Hur man får reda på om någon är en könsbrott

Oavsett om du är en arbetsgivare, en förälder, en granne eller bara nyfiken, kan det finnas tider när du vill ta reda på om någon är en könsbrott. Människor är skyldiga att registrera sig som könsbrottslingar när de har dömts för ett antal olika typer av brott. Genom att använda några grundläggande resurser som är tillgängliga online och i ditt samhälle kan du avgöra om någon är en registrerad sexförbrytare.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av resurserna i din lokala sheriffens avdelning
  1. Bild med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottssteg
1. Få grundläggande information om personen. Oavsett vilka steg du i slutändan tar för att upptäcka om personen är en könsbrott, måste du ha lite identifierande information om honom eller henne. Några saker du kan behöva veta om den person du tänker undersöka är hans eller hennes:
  • Adress eller grundläggande geografisk plats. Många statliga och länsdatabaser tillåter användare att söka efter sexbrottslingar via adress eller visa en karta över alla könsbrottare som är belägna i ett visst geografiskt område.
  • namn. Lokala sheriffens avdelningar eller lokala domstolsregister kan i allmänhet ge dig information om en viss person om tillräckligt med information kan tillhandahållas. Ämnets fullständiga namn är en bra början att ta reda på om han eller hon är en könsbrott.
  • Registrerings skylts nummer. Vissa stater tillåter användare att köra en sökning av könsutdelningsdatabasen baserat på bara ett licensplattnummer.
  • Födelsedatum. Medan du har ett namn och en adress är viktigt, kommer ett födelsedatum att göra det möjligt för dig att vara mer specifik om den person vars rekord du vill kolla. Att ha denna information kan också förhindra förvirring när de är relaterade, eller till och med orelaterade personer, råkar ha samma namn. Detta är särskilt fallet om personen har ett relativt vanligt namn. Om du inte kan få en födelsedatum, är det till och med en ungefärlig ålder till hjälp för att du har rätt person.
  • Personnummer. Om du vill avgöra om en potentiell make eller medarbetare är en könsbrott, kan du få tillgång till ett personnummer, vilket kan hjälpa dig att få mer exakta resultat.
  • Annan identifierande information. Oavsett om du har ett namn, adress eller födelsedatum kan du också behöva ge annan identifierande information, t.ex. höjd, vikt och en beskrivning av eventuella kännetecken, som ärr eller tatueringar.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottssteg
    2. Kontakta din lokala sheriffens avdelning. De flesta sheriffens avdelningar upprätthåller en databas med alla registrerade sexbrottsling i länet. Kontakta din lokala sheriffens avdelning personligen, online, eller via telefon för att se vilka resurser som är tillgängliga för allmänheten. Många avdelningar har en viss person som ansvarar för könsbrottslarna i området som kan ge dig detaljerad information om varje gärande och svara på eventuella frågor som du kan ha om brottslingarna i ditt område.
  • Sök i den lokala sheriffens avdelnings Sex Offender-databasen online.
  • Begär en förteckning över alla utestående brottsliga teckningsoptioner i länet för sexrelaterade brott.
  • Be om en kopia av länets "mest efterfrågade" lista, om den behåller en sådan lista.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en könsförbrytare Steg 3
    3. Begär en brottsrapport. Många statspolis och län Sheriffs avdelningar erbjuder kriminella historia, vilket kan ge dig en lista över eventuella felonytor som en viss person har i den staten. Kontrollera med din statliga polis eller lokala sheriffens avdelning för att avgöra om det erbjuder denna tjänst.
  • Vissa brottsbekämpande byråer upprätthåller olika databaser av information om lokal brottslig verksamhet. Till exempel håller många länsfängelser och statliga fängelser en databas som visar vem som för närvarande är fängslade och de brott som en individ dömdes. Andra byråer publicerar en förteckning över teckningsoptioner som har utfärdats varje dag av det lokala domstolssystemet. Du kan också få tillgång till alla arresteringar som gjorts av lokala brottsbekämpande organ på en viss dag.
  • Brottsbekämpande organ kan ta ut en liten avgift för att ge denna information till dig.
  • Du kan behöva ha viss identifierande information om personen för att begära en brottslighetskontroll.
  • Var noga med att kontrollera med brottsbekämpande organ i varje stat och lokal jurisdiktion där individen har bott.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är ett könsbrottssteg 4
    4. Se till att du använder den här informationen lagligen. Det finns olika statliga och federala lagar som begränsar vad en arbetsgivare eller ett finansiellt institut kan göra med information om sin kriminella historia. Dessa lagar ställer gränser för hur denna information kan påverka sin behörighet för bostäder, kredit och sysselsättning. De statliga lagar som gäller i en viss situation kan variera mycket från stat till stat.
  • Om du bara använder den information som du får för din egen personliga kunskap, kommer du i allmänhet inte att bryta mot några federala eller statliga lagar.
  • Vanligtvis, om du härleder din information från exakta offentliga källor, det finns inget som hindrar dig från att upprepa informationen, berätta för andra människor, eller till och med publicera det genom att till exempel lägga ut det online. Det är bara när du upprepar falsk information eller konfidentiell information som du har fått olagligt att du kan köra Afoul i lagen.
  • Metod 2 av 3:
    Söker online för sex offender information
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon är en sexbrottsteg
    1. Leta reda på din statens online-könsutdelningsdatabas via Federal Bureau of Investigation ("FBI") webbplats. Alla stater har satt upp en online-databas där användare kan söka efter registrerade sexbrottslingar med olika metoder. Staterna är skyldiga att fastställa och behålla dessa databaser enligt federal lag.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en sexbrottsteg
    2. Sök din statens Sex Offender Online Database. Vissa databaser kan du söka efter namn, allmän plats, specifik adress, personnummer, och i vissa stater, även licensplattnummer. Ju mer information du har om individen, desto lättare att det är att snabbt begränsa din sökning. Men även om du bara känner till det allmänna grannskapet där de enskilda liven, borde du kunna få en lista över alla registrerade könsbrottare i det grannskapet.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottssteg
    3. Granska den information som din statens webbdatabas ger. Varje stat ger användarna olika uppgifter om sina registrerade brottslingar. Vissa stater ger fullständiga namn, adresser, karaktären av personens kriminella övertygelse, och till och med bilder, medan andra stater ger mycket lite information online alls.
  • Bilden med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottssteg
    4. Sök andra statliga databaser. Om du vet att en individ har bott i ett annat tillstånd, bör du söka den statens online-könsbrottningsdatabas. Det är inte ovanligt att hitta en könsbrottsling som anges i databaserna i flera stater för samma brott. Detta inträffar eftersom könsförbrytaren har flyttat från ett tillstånd till ett annat medan han eller hon fortfarande är skyldig att registrera sig som könsbrott. Individen måste registrera sig med den nya jurisdiktionen när han flyttade adresser, precis som han eller hon gjorde med den tidigare jurisdiktion där han eller hon bodde.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottssteg
    5. Kör en online rikstäckande sökning. Du.S. Institutionen för rättvisa ("DOJ") upprätthåller Dru Sjodin National Sex Offender Offentliga webbplats ("NSOPW"), som ger användarna ett sätt att söka efter sexbrottslingar i alla jurisdiktioner på en gång. Detta kan vara mycket användbart för att bestämma om en person är en registrerad sexförbrytare i ett annat län, stat, du.S. Territorium, eller indisk stam.
  • Bilden med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottssteg
    6. Använd onlinetjänster för att söka igenom offentliga poster och gratis databaser. Även om vissa av dessa tjänster tar ut en avgift, finns det flera sätt att få tillgång till en stor mängd offentliga databaser gratis. Dessa informationskällor kan hjälpa dig att ta reda på om en individ någonsin har arresterats, belastad eller dömd för en sexrelaterad brottslighet.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en sexbrottsteg
    7. Kom ihåg att offentlig information är rättvist spel. Information om huruvida en person är en registrerad könsbrott är gratis och tillgänglig för allmänheten. Därför är det inte olagligt att ha denna information, berätta för andra om den här informationen, eller till och med posta det online om du tror att det är sant, korrekt och från en pålitlig källa.
  • Metod 3 av 3:
    Running Background Checks
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon är en sexbrottsteg
    1. Kontakta ett privat företag som erbjuder bakgrundskontroller. Vissa företag erbjuder bakgrundskontroller för så lite som $ 20. Var försiktig med dessa tjänster, men som du vill vara säker på att företaget kommer att ge dig fullständig och korrekt information.
    • Överväg att använda FindoutThetruth.com. Detta välrenommerade privata företag startades av två privata detektiver i Florida och har kört bakgrundskontroller för användare i nästan 10 år. Det är bland de högsta rankade bakgrundskontrolltjänsterna online, och erbjuder bakgrundskontroller som utförs av en verklig privat utredare. Du kan besöka FindoutTheetruth.com hemsida för hjälp.
    • För andra privata företag som hanterar bakgrundskontroller, Klicka här.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottsdel Steg 13
    2. Kontakta alla myndigheter som erbjuder bakgrundskontroller. Vissa stater erbjuder kriminella bakgrundskontroller till allmänheten för en liten avgift, vanligtvis $ 20 till $ 30, genom deras presidium av utredning eller kriminella angränsningsavdelningar. Besök din statens webbplats och kör en sökning efter bakgrundskontroller i ditt tillstånd för att se om det här är ett alternativ. Du kan också kontakta din statens avdelning för allmän säkerhet för att avgöra om någon av dina statens regeringskontor erbjuder bakgrundskontrolltjänster.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är ett könsbrottssteg
    3. Gå bortom Sex Offender Databaser. Kom ihåg att inte alla könsbrottslingar är registrerade. Dessutom kan vissa könsbrottslingar inte längre behöva registrera sig. Federal brottsbekämpande organ uppskattar att det finns cirka 100 000 oregistrerade sexbrottslingar i USA. Några saker du kan göra för att avgöra om någon är en oregistrerad sexbrott eller sexuell rovdjur inkluderar:
  • Kör en grundläggande online-sökning. Att köra en sökning på personernas namn på din favorit sökmotor kan ge dig en mängd information, inklusive aktuella och tidigare adresser, samt nyheter och arresteringsrapporter. Detta är en särskilt användbar teknik om individen har ett ovanligt eller unikt namn.
  • Kolla dig.S. Marshals servicewebbplats. Du.S. Marshal-tjänsten ansvarar för att gripa oregistrerade sexbrottslingar. Detta kontor ger nyhetsuppdateringar, liksom en mest efterfrågad sexbrottslista på sin webbplats. Besök U.S. Marshals servicewebbplats för hjälp.
  • Sök domstolsrekord. Många län tillåter användare att söka genom offentliga domstolsregister, som inkluderar både civila och kriminalregister. Du kan i allmänhet genomföra en sökning personligen eller online via länsklerkens hemsida eller privata eller statliga tjänster, till exempel DoxPop.com, judici.com eller courtreference.com. Titta online eller i din telefonbok för ditt lokala kontorist kontor. Deras webbplats kan ha information om hur man söker domstolsregister i ditt län och / eller tillstånd, eller du kan ringa och fråga om deras tillgängliga sökalternativ.Du kanske också vill kontakta en advokat och begära att han eller hon utför en sökning efter dig. Många advokater prenumererar på betalda tjänster som gör det möjligt för dem att visa poster som allmänheten inte har tillgång till.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är ett könsbrottsteg
    4. Hyr en privat utredare. Om du inte kan sticka upp någon användbar information på egen hand eller via onlinekällor, kanske du vill anställa en privat utredare. Många privata byråer erbjuder undersökningstjänster och kan ha tillgång till resurser eller databaser som allmänheten inte kan komma åt.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en könsbrottsdel Steg 16
    5. Kom ihåg att det är gränser för användningen av bakgrundskontrollinformation. Medan det är helt lagligt att ha och vidarebefordra offentlig information till andra, begränsar federala och statliga lagar hur du kan använda denna information för att hitta en annan person som är berättigad till bostäder, sysselsättning och kredit. Så länge det är offentlig information som endast används för din personliga kunskap, kommer du dock inte att bryta mot några lagar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Inte alla individer som är registrerade som könsförbrytare har faktiskt begått ett sexbrott. Till exempel, beroende på staten, individer som har dömts för prostitution, besöker en prostituerad, urinering i allmänhet, offentlig nakenhet, och skickar nakna bilder av sig själv via mobiltelefon, kan alla behöva registrera sig som sexbrottslingar.
  • Inte alla könsbrottare är registrerade. Vissa individer som har dömts för sexbrott krävs inte längre för att registrera sig. Andra individer kan ha arresterats för ett könbrott, men debiterades inte eller dömdes för ett könbrott, oavsett anledning. Ännu andra individer kan ha framgångsrikt framställt sina stater att tas bort från könsbrottsregistret.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande