Hur man får reda på om någon är på provet

Om någon är på prövning betyder det att de är under övervakningen av en probationsbyrå istället för att vara fängslade. Människor om probation kan krävas att regelbundet rapportera till probationsbyrån, eller kan endast vara beordrade att följa andra villkor, till exempel att betala böter, som söker anställning eller delta i ett rehabiliteringsprogram. Om du vill ta reda på om någon är på probation finns det flera metoder som du kan göra det.

Steg

Metod 1 av 3:
Söka efter kriminalregister online
  1. Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 1
1. Besök domstolens hemsida. Många län gör kriminella övertygelse och inmate databaser tillgängliga online. Besök länsdomstolens webbplats för länet där personen bor. Du bör också konsultera webbplatsen för ett län där den person som brukade leva, om han eller hon åtalades och rapporterar till ett prövningskontor som ligger i det länet.
  • Till exempel, i Orange County, CA, kan du söka efter kriminella fall med partnamn när du skapar ett gratis konto.
  • Om du kan hitta ett register över ett brottmål, se om dispositionen är listad. Dispositionen är där du hittar meningen, eller en indikation på att ärendet avvisades.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 2
    2. Kontrollera sheriffens kontorwebbplats. Om länsdomstolen inte har allmänt tillgänglig övertygelse och inmate-poster kan webbplatsen för din lokala sheriffens avdelning ha den informationen. Besök Sheriffens avdelningswebbplats och leta efter en sökbar databas.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 3
    3. Prova en privat onlinetjänst. Vissa privatägda webbplatser erbjuder att utföra kriminell bakgrundssökning efter en liten avgift.
  • Var medveten om att eftersom dessa webbplatser inte drivs av regeringen finns det ingen garanti för att den genererade informationen kommer att vara fullständig eller korrekt.
  • Metod 2 av 3:
    Kallar probationskontoret
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 4
    1. Välja rätt kontor att ringa. Du kan ringa ett prövningskontor och fråga om en person är på prövning under deras övervakning. Du kommer sannolikt att du vill ringa på kontoret i länet där personen bor. Eftersom vissa probationers (personer på probation) får checka in med sitt probationskontor på distans via telefon eller mail, kan de inte längre leva i samma län där deras probationskontor är beläget. Leta reda på probationskontoret i något län där den person som brukade leva, om du har den informationen.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 5
    2. Hitta probationskontorets telefonnummer. Du borde kunna hitta en officiell webbplats för ett länets prövningskontor, som innehåller kontaktinformation. Du kan också söka i databasen med probationskontor på https: // appa-net.Org / EWEB / DynamicPage.aspx?Webcode = VB_Directory.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 6
    3. Fråga om personens parole status. När du ringer, fråga om kontoret kan verifiera om en person är på parole under deras övervakning. Var beredd att ge personens namn och någon annan identifierande information du kan tillhandahålla. Om du har ytterligare frågor, be om att prata med personens parole officer.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta information från andra källor
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 7
    1. Hyr en privat utredare. Privata utredare är ofta anställda för att utföra kriminella bakgrundskontroller. Priserna varierar, men utredare i Unites anges i genomsnitt $ 50 per timme. Du kan hitta privata utredare genom att söka online eller konsultera telefonboken.
    • Om de inte är verksamma i Idaho, Colorado, Mississippi, South Dakota eller Wyoming, måste privata utredare ha en licens från staten. Innan du anlitar en privat utredare, be om hans eller hennes licensnummer.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 8
    2. Kontrollera den offentliga webbplatsen för den nationella sex. Om en person har dömts för ett sexuellt brott, kommer hans eller hennes namn att visas i den nationella Sex Offender Offentliga webbplatsens sökbara databas. Databasen samlar in information från domstolsrekord över hela USA och hänvisar dig till den lokala byrån som ger informationen. Du kan komma åt databasen på https: // nsopw.gov /.
  • Ange namnet på den person för vilken du vill söka. Om databasen lokaliserar personen, bör du kunna se fallets status, inklusive detaljer om övertygelsen och hans eller hennes status som fängslad eller släppt.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är på probation Steg 9
    3. Konsultera ett läkemedelsregister. Vissa stater driver online offentliga register av narkotika brottslingar. Till exempel inrättades Minnesota Methamphetamine Offender Registry för att hjälpa allmänheten att identifiera individer som har dömts för tillverkning eller försök att tillverka metamfetamin. Sök online för att se om ditt tillstånd driver ett narkotikaffister. Om så är fallet borde du kunna ta reda på om den person du undersöker har en drogkondition, och om så är fallet, om han eller hon släpptes på probation.
  • Varningar

    Denna artikel är avsedd som juridisk information och ger inte juridisk rådgivning. Om du behöver juridisk rådgivning, kontakta en licensierad advokat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande