Hur man skiljer mellan en serietidning och en grafisk roman

Termen "grafisk roman" var först myntad 1964 av Richard Kyle i ett nyhetsbrev som publicerades av Comic Amateur Press Alliance. DC-serier använde termen 1972 för den andra utgåvan av dess "Sinister House of Secret Love," Men den första användningen av "grafisk roman" för fristående verk kom 4 år senare, för Richard Corbens "Blodsplats," George Metzger s "Bortom tid," och Jim Steranko s "Chandler: Red Tide." Termen popularitet var säkerställd 1978 med handel Paperback publicering av Will Eisners "Ett kontrakt med Gud, och andra hyresberättelser," som tog sin inspiration från 1920-talet och "30s Woodcut-illustrerade romaner av Lynd Ward. Eftersom utövandet av att skapa grafiska romaner förbehåller termen, är det viss förvirring om vad som utgör en serietidning och vad som utgör en grafisk roman. Även om det inte finns några universellt överenskomna definitioner av på något sätt, erbjuder följande steg en uppsättning saker att leta efter i hur man skiljer mellan en tecknad bok och en grafisk roman.

Steg

  1. Bild med titeln skiljer mellan en serietidning och ett grafiskt nytt steg 1
1. Avgöra om publikationen är ett periodiskt eller ett enda arbete. Fastän "serier" omfattar både komiska böcker och grafiska romaner, en serietidning är ordentligt en tidning med volym och problemnummer. En grafisk roman är ordentligt en enda publikation, även om vissa komiska utgivare har producerat en rad grafiska romaner, eftersom Marvel Comics gjorde 1982 till 1988 med sin serie av 35 verk.
  • Användningen av ordet "roman" På sidorna i en serietid gör det inte automatiskt en grafisk roman. 4-kapitlet "novellängd" berättelser om all-flash kvartalsvis på 1940-talet och den 3-deliga supermanen "romaner" I Action Comics och Superman i slutet av 1950-talet och början av 1960-talet är inte själva grafiska romaner, för att de var en del av en övergripande tecknade serie av berättelser.
  • En roman anpassad till grafisk form kan eller kanske inte vara en grafisk roman. De nya anpassningarna i klassikerna illustreras inte själva grafiska romaner, eftersom klassiker som illustreras publicerades som en periodisk. En anpassning av en enda roman över flera volymer, såsom Jane Fanchers 3-volym-anpassning av C.J. Cherryh s "Portar av ivrel," Även om det inte täcker hela romanen, kan betraktas som en serie grafiska romaner av några och en grafiska miniseries av andra.
  • Vissa serier är utsedda "ett skott" serier, såsom "Superman vs. Muhammad Ali," Publicerad som en överdimensionerad (Treasury) Edition 1978. Dessa serier har vanligtvis sina egna volym och problemnummer, vanligtvis nummer 1. One-shots anses normalt inte grafiska romaner.
  • Bild med titeln skiljer mellan en serietidning och ett grafiskt nytt steg 2
    2. Observera hur många historier som finns mellan sidorna. En serietidning kan innehålla en enda historia, 2 våningar, eller så många som 3 eller 4 berättelser mellan sidorna, som kanske inte alla har samma karaktärer. En grafisk roman innehåller normalt bara en enda historia med samma caste of characters.
  • Några bundna reprint samlingar, som "De största Superman-berättelserna har någonsin sagt" och "De största batmanhistorierna har någonsin sagt," är lika tjocka som grafiska romaner. Dessa är inte ordentligt grafiska romaner, eftersom de innehåller mer än 1 berättelse, även om historierna har samma huvudperson. De kan kallas grafiska antologier, eftersom de följer formatet av prosa antologier, som är samlingar av noveller i en enda genre och ofta med ett gemensamt tema.
  • Bundna samlingar av enstaka bågar, som Frank Miller 1986 "Den mörka riddaren återvänder," som ursprungligen publicerades som en 4-utgåva miniseries, eller Alan Moore och Dave Gibbons `1987 "Vaktmästare," Ursprungligen publicerad som en 12-emissionsbegränsad serie, är grafiska romaner eftersom den tecknade bokhistoria bågen utgör en enda historia inom sina sidor. Varje historia från det ursprungliga flera problemformatet utgör ett kapitel inom den grafiska romanen.
  • Det har varit några undantag från "en historia" Definition för en grafisk roman. Kommer eisners s "Ett kontrakt med Gud, och andra hyresberättelser" var en uppsättning av interrelaterade korta historier bundna i samma volym. (Det bör noteras att termen "grafisk roman" användes endast på handelpappersutgåvan och inte den tidigare inbunden upplagan.)
  • Bild med titeln skiljer mellan en serietidning och ett grafiskt nytt steg 3
    3. Räkna hur många sidor som komiken innehåller. Komiska böcker har en fast längd, vilket varierade från 64 till 96 sidor under början av 1940-talet och idag är cirka 32 sidor. Grafiska romaner körs vanligtvis längre, sträcker sig var som helst från 60 till 500 sidor. Archie Goodwin och Gil Kane 1971 "Svart märke" sprang 119 sidor, och dess uppföljare det följande året sprang 117, medan de grafiska nya samlingarna av Dave Sim "Cerebus" är smeknamn "telefonböcker" av sina fans på grund av hur tjock de är.
  • Många seriesserier producerar speciella längre problem en gång om året. Även om dessa årsår kan publicera längre historier än de månatliga serierna med samma titel, kan dessa vanligtvis inte betraktas som grafiska romaner, även om de bara innehåller en enda historia, eftersom frågan ofta identifieras med ordet "Årlig" och brukar bära ett problemummer.
  • Bild med titeln skiljer mellan en komisk bok och ett grafiskt nytt steg 4
    4. Observera dimensionerna av komiken. Serieböcker publiceras typiskt med en bredd av 6 5/8 tum (17 cm) och en vertikal längd av 10 1/4 tum (26 cm). Grafiska romaner kan publiceras med denna längd och bredd, med dimensionerna av en handel paperback, en överdimensionerad (Treasury) Edition eller en digest-size-serie.
  • Handel Paperbacks har en bredd på 5.32 tum (13.5 cm) och en vertikal längd av 8.51 tum (21.6 cm).
  • Digeststorlek har en bredd av 5 3/8 till 5 1/2 tum (13.65 till 13.97 cm) och en vertikal längd av 7 1/2 till 8 3/8 tum (19.05 till 21.27 cm).
  • Bild med titeln skiljer mellan en serietidning och ett grafiskt nytt steg 5
    5. Se hur komiken är bunden. Comic böcker har traditionellt varit bundna med häftklamrar, mycket som prosa tidningar av liknande storlek. Grafiska romaner, å andra sidan, är vanligtvis bundna hur tjockare tidskrifter och böcker är bundna.
  • Observera dock att vissa högkvalitativa speciella tecknade böcker är bundna som böcker. De enskilda volymerna i 3-problemet "Underjordiska" Elseworlds Miniseries med Batman har högkvalitativt papper och är inte bundna med häftklamrar, men de enskilda frågorna är inte själva grafiska romaner. Den övergripande historien, om den är bunden i en enda volym, skulle vara en grafisk roman.
  • Bild med titeln skiljer mellan en serietidning och ett grafiskt nytt steg 6
    6. Observera kvaliteten på det använda papperet. För de flesta decennierna har de publicerats, komiska böcker har skrivits ut på mindre matt-finishpapper. Grafiska romaner och antologier publicerade från 1980-talet, är vanligtvis publicerade på en högre klass av papper, antingen matt eller blank yta. Men många senaste komiska böcker har också publicerats på slickpapper, även om de fortfarande hålls ihop med häftklamrar.
  • Bild med titeln skiljer mellan en serietidning och ett grafiskt nytt steg 7
    7. Titta på priset. På grund av det begränsade omfattningen av sina berättelser kostar de enkla publikationer och den högre kvalitetsutskrift och bindande grafiska romaner vanligtvis mer än komiska böcker.
  • Bild med titeln skiljer mellan en serietidning och en grafisk roman slutlig
    8. Färdiga.
  • Tips

    Japansk manga har sin egen terminologi. En manga är vanligtvis en enda fråga om en fortsatt serie, vilket motsvarar en amerikansk serie. Ett en-skott kallas en Yomikiri, medan en enda volym som samlar berättelsen båge från en serie manga är en tankobon, vilket motsvarar en grafisk roman. Omnibus volymer med flera samlade historia bågar kallas Soshuhen.
  • I Europa kallades vad vi skulle kalla grafiska romaner "album." De samlade serierna berättar Italiens Corto Maltese och Frankrike och Belgiens Asterix, Lieutenant Blueberry och Tintin har publicerats som album i många år. Terry Nantier tog denna term till Amerika 1977 som "grafiskt album" När han publicerade franska konstnären Loro s "Racket rumba" och enki bilal s "Stjärnornas samtal." Andra termer som har använts inkluderar "comic-strip roman," För Daniel Clowes `2001 "Ishamn," "illustrerad roman" För Craig Thompson s "Filter," och "bild novella" För Seth s "Det är ett bra liv."
  • Varningar

    Ett gemensamt semantik argument är att romaner som de av Charles Dickens ursprungligen publicerades i tidskrifter som avdrag. Detta tjänade dock ett praktiskt syfte att säkerställa en romanist en lönecheck minst en gång i månaden i motsats till en eller två gånger om året, den genomsnittliga tiden som krävs för att en bra roman ska skrivas, redigeras och slutförts. Formatet för dessa avbetalningar publicerade romaner var fortfarande en enda historia med en början, mitt och slut och de blev verkligen skisserade i sin helhet innan de publicerades, även om slutet skulle ses i månader. Vaktmästare, publicerades ursprungligen i form av 12 månatliga tecknade bokstädda avbetalningar men formatet är definitivt en roman som Alan Moore noggrant plottad och skriptade serien från början till slut innan den första frågan publicerades.
  • Eftersom grafiska romaner producerades innan termen användes officiellt på dem, finns det ingen överenskommelse om vad som var den första grafiska romanen. Kandidater inkluderar Archie Goodwin och Gil Kane`s 1971 Sword and-Sorcery Work Blackmark, som vann en Shazam Award, deras "Hans namn är � Savage" Av 3 år tidigare, 1978-handeln Paperback Collection of Jack Katz s "Första kungariket" Serie 1974, och till och med den utökade läkaren konstig historia publicerad i konstiga berättelser # 130 till 146 under 1965 och 1966.
  • Vissa människor i serieindustrinobjektet till termen "grafisk roman," När det gäller det som en pretentiös term som bara används för att undvika stigma av serietidningar eller att motivera att debiterar mer för att sälja en grafisk roman än en tecknad bok.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande