Hur man börjar en roman

Dykning i att skriva en roman kan känna sig som en skrämmande uppgift, speciellt om du är ny att skriva. Du kanske inte är säker på hur du ska ta itu med en roman eller var du ska börja. Att starta en roman kan göras mer effektivt om du gör lite planering först, som Skapa dina tecken och Din inställning såväl som Plottar ut romanen. Du kan sedan sitta ner och skriva en stark öppning för romanen för att hjälpa dig att gå.

Steg

Del 1 av 3:
Generera idéer för romanen
  1. Bild med titeln Börja ett nytt steg 1
1. Gör skrivövningar. För att generera idéer för din roman, skriver du övningar med hjälp av skrivpredikelser. Skapa egna skrivpredningar eller använd befintliga skrivpredikelser för att få dina kreativa juice att flyta. Sitt ner och gör timed gratis skriver med hjälp av skrivprinciperna så att du kan börja få dina idéer ner på sidan.
  • Till exempel kan du göra skrivande uppmaningar som fokuserar på att skapa ett specifikt element i din roman, till exempel tecken eller inställning. En skrivprompt om din huvudpersons värsta dag någonsin kan vara ett bra sätt att generera scener med huvudpersonen för din roman.
  • Du kan hitta en lista med skrivande uppmaningar på Författarens smälta.com.
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 2
    2. Utveckla en engagerande huvudperson. Tänk på vem som ska fylla din roman. Vem är din huvudperson? Vad vill dom? Vilken typ av historia kommer de att berätta? Bygg din huvudperson och använd dem som en drivkraft i din roman.
  • Ge din huvudperson ett namn, ett kön, ett yrke eller något som upptar sin tid, till exempel skolan eller högskolan.
  • Bestäm deras fysiska attribut, som deras höjd, vikt, ögonfärg och hudton. Tänk på vilka kläder de bär och några personliga saker som de bär med dem eller har ofta omkring.
  • Ge din huvudperson en backstory som innehåller tidigare minnen, erfarenheter och viktiga stunder. Till exempel kan du ha en huvudperson som hade en traumatisk barndom. Du kanske inte inkluderar backstory i din roman, men det kan hjälpa dig att krossa din huvudperson mer på sidan.
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 3
    3. Skapa en central konflikt. Brainstorm en central konflikt för din roman. Vad vill din huvudperson? Vad vill dina andra tecken i världen av roman? Vad är de hinder som gör det svårt för dina karaktärer att få vad de vill ha? Att ha en central konflikt eller ett problem i romanen kommer att höja insatserna för läsaren och motivera dem att fortsätta läsa.
  • Till exempel kan du ha en roman i en dystopisk framtid där abort är olagligt över hela världen. Du kan då ha en karaktär som behöver en abort men kan inte göra det säkert och juridiskt i romans värld. Den centrala konflikten i roman kommer då att vara hennes försök att få abort av andra, olagliga medel.
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 4
    4. Välj en viss inställning. Att fokusera på en viss inställning kan hjälpa dig att krossa din romans värld. Tänk på var du vill ställa in din roman och under vilken tidsperiod. Kanske vill du ställa in romanen i det förflutna, i en liten stad baserat på din hemstad. Eller kanske romanen kommer att ställas in i framtiden, i en stor amerikansk stad. Välj en inställning och bestämma detaljerna i inställningen för romanen.
  • Till exempel kan du välja en inställning som använder landmärken i New York City och gör dem mer futuristiska. Du kan sedan lägga en bubbla över New York City, vilket kommer att begränsa hur dina karaktärer kan flytta in och ut ur staden på egen hand.
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 5
    5. Fokusera på ett centralt tema. Överväg att fokusera på ett centralt tema i din roman, som kärlek, förlust, sorg eller anslutning. Gör temat specifikt för dina karaktärer och din inställning. Tänk på hur du kan utforska ett centralt tema genom scener i din roman och genom dina karaktärer.
  • Till exempel kan du ha tecken som är en familj av invandrare som bor i en liten amerikansk stad. Du kan då utforska teman som identitet, familjelojalitet och kärlek genom dina karaktärer och din inställning.
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 6
    6. Välj en specifik genre. För att hjälpa dig att få idéer för din roman kan du välja en genre som du tycker om att läsa och skriva romanen inom den genren. Till exempel, om du gillar att läsa historiska romansk romaner, kan du besluta att skriva din egen historiska romansk roman. Om du gillar science fiction romaner kan du prova din hand på att skriva science fiction.
  • Det finns ett brett spektrum av genrer skriftligen, från litterär fiktion till science fiction till romantik till brottslighet till thriller. Du kan läsa böcker i några genrer för att hitta den som talar till dig som författare.
  • Del 2 av 3:
    Organisera din roman
    1. Bild med titeln Börja ett nytt steg 7
    1. Använd ett plottdiagram. Ett plotschema kan hjälpa dig att organisera din roman och identifiera de viktigaste ögonblicken i din roman. Du kan sedan använda plottdiagrammet för att hjälpa dig att skriva romanen. Ett plottschema har sex huvudsektioner: installationen, den incitamentinciden, den stigande åtgärden, klimaxen, den fallande åtgärden och upplösningen. Identifiera varje avsnitt i din roman för att hjälpa dig att plotta historien.
    • Till exempel kan du ha en installation som en högskolestudent som återvänder hem till sin lilla amerikanska hemstad i tid för att fira Ramadan med sin familj. Den uppmuntrande händelsen kan då vara den övergående döden av sin mamma. Den stigande åtgärden kan vara högskolestudentens brist på anslutning till hennes familj och vänner.
    • Klimaxen kan vara döden av sin mamma. Den fallande åtgärden kan hanteras med sin moders död. Resolutionen kan vara högskolestudentens beslut att stanna kvar i den lilla staden och ta hand om sina återstående familjemedlemmar.
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 8
    2. Gör ett kapitel genom kapitelplan. Ett annat sätt kan du organisera din roman är att göra ett kapitel genom kapitelplan som du kan följa. Bryt ner din roman i kapitel och gör rubriker för varje kapitel. Skapa sedan en skiss för varje kapitel som noterar den grundläggande åtgärden i kapitlet såväl som de aktuella tecknen och inställningen. När du börjar skriva kan du fylla i luckorna i varje kapitel.
  • Till exempel kan du ha kapitel 1: Introduktion av huvudperson, där du introducerar din huvudperson och inställningen till läsaren. Du kan då ha kapitel 2: utforskning av inställningen, där du dyker mer in i inställningen och de mindre karaktärerna.
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 9
    3. Prova snöflingan. Snowflake-metoden kan vara ett bra alternativ om du letar efter ett annat tillvägagångssätt att plotta ut din roman. Snowflake-metoden består av: en en meningen sammanfattning av romanen, en stycke sammanfattning av romanen, karaktärsinnehåll och ett kalkylblad av scener. Dessa fyra element kan hjälpa dig att få en bättre känsla av var din roman är på väg, vilket gör det faktiska skrivandet av roman mycket enklare.
  • Till exempel kan du ha en en meningen sammanfattning av din roman som, "en ung muslimsk kvinna återvänder till sin lilla amerikanska hemstad och försöker återansluta med sin familj."Du kan sedan förlänga den här meningen sammanfattningen för att skapa en punkt i en punkt, karaktärsinnehåll och ett kalkylblad av scener.
  • Del 3 av 3:
    Skriva en stark öppning för romanen
    1. Bild med titeln Börja ett nytt steg 10
    1
    Skapa en engagerande öppningslinje. Den första meningen i din roman kommer att fungera som guidepost för din läsare. Det ska presentera tonen, rösten och stilen hos romanen. Det bör också hålla läsaren engagerad och få dem att vilja läsa mer. Du vill ha en öppningslinje som inte är tråkig eller bekant.
    • Till exempel kan du ha en öppningslinje som säger ett intressant faktum om din huvudperson eller din inställning. Carson McCullers ` Hjärtat är en ensam jägare har en övertygande öppningslinje som säger ett faktum om inställningen och hennes karaktärer: "I staden fanns det två mutter, och de var alltid tillsammans."
    • Ett annat alternativ är att ha en öppningslinje som introducerar röstens röst och stil. Vladimir Nabokov s Lolita är ett bra exempel på detta, med öppningslinjen, "Lolita, ljus av mitt liv, eld i mina ländar."
  • Bild med titeln Börja ett nytt steg 11
    2. Börja med åtgärd. Börja din roman med fara, handling eller överraskning. Starta mittplatsen eller på en avgörande punkt i en scen. Ha din huvudperson som gör något farligt eller provocerande. Visa din huvudperson som gör ett viktigt beslut. Introducera läsaren till romanens värld genom handling så att de bärs bort och fortsätt läsa.
  • Till exempel kan du börja med din karaktär som fattar beslutet att återvända till sin hemstad, trots sina komplicerade känslor mot sin familj. Eller du kan börja med en karaktär som skyndar för att få ett tåg tillbaka till sin hemstad, en fräckt rush till stationen som kommer att hålla läsaren engagerad.
  • Bilden med titeln Börja ett nytt steg 12
    3. Börja med dialogen. Ett annat sätt du kan öppna din roman är att börja med intressant dialog. Ha din huvudperson talar med ett annat tecken på en avgörande punkt i en scen. Välj dialog som kommer att ställa in tonen och humöret för romanen. På så sätt kommer din läsare att vara intresserad av din historia direkt. Se till att dialogen introducerar inställningen och karaktären.
  • Till exempel kan du ha en öppningslinje som, "du saknade tåget igen," sade Melanie till sin syster, ness."Denna öppningslinje introducerar båda tecknen, deras förhållande och en konflikt eller issue.
  • Bilden med titeln Börja ett nytt steg 13
    4. Lämna läsaren med frågor. En bra öppning för en roman kommer att lämna läsaren som vill ha mer. Det kommer också att presentera frågor eller komplikationer som kommer att retas ut under romanens gång. Försök att inte packa för många detaljer eller stunder i din öppningsplats. Istället, nuvarande tillräckligt för att motivera läsaren att fortsätta och hjälpa dem att hålla sig jordade i romans värld.
  • Ett alternativ är att börja med en öppning som lägger ut det mesta av huvudplanen. Därefter, revidera den så endast den mest nödvändiga informationen är fortfarande närvarande i öppningen, men läsaren lämnas undrar om huvudplanen som helhet. Att ta ut några detaljer kan göra din öppning starkare och mer engagerande.
  • Tips

    Stanna motiverad för att fortsätta skriva romanen tills dess slutförande. Du kan vara motiverad genom att göra ett skrivschema eller planera och hålla fast vid det. Ange små, mätbara skrivmål. Du kan ha ett ordräkning eller sidräkning som du vill slå en gång i veckan för att stanna på rätt spår och slutföra romanen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande