Hur man gör grundläggande dressyr framgångsrikt

Sporten av dressyr har funnits så länge som människor har varit Rider på hästar. Det är helt enkelt, det är konsten att träna din häst till sin fulla potential. Idag har det utvecklats till en av de mest regementerade disciplinerna i hästvärlden. Dressage är en serie rörelser som utförs av ryttaren som ger hjälpmedel till sin häst för att utföra avancerade rörelser, vilket ger intrycket av hästen "dansar" med sin ryttare. I USDF (United States Dressage Federation) visar, har dressyr uppdelats upp i fem nivåer, med "grundläggande dressyr" betraktad som introduktions- eller träningsnivå dressyr.

Steg

Del 1 av 3:
Redo din häst
  1. Bild med titeln Gör grundläggande dressage framgångsrikt steg 1
1. Lär känna din häst. Först, se till att du bekant med din häst och att din häst känner dig. Innan du får allt till att konkurrera eller bara göra dressyr för skojs skull, se till att din häst vet vem du är och vet att det kan lita på dig. Du måste också se till att du har tro på din häst. Om du inte tror att du eller din häst kan göra det, kommer du inte att kunna.
  • Lärande dressyr beror helt och hållet på att kunna skapa ett starkt band med din häst. Din häst måste lita på dig för att ge det lämpliga kommandon och du måste lita på det att göra vad du frågar det.
  • Att binda med din häst, försök att spendera mycket tid med varandra på ett sätt som förstärker det faktum att du är ledare. Ta din häst på promenader och leda den av trollet.
  • Brudgum och bada din häst och prata med det i lugnande toner. Spendera tid med din häst medan den grazes, handmatar det och kör det andra sätt att binda.
  • Bild med titeln gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 2
    2. Samla de nödvändiga materialen. Att träna dressyr, måste du se till att du har alla leveranser du och din häst behöver. Detta inkluderar en dressyrsadel, en sadelfodral, stirrups, en tyg och tyglar.
  • Om du kan, hitta en mentor för hjälp. Någon som redan konkurrerar i dressyr kan se till att du har alla nödvändiga redskap för dig såväl som din häst.
  • Se till att du också har ett bra par stövlar att bära medan du övar din dressyr. Otillräckligt fotgods kan leda till skada.
  • Det finns andra tillbehör som kan krävas för tävlingar - som en tailcoat för dig eller en flughuvud för din häst.
  • Bild med titeln gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 3
    3. Arbeta på din position i sadeln. Håll dina klack ner hela tiden. Detta håller din vikt tillbaka och kroppen placerad solidt i sadeln. Justera din omrörare så att ditt knä är på ungefär en åttio graders vinkel. Bollarna på dina fötter ska vila på Stirrup-strykjärnen. Sitta lång i sadeln utan att byta ryggen. Detta kommer att bidra till att förbättra din balans i sadeln.
  • Håll bollen av din fot i järnet hela tiden. Om du bara sätter dina tår i, kommer dina fötter att glida ut ur järnen om din häst spöklar och du får ingen chans att stanna på.
  • Bild med titeln disciplin En häst utan att använda aggression Steg 10
    4. Komma i form. Dressage är en sport som kräver mycket fitness från både hästen och du. Du måste arbeta gradvis för att bygga upp hästen till den nödvändiga träningsnivån. Du vill inte heller driva djuret för mycket, eftersom det kan bli skadat från överarbete och skada en sena eller ligament.
  • För att komma i form måste din häst utbildas 3 till 5 dagar i veckan i mellan 30 minuter till en timme per dag. Bara hur mycket du arbetar med hästen beror på sin startnivå.
  • Del 2 av 3:
    Öva de grundläggande rörelserna
    1. Bild med titeln gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 4
    1. Arbeta med hästens grundläggande gångarter. De tre första gångarna - promenad, trav, och galopplare - bör vara framåt och konsekvent. Både du och din häst bör känna sig självsäker på alla tre gångarter under alla omständigheter. Att bli bekväm med olika hastigheter kräver tålamod och övning.
    • Att lära sig skillnaderna i gångarter bör vara grunden för din träning med din häst. Mastering dessa färdigheter kräver mycket övning och kommer sannolikt att ta månader av konstant arbete. Men de kommer att vara basen för all vidareutbildning du gör med hästen.
    • När du visar din häst i dressyrtävlingar måste du visa en behärskning av de olika gångarna.
  • Bild med titeln Gör grundläggande dressage framgångsrikt steg 5
    2. Öva övergångar. Hästen ska ha smidig, framåt övergångar, både uppåt och nedåt. Din häst bör upprätthålla balans, snarare än att falla på dess förhand, och det borde inte dra mot tyget. Idealiskt bör övergångar huvudsakligen rida av benet och sätet, med minimal hand / reinstruktion.
  • I dressyr är koordinationen absolut nödvändig. Så övergångar måste vara snabb och förekomma vid det exakta ögonblicket som ryttaren vill förändra gången.
  • För att förbättra hästens övergångar måste du spendera mycket tid på att öva. Försök övergång från att gå till trav och sedan från trotting till kanter. Du kan också träna övergång från stillestånd till promenader. Att gå fram och tillbaka mellan dessa olika drag kommer att hjälpa din häst att lära sig, med tiden, hur man framgångsrikt övergången under en dressyrprestanda.
  • Försök att spendera minst 30 minuter till en timme per dag som övar dina övergångar och gångarter med hästen.
  • Bild med titeln gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 6
    3. Se till att din häst flyttar in i kontakten med biten. På träningsnivå ser domare inte så mycket för den samling som många anser att de är karakteristiska för dressyr. Istället letar de efter föregångaren till samling, vilket är villighet att acceptera kontakt och sträcka sig in i tältet.
  • Hur kan du säga att en häst sträcker sig in i tältet? När du håller dina tyglar, borde du kunna känna hästens mun utan att det hänger på dina tyglar.
  • Om du mjukar dina sänkare, ska den följa kontakten, varken dra mot tygarna eller släppa kontakten.
  • Överväg att fråga en erfaren dressuråkare eller tränare att titta på dig från marken, för att du ska få rätt kontakt. Om du kämpar, kommer de också att kunna hjälpa dig att uppnå lite kontakt.
  • Bild med titeln Gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 7
    4. Använd dina höfter för att vända hästen. När du vill att din häst ska vända, dra din midja upp lite i sadeln varje gång. Lätt sväng dina höfter i den riktning du vill att din häst ska gå. Tryck rakt med dina höfter i den riktning som du vill gå.
  • Ju längre du övar den här metoden med din häst, desto mer uppfattande din häst kommer att bli till dina rörelser och avsedda kommandon. Så småningom måste du bara svänga dina höfter någonsin så lite för din häst för att tolka det svar du förväntar dig.
  • Be din häst att böja sin kropp för att följa någon kurva genom att stödja honom med ditt inre ben och inuti sittben. Var försiktig så att du inte överbäna honom - Om du skulle titta ner från ovan, bör kurvan i kroppen matcha vändets eller cirkelns kurva.
  • Ett annat sätt att tänka på detta är att använda försiktigt tryck med ditt inre ben och sittben. Frigör sedan med det yttre benet medan du vrider dina höfter. Dessa signaler kommer tillsammans att berätta för hästen där du vill att den ska gå.
  • Del 3 av 3:
    Förberedelser för dressyrshow
    1. Bild med titeln Gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 8
    1. Få professionell dressyrinstruktion. Om du vill visa din häst i en dressyrtävling, bör du överväga att få professionell träning på förhand. En professionell utanför synvinkel kommer att kunna känna igen eventuella misstag du kan med utsikt i form, teknik eller kommandon.
    • Du borde kunna kontakta en lokal ryttarklubb (eller till och med din häst veterinär eller andra dressyrentusiaster) för rekommendationer om vem du ska be om privata dressyr lektioner för dig och din häst.
    • Försök att delta i en klinik för nybörjare med din häst om du inte har råd med en professionell tränare. Du kan också köpa instruktions DVD-skivor eller böcker som illustrerar vad man ska göra.
  • Bild med titeln Gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 9
    2. Öva USDF-testen. Memorera och träna USDF-träningsnivåprov. Rida dem för en certifierad instruktör och fråga dem om några tips om vad du ska arbeta på. När du tar testen, kommer en domare att ge dig ett scorecard med information om hur bra du och din häst utfört under testet.
  • Varje test utförs individuellt - med en häst (och ryttare) som utför sig för varje nivå av testet.
  • USDF-testen testar dina färdigheter på några av följande områden: spårning höger eller vänster, gratis promenad, stoppa och salutera, byta tyger och cirkla höger eller vänster.
  • Bild med titeln Gör grundläggande dressyr framgångsrikt steg 10
    3. Visa din häst. Här är den roliga delen. Forskning Alla skolor visar i ditt område och skriv in din häst i dem. När du har kört ditt test för domaren får du ett poängblad med en bedömning av vad du gjorde bra och vad du gjorde dåligt på. Försök att ta all kritik bra, eftersom domaren tog tid att skriva upp poängbladet för dig.
  • Kom ihåg att din första show verkligen bara är en testkörning eftersom du aldrig har gjort det förut. Ge dig själv tillåtelse att göra dåligt för att du lär dig hur systemet fungerar och vad som förväntas i dessa typer av tävlingar.
  • Det finns många nationella och internationella dressyrtävlingar runt om i världen, inklusive de amerikanska dressyrfinalen, den stora amerikanska försäkringsgruppen / USDF-regionala mästerskapen och de nordamerikanska juniorerna och unga ryttarnas mästerskap.
  • Tips

    Överväg att anställa en instruktör som hjälper dig och din häst lyckas.
  • Få en vän att spela in dig så att du kan se hur bra / dåligt du gör under träning och se vad du kan göra för att förbättra.
  • Varningar

    Använd alltid rätt säkerhetsutrustning när du kör eller hanterar hästar. Detta inkluderar en hjälm, stövlar med klackar och långa byxor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande