Hur man skapar en grafisk roman

Att skapa en grafisk roman kan vara en rolig utmaning, eftersom du får skriva en originalhistoria och ta den till livet med illustrationer. En bra grafisk roman kommer att flytta läsare emotionellt och visuellt, kombinera en bra tomt med slående bilder. Denna genre gör att du kan visa tecknen och inställningen i din berättelse till läsare i grafisk detalj. Med lite brainstorming, utarbetande och polering kan du skapa en grafisk roman som är värd att dela på nolltid.

Steg

Del 1 av 3:
Brainstorming Ideas
  1. Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 1
1. Skapa en plot översikt. En bra grafisk roman börjar med en stark historia som har en central tomt. Beskriv de allmänna händelserna i romanen med ett plottdiagram med fem delar:
  • Exposition: Detta är uppställningen för grafisk roman, inklusive inställningen, huvudpersonen och konflikten. Till exempel kan du ha utställning som: en ung främling som bor i en liten stad blir kär i en mänsklig tjej.
  • Den inbjudande händelsen: Det här är händelsen som förändrar huvudkornets livslängd. Du kan till exempel ha en incitament som: den mänskliga tjejen bryter upp med sin mänskliga pojkvän och letar efter ett datum till skolans dans.
  • Den stigande åtgärden: Det är här du utvecklar karaktärerna och utforskar deras relationer. Till exempel kan du ha stigande handling som: Alien börjar spendera tid med tjejen efter skolan för att studera för en stor tentamen.
  • Climax: Det här är historiens höga punkt, där huvudpersonen måste göra ett stort val eller ett beslut. Du kan till exempel ha ett klimax som: Alien bestämmer sig för att fråga tjejen till dansen under en av sina studieresdatum. Hon säger ja och Alien måste nu ta reda på vad du ska göra på en dans, på ett datum.
  • Den fallande åtgärden: Det här är den punkt där huvudpersonen behandlar resultaten av sitt beslut och är vanligtvis förpackat med handling och spänning. Till exempel kan du ha fallande handling som: Främmande och flickan går till dansen men alla andra är fientliga mot dem. Främmande måste han ta itu med en arg mob av människor som jagar honom och tjejen runt i dansen.
  • Upplösningen: Det här är den punkt där läsaren lär sig var huvudpersonen hamnar och om de lyckas eller misslyckas i sitt mål eller önskan. Till exempel kan du ha en upplösning som: Tjejen står upp för utlänningen och de flyger ihop på en UFO.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 2
    2. Fokusera på en intressant huvudperson eller gjutning av tecken. Skapa en huvudperson som är minnesvärd och unik. Ge din huvudpersonspecifika personlighetsdrag och ett unikt perspektiv på världen. Undvik klyftor eller tecken som en läsare redan kan känna till.
  • Du kan till exempel skapa en huvudperson som är född med en hemlig supermakt och kämpar för att hålla den från andra runt dem. Eller kanske är din huvudperson en utlänning som försöker vinna hjärtat av en människa.
  • Du kan också fokusera på en gjutning av tecken för att ge den grafiska romanen mer omfattning, till exempel en familj eller en grupp vänner.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 3
    3. Utforska en inställning. Välj en inställning som ger det nya djupet och gör det intressant på en visuell nivå. Gå till en inställning som är lite surrealistisk så att du kan inkludera landskap som är roliga för läsaren att titta på. Du kan också ta en inställning du vet väl och gör det lite konstigt eller skevt.
  • Du kan till exempel ställa in den grafiska romanen på en planet som liknar jorden, men är befolkade av utomjordingar istället för människor. Eller du kan lägga till surrealistiska element till din hemstad och göra det inställningen.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 4
    4. Välj en viss ritstil. Gör din grafiska roman distinkt genom att gå till en ritstil som du gillar och kan göra det bra. Kanske använder du manga eller du.S. serier som teckning inspiration. Eller kanske du utmanar dig själv för att prova en ny ritstil. Gå till en ritstil som känns unik, men också sant mot dina färdigheter och vision som en konstnär.
  • Du bör också välja en ritstil som är lätt för dig att göra och inte för tidskrävande. När du har utarbetat romanen kan du alltid gå tillbaka och tweak ritstilen.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 5
    5
    Storyboard novellen. Skapa små rutor på tomt papper. Då ta en scen i romanen och dra ut det, panelen efter panel. Inkludera text längst ner på kvadraterna. Tänk på hur du ska representera inställningen och tecknen i scenen. Du kan sedan försöka storyboarding flera scener för att få en bättre känsla av hur romanen kommer att se på sidan.
  • Du kan göra panelerna samma storlek eller experimentera med paneler som är olika storlekar.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 6
    6. Läs exempel på grafiska romaner. För att få en bättre känsla av genren, läs grafiska romaner som har publicerats till Great Acclaim. Du kan läsa grafiska romaner som använder olika teckningsstilar så att du kan se vad du vill och svara på. Du kan läsa:
  • Roligt hem av Alison Bechdel.
  • Det bästa vi kunde göra av Thi Bui.
  • Den här sommar av Jillian Tamaki.
  • Vaktmästare av Alan Moore.
  • Sommarbis av Adrian Tomine.
  • Del 2 av 3:
    Skapa ett utkast
    1. Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 7
    1. Introducera tecknen och inställningen till läsaren. De första sidorna i din grafiska roman ska berätta för läsaren som och vad romanen kommer att handla om. Öppet med en scen som visar din huvudperson i åtgärden i inställningen. Eller börja med dialog och bilder som berättar läsaren lite om konflikten mellan huvudpersonen och en annan karaktär.
    • Till exempel kan du öppna med en scen där huvudpersonen blir redo för skolan. Du kan då visa främmande vanor av huvudpersonen och introducera skolan som huvudinställningen för romanen.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 8
    2. Inkluderar konflikt mellan tecken. En bra historia gångjärn på konflikt och spänning mellan dina karaktärer. Var inte rädd för att sätta din huvudperson i en knepig eller svår situation. Ge din huvudperson ett mål och lägg sedan hinder i sig så det är svårt för dem att uppnå sitt mål. Du kan också ha konflikter mellan din huvudperson och andra runt dem.
  • Till exempel kan du skapa en konflikt mellan huvudpersonen och deras chef. Du kan då visa de viktigaste karaktärsstödhuvudena med sin chef, eller till och med slå upp sin chef med sina supermakter.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 9
    3. Håll tecknen "-funktioner konsekventa i hela romanen. När du börjar rita den grafiska romanen, fokusera på flera viktiga teckenfunktioner och försöka skapa dem på samma sätt varje gång. Underhålla konsekventa funktioner för dina tecken från panelen till panel så att romanen känns sammanhängande.
  • Använd penna för att rita de ursprungliga panelerna för romanen så att du kan justera dem, om det behövs, för att hålla dem konsekventa.
  • Till exempel kan du ge din huvudperson en distinkt frisyr. Du måste då se till att du ritar sin frisyr på samma sätt, eller som liknar du kan, när karaktären visas i romanen.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 10
    4. Gör inställningen detaljerad och iögonfallande. Dra din läsare i historien genom att inkludera intressanta detaljer i inställningen. Ge din inställning lika mycket uppmärksamhet som dina karaktärer. Inkludera objekt som är speciella för den inställning du har skapat. Detta kommer att bidra till att bygga historiens värld och hålla din läsare engagerad.
  • Till exempel, om din roman är inställd i en gymnasium för utomjordingar, kan du inkludera detaljer som parkeringsplatser för UFO, läroböcker om "hur man låtsas vara mänsklig" och klockor som är inställda på olika tidszoner över universum.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 11
    5. Inkludera dialog som utvecklar karaktär och främjar historien. Dialogen i din grafiska roman ska berätta för läsaren mer om karaktären. Det bör också driva historien framåt på en plotnivå. Undvik generell dialog som "Hej" eller "Hur mår du?"Inkludera istället dialog som är speciellt för dina karaktärer.
  • Till exempel kan du ge din huvudperson en catchphrase som de tenderar att säga när de är skrynkliga eller förvånade, som "yikes!"Eller" helig främling!"
  • Vissa grafiska romaner har lite till ingen dialog. Som skaparen kan du bestämma om du vill inkludera dialog för dina karaktärer eller om du föredrar att låta visuella att prata.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 12
    6. Avsluta med en upplösning eller en realisering. Gilla någon bra historia, bör din grafiska roman sluta med att lösa eller ta itu med konflikten. Din huvudperson kan äntligen få vad de vill, men till ett pris. Eller din huvudperson kan inse något om ett annat tecken och känna en känsla av upplösning på det sättet. Försök att ta med historien fullständig cirkel för läsaren så att de är nöjda med slutet.
  • Du kan inkludera bilder som ger en upplösning av konflikten. Eller du kan inkludera en konversation mellan huvudpersonen och ett annat tecken för att hjälpa dem att inse sina misstag eller lösa deras missförstånd.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 13
    7. Använd en Cliffhanger som slutar om din grafiska roman är en del av en serie. Om du skriver den grafiska romanen som en del av en serie romaner med samma tecken eller inställning, lämna läsaren i spänning. Du kan sluta med att "fortsätta ..." eller en bild som låter läsaren veta att det finns mer att komma från karaktärerna och världen du har byggt i romanen.
  • Del 3 av 3:
    Polering av utkastet
    1. Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 14
    1. Visa den grafiska romanen till andra. Fråga vänner, familjemedlemmar och kamrater att läsa ditt utkast. Få dem att ge dig feedback om de hittade romanen intressant och unik. Fråga dem om de hittade visuella engagemang och underhållande. Var öppen för konstruktiv kritik från andra, eftersom det bara kommer att göra din grafiska roman starkare.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 15
    2. Läs grafisk roman högt. Lyssna på hur dialogen låter när du läser högt för att se till att det låter naturligt, snarare än stiltat eller besvärligt. Märka om dina karaktärer har ett distinkt sätt att tala. Kontrollera dialogen hjälper till att flytta handlingen av berättelsen framåt.
  • Att läsa romanen Aloud kan också hjälpa dig att kontrollera om stavning, grammatik och skiljetecken.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 16
    3. Kontrollera flödes- och plottsutvecklingen. Se till att romanen flyter väl från scen till scen eller avsnitt till avsnitt. Understryka eller markera några sektioner som är besvärliga eller inte flöda.
  • Du bör också kontrollera att tomten utvecklas tydligt i romanen. Det ska följa din plotskiss, med en tydlig central konflikt och ett klimax.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 17
    4. Revidera romanen. Ta den feedback du fått från andra, liksom dina egna tankar och gör en djup revision av romanen. Var obeveklig och klipp ut något innehåll som inte är meningsfullt eller vidare historien. Försök att göra romanen bättre och mer engagerande för din läsare.
  • Bild med titeln Skapa ett grafiskt nytt steg 18
    5. Lägg till bläck och färg till romanen. Du kan göra det manuellt med bläck och färgade pennor. Färgning kan också göras för hand med färg eller konstmarkörer. Se till att du raderar några penna märken när du har bläckat och färgat romanen.
  • Du kan också använda ett datorprogram som Adobe Photoshop För att påskynda bläck- och färgprocessen.
  • Grafiska nya exempel

    Prov Graphic Novel Synopsis

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov Graphic Novel Outline

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov grafisk roman estetisk skiss

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande