Hur man ansöker om ett äktenskapslicens i alaska

Äktenskap är en socialförening eller juridiskt kontrakt mellan två personer som vanligtvis erkänns av staten, en religiös myndighet eller båda. För att säkra ett civilt äktenskap måste man följa statens eller kommunens lagar och förfaranden där ceremonin kommer att inträffa. Alaska-staten kräver att det engagerade paret filar en gemensam applikation för en äktenskapslicens.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelser för att få din licens
  1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 1
1. Bekräfta din behörighet att gifta sig. Du måste vara minst 16 år gammal till Wed i Alaska. Du kan också inte vara juridiskt gift med någon annan person vid tidpunkten för ansökan, och eventuella tidigare skilsmässor måste vara slutgiltiga.
  • Från och med 2015 är samma kön äktenskap lagligt i alla 50 stater.
  • Äktenskap mellan första kusiner är tillåtet i Alaska, men inte äktenskap mellan närmare släktingar, inklusive föräldrar eller deras syskon.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 2
    2. Få föräldra samtycke. Någon mellan 16 och 18 år som planerar att gifta sig måste få föräldra samtycke. De under 16 är inte tillåtna att gifta sig. Båda föräldrarna kommer att krävas för att underteckna ett samtycke, såvida inte en förälder är ensamvård. För att verifiera att en förälder är ensam omvaltare bör du ta med till domstolen ett dödsintyg eller ett skilsmässigt dekret som listar vårdnadsrättigheter.
  • En föräldraansvarig form kan förvärvas från den lokala domstolen.
  • Ett särskilt undantag beviljas medlemmar i de väpnade styrkorna, som inte är skyldiga att få föräldra samtycke.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 3
    3. Planerar att ansöka om licensen inte mindre än tre arbetsdagar före bröllopet. Det tar tre arbetsdagar att behandla ansökan. Därför är det viktigt att du tillämpar i förväg så att den här väntetiden löper ut och du kommer fortfarande att ha tillräckligt med tid kvar före ceremonin för att hämta licensen från samma domstol där du skickade in ansökan. Du bör dock inte ansöka om din licens för långt i förväg, eftersom den upphör inom tre månader.
  • I vissa fall, där det är bevisat att otillbörliga svårigheter skulle uppstå om utfärdandet av licensen försenas fram till slutet av väntetiden, kan en licensofficer vara villig att avstå från kravet.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 4
    4. Planera ett bröllop i Alaska som kommer att äga rum inte mer än tre månader efter att du ansöker om din licens. Även om du inte behöver vara bosatt i Alaska som är gift i staten, är licensen endast giltig för bröllop som utförs inom staten eller i statligt vatten. Efter tre månader kommer licensen att löpa ut. Därför är det viktigt att ha bröllopsplaner bosatte sig innan han ansöker om licensen.
  • Del 2 av 2:
    Ansökan om din licens
    1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 5
    1. Säkra den nödvändiga informationen för ansökan. Ansökan kommer att kräva grundläggande information som ditt nuvarande namn, namn som anges på födelsecertifikat, personnummer, adress, födelsedatum och födelseort. Om endera parten har varit gift tidigare, måste de också leverera information om dessa äktenskap. Det inkluderar namnet på maka, det datum och platsen för bröllopet, såväl som datum och plats där äktenskapet upphörde, och det sätt på vilket det avslutades (död, skilsmässa, upplösning eller ogiltigförklaring).
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 6
    2. Ladda ner och fyll i äktenskapslicensansökan. Ladda ner programmet här. Använd blått eller svart bläck för att fylla i formuläret. En sökande bör fylla i den information som anges för "Party A", och den andra bör separat fylla i information i kolumnen som anges för "Party B."Var försiktig så att du inte skriver in formuläret tills du har blivit svurit in av en licensofficer.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 7
    3. Ta ansökan till presidiet för Vital Statistics Office eller Alaska Court närmast ceremonin. Båda parterna måste vara närvarande och bära ett juridiskt foto-ID som innehåller både deras namn och deras födelsedatum. Förutom foto-ID vill du också ta med pengar för att betala $ 60 ansökningsavgift och den ansökan som du har fyllt i. Ytterligare formulär är nödvändiga för minderåriga och den nyligen skilda.
  • Du kan hitta en lista över domstolar med licensofficer här. Staten rekommenderar att du besöker den närmaste bröllopsplatsen eller vad som är mest lämpligt för att plocka upp den färdiga licensen direkt före bröllopet. Du måste hämta licensen från samma plats som du skickade in ansökan.
  • Domstolarna i Anchorage och Juneau accepterar inte äktenskapsapplikationer. Ansökan bör istället lämnas till det lokala kontoret för presidiet för vital statistik.
  • Båda parterna måste vara närvarande och nykter.
  • Om du blir giftig och ansöker om licens mindre än sextio dagar efter det att ditt senaste äktenskap har upphört, bör du också medföra ett skilsmässigt dekret till licensofficer för att bekräfta slutförandet av din skilsmässa.
  • Sökande under 18 år bör medföra ett födelsecertifikat som är certifierat inom 30 dagar efter det att ansökan lämnats in ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 8
    4. Plocka upp äktenskapslicensen efter tre dagar. Kontakta kontoret i förväg för att verifiera att ansökan har behandlats korrekt. Plocka upp det färdiga äktenskapslicensen per specifika instruktioner.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Alaska Steg 9
    5. Gifta sig före ett officiant och två vittnen. Efter en ceremoni där de två parterna har ons, bör licensen undertecknas av ett officiant och två vittnen.Vittnena kan vara några två personer med sunda sinne som var närvarande vid bröllopet. Officianten bör vara en minister, präst, Rabbi, rättslig tjänsteman eller äktenskapsekommissionär. Returnera licensen till domstolen och sedan begära ett äktenskapsintyg online från sajten för vitala register.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Inget blod eller fysiskt test krävs för äktenskap i staten Alaska.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande