Hur man kör på natten

Medan det kan vara svårt att berätta om en svart form framför dina strålkastare är en hjort eller en fotgängare när du kör sent på kvällen, är det inte svårt att se varför nattkörning kan vara så skrämmande för många förare. Trots det faktum att majoriteten av körningen sker under dagen, uppstår cirka 40-50% av olyckor på natten. Lyckligtvis finns det ingen anledning att nattkörning måste vara osäker - med några enkla försiktighetsåtgärder, kan du köra säkert, hålla synligheten hög, och till och med njuta av den unika upplevelsen av en nedsänkt nattkörning!

Steg

Del 1 av 3:
Använda säkra körpraxisStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Drive på natten Steg 1
1. När du är i tvivel, vrid lampan på. När natten sakta börjar falla över en stads gator och motorvägar, det är nästan alltid en timme eller två under vilka vissa bilar kommer att ha sina strålkastare på och andra kommer inte. Som en allmän regel, om du märker dagen blir mörkare (även lite), är det en smart idé att vända dina strålkastare på. Även om du kanske inte behöver dina strålkastare för att se vägen under dessa tider kan andra förare ha en lättare tid att se du med dina strålkastare på (speciellt om solnedgången är bakom dig, döljer utsikten över kommande trafik).
  • Dessutom är det viktigt att notera att i många jurisdiktioner kan köra utan dina strålkastare på kvällen eller morgonen vara emot lagen. Till exempel, i Kalifornien, måste strålkastare vara på från en halvtimme före solnedgången till en halvtimme efter soluppgången (och under andra låga synlighetsförhållanden).
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 2
    2. Sakta ner. Som en allmän regel kräver nattkörning långsammare hastigheter än dagtid. Eftersom synlighet är mycket lägre på natten än under dagen (även på väl upplysta stadsvägar) tar det längre tid att se och reagera på trafikrisker, fotgängare och andra hinder. Eftersom du inte kan kontrollera de typer av risker som du kommer att stöta på din enhet men du burk Styr din körning, ditt smartaste drag är helt enkelt att köra långsammare, vilket ger dig mer tid att reagera på eventuella problem som du stöter på. Du kommer aldrig vilja "utdriven" dina strålkastare - det vill säga att köra så fort att du inte kan sluta inom det avstånd som är upplysta av dina strålkastare framför dig.
  • En bra tumregel för nattkörning är: "Den upplagda hastighetsgränsen är den högsta hastigheten som är laglig - inte den högsta hastigheten som är säker." Var inte rädd för att gå långsammare än den upplagda hastighetsgränsen om du inte kan se väldigt långt framför dig, speciellt om du avrundar ett hörn eller går över en kulle, där din synlighet blir ytterligare dold. Låt andra förare passera dig efter behov.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 3
    3. Var försiktig med berusade och trötta drivrutiner. Statistiskt finns det nästan alltid mer berusade och överdrivna förare på vägen på natten än det finns under dagen. Detta kan ha dödliga konsekvenser - till exempel, under 2011 bidrog berusad körning till mer än fyra gånger så många olyckor på natten som det gjorde under teddagen. Båda dessa förhållanden kan dramatiskt sänka en förarens reaktionshastighet och leda till hänsynslöst beteende, så håll ett öga ut för oregelbundna förare på vägen och ge dem en bred kaj.
  • Tänk på att helgkvällar (fredag ​​och lördag) brukar ha mer berusade förare än vanliga weeknights eftersom många väljer att starta sin helg med en drink eller två. Semester kan vara framförallt dålig. En viss analys har till exempel visat att de tidiga timmarna den 1 januari kan vara den dödligaste tiden på året för berusade körolyckor.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 4
    4. Ta frekventa raster för att bekämpa trötthet. Precis som du vill hålla koll på andra bilister som kan försämras av trötthet, vill du också se till att hålla din egen trötthet i kontroll. Att vara utmattad på vägen kan ha många av samma risker som är fulla, inklusive minskad medvetenhet, långsammare reaktionstider, frekvent "avstånd ut," vävning in och ut ur banan, och så vidare. För att bekämpa dessa problem, var noga med att sluta ofta, ge dig en chans att träna, ha lite mat och / eller koffein och fokusera om innan du kommer tillbaka på vägen.
  • Om du är för trött för att köra säkert - till exempel, om du har problem med att hålla ögonen öppna - dra över eller hitta vila och få lite sömn. Det är mycket bättre att vara säker än ledsen och de livshotande riskerna med att somna på hjulet i bara några sekunder är mycket viktigare än besväret att vara sent till din destination.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 5
    5. Titta på djur, särskilt på landsbygden. Djur som korsar vägen kan vara särskilt farlig på natten. Det kan vara mycket svårt att se djur framför dig på dåligt upplysta vägar när du kör med höga hastigheter och kraschar som involverar stora djur som hjort kan vara dödlig eller orsakar stor skada (för föraren, djur och bil). Håll dig vaksam när du är på platser där hjort eller andra djur sannolikt kommer att korsa vägen (som landsbygdsområden). Var uppmärksam på några djurkorsskyltar som är inlagda nära vägen och sänker din hastighet på lämpligt sätt. Dessutom, var medveten om att de flesta hjortrelaterade olyckor inträffar i slutet av hösten och de kan hända året runt).
  • Om du ser ett djur framför dig är det smartaste rörelsen vanligtvis att inte svänga. Medan det kan vara din första instinkt är det faktiskt den ledande orsaken till skador och dödsfall från rådjursrelaterade olyckor. Istället, sänk din hastighet så mycket du kan genom att trycka på bromsarna och låta din bil slå djuret.
  • Ett användbart knep för att spotta djur framför dig är att leta efter sina retinas. Medan det är vanligtvis svårt eller omöjligt att se ett djurs kropp innan det kommer in i utbudet av dina strålkastare, kan du ofta se det ljus som återspeglas i ögonen från mycket längre bort. Om du ser två nära åtskilda glödande prickar i mörkret framåt, sakta ner!
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 6
    6. Håll ögonen att röra sig. "Avstånd ut" kan vara ett stort problem för nattdrivrutiner. För att vara fokuserad, försök att hålla ögonen på att flytta medan du kör. Ständigt skanna vägen framför dig för potentiella faror. Blick mot sidorna av vägen och kolla dina speglar ibland för att förbli medveten om din omgivning. Motstå uppmaningen att helt enkelt fokusera på delningslinjen i mitten av vägen - det ger dig inte mycket viktig visuell information och kan "hypnotisera" du till ett tillstånd av minskad medvetenhet.
  • Den relativt tysta, lugna atmosfären i de flesta nattkörning och enhetligheten hos mörka eller pitch-svarta omgivningar kan kombinera för att sätta nattförare till ett farligt trance-liknande tillstånd. Även om en förare inte är helt som sover, det här distraherade tillståndet, som kan orsaka lägre reaktionstider, glömska och andra farliga problem, kan vara mycket osäkra. Var alltid vaken och vaksam - ditt liv och andra bilares liv kan bero på det.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 7
    7. Ta alla normala dagtidsföreskrifter. Det kan tyckas uppenbart, men det är definitivt att nämna att alla de säkerhetsåtgärder du tar under dagen är särskilt viktiga på natten. Se till att spänna upp, justera sitt säte och speglar, lägg bort din mobiltelefon och fokusera på körning medan du är bakom hjulet. Dessa enkla, dagliga försiktighetsåtgärder gör kör säkrare och olyckor mindre sannolikt, dag eller natt.
  • Del 2 av 3:
    Förbättrad synlighetStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Kör på natten Steg 8
    1. Håll dina strålkastare, speglar och vindrutan i topp skick. Dina strålkastare är din viktigaste livslinje när du kör på natten. Om de inte är i gott skick, ökar du i huvudsak din risk för en olycka för ingenting. Håll dina strålkastare rena genom att tvätta dem varje några veckor - det borde hålla sin ljusstyrka och klarhet hög. Om en strålkastare brinner ut, byt ut det så fort du kan under dagen och undvika att köra på natten tills du kan göra det. Observera att det ofta är olagligt att köra utan lämpliga arbetslyktor.
    • Dessutom, för toppsikt, vill du behålla vindrutan, fönster och spegel så tydlig och ren som du kan. Undvik att använda din hand för att torka dessa viktiga delar av din bil - hudens naturliga oljor kan lämna dunklösa smet. Använd istället en tidning eller mikrofiberhandduk.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 9
    2. Använd dina högbalkar för lågljusa situationer. Din bils strålkastare kan allvarligt öka din säkerhet när du kör på natten, men bara om du använder dem korrekt. Högbalkar ska användas vid körning i mycket mörka, lågsynliga områden där det inte finns mycket trafik. I dessa fall kan högbalkar göra ditt synfält mycket bredare och djupare, så använd dem efter behov.
  • Var noga med att stänga av dina strålar när du följer en annan bil eller det finns kommande trafik. I dessa fall kan strålkastarens ljusa ljus distrahera andra förare, vilket gör det svårare för dem att köra säkert.
  • Om du avrundar ett hörn eller går över en kulle och du börjar se den svaga glöden av en annan bils strålkastare från hela böjningen, vrid dina högbalkar i förväg så att den andra föraren inte är plötsligt blindad.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 10
    3. Överväg att justera dina strålkastare. Ibland är en bilens strålkastare vinklade lägre än marken än vad som är nödvändigt eller är inte anpassade helt symmetriskt. De ljusaste strålkastarna i världen är inte användbara om de inte är ordentligt vinklade för att belysa så mycket av vägen framför dig som möjligt, så om du har svårt att se framåt när du kör på natten, kanske du vill ha det att överväga att ha dina strålkastare återjusteras. I en professionell mekanikens butik är det här förfarandet vanligtvis ganska snabbt och billigt.
  • Det är också möjligt att justera dina strålkastare själv. Eftersom varje bil är annorlunda, om du vill göra det, var noga med att följa anvisningarna i din bils bruksanvisning. Var tålmodig - det kan ta lite tid att få en uppsättning strålkastare anpassade perfekt.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 11
    4. Hantera andras högbjälkar genom att blicka till sidan av vägen. I en perfekt värld skulle andra förare alltid dämpa sina högbjälkar när de ser dig, precis som du skulle för dem. Tyvärr kommer drivrutiner inte alltid ihåg att göra det här. Om en kommande bil har sina högbalkar på, undvik att titta på dem, eftersom deras ljusa ljus kan blinda dig. I stället blickar du till höger sida av din körfält (eller i länder som kör på vänster sida av vägen, vänster) samtidigt som din perifera vision varning till faror. Detta håller dig som varning om farorna runt dig som möjligt, samtidigt som du bevarar din vision.
  • Om en bil Bakom Du använder sina högbalkar, försök att justera din backspegel för att hålla ljuset ur dina ögon. Du kan även flytta spegeln för att lysa ljuset på föraren och varna honom till sitt misstag.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 12
    5. Överväga att lägga till låg-till-mark-dimljus. Om du förutser att du gör mycket körning på natten och i dimmiga förhållanden kanske du vill överväga att investera i en uppsättning av dimstrålkastare. Ofta är dessa lampor monterade låga på den främre stötfångaren för att belysa så mycket av vägen framåt som möjligt (dimma är ofta tunnaste i foten eller så strax ovanför vägen). Men inte alla eftermarknadsljus skapas lika, så prata med en fordonsexpert innan du gör detta köp.
  • Använd aldrig din bils standardhögbalkar i dimma. De reflekterande vattenpartiklarna som utgör dimma kan skina det starka ljuset på dig, dölja din vision av vägen mer än om du inte hade använt några lampor alls.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 13
    6. Om du bär glasögon, använd en reflekterande beläggning. Andra bilarnas strålkastare (och särskilt högbalkar) kan utgöra unika utmaningar för förare med glasögon. Glasögon kan ibland reflektera kommande ljus på sätt som skapar en dunkel bländning för bäraren. För att undvika detta, försök att ha på sig kontakter eller köpa en uppsättning glasögon som använder en reflekterande beläggning, som bör minimera dessa effekter.
  • Om du köper ett speciellt par glasögon, behåll dem i din bil så att de kommer att vara tillgängliga för dig när du kör.
  • Del 3 av 3:
    Njuter av en nattkörningStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Kör på natten Steg 14
    1. Håll dig vaken genom att prata med en passagerare. När du väl har behärskat grunden för säker nattkörning kan erfarenheten faktiskt vara en rolig, avkopplande, speciellt om du gör det mesta av underhållande möjligheter som också hjälpa dig att köra säkert. Till exempel, om du har en passagerare i bilen med dig medan du kör på natten, kanske du vill delvis engagera dig själv i en lätt konversation med honom eller henne. Att prata med andra människor är ett bra sätt att avvärja att driva trötthet, och den lugna, pitch-svarta omgivningen kan ofta uppmuntra överraskande intima konversationer.
    • Var noga med att inte engagera dig själv för tungt i konversationen. Att komma in i ett uppvärmt argument, till exempel, kan distrahera dig från den viktigaste uppgiften till hands - kör säkert.
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 15
    2. Lyssna på nattdrivande låtar. Körning på natten kan vara en fantastisk tid att lyssna på din favoritmusik på din bils stereo. Den relativa lugna och lugna nattkörningen gör det lättare att höra en sångs mindre detaljer, vilket gör bra musik speciellt roligt. Vissa människor föredrar att lyssna på Slick Disco eller Electronica Cuts på natten, medan andra uppskattar spänningen av hårda rockspår. Det finns ingen "rätt" Typ av musik för att lyssna på på natten - det är upp till dig! Nedan är bara några bra nattkörningsspår från flera olika genrer (det finns många, många fler):
  • Kavinsky - "Nattkall"
  • Kromatik - "Tillbaka från graven"
  • Dj skugga - "Midnatt i en perfekt värld"
  • Kyuss - "Gardenia"
  • Allanrike - "Evergreens"
  • Gyllene örhänge - "Radar kärlek"
  • Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick och Tich - "Håll hårt"
  • Tyst upplopp - "Festa hela natten"
  • Daft Punk - "Kontakt"
  • Charles Mingus - "Moanin `"
  • Bild med titeln Drive på natten Steg 16
    3. Besök sena yngre attraktioner. Körning på natten kan ibland vara ett sätt att komma i kontakt med människor och saker som du inte annars skulle se! Till exempel, de flesta stora stadscentra verkligen "Kom till liv" på natten och rörelse med unika tecken njuter av nattlivet. Även landsbygdsområden kan ha sin andel av unik sen natt "smak". Varje vägsträcka är annorlunda, så håll ögonen avskalade för attraktioner när du kör - om du tar massor av raster för att bekämpa nattkörande trötthet, borde du ha gott om möjligheter att sluta. Nedan är bara några saker du kanske vill se upp för:
  • Sena nätter diners / hang-outs
  • Barer och nattklubbar (Obs! Undvik att dricka och köra, särskilt på natten)
  • Lastbil stannar / vila områden
  • Natursköna vägar och utsikt över
  • Lägerplatser
  • Drive-in sevärdheter (teatrar, restauranger, etc.)
  • Bild med titeln Kör på natten Steg 17
    4. Njut av det lugna (ansvarsfullt). Körning på natten kan vara en upplevelse som ingen annan. Med den lugna, stadiga hummen av motorn och mörkets mörker kan körning vara nästan som att flyga genom rymden. Körning på natten känns mystiska, roliga, och till och med spännande - För vissa människor är det ett av livets enklaste men mest beroendeframkallande glädje. Det är helt bra att njuta av en god nattkörning, men glöm inte att fokusera på vad som är viktigast av allt - din säkerhet och säkerheten hos andra förare. Kom alltid ihåg att bli distraherad när körning kan vara dödlig (speciellt på natten), så håll din uppmärksamhet på vägen. Om du är övertygad om dina säkra körvanor, kommer du att kunna koppla av, ställa in och njuta av din tur!
  • Tips

    Sätt din backspegel i sin "vänd ner" eller "natt" läge för att minska bakre strålkastaren bländning.
  • Kontrollera alla dina fordonsljus periodiskt, speciellt om kommande vintermånader betyder att du kommer att göra mer körning efter mörkret. För att göra processen lättare kan du vända med en vän som använder lamporna och titta på för att se att de alla kommer på, eller du kan titta på din egen reflektion i fönstren i en glasfrontbyggnad.
  • Blockera distraktioner under körning, men fokusera inte enbart på vägen. Om du gör det kan du sätta dig i ett tillstånd av hypnos och du kanske till och med mentalt "tom" för ett ögonblick. Håll ögonen att flytta runt bilen och landskapet.
  • Varningar

    Använd alltid en säkerhetsbälte och uppmuntra dina passagerare att göra detsamma.
  • Kör inte berusad.
  • Tro inte den urbana legenden som solglasögon med gula eller ljusa orange tonade linser hjälper dig att se bättre på natten. Bär dem på natten kan göra objekt verkar ljusare
  • Ta alltid runt din förarens licens för att förhindra att en polis från att få misstänksam för en situation som inte är där.
  • Kör aldrig utan en juridisk förare licens registrerad i ditt namn.
  • Kör inte när du är trött. I vissa länder, körning medan du känner dig sömnig räkning som försämrad körning. Oavsett lagen är det farligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande