Hur man hittar en leksak som inte längre är i butikerna

Efter en leksak som länge lämnat hyllorna eller har sålt ut? Medan det inte finns någon garanti att du hittar det exakta objektet du är ute, det är lyckligtvis många sätt att hitta en leksak som inte längre säljs i affären. Allt beror verkligen på hur bestämt att du ska göra ansträngningen!

Steg

Del 1 av 3:
Söker på nätet
  1. Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 1
1. Besök online-butiker som säljer leksaker. Vissa online-återförsäljare kan behålla äldre lager av leksaker eller kommer att veta hur man ska källa dem för dig. Kolla in butiker som specialiserar sig på online-leksaksförsäljning, och mer specifikt, som har fokus på avvecklade leksakslinjer, för att se vad de har att erbjuda. Det är också en bra idé att kolla butiker som bär begagnade leksaker i gott skick.
  • Du kan använda en webbplats som Flipkart eller Andromeda.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 2
    2. Titta på stora auktions- eller handelsplatser. Det finns en hel del av dessa runt om i världen, och det finns en stor möjlighet att någon, någonstans säljer den leksaken du är efter. Tricket är att inte se bara ut i din egen bakgård, utan att söka över hela världen. Vissa auktionsplatser är internationella, medan vissa är landsspecifika. Det innebär att medan du sannolikt inte har några problem att hitta saker på de internationella webbplatserna, var noga med att kontrollera webbplatser som är tillgängliga i de länder där varan ursprungligen tillverkades, särskilt om det här är inte Kina.
  • Vissa säljare specialiserar sig på att sälja avbrutna eller svåra att hitta leksaker genom webbplatser som eBay och Etsy.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 3
    3. Kolla in handels- eller bytesplatser som drivs av samlare eller fans. Sådana platser kan ha forum, handelsplatser och andra sätt att ansluta till medföljande fans eller samlare av leksaken du är efter. Var beredd att antingen betala ett rättvist pris, plus frakt, eller att ge något av lika värde i utbyte.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 4
    4. Kolla in Freebie-webbplatser. Webbplatser som tillåter giveaways, som Freecycle, är bra ställen att kolla efter gamla leksaker. Bläddra upp, bläddra sedan igenom listorna över freebies som finns tillgängliga i ditt område. Om ingenting visas som är relevant, placera en "Ville ha" Begär och vänta. Någon kan bara ha leksaken du är efter.
  • Del 2 av 3:
    Söker i butiker
    1. Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 5
    1. Kontrollera Toy Stores som är mer ur vägen eller "fast i tid". Det här är butikerna i vägen, som landsbygden eller en förort med mest äldreboende. De kan fortfarande bära aktier som länge är uttömda i de större stadsområdena. Gör en telefon runt sådana butiker, inklusive land eller lantliga leksaksbutiker för att se om de har gamla aktier ännu inte sålt. Du kan till och med utöka denna sökning till butiker i andra länder, där leksaken kanske inte har sålt så snabbt eller varit så populärt som ditt eget land.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 6
    2. Kontrollera sparsamhet, välgörenhets- eller möjlighetsbutiker. Varan kommer sannolikt att användas, men i många fall kan du ofta hitta gamla leksaker i gott skick. I lyckliga fall kan objektet fortfarande vara i sin låda, oanvänd. Men det här är en mycket "träffa och missa" metod, så du måste ha ett bra öga för att siktas genom skräplådor och förbereda sig för att bli besviken mycket av tiden.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 7
    3. Kontrollera secondhand eller antikaffärer. Om butikerna lager leksaker, det finns en chans att din leksak kan vara där, särskilt om det är en samling. För att spara tid kan det vara lättare att ringa först. Om det visar sig att de lager är föremålen, gå ner för att kolla in sina leveranser - om inte, hålla ringer runt.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 8
    4. Kolla in grossister som säljer avvecklad lager. Om de handlar om leksaker är det möjligt att de kan ha din leksak om den avbröts de senaste åren.
  • Del 3 av 3:
    Söka auktionshus
    1. Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 9
    1. Kolla in vilka auktionshus hanterar leksaker. De kan ha online kataloger eller det kan vara lättare att ringa och fråga om de har leksak som kommer upp till auktion och om de känner till en samlare som kan vara villig att sälja en.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 10
    2. Besök Toy Auktions. Det här är roliga, så du kan planera att gå till en bara för att njuta av det. Det kan vara ett bra tillfälle att hitta den gamla leksaken. I många fall finns det ett premie på leksakens tillstånd, inklusive att komma med sin ursprungliga låda eller förpackning, så om det är vad du är ute, är leksaksauktioner ett bra val.
  • Bild med titeln Hitta en leksak som inte längre är i butikerna Steg 11
    3. Kolla in lagringsauktioner eller likvidationsauktioner. Ibland blir gamla leksaker fångade i lagringsplatser eller blir en del av likviderade tillgångar av misslyckade företag. Det här är ett långt skott, eftersom det kräver att man uppgår till alla slags auktioner som inte identifierar beståndet nödvändigtvis, men om du gillar att rummaging och tänka auktioner är roliga, vet du aldrig vad som kan dyka upp. Om leksaker nämns kan det vara värt att gå - även om allt du får är något coolt att handla med.
  • Tips

    Vissa människor kör "förlorad och hittad / ersättning" Toy bloggar eller webbplatser, liksom leksakshandeln bloggar. I vissa fall sätter folk upp bloggar för en mycket specifik typ eller till och med en leksak, för att hjälpa fansen av den leksaken koppla och hitta leksaken eller delarna för det. Gör en online-sökning och se vad avkastning för din specifika leksak.
  • Ibland använder en bildmotor som är mer användbar än att använda en textbaserad motor, speciellt om du söker en äldre leksak du hade som barn men kan inte komma ihåg det exakta namnet. Nyckeln i leksakens egenskaper, som "klart plast", "rosa tippade", "hårigt ansikte", etc. och se vilka bilder som kommer tillbaka - så småningom ska leksaken du ska visa och du har rätt namn för att fortsätta textbaserade sökningar med.
  • Om du samlar in vissa leksaker, och de är alltid föremål för "Flyga av hyllorna" När uppdateringar eller ändringar i valet släpps, överväg att placera en förskott för att vara säker på att du får din leksak. Både leksaksaffärer och nätbutiker kommer ofta att ta sådana beställningar, vanligtvis åtföljd av en liten insättning eller ett löfte att återbetala det totala beloppet om varan misslyckas med att materialisera.
  • Ibland kan ett leksaksmuseum kunna styra dig i rätt riktning i att hitta på äldre, inte längre lagrad leksak.
  • Fråga om dina äldre kusiner har några gamla leksaker i sin källare eller vinden Monster High, Webkinz, Bratzrugrats, etc.
  • Varningar

    Om det är ett samlat objekt kan det vara dyrt. Hålla fast vid din budget - var inte frestad att överskrida. Ibland är den uppgraderade versionen bättre värde, även med hänsyn till sentimentalt värde.
  • Vissa leksaker avlägsnades från hyllor eller avbröts eftersom de bröt säkerhetsstandarderna. Undvik att jaga sådana leksaker - de är felaktiga och är inte värda risken att äga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande