Så här ändrar du en biltiteladress

När du flyttar i USA är uppdatering av registrerings- och licensetiketterna för alla fordon du äger en nödvändig och viktig uppgift. Om du har betalat av din bil, vill du också ändra adressen på biltiteln för att reflektera där du för närvarande bor. Vissa stater ändrar automatiskt adressen på din biltitel när du uppdaterar din registrering. Om ditt tillstånd inte gör det, kan du dock enkelt ändra bilens titeladress. Medan det inte finns någon avgift för att ändra din adress om du flyttar inom samma tillstånd måste du betala regelbundna fordonsregistreringsavgifter om du flyttar till ett annat tillstånd.

Steg

Metod 1 av 2:
I staten

Använd den här metoden om du flyttar till en ny adress i samma tillstånd och du äger din bil direkt. Om din bil finansieras och du fortfarande gör betalningar, kommer finansbolaget att uppdatera din biltitel när du uppdaterar din adress med dem.

Bild med titeln vara en cool tonåring steg 16
  1. Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 1
    1. Kontrollera webbplatsen för din statens avdelning för motorfordon (DMV). Varje stat har en något annorlunda process för att ändra adressen om du flyttar inom samma tillstånd. Vanligtvis måste du uppdatera din adress med DMV först, som uppdaterar din licens. Vissa stater uppdaterar adressen på din registrering och titel automatiskt när du uppdaterar adressen på din licens.
  2. De flesta stater kräver tekniskt att du uppdaterar din fordonsregistrering med din nya adress snart efter att ha flyttat. Till exempel, i NY, har du 10 dagar att uppdatera din registrering och titel efter att du flyttat.
  3. I vissa stater hanteras Titling i ett separat kontor från DMV. DMVs hemsida kommer dock fortfarande att berätta var du behöver gå och vad du behöver göra för att uppdatera adressen på din titel.
  4. Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 2
    2. Ändra din adress online om möjligt i ditt tillstånd. Kontrollera webbplatsen för din statens DMV för online-alternativ. Om du har flyttat inom samma tillstånd tillåter vissa stater att ändra din adress på din titel och registrering online utan att fylla i ett pappersform eller gå till ett kontor i person.
  5. Om du har möjlighet att ändra din registreringsadress online, kan DMV också ändra adressen på din titel automatiskt. Webbplatsen kommer att meddela om du måste göra något tillägg för att ändra adressen på din titel.
  6. Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 3
    3. Fyll i en ändring av adressformuläret. Ge information om dig själv och andra ägare av fordonet, inklusive din nya adress. Sedan, ge information om fordonet som matchar den information som anges på fordonets registrering.
  7. Om du ändrar något annat än din adress kan du behöva fylla i en annan form. Du kan till exempel inte ändra fordonets rekordägare med samma form som du skulle använda för att ändra adressen.
  8. Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 4
    4. Skicka in din blankett till DMV. Om du inte ändrar din adress online, ta formuläret till det lokala kontoret personligen eller maila det till den adress som anges i formuläret. Om du skickar din formulär, gör en kopia av det för dina poster innan du skickar det.
  9. Kontakta kontoret i veckan eller så när du har skickat formuläret för att bekräfta att din adress har ändrats på din titel.
  10. Om du vill ha en kopia av din titel med din nya adress, beställa en från samma kontor. Skriv inte bara den nya adressen på ditt befintliga titelcertifikat. Du kan behöva betala en liten avgift för kopian, men det är vanligtvis inte mer än några få dollar.
Metod 2 av 2:
Ut ur staten

Använd den här metoden om du flyttar till ett annat tillstånd, oavsett om du äger din bil direkt eller fortfarande betalar till ett finansbolag. Staten utfärdar din nya titel när du registrerar din out-of-state-bil.

  1. Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 5
1. Kontakta finansbolaget om du fortfarande gör betalningar på din bil. Så länge du betalar på din bil, har finansbolaget titeln. De måste skicka titeln till det nya tillståndet för att få en titel i den staten. Ring kundservice och ta reda på vad processen är för att ändra adressen på titeln. Du kan också hitta den här informationen på deras hemsida.
  • I de flesta stater lämnar du namnet på finansbolaget till DMV och de kommer att begära titeln för dig så att de kan utfärda en ny.
  • I vissa stater, till exempel Connecticut, måste du begära att finansbolaget skickar din titel till ditt nya tillstånd.
  • Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 6
    2. Besök närmsta DMV-kontor för att få en ny licens. Kontrollera DMV-webbplatsen för att ta reda på vad du behöver ta med dig när du kommer att ansöka om en ny licens. Vanligtvis måste du göra ett möte. Så länge du har en giltig licens från ett annat tillstånd, behöver du vanligtvis inte ta några test för att få din nya licens.
  • Om du är under 21 eller har inte haft din licens för mycket länge, kan du vara skyldig att ta ett skriftligt test. DMV-webbplatsen kommer att ha mer information om detta.
  • Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 7
    3. Överför din bilförsäkring till din nya stat. När du har flyttat, ring ditt bilförsäkringsbolag och ändra din adress med dem. De kommer att citera dig ett nytt premie för din bilpolicy baserat på din nya adress och minsta försäkringsbehov i ditt nya tillstånd.
  • Skriv ut ditt försäkringskort när du har överför din försäkring. Du behöver det för att registrera din bil.
  • Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 8
    4. Få några nödvändiga inspektioner eller utsläppstest i ditt nya tillstånd. Kontakta ditt lokala kontor för motorfordon för att ta reda på vilka test eller inspektioner som krävs för en ny registrering. Du kan också hitta den här informationen online, vanligtvis med platser som är godkända för testning.
  • När din inspektion eller testning är klar kommer en officer att ge dig ett certifikat som visar att du passerade. Håll det här certifikatet - du behöver det för att registrera ditt fordon och överföra din titel till ditt nya tillstånd.
  • Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 9
    5. Ta med dokument för att bevisa ägande, uppehållstillstånd och identitet till DMV. När du registrerar din bil för första gången kräver staten att du ska ge dokument som bevisar vem du är och att du äger bilen du försöker registrera dig. Medan specifika dokument krävs varierar mellan stater, är typiska dokument du behöver inkludera:
  • Titel från din gamla stat
  • Körkort från ditt nya tillstånd
  • Försäkringskort
  • Verktygsräkning, leasing, hypotekslån, eller annat bevis på uppehållstillstånd
  • Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 10
    6. Fyll i titeln och registreringsapplikationen på din lokala DMV. Ange ditt namn och adress, körkortsinformation och information om fordonet du vill registrera. Skriv ut din information snyggt för att undvika misstag eller förseningar vid behandling av din ansökan.
  • Du kan vanligtvis inte registrera en bil i ett tillstånd för första gången online. Men du kanske kan ladda ner registreringsapplikationen online så att du kan gå vidare och fylla den.
  • Bild med titeln Ändra en biltiteladress Steg 11
    7. Betala din registreringsavgift till DMV-kontoristen. Registreringsavgifterna varierar mycket mellan stater, och även bland städer och län inom samma tillstånd. Om du är bekymrad över kostnaden, kontakta DMV före tid. Du kan också hitta den här informationen online. Clerk utfärdar din registrering och ny statlig bil titel när du betalar våra avgifter.
  • Du får vanligtvis din registrering omedelbart. Men ditt titelcertifikat kommer sannolikt att skickas till dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Den här artikeln diskuterar hur du ändrar en biltiteladress i USA. Om du bor i ett annat land, kan processen vara annorlunda. Kontakta din lokala bilmyndighet för att ta reda på mer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande