Hur man väljer ett bilspårningssystem

Om du vill köpa ett spårningssystem har du en mängd alternativ tillgängliga för dig. Besluta vilken typ av spårningssystem som är bäst för dina behov är individualiserad, eftersom varje modell har olika funktioner. Lär dig om de olika typerna av bilspårningssystem och fördelarna med varje modell. Att veta vad du vill och var du ska hitta det kommer att spara dig mycket stress när du äntligen är redo att köpa.

Steg

Del 1 av 3:
Definiera dina behov
  1. Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 1
1. Fastställa syftet med ditt spårningssystem. Vad du använder spårningssystemet för hjälper dig att bestämma vilka funktioner du vill ha. Är det här systemet att övervaka tonåren med familjen bil? Vill du ha ditt spårningssystem för stöldskydd? Vill du hålla nära flikar på företagsbilen? Vissa spårningssystem hjälper dig mer än andra, beroende på dina behov.
  • Var etisk med din bilspårning. Att använda en bilspårare utan förarens samtycke kan vara en invasion av integritet.Låt andra veta dina avsikter.
  • Om du är ett leveransföretag kan du använda bilspårare så att dina kunder kan se den exakta platsen för deras föremål. Vissa bilspårningssystem kommer att ha programvara bättre utrustad för detta än andra.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 2
    2. Forskning Hur bilspårningsenheter fungerar. Att veta hur spårningsenheter fungerar hjälper dig att överväga fördelarna och nackdelarna. Bilspårningsenheter brukar använda en trådlös sändare, mobilteknik och / eller ett nätverk av satelliter som kretsar runt om i världen. Genom att ta emot information från dessa källor kan systemet övervaka sin relativa position.
  • Att använda vissa system kan ha nackdelar. Om du använder en GPS-tracker, behöver din spårare en tydlig bild av himlen till jobbet, vilket innebär att det inte kan beräkna din bil när den är under marknivå. Cell-trackers har också döda fläckar där de inte kan skicka signaler beroende på vilken operatör du använder.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 3
    3. Bestämma din budget. Bilspårare varierar i pris baserat på speciella egenskaper och varumärken. Ange en budget för dig själv innan du handlar så att du undviker att spendera mer än du har råd med. Du kan känna dig lockad till att köpa en dyrare tracker än du behöver om du inte forskar på förhand.
  • Vissa GPS-trackers kommer att kräva månadsavgifter eller prenumerationer, beroende på det företag du köper spåraren från. Faktor denna kostnad i din övergripande budget, och överväga hur mycket du skulle vara villig att spendera långsiktigt.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 4
    4. Bestäm när och hur ofta du vill övervaka. Spårningsenheter varierar i hur och var de spårar din bil. Vissa kommer att ge realtidsuppdateringar varje minut, medan andra kommer att ge uppdateringar varje par timmar. Billiga trackers fungerar bara när du meddelar spårningsföretaget som din bil har blivit stulen. Beroende på dina omständigheter kan en spårare fungera bättre än en annan.
  • Noggrannhet och hastighet på ditt spårningssystem förändrar starkt kostnaden för ett spårningssystem.
  • Tänk på hur komplicerat du vill att spårprogrammet ska vara. Dyra modeller kommer att ha fler funktioner men kan vara förvirrande att använda.
  • Del 2 av 3:
    Välja ett system
    1. Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 5
    1. Välj ett cellulärt spårningssystem för att spara pengar. Cellulära spårningssystem är de mest ekonomiska. Tracker använder cellulära data för att överföra platsinformation till enhetsföretaget eller på Internet med hjälp av stödjande programvara. Vanligtvis är cellulära system inte realtid: istället uppdaterar de varje trettio minuter till en timme.
    • Du är också skyldig att betala en månadsavgift för att utnyttja service. Vet att medan cellulära system är billigare först, kan kostnaden lägga upp över tiden.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 6
    2. Gå med ett trådlöst system om du hellre vill betala mer uppåt. Trådlösa spårningssystem kräver i allmänhet att du betalar en engångsköp och installationsavgift. Den största nackdelen är att du bara kan få tillgång till spårningsinformation när fordonet är stoppat så att du kan ladda upp data.
  • Om du vill ha en spårare i händelse av nödsituationer är trådlösa system inte användbara. Installera ett cellulärt eller satellitbaserat system om du vill ha stöldskydd.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 7
    3. Välj ett satellitbaserat system om du vill ha den bästa tekniken. Satellitbaserade GPS-system är kostsamma och kräver månatliga serviceavgifter. Fördelen är noggrannhet: Med satelliter kan du ha realtidsuppdateringar där mobila företag inte kommer att täcka.
  • Vissa trackers använder en blandning av satellit-, trådlösa och / eller cellulära system. Tänk på ett system som kombinerar fördelarna med flera system.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 8
    4. Välj om du vill ha ett aktivt eller passivt spårningssystem. Passiv spårningssystem Butik plats, hastighet och annan information medan du är på vägen. När fordonet återgår till en förutbestämd punkt (som ditt hus) kan du ta bort enheten och ladda ner informationen på din dator. Aktiva spårningssystem samlar in samma information men överför informationen online i realtid.
  • Många fordon kombinerar aktiva och passiva förmågor: Du kan visa sin plats i realtid och ha möjlighet att ladda ner hastighet, stopp och specifika detaljer efter att fordonet har slutat.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 9
    5. Bestäm hur synligt du vill att din tracker ska vara. Covert Tracking-enheter används ofta för rederier, arbetsgivare eller föräldrar så att deras barn eller anställd inte kan ta bort spåraren. Om du väljer en mer synlig spårare blir det ofta billigare.
  • Om du väljer en mindre synlig modell, se till att du väljer ett med ett utökat batterilivslängd så att du tar bort och installerar det mindre ofta.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 10
    6. Leta efter speciella egenskaper. Vissa bilspårare kommer med speciella egenskaper. Du kanske vill ha en modell som kan dubbla som ett bilnavigeringssystem, speciellt om du väljer en GPS-enhet. Andra bilspårare dubbla som larm och kommer att varna spårningsföretaget om det är stulen. Ju fler fördelar ett spårningssystem har, den pricier det kommer att vara.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 11
    7. Kontakta olika bilspårningsföretag. Om du köper en spårare med månadsavgifter eller stöldvarningssystem, ring eller maila olika spårföretag. Fråga dem vilka erbjudanden de har och vilka månatliga kostnader du måste betala.
  • Del 3 av 3:
    Köpa ditt spårningssystem
    1. Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 12
    1. Prova en lokal auto- eller elektronikbutik. Besök en lokal elektronikbutik eller auto shop och chatta med medarbetarna om olika modeller. Även om du inte köper din enhet där kan de hjälpa dig att hitta den perfekta modellen baserat på dina behov.
    • Besök en lokal återförsäljare även om du vill köpa online för att prova några olika modeller.
    • Fråga om butikens returpolicy. Du kan inse att en viss tracker inte fungerar för dig efter några dagar.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 13
    2. Kontrollera online-butiker. Besök webbplatser eller auktionsplatser, som ofta har erbjudanden på elektronik. Forskning på webbplatsen innan du köper för att se till att webbplatsen är välrenommerad. Vissa webbplatser kan erbjuda ett objekt till ett lågt pris men erbjuder lågkvalitativa föremål eller bluffköpare av sina pengar.
  • Om du vill köpa din spårare används, kolla på lokala klassificeringar online. Fråga säljaren massor av frågor om dess skick och hur spåraren fungerar. Alltid träffa säljaren personligen för att undvika att bli bedräglig.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 14
    3. Kontrollera garantin. De flesta enhetstillverkare kommer att erbjuda en garanti för sina bilspårare. Om din spårare oavsiktligt bryter, vill du ha försäkran om en garanti ger. Om du köper din spårare, vet du att du sannolikt inte kommer att få garanti täckning.
  • Vissa butiker kan erbjuda ytterligare garanti täckning för ett extra pris. Be återförsäljare med anställda om garantialternativ och bestämma vad som fungerar bäst för dig.
  • Bild med titeln Välj ett bilspårningssystem Steg 15
    4. Kontakta lokala bilhandlare. Om du letar efter en ny bil, överväga Köpa en bil med ett inbyggt spårningssystem. Besök bilhandlare och fråga säljare om modeller som erbjuder spårningssystem och fördelarna med olika modeller.
  • Fråga de anställda om du kan prova modellen innan du köper den. Vissa återförsäljare låter dig köra och se hur spåraren fungerar.
  • Tips

    I många fall kan du också använda din bilspårningsenhet som ett navigationssystem. Om du är intresserad av den här funktionen, prata med bilspårningsföretaget om enhetens specialfunktioner innan du köper.
  • Vissa människor anser bilspårningsenheter en invasion av integritet. Om du är arbetsgivare, prata med dina anställda innan du installerar spårningsenheter på företagsbilar. Att vara transparent om dina motiv hjälper dina anställda att lita på och respektera dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande