Hur man ändrar ditt namn i west virginia

Att ändra ditt namn i West Virginia är lite svårare än andra stater, eftersom du inte har möjlighet att fylla i en standardiserad form. När du ändrar ditt namn med staten måste du också arbeta med andra byråer. Du måste till exempel kontakta Social Security Administration (SSA), liksom avdelningen för motorfordon i West Virginia.

Steg

Del 1 av 4:
Ändra ditt namn
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 1
1. Hyr en advokat eller skriv petitionen själv. West Virginia har ingen standard framställan att ändra namnformulär. I stället måste du skriva petitionen själv, inklusive den information som anges av staten. Om du inte känner dig säker på att göra det, kanske du vill anställa en advokat för att gå igenom processen för dig. Men vara medveten om att advokater kan vara mycket dyra mycket snabbt.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 2
    2. Börja med att ange ditt hemvist.Du fil i länet du bor i, och du måste ha bott i det länet för ett år före arkivering. Därför börjar du med det för din framställan.
  • Du kan till exempel börja, "Jag har bott på adressen 1234 Barge Street, Logan, West Virginia, 12345 i Logan County de senaste 5 åren."
  • Ett undantag från bostadsreglerna finns. Du kunde ha bott tidigare (men inte för närvarande) i länet, så länge det var i 15 år eller mer och du var gift i länet. Du behöver dock fortfarande göra ett uttalande till den effekten.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 3
    3. Ange ditt nya namn. I din framställan måste du inkludera både ditt gamla namn och önskat nytt namn. Du måste också ge anledningen till att du ändrar ditt namn. Du kan till exempel skriva, "För närvarande är mitt juridiska namn John Doe Smith, men jag vill vara lagligt känd som Joseph Doe Smith, i referens till min sena far." Du kan ändra ditt namn av ett antal skäl, från personliga preferenser för att skydda dig själv efter att ha kommit ut ur ett missbrukande förhållande.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 4
    4. Bekräfta dig inte undviker juridiska frågor. Du får inte ändra ditt namn för att komma ur skulden. Du måste inte heller vara en könsförbrytare eller fängslade som en felon. Du får inte försöka undvika lagliga entanglement med statliga eller federala myndigheter eller välja ett nytt namn för att betjäna ett olagligt syfte.
  • Som ett exempel kan du skriva: "Jag bekräftar att jag aldrig har dömts för ett brott och att jag inte är en registrerad sexbrott. Jag försöker inte undvika fordringsägare eller lagen på vilken nivå som helst. Jag vill inte ändra mitt namn för ett olagligt syfte."
  • Du behöver också notera om du ändrar ditt namn för att skydda dig mot skada. Till exempel kan du skriva: "Jag ändrar mitt namn eftersom jag var i ett missbrukande förhållande, och jag vill skydda mig från skada."
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 5
    5. File framställningen med domstolen. Hitta din lokala tingsrätt och lämna in ditt framställan med domstolen. Du kommer sannolikt att behöva betala en avgift för arkivering, sannolikt $ 15 från och med 2015, men checka med din lokala domstol. En hörsel kommer att vara planerad till din framställan.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 6
    6. Placera en juridisk annons. Denna annons måste köras minst en vecka och en halv före din hörsel i länet i din hörsel. Du måste inkludera tid och plats för din hörsel, liksom ditt gamla namn och det nya namnet du begär. Du måste också ange syftet med förhandlingen och att hörseln kan omplaceras utan föregående meddelande. Det enda undantaget är att du kan utesluta ditt nya namn om du begär ett namnbyte för att skydda dig mot skada.
  • Anledningen till denna annons är att människor kan förekomma i domstol och motsätter sig ditt namnbyte. Du behöver bara publicera annonsen en gång.
  • Du kan välja vilken tidning du vill ha i rätt län, så länge som det publiceras minst 50 veckor ut ur året, har varit i omlopp minst 1 år, har ett tillräckligt stort utbud för att meddela de flesta människor i området, och är mer än fyra sidor långa.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 7
    7. Delta i domstolen. Du måste förekomma före domstolen och bekräfta vad du har gett i framställningen är sant. Domaren kommer sannolikt att ha andra frågor till dig, liksom. Du behöver ett statligt utfärdat foto-ID åtminstone för att bevisa din identitet, och du kan också behöva ett födelsecertifikat.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 8
    8. Förstå skäl att du kanske inte kan ändra ditt namn. Du kan inte beviljas ett namnbyte om du fortfarande är i fängelse för ett brott. Om du har dömts för första graders mord, kan du inte ändra ditt namn i 10 år efter att ha släppts från fängelset. Om domstolen finner att du försöker ändra ditt namn för olaglig anledning, som att undvika borgenärer, kommer du också att nekas namnbytet.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 9
    9. Acceptera papper. Länets clerk kommer att registrera ordern. Du kan behöva betala en extra avgift vid denna tidpunkt. Du kommer att få en kopia av beställningen att presentera som ett juridiskt testamente av ditt nya namn.
  • Del 2 av 4:
    Ändra ditt namn med social trygghet
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 10
    1. Ändra ditt namn med socialförsäkringsadministrationen. Det är viktigt att börja snabbt, eftersom de flesta av de platser du behöver ändra ditt namn kommer att kräva din socialförsäkringsinformation vara aktuell. Dessutom föredrar SSA din domstolsdokumentation att vara nyligen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 11
    2. Ladda ner formuläret för att skriva ut. SSA har den form du behöver på sin webbplats. Allt du behöver göra är att hitta det och skriva ut det. Du måste skriva ut det, eftersom du antingen behöver ta formuläret personligen eller skicka den in via post. Om du föredrar kan du få formuläret på SSA-kontoret i ditt område.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 12
    3. Fyll i formuläret. Formuläret begär grundläggande information, till exempel ditt namn och din adress. Det ber också om dina föräldrars namn. Fyll i all information som begärs.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 13
    4. Dra dina material tillsammans. För att bevisa ditt medborgarskap, hitta eller begära en certifierad kopia av ditt födelsecertifikat för att inkludera i dina dokument. Om det behövs kan ditt pass räcka. Dessutom måste din domstolsbeställning ändra ditt namn också vara en del av dokumenten.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 14
    5. Ta din blankett personligen. Om möjligt är det bästa sättet att se till att allt är korrekt, ta formerna i dig själv till ditt lokala SSA-kontor. Du kan hitta det lokala SSA-kontoret via den officiella hemsidan. Clerk hjälper dig att bedöma om du har allt rätt.Om du inte har tid eller är husbundet, maila din information till ditt lokala SSA-kontor istället. Du behöver inte betala för att fila den här formuläret.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 15
    6. Vänta en vecka och en halv. Processen tar minst 10 arbetsdagar när du har rätt dokumentation. Ditt nya socialförsäkringskort kommer att komma i posten.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 16
    7. Glöm inte andra konton. Du måste ändra ditt namn med din bank, på dina kreditkort, med ditt hypotekslån eller på ditt leasingavtal på din arbetsplats och / eller din skola, bara för att nämna några. Presentera dina domstolsdokument och ditt sociala trygghetskort för att göra processen enklare.
  • Del 3 av 4:
    Ändra ditt namn med DMV
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 17
    1. Bestäm vilken typ av licens du vill ha. I West Virginia kan du välja antingen en inte för federal användning körkort eller ett riktigt ID / för federal användning körkort. Den andra uppfyller alla krav på ett ID över hela nationen. Det verkliga ID är ett federalt mandat program som syftar till att göra foto-ID som förarens licenser säkrare.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 18
    2. Välj lämplig form. I huvudsak fyller du ut en ansökan om en ny licens. Välj antingen formuläret för det inte för federal användning körkort eller formuläret för det reala ID / för federala användarens körkort.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 19
    3. Fyll i formuläret. Du behöver grundläggande biografisk information. Du måste också svara på vissa medicinska frågor relaterade till körning, liksom information om din körrekord. Vara säker på att kontrollera "duplicera" På formuläret, eftersom du inte är en första gången sökande.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 20
    4. Samla dokumentation. Du kommer att behöva formuläret, bevis på identitet, domstolsbeslutet att ändra ditt namn och ett bevis på bostad för en väst Virginia inte för federal användning körkort. Om du har flyttat sedan din sista licens gavs dig, behöver du två bevis på uppehållstillstånd. För ett riktigt ID behöver du formuläret, bevis på identitet, domstolsordningsdokumenten, ditt nya socialförsäkringskort och två bevis på uppehållstillstånd.
  • För att bevisa ditt hemvist kan du använda saker som en verktygsräkning, ett väljare registreringskort, en W-2 inom det senaste året och en halv eller ett West Virginia Mortgage Document.
  • Duplikatlicensen kostar dig $ 7.50 om du inte väljer den federala versionen, som kommer att kosta dig ytterligare $ 10.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 21
    5. Ta din dokumentation i. Gå till ett licensutgivande kontor i ditt område. Clerk hjälper dig att avsluta vad du behöver, och du kommer att utfärdas en ny licens.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 22
    6. Glöm inte dina andra konton. Social trygghet och ditt körkort är två av de viktigaste förändringarna du behöver göra. Du måste dock också ändra andra konton med ditt nya namn, till exempel ditt bankkonto och kreditkort. Du måste också ändra ditt namn med platser som ditt arbete eller ditt universitet. Ta din dokumentation med dig, inklusive ditt nya socialförsäkringskort och körkort.
  • Del 4 av 4:
    Ändra ett mindre namn
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 23
    1. File en framställan för ändring av namnet på mindre. I West Virginia kan en förälder till ett barn begära domstolen för att ändra namnet på det barnet. Du, som en av de mindre föräldrarna, måste lämna fram framställningen i länet där barnet bor. För att komma åt rätt formulär, gå till din lokala tingshus eller titta på nätet. När du har formen måste du fylla den helt och exakt. Statlig lag kräver att framställningen innehåller:
    • En bekräftelse på uppehållstillstånd-
    • En förklaring av namnbytet-
    • Det önskade nya namn- och
    • En bekräftelse att det nya namnet inte är för att undvika lagen och att den mindreåriga inte är en könsbrott.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 24
    2. Få minderets samtycke. I vissa fall, beroende på barnets ålder, kan du behöva få minderets samtycke innan namnet kan ändras. Om du måste få barnets samtycke, få dem att underteckna framställningen och ange att de håller med att namnbytet ska föreslås.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 25
    3. Betala arkiveringsavgiften. När du skickar din framställan måste du betala en arkiveringsavgift. Varje län kommer att ha olika avgifter, så var noga med att du kontrollerar med din lokala domstol innan du arkiverar. I Jefferson County är till exempel inlämningsavgiften $ 200.00.
  • Om du inte har råd med arkiveringsavgiften, kanske du kan få det avstått. I de flesta fall måste du visa bevis på din oförmåga att betala genom att skicka in löneförstärkningar, kontoutdrag och offentliga fördelar.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 26
    4. Publicera ett formellt meddelande. Efter arkivering måste du publicera ett meddelande om framställningen i länet där du arkiverade. Meddelandet måste innehålla personens nuvarande namn och det föreslagna namnet.
  • En person som sannolikt kommer att bli skadad med namnbytet har en laglig rätt att delta i förhandlingen och presentera sina bekymmer.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 27
    5. Delta i din domstolsförhandling. På dagen för din hörsel måste du prata framför en domare och diskutera det möjliga namnbytet. Dessutom kan eventuella motstående parter dyka upp och ange deras ärende också. I slutändan måste domaren avgöra om namnbytet är i barnets och allmänhetens bästa. Domaren måste också dra slutsatsen att namnet inte ändras för olagligt eller felaktigt syfte.
  • Om domaren är övertygad om att namnbytet ska tillåtas, kommer domaren att göra en domstolsordning godkännande av förändringen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i West Virginia Steg 28
    6. Spela in din domstolsbeslut. När du väl har fått domarens order som tillåter namnbytet måste du få det inspelat med kontoret av länskommissionen av länet där de mindre liven.
  • När du spelar in ordern tar clerken dig en avgift på $ 15.00.
  • När du har registrerat beställningen kommer namnbytet att vara officiellt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande