Så här ändrar du ditt namn i north carolina

Det kan komma en tid i ditt liv när du vill ändra ditt namn. Oavsett om du vill ändra ditt namn efter skilsmässa, äktenskap eller för en annan anledning helt och hållet, skisserar North Carolina-lagen ett förfarande för att göra det. Genom att följa dessa steg försiktigt kan du framgångsrikt ändra ditt juridiska namn i staten North Carolina.

Steg

Metod 1 av 5:
Ändra ditt namn som vuxen
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 1
1. Skicka till federala och statliga kriminella bakgrundskontroller. Innan du juridiskt kan ändra ditt namn via civilklerkens kontor, måste du skicka till kriminella bakgrundskontroller. Detta krav är att säkerställa att du inte försöker undvika fordringsägare eller din tidigare kriminella historia genom att lagligt ändra ditt namn.
  • Har dina fingeravtryck tagits. Innan du kan ha ditt namn ändrats i staten North Carolina måste du skicka till en federal och statlig kriminalregisterkontroll. Detta steg är att du inte försöker bedra dina fordringsägare eller andra om ett brott som du har dömts tidigare. Du kan få din lokala sheriffs avdelning ta dina fingeravtryck. Du debiteras en $ 10 avgift för att få dina fingeravtryck tagna och ta emot ett original fingeravtryckskort. Efter att ha tagit fingeravtryck, kommer Sheriffens avdelning att ge dig ett original fingeravtryckskort som du kommer att använda för dina kriminella registerkontroll.
  • Få en federal kriminalregister kontroll från FBI. Du måste skicka FBI en sökande informationsformulär, ditt ursprungliga fingeravtryckskort och en certifierad check eller postanvisning i beloppet på $ 18.00, gjort betalas till staterna i USA. Detta kommer att fungera som din begäran om en federal kriminalregister kontroll. Du kan fylla i sökandens informationsformulär på FBI: s webbplats genom att klicka här och sedan klicka på "Begäran" -knappen. Granska FBI: s checklista för att säkerställa att du har bifogat all nödvändig information. Maila de nödvändiga dokumenten och postanvisningen till: FBI CJIS Division - Sammanfattningsförfrågan, 1000 Custer Hollow Road, Clarksburg, WV 26306.
  • Begär en statskriminalregisterkontroll. Du måste skicka staten North Carolina vissa dokument för att få en statsregleringskontroll. Du måste inkludera en skriftlig begäran om din kriminella historia, en kopia av ditt födelsecertifikat och en kopia av ditt North Carolina-körkort. Bifoga en postanvisning för $ 14, utarbetad till North Carolina State Bureau of Investigation, tillsammans med de nödvändiga dokumenten. Maila dessa dokument och postanvisning till North Carolina State Bureau of Investigation, Criminal Information och Identifikationssektion, OBS: Ansökningsenhet - Rätt till granskning, 3320 Garner Road, P.O. Box 29500, Raleigh, NC 27626-0500.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 2
    2. Förbered det nödvändiga pappersarbetet. YouMust förbereda och slutföra vissa dokument för att lagligt ändra ditt namn via civilklerkens kontor. Det finns inga standardiserade formulär för denna process. Du kan dock hitta provkopior av dessa dokument genom att klicka här.
  • Fyll i meddelandet om avsikt att filnamnändring. För att starta namnbytesprocessen i North Carolina måste du först slutföra vissa dokument, inklusive ett meddelande om avsikt att filnamnändring. Detta dokument tjänar som ditt officiella meddelande till allmänheten att du begär ett juridiskt namnbyte. Den innehåller ditt nuvarande namn, ditt nya namn och namnet på länet där du bor, liksom ett uttalande som du tänker ändra ditt namn.
  • Slutför framställningen för namnbyte. Detta dokument tjänar som en formell begäran till domstolen att ändra ditt namn. Framställningen kräver att du listar ditt nuvarande namn, ditt bosättningsland, din födelseort, dina föräldrars namn, och anledningen till att du vill ändra ditt namn. I din framställan måste du också intyga att du inte har ändrat ditt namn innan. I staten North Carolina får du bara ändra ditt namn en gång.
  • Har två personer slutfört en affidavit av bra karaktär. För att ändra ditt namn måste du ha två personer slutföra en affidavit av bra karaktär på dina vägnar. De två personer som slutför dessa affidavits får inte vara relaterade till dig, antingen med blod eller äktenskap, och måste bo i samma län där du arkiverar för att ändra ditt namn. Varje person måste underteckna affidavit framför en notarius public.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 3
    3. Få de dokument som noteras. Efter att ha slutfört dina dokument måste du underteckna dem framför en notarius public. Du kan vanligtvis hitta en på varje bank i USA. Det kan finnas en liten avgift för notarie offentliga tjänster om du inte har ett konto hos den banken. Tjänsterna är dock vanligtvis gratis för kontoinnehavare.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 4
    4. File ditt färdiga pappersarbete med civilklerkens kontor. Det här pappersarbetet innehåller ditt meddelande om avsikt att ändra namn, framställan för namnbyte och två affidavits av god karaktär. Du bör lämna in pappersarbetet på civilklerkens kontor i länet där du bor. Du måste vara bosatt i det länet och visa en räkningsräkning med din adress om den eller körkort för att bevisa ditt hemvist till länsklerkens kontor.
  • En kopia av ditt meddelande kommer att publiceras på Courthouse Bulletin Board i 10 på varandra följande arbetsdagar. Om den 10: e arbetsdagen faller på en semester eller helg, måste meddelandet förbli postat fram till 5:00 P.m. På nästa arbetsdag.
  • Om du har problem med din säkerhet som ett resultat av att du skickar ditt meddelande på Courthouse Bulletin Board eller ändrar ditt namn på grund av en våld i hemmet, bör du diskutera frågan med domstolsberättelsen. Du kanske inte är skyldig att skicka meddelandet på Courthouse Bulletin Board.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 5
    5. Betala alla nödvändiga arkiveringsavgifter. Civilklerkens kontor kommer att debitera dig en arkiveringsavgift för att arkivera ditt pappersarbete för att få en namnbyte. Beloppet av denna avgift kommer att variera från län till län, men kommer vanligtvis att sträcka sig från $ 88 till $ 120.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 6
    6. Ta emot din beställning och certifikat av namnbyte från clerk. Konsistens kontor kommer att underteckna denna order. Du kommer då att få en kopia av beställningen i posten. Vissa län kräver att du ger dem ett självadresserat stämplat kuvert för att få en kopia av din beställning via post. Denna order är det officiella dokumentet som du kommer att använda för att ändra ditt namn med någon statlig eller privat kontor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 7
    7. Ta din beställning till alla kontor som du behöver ändra ditt namn. Du kan ta order, tillsammans med ett födelsecertifikat och ett foto-ID, till ditt lokala Social Security Administration Office för att få namnet på ditt socialförsäkringskort ändrats. Du behöver ett nytt socialförsäkringskort för att ändra namnet på körkortet och kanske med andra byråer, liksom.
  • Om du ändrar ditt namn på grund av en våld i hemmet kan du ansöka om ett nytt personnummer i person via ditt lokala socialförsäkringsverket.
  • Du kommer att få ett nytt kort i posten 10 till 30 dagar efter att din begäran om ett nytt kort behandlas.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 8
    8. Ta din beställning, körkort och ditt nya socialförsäkringskort till den lokala DMV. Detta gör det möjligt för dig att ansöka om ett nytt körkort. Du måste betala en avgift på $ 10 för att få ett nytt körkort.
  • Metod 2 av 5:
    Återvänder till ditt flicknamn efter en skilsmässa
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 9
    1. Ändra ditt namn under ditt skilsmässaförfarande. Om du vill ändra ditt efternamn tillbaka till ditt flicknamn kan du begära det i ditt skilsmässaförfarande. Ditt skilsmässa dekret kommer att beställa att ditt efternamn ändras som begärt. En certifierad kopia av ditt skilsmässa-dekret ska vara allt du behöver för att ändra namnet på ditt socialförsäkringskort och med andra kontor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 10
    2. Återgå till ditt flicknamn efter en skilsmässa. De flesta förändrar sina efternamn under deras skilsmässaförfaranden. Men om du inte ändrade ditt namn under skilsmässaförfarandet, och din skilsmässa inte beställde ditt namn att ändras, kan du fortfarande fortsätta med ditt flicknamn efter att din skilsmässa är över. En blankett finns i de flesta clerks kontor som du kan fylla i och filen för att börja använda ditt flicknamn igen. Du kommer att debiteras en avgift för den här tjänsten, som varierar av länet.
  • Du måste bifoga en kopia av din skilsmässa i formuläret som du fyllt i för att ändra ditt efternamn med hjälp av den här metoden.
  • Metod 3 av 5:
    Återvänder till namnet på din avlidne man
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 11
    1. Få en kopia av din mans dödscertifikat. Du behöver en certifierad kopia av dödsintyget för att ändra ditt efternamn på det här sättet. Du kan vanligtvis få ett dödscertifikat från det lokala eller statliga kontoret för vitala register.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 12
    2. Fyll i ett formulär i clerkens kontor i länet där du bor för att fortsätta med namnet på din tidigare avlidne man. Du kanske vill återuppta det här namnet om du är en änka. Detta är en automatisk process som inte kräver något meddelande till allmänheten innan du återupptar användningen av din avlidna mans namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 13
    3. Betala eventuell arkiveringsavgift som behövs för att lämna in dessa dokument. Beloppet av denna avgift varierar mycket från län till län. Du måste vanligtvis betala domstolsavgifter med hjälp av kontanter eller en order.
  • Metod 4 av 5:
    Återvänder till namnet på din tidigare man
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 14
    1. Ändra ditt namn under ditt skilsmässaförfarande. Om du vill ändra ditt efternamn tillbaka till ett tidigare giftnamn kan du begära det i ditt skilsmässaförfarande. Ditt skilsmässa dekret kommer att beställa att ditt efternamn ändras som begärt. En certifierad kopia av ditt skilsmässa-dekret ska vara allt du behöver för att ändra namnet på ditt socialförsäkringskort och med andra kontor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 15
    2. Fortsätt med namnet på din tidigare skilda make om du har barn tillsammans. Om du är skild, kan du fortfarande använda din ex-mans efternamn igen, så länge du delar barn med honom. Om du inte delar barn med din ex-make, kan du inte automatiskt återuppta med sitt namn. Du skulle behöva gå igenom civilklerkens kontorsprocess att meddela och lämna in en ansökan om namnbyte för att lagligt ändra ditt namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 16
    3. Fyll i en form i clerkens kontor i länet där du bor för att fortsätta med namnet på din ex-make med vilken du delar barn. De flesta clerks kontor har kopior av dessa former för att du ska kunna slutföra. De är vanligtvis relativt enkla att slutföra.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 17
    4. Fäst en kopia av din skilsmässa i formuläret för att ändra ditt efternamn på det här sättet. Du kommer ofta att behöva få en certifierad kopia av skilsmässa domen för detta ändamål. Att fästa domen visar att domstolen är skild och att du delar barn med din ex-man.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 18
    5. Betala eventuell arkiveringsavgift som behövs för att lämna in dessa dokument. Beloppet av denna avgift varierar mycket från län till län. Du måste vanligtvis betala domstolsavgifter med hjälp av kontanter eller en order.
  • Metod 5 av 5:
    Ändra ditt mindre barns namn
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 19
    1. Få samtycke från ditt barns andra förälder för att ändra ditt barns namn. North Carolina Law tillåter inte en förälder att ändra ett mindre barns namn utan den andra förälderns samtycke, om båda föräldrarna lever. Varje förälder som är på barnets födelsecertifikat har haft faderskap som fastställts av domstolsorder, eller som är beordrad att betala barnstöd för ett barn måste samtycka till ett namnbyte för barnet.
    • Ett mindre barn som är över 16 år kan ändra sitt namn med sitt medgivande av hans eller hennes vårdnadshavare om han eller hon kan visa att den icke-korrekta föräldern har övergivit barnet, eller om han eller hon har begått vissa brott mot barnet eller barnets syskon.
    • CLERK kan försöka nå den icke-begränsade föräldern om det finns ett krav på övergivande. Clerk kan skicka ett meddelande till föräldrars senast kända adress att det kommer att förklara barnet att överges av den icke-begränsade föräldern med registrerat eller certifierat brev. Om föräldern inte svarar på tio dagar, kommer barnet att förklaras att överges av den föräldern.
    • Stödberättigade brott som eliminerar behovet av en noncustodial förälders samtycke till en namnbyte inkluderar felaktigt eller felaktigt barnmissbruk, med oanständiga friheter med en minderårig i strid med G.S. 14-202.1, våldtäkt eller något könsbrott, incest i strid med g.S. 14-178, och angrepp, som kommunicerar ett hot eller något annat brottslighet. Föräldraren som söker namnbytet måste ge bevis på överträdelsen av den andra föräldern i brottet.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 20
    2. Fyll i det obligatoriska pappersarbetet. Detta pappersarbete liknar det som krävs för att ändra en vuxenens namn. Det finns inga standardiserade formulär som är tillgängliga för användning. Emellertid finns provformulär här. Det nödvändiga pappersarbetet innehåller följande:
  • Meddelandet om namnbyte av mindre barn måste fullbordas fullt ut. Detta dokument meddelar att du ber om att ditt barns namn ska ändras.
  • Framställningen för ändring av mindre barn måste fullbordas fullt ut. Detta dokument ber clerken att ändra ditt barns namn.
  • Du måste lämna in ett framställande modernamnbyte verifiering, om mamma är föräldern som söker namnbytet för barnet. Om fadern är föräldern söker namnet barnet för barnet, måste du lämna in ett framställningsfader namnbyte verifiering.
  • Om den icke-korridodliga föräldern samtycker till barnets namnbyte, måste du slutföra ett samtycke till namnbyte och ha den noncustodial-förälder som undertecknar det. Om barnet är över 16 år måste du också ha två avtagningar av god karaktär som slutförts av två icke-släktingar som bor i ditt län. Beroende på länet kan du också behöva slutföra en order för mindre namnbyte, liksom.
  • Om ditt barn föddes i North Carolina måste du också slutföra en ansökan om en kopia av ett födelsecertifikat från North Carolina, som ligger här. Det finns en $ 15 avgift för att behandla namnbytet, $ 24 för den första kopian av det ändrade födelsecertifikatet och $ 15 för varje ytterligare kopia av födelsecertifikatet.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 21
    3. Fyll det nödvändiga pappersarbetet med civilklerkens kontor. Allt det nödvändiga pappersarbetet måste lämnas till civilklerkens kontor för arkivering. Detta steg initierar processen för att ändra ditt barns namn.
  • Ett barns namn får inte ändras mer än två gånger, för goda orsaker som visas.
  • Meddelandet om namnbyte av mindre barn måste läggas ut på tingshuset Bulletin Board för 10 arbetsdagar. Om den 10: e dagen faller på en semester eller helg, måste meddelandet vara kvar till 5:00 P.m. följande arbetsdag.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 22
    4. Delta i en domstolsförhandling, om det behövs. Om ditt barns andra förälder inte samtycker till att barnets namn ändras, kommer domstolen sannolikt att sätta en domstolsförhandling. Vid den utfrågningen kommer domstolen att avgöra om barnets namn byte av barnets namn är i barnets bästa intresse.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 23
    5. Ta emot ordern för mindre namnbyte från clerk. Konsistens kontor kommer att underteckna denna order. Du kommer då att få en kopia av beställningen i posten. Vissa län kräver att du ger dem ett självadresserat stämplat kuvert för att få en kopia av din beställning via post. Denna order är det officiella dokumentet som du kommer att använda för att ändra ditt barns namn med någon regering eller privat kontor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i North Carolina Steg 24
    6. Ta din beställning till alla kontor som du behöver ändra ditt barns namn. Du kan ta order, tillsammans med ett födelsecertifikat och ett foto-ID, till ditt lokala socialförsäkringsverket för att få namnet på ditt barns socialförsäkringskort ändrats.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande