Hur man blir en goodreads bibliotekarie

Med så många felaktiga bokposter på Goodreads-webbplatsen är det inte konstigt att de har skapat en speciell roll så att användarna kan hjälpa till att rätta till dem. Att bygga på styrkan av goodreads kan du bli en goodreads bibliotekarie för att hjälpa dem att hantera sin databas.Om du vill hjälpa till med de jobb som en goodreads bibliotekarie kan göra, måste du få godkännande från goodreads.

Steg

  1. Bildbeteckningen blir en goodreads bibliotekarie Steg 1
1. Besök och logga in på Goodreads hemsida.
  • Bildbeteckningen blir en goodreads bibliotekarie Steg 2
    2. Se till att du har åtminstone shelved 50 böcker. De behöver inte alla vara i läs- eller läshylla, men skulle hjälpa om du har lite i varje hylla. Se till att du har läst, granskat och betygsatt några böcker.
  • Bild med titeln Bli en goodreads bibliotekarie Steg 3
    3. Förstå hur man ska Lägg till nya böcker. Bli bekant med subtiliteterna - till exempel vill du veta när en bok ska läggas till som "ny" och när det bara är en ny version av en befintlig bok, istället.
  • Bildbeteckningen blir en goodreads bibliotekarie Steg 4
    4. Lär dig att arbeta med alternativa bokkälla informationsdata, och där dessa data kan komma ifrån och varifrån det inte kan.Även om de flesta Amazon källor, liksom Världsklat Och några andra webbplatser är okej, de flesta Barnes och ädla platser är inte okej att ta bokinformation från.
  • Bildbeteckningen blir en goodreads bibliotekarie Steg 5
    5. Läs igenom Bibliotekarhandbok.Bibliotekarhandboken ger dig en bra information om behörigheterna och ansvaret för att vara bibliotekarie.
  • Bildbeteckningen blir en goodreads bibliotekarie Steg 6
    6. Besök Bibliotekarprograms ansökningssida.
  • Bild med titeln Goodreads bibliotekarie Steg 7a
    7. Läs ner sidan. Känna igen att bibliotekarskap är ett ansvar och att alla ändringar du gör till sidorna kommer att påverka vad andra ser på boksidorna.
  • Bild med titeln Goodreads bibliotekarie Steg 7b
    8. Klicka på Ta quiz Knapp för att ta bibliotekarians quiz.
  • Du har 30 minuter att slutföra frågesporten.
  • Quizen är "öppen bok", vilket betyder att när du tar quiz får du använda goodreads Bibliotekarhandbok som en referens.
  • Kommentarer och frågor om frågesporten i bibliotekarskapsgruppen är inte tillåtna, och kan också hindra dig från att bli beaktad för bibliotekarie status.
  • 80% är den minsta passande poängen, men den lägre poängen, desto mer kommer Goodreads Godkännande Team att titta på andra faktorer. Dessutom behöver även perfekta poäng fortfarande ge en bra anledning innan de godkänns som bibliotekarier.
  • Quizen kan bara tas en gång var 24: e timme.
  • Om du ser några felaktiga svar, skriver du eller har annan feedback om frågesporten, nå ut till goodreads via Goodreads Kontakta oss Form. Använd inte bibliotekargruppen för Quiz-återkoppling, eftersom det kan förhindra att du övervägs för bibliotekarie status.
  • Bild med titeln Bli en goodreads bibliotekarie Steg 8
    9. Skriv varför du känner att du skulle vara en stor goodreads bibliotekarie. Ange detta i rutan under etiketten "Varför vill du vara en goodreads bibliotekarie?"
  • Visa goodreads som du kan lita på med bibliotekarieens rättigheter - du kan säga det direkt eller visa det med resten av dina svar. Om du har tagit på administratör / moderering roller på andra webbplatser eller i andra samhällen kanske du vill nämna det också.
  • Adress varför du vill göra det . Förklara att du ser felaktigheter på platsen och vill hjälpa till med att korrigera dessa felaktigheter. Till exempel kan du börja förklara att du skulle vilja hjälpa till med att hjälpa till att korrigera problem med sidnummer.
  • Ge dem anledning att tro att du tar rollen på allvar och är villiga och kunna få det rätt.Du kan till exempel markera uppgifter du har gjort som att lägga till omslagsbilder från på dina egna skanningar (ISBN till ISBN-versioner) eller (för Amazon Kindle / bokinformation. Du kan använda frasen "Jag kommer att göra det bästa jag kan för att ge de mest exakta uppgifterna" För att förstärka den punkt som du kommer att ta ansvaret på allvar.
  • Visa att du förstår deras politik. Förklara till exempel att du kan slå samman och unmerge-objekt på ett ansvarsfullt sätt.Om du har kommenterat bibliotekargruppen kan du markera det deltagande - det här är ett bra ställe för dem att förstå att du har lärt dig vad som kan vara och kan inte slås samman eller oanvändas.
  • Ge dem en uppfattning om statusen för dina hyllor.Visa att du förstår arbetsplatsen på Goodreads-webbplatsen, inklusive hur böcker kan ses över, hyllas till andra hyllor och uppdateras.
  • Bild med titeln Bli en goodreads bibliotekarie Steg 9
    10. Granska ansökningsrapporten: "Jag lovar att jag har läst bibliotekarhandboken och kommer att vara korrekt i mina ändringar och använda min bibliotekarie-status ansvarsfullt".Om du kan intyga det, kolla rutan.Om inte, kanske du vill hålla tillbaka och vänta tills du kan.
  • Bildtiteln Bli en goodreads bibliotekarie Steg 10
    11. Klicka på "Ansök nu" knapp.
  • Bild med titeln Bli en goodreads bibliotekarie Steg 11
    12. Vänta på ett godkännande e-post från goodreads. Det borde ha en ämnesrad av "bibliotekarie status". Förhoppningsvis kommer du att bli godkänd!
  • Tips

    Gå med i Goodreads bibliotekarie grupp före eller efter att du har accepterats, för att se vilka andra böcker som du kan hjälpa till med.

    Varningar

    När du väl accepterat, tillåter de officiella mobilapplikationerna av goodreads dig inte att göra några ändringar.Du måste göra alla dina ändringar via den fullständiga Goodreads-webbplatsen för den aktuella boken.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande