Hur man köper en bil i singapore

Att köpa och äga en bil i Singapore är väldigt annorlunda än de flesta andra länder. På grund av sin lilla storlek och extremt hög befolkningstäthet, har den singaporeanska regeringen ansett att bota Major Gridlock en hög prioritet. Antalet fordon på vägen styrs av ett kvotsystem, vilket begränsar tillgången på rättsfristen (COES) som medborgarna måste bjuda på att lagligt äga ett fordon.

Steg

Del 1 av 3:
Ta hänsyn till ekonomiska överväganden
  1. Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 1
1. Få en idé för vilken typ av bil du vill ha och dess kostnad. Innan du går framåt måste du räkna ut en grov uppskattning av vad du behöver spendera. Singaporean bilhandlare har de flesta internationella märken och modeller, både nya och används. Bläddra i tidningsannonser och online-listor för att få en idé för din potentiella bilens prislapp.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 2
    2. Se till att du har råd att äga en bil. Tänk på att den singaporeska regeringen har lagt in en mängd olika skatter och avgifter för att avskräcka fordonets ägande som gör det betydligt dyrare jämfört med andra länder. Till exempel slutar en typisk sedan i Singapore som kostar mer än det genomsnittliga priset på ett hem i USA. Det finns en hel del kostnader att ta hänsyn till utöver marknadspriset på din potentiella bil:
  • Den nuvarande kostnaden för en COE för en bil i genomsnitt mellan S $ 50,000 till S $ 70.000.
  • Du måste också betala en vägskatt varje år. Den exakta kostnaden bestäms av fordonets specifikationer, men förväntar sig åtminstone s $ 700. Om du köper från en återförsäljare ingår det första året vanligtvis i priset.
  • Övriga skatter och administrativa avgifter lägger till. Du måste betala en platt registreringsavgift på S $ 140 tillsammans med en extra registreringsavgift som vanligtvis överstiger det öppna marknadsvärdet på fordonet själv. Du kommer också att debiteras en punktskatt som motsvarar 20% av bilens öppna marknadsvärde. Slutligen kommer det att finnas en 7% gods och tjänster som tillämpas på det öppna marknadsvärdet plus dess punktskatt.
  • Eftersom rymden är i premium måste de flesta singaporeaner också betala för att parkera sina bilar hemma och arbeta. En typisk månad av parkering kostar $ 180.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 3
    3. Hitta finansiering för din bil. Finansiering av en bil är i stor utsträckning identisk med finansiering i ett annat land. Om du inte betalar för ditt fordon i kontanter får du möjlighet att ta ut ett återförsäljarlån eller ett tredjepartslån. Den monetära myndigheten i Singapore ställer dock vissa begränsningar för billån:
  • Kreditgivare är begränsade av det belopp de kan låna ut till en enda person i form av ett motorfordonslån. De kan inte låna mer än "Relevant belopp" av ett fordon. Detta belopp är i allmänhet kostnaden för att köpa en bil inklusive intresse.
  • Du kan få flera lån från olika fordringsägare, men de kan inte överstiga det relevanta beloppet när de kombineras.
  • Lånebehållning för motorfordon kan inte överstiga 5 år.
  • Del 2 av 3:
    Få ett intyg om rättighet
    1. Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 4
    1. Vet när nästa budperiod är. Läs igenom Landtransportmyndighetens CoE Open Buding Demonstration Kit & Användarhandbok för den mest aktuella informationen.. Fråga någon du vet vem som nyligen har vunnit ett bud på ett kem är att förvänta sig.
    • Öppna budgivningsperioder körs vanligtvis från middagstid på den första och tredje måndagen i varje månad och slutar klockan 4 på följande onsdag. Om en helgdag faller under en av dessa perioder, kommer budgivningen att förlängas.
    • Landtransportmyndigheten (LTA) kommer att frigöra ett tillkännagivande före varje budperiod som kommer att innehålla antalet coes som släpps och den exakta start- och sluttiderna för budgivningen.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 5
    2. Vet vilken Coe-kategori du behöver. Det finns fem olika kategorier av Coe: A, B, C, D och E. Varje budperiod kommer att ha en separat kvot av coes tillgängliga för varje kategori.
  • Kategori A: Passagerarfordon med motorkapacitet på 1600cc och under.
  • Kategori B: Passagerarfordon med motorkapacitet över 1600cc.
  • Kategori C: Bussar och fordon som transporterar varor.
  • Kategori D: Motorcyklar.
  • Kategori E: En speciell kategori som innehåller alla fordonstyper som beskrivs i kategorierna A-D. Denna kategori är vanligtvis den dyraste typen. Men om du väljer att registrera en motorcykel med en kategori e Coe, behöver du bara betala en tredjedel av kvotpremien.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 6
    3. Var beredd att bjuda. Du behöver ett bankkonto med antingen DBS Bank (eller dess dotterbolag POSB) eller OCBC Bank. Om du bjuder på ett företags vägnar behöver du ett konto med UOB. Detta konto måste innehålla åtminstone tillräckligt med pengar för den fasta buddepositionen, som är $ 200 för en kategori D och S $ 10.000 för alla andra.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 7
    4. Placera ditt bud. Kontrollera det aktuella antalet budgivare och deras reserver. Skicka in ditt första reservpris. Minsta reservpriset är $ 1, men i verkligheten kommer de flesta kategorier att hamna i de höga tiotusentriska sortimentet.
  • DBS / POSB-kunder måste placera sina bud via DBS / POSB-bankomater. OCBC-användare kan göra det genom telefonbanken. Individer med UOB kommer att skicka in via ett internetbanksystem.
  • Om du hittar att budprocessen är huvudvärk, erbjuder bilhandlare en mängd paket där Coe ingår i bilens listpris. Tänk bara på att coes som erhålls genom denna metod är ofta dyrare.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 8
    5. Fråga om ditt bud. När du har skickat ditt bud, kan du kontrollera status via LTA-webbplatsen, UOB Internet Banking eller OCBC-telefonbanken. Övervaka hur ditt bud staplar upp mot andra.
  • Tänk på att det slutliga CoE-priset kommer att vara en dollar mer än det högsta misslyckade budet, inte det faktiska reservpriset som berörs av de framgångsrika budgivarna.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 9
    6. Ändra ditt bud. Om du upptäcker att ditt reservpris har doppat under det nuvarande framgångsrika budpriset, överväga att revidera det. Naturligtvis, om priset har stigit över var du är villig att betala, kan du alltid vänta till nästa budgivning. Revisioner kan göras via alla fyra tidigare diskuterade kanaler.
  • Du kan ändra ditt bud så många gånger som du vill. Men kom ihåg att du inte kan ändra ditt bud lägre än det nuvarande beloppet och att varje revision med en extra liten administrativ avgift.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 10
    7. Betala för din Coe. Du måste betala skillnaden mellan buddepositionen och den slutliga kvotpremien vid registrering. Bud för kategorierna A, B, och D gäller i 6 månader, medan de för kategorierna C och E är giltiga för endast tre månader. Om hela beloppet inte har betalats vid den tiden är budet inte längre giltigt och du måste förlora din inledande buddeposition.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 11
    8. Ompröva din CoE efter 10 år. Om du efter 10 år fortfarande vill hålla fast vid din Coe måste du förnya den. För en 10-årig förnyelse måste du betala det nya nuvarande rådande kvotpremien, vilket är ett genomsnitt av COE-priserna under de senaste 3 månaderna. 5-åriga förnyelser är föremål för hälften av detta pris.
  • När ett fordon har registrerats med en 5-årig CoE är det inte längre berättigat till förnyelse med en 10-årig Coe.
  • Del 3 av 3:
    Köpa din bil
    1. Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 12
    1. Ha en fast uppfattning om vilken typ av bil du vill ha och hålla fast vid den. Ett drag som är gemensamt för bilförsäljare i de flesta länder är att en stor del av sitt jobb är att uppleva kunden. I Singapore där kostnader relaterade till inköp av ett fordon är extremt uppblåst, är det särskilt viktigt att inte låta dig prata med en jämn pricier bil med funktioner som du inte vill ha eller behöver.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 13
    2. Undvik att exponera dig som en första bilköpare. Om det här är första gången som köper en bil i Singapore, avslöjar inte detta till säljaren antingen direkt eller indirekt. Begå så mycket information till minnet om singaporeansk köp och ägande som möjligt.
  • Om du planerar att betala kontant, säg inte det förrän efter förhandlingar för det pris du vill ha. De flesta bilförsäljare i Singapore gör sina vinster från lån. Om du berättar att du vill betala kontant i början, kommer de inte troligen att ge dig en bättre affär än listpriset.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 14
    3. Shoppa runt. Att köpa en bil kommer sannolikt att vara en av de största inköp som du kommer att göra i din livstid. Besök flera återförsäljare och jämför priser. Provkörning så många fordon som du kan. Se till att bilen du köper är den du vill köra för de närmaste åren. Du vill inte spendera så mycket tid och pengar bara för att hamna med köparens ånger.
  • Bild med titeln Köp en bil i Singapore Steg 15
    4. Skydda dig mot grov försäljnings taktik. Många bilhandlare runt om i världen engagerar sig i underhandtagna metoder för att göra en försäljning. Singapore är inte annorlunda, och insatserna är högre.
  • Var medveten om försäljnings gimmicks. Vissa återförsäljare kan annonsera en bil till ett bra pris för att få dig i dörren. Då kan de hävda att det annonserade priset var ett misstag eller att den speciella bilen redan hade sålt. Medan dessa scenarier kan vara äkta, vara på vakt om det händer med dig.
  • Triple-kolla allt som är skriftligt. Se till att det pris som anges på inköp och finansieringsdokument är identiskt med vad du verbalt överenskommit på.
  • Skriv inte in någon "Blank Hyreköp" former. Om du skriver ett tomt dokument kan återförsäljaren tacka extra avgifter utan ditt samtycke.
  • Tips

    Bilköpsprocessen är densamma för båda singaporeanska medborgarna som det är för utlänningar. Om du är ny i Singapore är det bäst att inte berätta för din bilhandlare. Som med första gången köpare, om du signalerar din oerfarenhet, kan din återförsäljare försöka utnyttja.
  • Skolbussar och nödfordon är undantagna från CoE-processen. Frivilliga välfärdsorganisationer är också befriade från att betala Coe och den pricy tilläggsregistreringsavgiften när du köper en passagerarbil som används för att driva Direct Welfare Services.
  • På många områden i världen är bilar en nödvändighet på grund av brist på pålitlig kollektivtrafik. Däremot, på grund av sin lilla storlek och hög befolkningstäthet, har Singapore investerat i ett omfattande buss och järnvägssystem. Bildelning är också ett mycket populärt alternativ.
  • Överväg att köpa en motorcykel istället. Den genomsnittliga kostnaden för en motorcykel Coe är ungefär en tiondel av andra fordonsklasser.
  • När du köper från en återförsäljare, kom ihåg att alla skatter, avgifter och uppgifter vanligtvis ingår i listpriset. Se till att det är och inte är inkluderat uttryckligen anges när du köper.
  • Individer är begränsade till ett COE-bud per träning. På grund av detta kan du inte bjuda på en coe i mer än en kategori eller få en coe för mer än ett fordon i taget. Men företag, som bilhandlare, är befriade från detta och kan placera flera bud.
  • Ett stort område för ny bilförsäljning i Singapore är på Längkee bilbältet. Där hittar du över ett dussin olika återförsäljare som säljer de flesta internationella bilmärken.
  • På grund av Singapores lilla storlek har många bilhandlare ett monopol på vissa bilmärken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande