Hur man fixar fudge

Fudge är slät, krämig och dekadent - den perfekta behandlingen för chokladälskare. Men när du försöker göra fudge hemma, är det notoriskt knepigt att få den perfekta texturen. Din fudge kan visa sig för hårt, för mjuk, kornig eller separerad, och du kanske inte ens vet varför. Lyckligtvis har vi några knep som kan hjälpa dig att rädda din söta behandling, så ge inte upp dina chokladiga drömmar just än!

Steg

Fråga 1 av 7:
Kan du fixa fudge som beslagtagits?
  1. Bild med titeln Fix Fudge Steg 1
1. Lägg till solid choklad eller fett om choklad var overcooked. Om temperaturen på din fudge blir lite för hög, kommer sockerarterna i choklad klumat upp och skiljer sig från fetterna. Detta skapar en klumpig röra, men du kanske kan spara det. Lägg några rutor med fast choklad i skålen med den greppade fudge och rör allt ihop tills den fasta choklad smälter. Det kan hjälpa till att återintegrera fudge.
  • Du kan också kunna lägga till lite kakaosmör eller vegetabilisk olja till blandningen. Det finns inga exakta mätningar för den här början med kanske /4TSP (1.2 ml) och arbeta dig upp därifrån. Du får inte få samma perfekt smidiga fudge som du skulle ha tidigare, men det är bättre än att slösa bort all den smaskiga choklad!
  • Om choklad var bränd, kommer den att ha en bränd smak, så bara kasta den ut. Nästa gång du använder det receptet, överväga att förkorta kokningstiden.
  • 2. Gör en fudge sås om chokladet ges från flytande eller kallt. Choklad är finicky. Om även lite fukt kommer i din skål, kommer fudget att gripa. Samma sak kommer att hända om choklad blir kall för snabbt. I båda fallen är det inte riktigt allt du kan göra för att rädda fudge. Men du kan fortfarande njuta av choklad genom att lägga till mjölk eller grädde för att skapa en läcker fudge sås.
  • Placera fudge över låg värme och långsamt vispa i ca 1 US-msk (15 ml) mjölk eller grädde i taget. Fortsätt att lägga till vätska och omröras tills fudge såsen är tjock, blank och slät.
  • Fråga 2 av 7:
    Hur gör du hårt, smula fudge mjuk igen?
    1. Tillsätt 3-4 US TBSP (44-59 ml) piskskräm och remelt fudge. Om du låter din fudge bli för varmt, kommer sockerarterna att börja koncentrera sig och fudget kommer att vara smuligt, tråkigt och svårt. För att fixa det, sätt tillbaka det i kastrullen och tillsätt ca 3-4 US TBSP (44-59 ml) 35% fettpiskning. Rör blandningen när du värmer den tills sockret i fudge är smält. Stoppa sedan omröring och låt fudden koka tills den når 237-239 ° F (114-115 ° C).
    • När fudge når rätt temperatur, ta av den av värmen och låt den svalna till 110-122 ° F (43-50 ° C) och slå sedan fudget som du normalt skulle.
    Fråga 3 av 7:
    Hur fixar du fudge som är för mjuk?
    1. Ta med fudge tillbaka till en koka med 1-2 US TBSP (15-30 ml) kräm. Om din fudge är mjuk eller rinnande, kom det förmodligen inte upp till en tillräckligt hög temperatur medan den lagade mat. Sätt tillbaka det i kastrullen och lägg till 1-2 US TBSP (15-30 ml) 35% Fat Whipping Cream. Rör fudge när det värms, men bara tills sockret i choklad är helt smält igen. Sedan, låt fudget koka utan att omröra det alls. När den når 237-239 ° F (114-115 ° C), ta av det av värmen och låt det svalna till 110-122 ° F (43-50 ° C) innan du rör den igen.
    • Din fudge kan också bli mjuk om det är för fuktigt i ditt kök. Om du tror att det kan vara fallet, tillsätt 1 ° F (1 ° C) till din matlagningstemperatur.
    Fråga 4 av 7:
    Kan jag fixa kornig fudge?
    1. Bild med titeln Fix Fudge Steg 4
    1. Kanske försök omröring i piskningskräm över låg värme. Om din fudge kom ut Grainy, det är en bra chans att du inte lät det coolt nog innan du rörde den. Sätt tillbaka det i pannan över mycket låg värme. Bryt choklad upp med en sked och lägg till 2 US TBSP (30 ml) piskskräm. Rör tills fudge är varmt och svagt, ta sedan av värmen och slå fudget igen.
    • När du slår fudge medan det är för varmt utvecklar choklad stora kristaller - det är det som ger det den korniga konsistensen. Återskapa fudge kan hjälpa till att släta ut dem, men det kommer inte alltid att fungera. Det är dock värt ett försök!
    Fråga 5 av 7:
    Vad händer om du inte slår fudge?
    1. Bild med titeln Fix Fudge Steg 5
    1. Det kommer inte att ställas in korrekt. När du slår fudge, börjar sockret i chokladet att kristallisera. Låt chokladkylningen först skapar små kristaller, vilket är det som ger fudge sin smidiga, krämiga konsistens. Men om du inte slår det alls, kommer kristallerna inte att bildas ordentligt, så din fudge kommer inte att ställa in.
    • Om du glömmer att slå fudget, försök värma det upp över låg värme, slå sedan det när det är lite mjukat.
    • Om du slår fudge för tidigt, kommer kristallerna att vara för stora, och fudget blir kornigt.
    Fråga 6 av 7:
    Vad händer om du har överlagd fudge?
    1. Fudgen blir svårt. När du slår fudge, titta på choklad för att bli tjock nog att den nästan kan hålla sin form när du släpper den från din sked. När det händer är det dags att sluta röra. Blanda i allt du lägger till fudge, som nötter och häll det i pannan för att ställa in.
    • Om du oavsiktligt övervakar fudge och du märker att det börjar bli styvt, ta det ur kastrullen och lägg det på en bit av vax- eller pergamentpapper. Knacka det med dina händer tills du enkelt kan forma den. Rulla sedan in i 1-2 i (2.5-5.1 cm) bollar, eller forma den i stockar som du kan skiva i fudge rundor.
    Fråga 7 av 7:
    Hur härdar du att fudge snabbt?
    1. Rusa inte den här processen. Lägg aldrig fudge i kylskåpet eller frysen att svalna snabbt. Det måste svalna långsamt för att utveckla den perfekta texturen. Om du får chokladkylt för snabbt, kommer kristallerna i fudge att utvecklas för tidigt, och din fudge blir kornig och klumpig.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande