Hur man samlar vintage datorer

Att samla vintage datorer har blivit en hobby för lite teknik och datortusiaster inom de senaste åren. Vissa samlare tycker om att spela spel på äldre, vintage datorer - medan andra samlare njuter av utmaningen att återställa datorerna till sitt ursprungliga arbetstillstånd och utseende. Vintage datorer kan erhållas från flera källor - inklusive loppmarknader, garageförsäljning, sparsamhetsbutiker, elektroniska butiker och mer. I vissa fall kan du köpa vintage datorer från skolor och universitet som uppgraderas till nyare utrustning år tidigare, men aldrig bortskaffade utrustningen - medan olika webbplatser på Internet också kan vara en bra resurs. Fortsätt läsa den här guiden för att lära dig var du kan hitta och köpa vintage datorer för din personliga samling.

Steg

Metod 1 av 4:
Detaljhandel
  1. Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 1
1. Leta efter vintage datorer på sparsamhet och sändningsbutiker. Människor donerar ofta sina äldre, föråldrade datormodeller till sparsamhetsbutiker eller säljer dem till sändningsbutiker.
  • Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 2
    2. Sök efter vintage datorer på elektroniska reparation eller överskott butiker. Vissa reparationsbutiker kan ha vintage datorer som har vilat i förvaringsrum under längre perioder.
  • Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 3
    3. Konsultera pantaffärer angående vintage datorer. Även om bondeaffärer är mindre benägna att betala för föråldrade datorer som tillhandahålls av lånare, kan de förvärva vintage datorer speciellt för försäljning till samlare.
  • Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 4
    4. Konsultera med butikskläder om fyndpriser. I vissa fall kommer butikskonsulter i sparsamhetsbutiker, sändningsbutiker, överskott eller reparationsbutiker att sänka priserna på datorer om de har haft dem på lager under långa perioder.
  • Fråga butikslivarna specifikt när försäljningen kommer att inträffa. Detta gör att du kan återkomma butiken när försäljningen uppstår och köper vintage datorer till lägre priser.
  • Metod 2 av 4:
    Garage, gård, fastighetsförsäljning och loppmarknader
    1. Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 5
    1. Sök efter vintage datorer på Garage Sales, Yard Försäljning och Estate Sales. Ibland kommer människor att städa ut sina vindar och källare och inse att de aldrig avyttrade sina föråldrade datormodeller.
  • Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 6
    2. Besök loppmarknader för att leta efter vintage datorer.
  • Bild med titeln Samla vintage datorer Steg 7
    3. Bestäm när försäljningshändelserna kommer att äga rum i ditt område.
  • Granska klassificerade annonser i lokala tidningar och online för att lära av de datum och tider som garageförsäljning, gårdsförsäljning, fastighetsförsäljning och loppmarknader kommer att inträffa.
  • Metod 3 av 4:
    Skolor och företag
    1. Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 8
    1. Kontakta skolor, högskolor och universitet i avseende på vintage datorer. Lokaler som dessa kan ha uppgraderat sina datorer flera gånger genom åren och lagrar sin utrustning i lokalerna.
    • Tala med administratörer eller professorer som arbetar specifikt i datavetenskap, bibliotek, kemi, biologi, fysik och liknande områden som kräver konsekvent användning av datorer och teknik.
  • Bild med titeln Samla vintage datorer Steg 9
    2. Rådfråga med stora företagsbyggnader eller företag om vintage datorer. Vissa företag kan sälja dina äldre datorer eller ge dig information om distributörerna som de återvänder sina äldre datorer till.
  • Metod 4 av 4:
    Webbplatser och internet
    1. Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 10
    1. Samla vintage datorer från auktionswebbplatser. Webbplatser som eBay kommer att innehålla vintage datorer till salu av småföretag och individer från hela världen.
    • Granska återkopplingsbetyg av säljare innan de köper sina vintagedatorer. Detta kan hindra dig från att behöva hantera opålitliga eller oärliga säljare som inte kommer att hedra försäljningen eller tillåta produktavkastning.
  • Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 11
    2. Granska klassificerade annonswebbplatser för vintage datorer. Webbplatser som eBay Classifieds eller Craigslist kan innehålla vintage datorer till salu av säljare i ditt lokala område.
  • Bild med titeln Samla Vintage Computers Steg 12
    3. Utför en Internet-sökning efter vintage datorer. Det finns en mängd olika webbutiker, företag, och organisationer som säljer vintage datorer du kan samla.
  • Ange sökordsökter som "Vintage datorer till salu," Sedan granska sökresultaten som tycks hitta webbplatser som säljer vintage datorer.
  • Granska villkoren på varje webbplats innan du slutför din vintage datorköp. Vissa webbplatser kan sälja datorerna "i befintligt skick" och kanske inte är tillbaka eller återbetalning om du är missnöjd.
  • Tips

    Publicera en önskad annons i klassificerade annonssektioner av tidningar och webbplatser som säger att du letar efter vintage datorer. Du kan vara kontaktad av flera personer som vill donera eller sälja sina vintage datorer till dig.
  • Kontakt Skrot eller Salvage Yards i ditt lokala område och fråga om de har fått några vintage datorer. Om så är fallet kan de vara villiga att förhandla om ett försäljningspris med dig.
  • Om du inte kunde förhandla om ett acceptabelt pris för en vintage dator på en loppmarknad, återvända till loppmarknaden i slutet av dagen och undersöka de närliggande dumpsters eller papperskorgen. Eftersom vintage datorer ofta är tyngre i vikt, kan ägarna kasta bort dem eller placera dem med papperskorgen för att undvika att man ska hämta dem hemma.
  • Granska lokala mediekällor som tidningar och tv-nyheter regelbundet för att avgöra om vintage datorer kommer att presenteras och säljas på kommande festivaler eller Expo Center-evenemang.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande