Hur man köper bilförsäkring

Att köpa bilförsäkring är en av de saker du behöver göra om du äger en bil. Även om det kan känna sig som en tråkig chore, är det faktiskt ganska enkelt. Ditt mål bör vara att få det bästa värdet möjligt, så att du och ditt fordon är täckta om något händer. Se till att du förstår vad du söker, kommer att se till att du får den täckning du behöver till bästa möjliga pris.

Steg

Del 1 av 3:
Figurera den täckning du behöver
  1. Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 1
1. Kontrollera statliga krav. Varje stat har en lista över minimikrav för ansvarsförsäkring. Du måste se till att när du får en uppskattning som innehåller rätt minsta täckning för att hålla sig i linje med statliga lagar. Denna skuld är det maximala summan av pengar Försäkringsbolaget är lagligt skyldigt att betala om du är felaktig i en olycka. De flesta försäkringsbolag borde känna statens lagar och ge minimumet, men det är alltid bra att känna till gränserna innan du börjar shoppa.
  • Statliga ansvarsgränser kommer att omfatta tre typer av gränser. Dessa är kroppsskada för en person i en olycka, skada för alla skadade i en olycka och egendomsskada för en olycka. I Illinois, till exempel, är de tre gränserna $ 20.000, $ 40.000 och $ 15.000. Dessa förklaras vanligtvis i shorthand av tusentals, så du skulle se detta listade som 20/40/15. Du kan säkert köpa mer, men du behöver åtminstone så mycket.
  • Dessutom kräver vissa stater att du inkluderar oförsäkrad / underinsurerad bilist täckning med din policy om personen på fel i en olycka inte har försäkring, eller det kan inte täcka kostnaden. Denna täckning krävs i Connecticut, DC, Illinois, Kansas, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, North Dakota, Oregon, South Dakota, Vermont, Virginia, West Virginia, och wisconsin.
  • 2. Bestäm vad din auto långivare kan behöva. Om du får ett lån för att köpa din bil, har långivaren förmodligen täckningskrav. Vissa kan helt enkelt kräva att du har din statens minsta tillåtna täckning, men vissa långivare kan vilja ha mer täckning. De flesta långivare kräver att ersättningsutgifterna är täckta med kollision och förståelse.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 2
    3. Bestäm vilken typ av täckning du behöver. När du väl vet det minsta som din stat kräver och om din auto långivare har några krav, kan du överväga att öka din täckning när du får citat. När du tänker på din täckning, överväga dina körvanor och miljön.
  • En allmän rekommendation för ansvarsgränser efter mötesstatsminimum är 50/100/25. När du överväger dina gränser, se till att du köper tillräckligt för att hjälpa till att täcka dina personliga tillgångar. Ju mer pengar du behöver till ditt namn, desto mer kan du förlora om du är felaktig i en olycka.
  • Ansvarsförsäkring begränsar inte det belopp som kan tilldelas i en lagdräkt. Tänk på en allmän ansvarspolitik utöver bilförsäkring om det här är ett problem.
  • Saker att titta på i dina körvanor inkluderar din tidigare olyckshistoria, pendlar tid och körförhållanden, och där du parkerar din bil på natten.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 3
    4. Överväga kompletterande täckning. Förutom skador skulder kan du också överväga en mängd andra täckningsalternativ. Den vanligaste är kollision och omfattande täckning. Kollision bidrar till att betala för skadestånd från en olycka, medan omfattande löner för skador från en annan orsak, som vandalism, stöld eller väder.
  • Andra potentiella täckningsalternativ är uthyrnings ersättning, som betalar för en hyrbil medan din är i affären eller vägkanten för att täcka en bogsering. Om du är medlem i en Auto Club (som AAA) kan du redan ha några av dessa saker som omfattas, så du behöver dem inte från ditt försäkringsbolag.
  • När du överväger kompletterande täckning, vill du också tänka på värdet av din bil. En bil som är äldre och / eller lågt värde kanske inte är värt kompletterande täckning, eftersom försäkringar bara betalar upp till det beräknade rättvisa marknadsvärdet på din bil, vilket kanske inte är värt priset på ytterligare täckning. Om din bil är nyare och / eller högvärde, kan dessa kompletterande täcken spara dig en betydande summa pengar om din bil är skadad.
  • 5. Välj dina DEDUCTIBLES. Ytterligare omslag kommer som självrisker - det vill säga att komma överens om hur mycket du kommer att betala ur fickan innan försäkringen sparkar in. Ju högre din självrisk, desto lägre premiebetalningar, vilket innebär att du måste betala försäkringsbolaget mindre.
  • Se till att om du går med en hög självrisk, har du faktiskt pengarna för att täcka dessa kostnader.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 4
    6. Få din körpost. Mycket av din potentiella försäkringspremie kommer att baseras på din körpost, förutom modell, ålder och användning av bil är försäkrad. Försäkringsbolag kommer att vilja veta hur mycket av en potentiell risk du är innan du erbjuder täckning. Din rekord ska vara tillgänglig via ditt tillstånds Institutionen för motorfordon, som bör spåras eventuella juridiska problem som har uppstått på grund av din körning.
  • Om du märker några fel på din körpost, var noga med att bestrida dem. Du vill inte att de orsakar att du betalar mer för försäkring.
  • Om du vet att de senaste trafiköverträdelserna, som snabbare biljetter, kommer att komma ur din rekord, överväga att vänta på att få citat förrän de är borta. Att förlora dessa poäng hjälper dig att få dig lägre betalningar.
  • Del 2 av 3:
    Shopping för citat
    1. Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 5
    1. Få din information redo. Innan du börjar ringa försäkringsbolag för citat, behöver du lite information som är praktisk. Varje företag du ringer kommer att be om denna information för att få ditt offert, så att ha det med dig kommer att göra den här processen gå fort. Information du behöver för ett offert inkluderar:
    • Antalet förare i ditt hushåll, ålder och kön av potentiella drivrutiner, och deras statliga körkort
    • Märke, modell, år och fordonets identifikationsnummer (VIN) för din bil
    • Den typ av täckning och gränser du vill ha
    • Platsen där du parkerar din bil på natten
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 6
    2. Ring flera försäkringsbolag för citat. En av de viktigaste delarna av att få bilförsäkring är att ringa flera företag att handla för citat. Varje bilförsäkringsföretag beräknar din risk lite annorlunda, så du kan få en mängd olika premier att betala. Detta hjälper dig att jämföra priser och få det bästa för dig själv.
  • Du kan få försäkringscitat från en mängd olika källor. Många stora företag gör att du kan få ett citat online, medan du i andra fall måste ringa en agent direkt. Prata med vänner och familj samt få en lista över potentiella namn att ringa.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 7
    3. Be om rabatter. Varje försäkringsbolag är villigt att erbjuda rabatter till förare som ett sätt att inducera dem att få sin policy. När du frågar om citat, fråga vilken typ av rabatter företaget har tillgängligt. Många av dem är relaterade till ditt tidigare beteende eller saker du har köpt för din bil.
  • National Association of Sural Commissioners rekommenderar att du frågar specifikt till rabatter relaterade till en bra körpost, ett bra kreditbetyg, goda betyg (för unga förare), förarutbildningskurser, flera bilpolitik, säkerhetsutrustning på bilen eller för långtid Politiska innehavare.
  • Fråga om möjligheten att buntla din bilförsäkring med hyresgästens eller hemförsäkring. Detta kan få dig en lägre skattesats på din bilförsäkring.
  • Din arbetsplats, högskola eller professionell grupp kan ha en sida för ytterligare försäkringsrabatter. Var noga med att fråga dessa grupper också för att se om det finns speciella grupper du ska handla med.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 8
    4. Jämföra priser. När du har fått flera citat, jämför du vad du har. Du behöver inte nödvändigtvis ta det lägsta priset, men åtminstone vet du vad det är. Kom ihåg att varje företag också erbjuder en mängd olika rabatter och tjänster. När du jämför priser, tänk på de typer av tjänster som varje erbjuds.
  • När du tänker på priser, överväga det månatliga premien. Din försäkring kan ha du betalat en månadsbetalning med intresse, eller de kan ge dig möjlighet att betala i en klumpsumma två gånger om året. Överväga om du har tillräckligt med pengar för att göra två stora klumpbetalningar och beräkna hur mycket din policy verkligen skulle kosta en gång du är i något intresse.
  • Var medveten om att kontrollera flera citat bortom en enda 30-dagarsperiod kan påverka ditt kreditpoäng negativt.
  • Del 3 av 3:
    Inköp av din försäkring
    1. Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 9
    1. Kontrollera bolagets tillförlitlighet. När du har ett företag du vill gå med, eller åtminstone ha ett par i åtanke, var noga med att kolla in deras historia. Försäkringsagenter har också tidigare poster, och du kan offra bra kundservice för att betala en lägre premie. Du kan kontrollera din agent genom Naic hemsida att se om det finns enastående klagomål.
    • Kontrollera också statens försäkringskortsregister. Du kan söka efter ditt försäkringsagent eller mäklare eller för företaget själv.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 10
    2. Möta agenten. När du har bestämt vilken policy och försäkringsbolag du vill gå med, se till att du träffas med ett agent ansikte mot ansikte. Även stora försäkringsbolag kommer att ha lokala agenter och kontor, så det borde finnas någon du kan prata med direkt.
  • Förhoppningsvis kommer du inte att hantera din agent mycket efter att ha undertecknat policyn. Det sägs att det kan vara bra att ha lite bekantskap och komfort med agenten och hans eller hennes kundservice stil om du behöver filera ett krav.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 11
    3. Granska din policy. När du har policyn i handen, och innan du loggar in den prickade linjen, läs igenom policyen en gång till. Du vill se till att det du har är vad du tänkte, och att allt uppfyller statliga krav.
  • När du granskar din policy, kolla på detaljerna för vissa typer av reparationer. När din policy talar om reparationer, se om den använder villkor som "ny fabrik", "som slag och kvalitet" eller "eftermarknadsdelar."Detta kommer att hindra dig från att komma i tvister med ditt försäkringsbolag när saker måste bytas ut.
  • Bild med titeln Köp Auto Insurance Steg 12
    4. Granska din täckning regelbundet. När du har köpt försäkring, det borde inte vara slutet på din process. Din täckning kommer upp för förnyelse var sjätte till 12 månader. När du börjar komma nära den tiden, börja handla om igen för att se om du kan få en bättre takt eller policy.
  • Kom ihåg att din körrekord, och dina försäkringsbehov, kommer att förändras hela tiden. Kontrollera med försäkringsleverantörer regelbundet kommer att bidra till att du alltid får den bästa planen för dig och dina omständigheter.
  • Tips

    När du köper din bilförsäkring, överväga att kombinera den med andra försäkringsplaner, särskilt din hemtäckning. Vissa försäkringsgivare kommer att erbjuda rabatter på båda policyerna om du buntar dem tillsammans.

    Varningar

    När du pratar med ett försäkringsagent, var ärlig om din körhistoria och villkor. Ligger om var du parkerar din bil på natten eller som driver bilen regelbundet, till exempel, kan få dig en bättre takt, men kan lägga din täckning i fara om det visar sig att du har varit oärlig. Ditt försäkringsbolag kan till och med avvisa ditt krav om du har ljugit.
  • Bilförsäkring krävs enligt lag i de flesta stater. Om du inte har det, och få i en olycka, kan du stå inför juridiska problem, inklusive att ha ditt körkort eller fordonsregistrering avbruten, en trafikbiljett, böter och högre framtida premier när du köper försäkring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande