Så här kontrollerar du din körrekord på nätet

Att kunna komma åt din körrekord på nätet kan vara värdefullt av flera skäl. Om du har överträdelser på din post kan du undvika fängelse genom att ta reda på om du har en upphängd licens. Att vara medveten om överträdelser på din post kan också hjälpa dig att avgöra vilken försäkringar som kommer att vara tillgänglig för dig och vilken som kan vara den bästa passformen. Slutligen kan möjligheten att kontrollera din körhistorik online att du kan verifiera att det inte finns några fel på din rekord, vilket kan leda till högre försäkringsräntor, biljetter eller en upphängd licens.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera din post på en statlig webbplats
  1. Bild med titeln Kontrollera din körning online-steg 1
1. Hitta ditt Statens Institutionen för licensieringssida. Med hjälp av någon sökmotor ska den här sidan vara lätt att hitta. Sök bara namnet på ditt tillstånd (e.g. "Washington") och "Institutionen för licensiering."
  • Olika stater har olika namn för den institution som hanterar förare och fordonslicenser. Till exempel, i tillståndet av Washington, kallas det avdelningen för licensiering. I Ohio kallas denna institution presidiet för motorfordon. I Pennsylvania hanteras licensiering av transportavdelningen.
  • Följaktligen kan du behöva prova ett par olika sökningar för att hitta den sida du letar efter.
  • Bild med titeln Kontrollera din körrekord online steg 2
    2. Kontrollera att du har rätt plats. När du tror att du har hittat rätt sida, se till att den faktiskt tillhör den lämpliga statsbyrån. I de flesta fall borde det sluta i ".gov, "inte".com, "".org, "".biz, "eller någon annan beteckning.
  • En ".GOV "hemsida är en officiell regeringens webbsida, så om sidan inte slutar i .Gov, det finns en bra chans Denna sida är inte faktiskt ansluten till din statens avdelning för licensiering. För några stater kommer sidan att sluta i .stat.xx.oss, med "xx" står i för en förkortning av staten.
  • Bild med titeln Kontrollera din körning online steg 3
    3. Bekräfta att webbplatsen erbjuder körregister. Varje statens avdelning för licensiering erbjuder lite olika tjänster.Idag ger de flesta körrekord via deras hemsida, men andra kan kräva att du besöker sina kontor, kallar dem i telefon eller begär den här informationen per post.
  • Florida, till exempel, har ingen online körspelstjänst. Istället måste du köpa en kopia av din post online från en privat leverantör. Omvänt kräver Alabama att du går till ett DMV-kontor för att få poster.
  • Dessutom kan du vanligtvis inte få en "certifierad" kopia av din körrekord online, men måste istället gå in i DMV-kontoret.
  • Bild med titeln Kontrollera din körning på nätet Steg 4
    4. Hitta länken. En gång på hemsidan kommer du fortfarande att behöva jaga lite för att hitta en länk för att komma åt dina körrekord. Varje statens sida är annorlunda, så där denna information kan vara belägen varierar.
  • Till exempel innehåller Ohio-webbsidan en länk på hemsidan under "allmän information" kallad "Kopia av körrekord (abstrakt)" Det tar dig till en sida med information om hur du får tillgång till dina poster.
  • I Washington finns denna information under "Förare" flik men är inte omedelbart uppenbar från hemsidan.
  • Många staters webbplatser har en sökfunktion. Det är vanligtvis beläget nära toppen av sidan och ofta i övre högra hörnet. Stiga på "körpost" eller "förarens historia" I den här sökrutan och tryck på Enter.
  • Bild med titeln Kontrollera din körrekord online steg 5
    5. Ange identifierande information. När du har tillgång till den del av webbplatsen där din stat erbjuder förarens historia, måste du ge lite information om dig själv.
  • Oftast kommer du att bli ombedd för ditt namn, körkort, och några eller alla siffror i ditt personnummer.
  • Vissa stater kommer att kräva att du skapar ett konto i sitt system med ett användarnamn och lösenord. Om du tror att du måste återkomma igen, välj ett användarnamn och lösenord som du kommer ihåg, eller skriv dem ner.
  • Bild med titeln Kontrollera din körning online-steg 6
    6. Betala avgiften. De flesta stater kräver att du betalar en avgift för att få tillgång till poster via sitt system. Till exempel, i Washington är avgiften $ 13. Vanligtvis är denna avgift inte återbetalningsbar. I vissa stater varierar beloppet av avgiften beroende på vilket format du vill ha dina poster i.
  • Till exempel, i Ohio kan du se en "inofficiell" Spela in på en webbplats utan kostnad, ha den information som skickas till dig för en liten avgift, eller begära en tjänsteman, certifierad kopia till en något högre kostnad.
  • Metod 2 av 3:
    Kontrollera din post med DMV.org
    1. Bild med titeln Kontrollera ditt körrekord Online Steg 7
    1. Besök webbplatsen. Dmv.Org är en populär webbplats som låter dig få tillgång till körrekord från de flesta stater. Gå till DMVs körrekord.org, här.
    • Denna webbplats är inte ansluten till någon statens avdelning för licensiering, men är istället ett oberoende, privatägt företag.
    • Webbplatsens primära fördel är bekvämlighet. Du kan snabbt och enkelt komma åt informationen i ett tydligt, förståeligt format. Nackdelen är att det vanligtvis kostar lite mer än att få dina poster direkt från staten.
    • Körrekordet från DMV.Org är inte en officiell rekord, så om du behöver en certifierad post måste du gå igenom din statliga DMV (vanligtvis genom att gå direkt till ett DMV-kontor).
  • Bild med titeln Kontrollera ditt körrekord online steg 8
    2. Välj din stat. Dra musen över ditt tillstånd på kartan och klicka på den för att välja det tillstånd du bor i. Du kan också göra ditt val via en rullgardinsmeny längst upp till höger och en lista med stater som du kan klicka på längst ner på sidan.
  • Inte alla statens körrekord är tillgängliga via denna webbplats.
  • I synnerhet är den nordöstra delen av Förenta staterna i stor utsträckning utesluten. I sådana fall, DMV.Org ger länkar till dessa stats officiella tjänster.
  • Bild med titeln Kontrollera din körning online Steg 9
    3. Ange din personliga information. På nästa sida anger du ditt namn, adress och körkortsnummer. Om du inte har bott på din aktuella adress i minst två år, klicka på lämplig ruta och ange din tidigare adress.
  • Om du någonsin är förvirrad eller behöver hjälp, kan du klicka på "Kontakta DMV.org "mot botten av sidan. Den här länken tar dig till en sida där du kan ställa en fråga.
  • Bild med titeln Kontrollera din körning online steg 10
    4. Granska avgifterna. Se till att informationen ser rätt ut och bestämmer om du vill ha en kopia av rapporten som skickas till dig.
  • Det finns en extra avgift för den här tjänsten, som ger din körhistoria i ett format som du kan behålla med dina elektroniska poster.
  • Bild med titeln Kontrollera din körrekord online steg 11
    5. Granska policyerna. Efter att ha utvecklat till nästa skärm måste du granska och godkänna sekretesspolicyen innan dina poster kan tillhandahållas. Ange din e-postadress efter behov, och gå vidare till betalningsskärmen för att slutföra ditt köp.
  • Metod 3 av 3:
    Kontrollera medarbetarnas körrekord
    1. Bild med titeln Kontrollera ditt körrekord online steg 12
    1. Lära sig lagen. Förarens integritetsskyddslag från 1994 skisserar rättigheterna för både arbetsgivare och anställda med avseende på tillgång till körregister. Bland andra aspekter förbjuder denna lag någon statens avdelning för licensiering från att tillhandahålla personlig identifierande information om någon förare utan deras samtycke.
    • Statliga stadgar kan styra dessa metoder där du använder ditt företag. Det är en bra idé att ta reda på innan du begär några poster. Denna information ska vara tillgänglig från webbplatsen för din statens regering.
  • Bild med titeln Kontrollera din körrekord online steg 13
    2. Samtycka. Att få samtycke kommer att skydda dig från potentiell juridisk skyldighet om en anställd någonsin försöker stämma dig för att bryta mot deras integritet.Dokumentation kan vara skyldig att faktiskt få posterna, och skriftligt samtycke är ett starkare rättsligt skydd än muntligt samtycke.
  • Ett enkelt sätt att göra detta är att helt enkelt ange på den applikation som gör det möjligt att kontrollera potentiella medarbetares körrekord är ett anställningsvillkor.
  • Du kan också använda en formulär för körrekord. Blanketten ska innehålla information som följande: "Jag förstår att körning av ett företag fordon (eller mitt eget fordon) krävs för denna position. Dessutom erkänner jag att jag har och upprätthåller en tillfredsställande körrekord är ett villkor för anställning och kommer att förbli en. Därför håller jag med om att tillåta [infoga företagsnamn] att kontrollera min körrekord, både innan jag gör ett anställningsbeslut och periodiskt därefter. Jag förstår att företaget kommer att använda denna information för sysselsättningsändamål och kommer inte att förse informationen till tredje part utan mitt skriftligt samtycke. Dessutom är jag överens om att släppa [Infoga företagsnamn] och dess anställda och agenter från något ansvar för skador som kan bero på att den begärda informationen."Ta sedan ett signaturblock för arbetstagaren att skriva ut namn och födelsedatum, körkort och signatur och datum.
  • Bild med titeln Kontrollera din körrekord online steg 14
    3. Samla medarbetarnas personuppgifter. Precis som det är fallet för att visa dina egna körrekord, måste du veta dina anställdas fullständiga namn, körkortsnummer och eventuellt en rad andra uppgifter, inklusive deras socialförsäkringsnummer, adresser, födelsedatum, etc.
  • Återigen, med hjälp av jobbansökan för att samla in denna information är ett effektivt sätt att se till att du har all information du behöver.
  • Bildbetat Check Dig Driving Record Online Steg 15
    4. Begär anställdas poster. Du kan begära anställdas körrekord via ditt tillstånd, som beskrivs i metod 1 ovan. Detta kan dock vara en långsam process, speciellt om du behöver ett stort antal poster. Om tiden är ett problem kan du önska att använda ett privat företag för att få de poster du behöver.
  • Dmv.org föreslår att du använder DriveRecords.com För att kontrollera medarbetarnas poster, men det finns också många andra tjänster tillgängliga.
  • Till exempel, http: // körrecord.netto/ Specialiserat på att köra rekordtjänster för företag.Om du driver ett företag som utför 7 eller färre körkortskontroller per månad, kommer den här webbplatsen att möjliggöra dig samma dagens tillgång till den information du behöver för sysselsättningsändamål.
  • Ännu en webbplats som låter dig kontrollera båda dina egna poster och dina anställda är http: // 4Safedriver.com /. Denna webbplats ger också information om ytterligare dokument som krävs av vissa stater för att få tillgång till andra. Den informationen är tillgänglig här.
  • Tips

    Att vara medveten om din körpost kan hjälpa dig när du köper försäkring, vilket krävs enligt lag i alla stater för att få ditt körkort.
  • Varje försäkringsbolag kommer att köra en körrekordsökning för att bestämma din behörighet och den kurs du betalar.
  • Varje överträdelse på din rekord kommer att påverka hur mycket din försäkring kommer att kosta, och stora överträdelser kan diskvalificera dig från standardförsäkring.
  • Om du inte är i rush och behöver bara dina egna poster, få dem direkt via ditt statens officiella fordonslicensbyrå är det billigaste och säkraste tillvägagångssättet till den här uppgiften.
  • Varningar

    De flesta stater kräver att du betalar minst en liten avgift för dina körregister. Var försiktig med någon webbplats som inte är ansluten till ditt tillstånd (E.g. en som inte har en .GOV-beteckning) som erbjuder denna tjänst gratis. Dessa webbplatser har ofta dolda avgifter. Ännu värre kan de försöka samla din personliga information för identitetsstöld.
  • I många stater är det olagligt att få tillgång till en annan persons körrekord utan sitt samtycke, med undantag för specifika ändamål. Se till att du vet vad lagen handlar om detta i ditt tillstånd innan du öppnar andras poster.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande