvariet eller du kan mata den fiskhuvuden och trimmingar, fettkött eller något av betet som beskrivits ovan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Många arter av kräftor som mörkret, så försök att ställa in fällan på kvällen och kontrollera den följande morgon.
  • Det är bra att ställa in flera linjer i taget.
  • Varningar

    Gör din forskning innan du lägger kräftor i ett akvarium med andra kräftor eller fisk. Kräftor gillar att äta fisk och är territoriella och kräftor gör bra mellanmål för många fiskarter.
  • Kräftor är aggressiva akvariet husdjur och kräver mycket utrymme. Håll dem inte om du inte vet hur man ska.
  • Ge ditt akvarium kräftor gott om ställen att dölja, speciellt när det smälter. Kräftor är särskilt sårbara utan sina exoskeletoner, vilket gör dem till en lätt måltid för andra kräftor eller fisk.
  • Akta dig för pincersna! Använd tummen och förefångarna för att hämta kräftorna strax bakom pincersna för att undvika skada.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande