Hur man hittar slitstarka hundleksaker

Om din hund tårar ifrån varandra och rippar sina leksaker i dagar eller timmar, är det dags att börja leta efter mer slitstarka leksaker. Leta efter slitstarka material, som gummi och nylon, och undvika leksaker som lätt förstörs, som plyschleksaker. Gilla med någon produkt för din hund är det viktigt att hålla säkerhet i åtanke och att välja leksaker som är säkra för din hund att tugga på och leka med.

Steg

Del 1 av 2:
Välja slitstarka leksaker
  1. Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 1
1. Leta efter leksaker gjorda av hårt gummi. Slitstarka leksaker tenderar att vara gjorda av hårdare material, som nylon eller ett hårt gummi. Men hållbar, betyder inte alltid oförstörbar. Även några mycket slitstarka leksaker kan sönderdelas, speciellt om du har en större hund med en stark bit. Solid gummi hundleksaker är vanligtvis de tuffaste och mest hållbara. Du vill hitta ett gummi som är svårt men har fortfarande lite flexibilitet för det.
  • Kong leksaker är mycket populära och kommer i olika storlekar och former, och det finns ett antal andra leksaksmärken som är konstruerade för användning med hundar som älskar att tugga.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 2
    2. Köp leksaker gjorda av hård nylon. Förstärkt nylon är ett annat material som gör leksaker mer hållbara. Ofta hittar du leksaker som kombinerar gummi med nylonfibrer för att göra dem ännu starkare. Kontrollera tygarna på leksaker för att se om de använder förstärkt nylon i samband med gummi.
  • Det finns leksaker som bara är gjorda av nylon, men det är ofta svårare att hitta än leksaker som är gjorda av både gummi och nylon, eller bara gummi.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 3
    3. Titta på slitstarka repleksaker. Många hundar njuter av att leka med rep leksaker, speciellt för spel som Tug of War. Repens fibrösa material, som vanligtvis är nylon eller någon annan syntetisk fiber, är tillräckligt starka för att motstå mycket tuggning. I allmänhet är rep leksaker med fler trådar starkare.
  • Rope leksaker kan också rengöras ganska lätt. De fibrösa materialen är också bra för att rengöra hundens tänder.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 4
    4. Undvik mjuka leksaker. Mjuka tygleksaker är bra för mindre aggressiva chewers, men är inte hållbara nog för starkare hundar. Mjuka, plyschleksaker är också fyllda med fyllning som kan vara skadliga för din hund om de sväljer den. Mjuka leksaker är inte slitstarka och kommer lätt att förstöras av någon hund som tycker om att tugga.
  • Vissa mjuka leksaker marknadsförs som mer hållbara, speciellt de som har flera lager av tyg. Men de är fortfarande inte lika hållbara som gummi- eller nylonleksaker.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 5
    5. Ta din hund till affären, om möjligt. Ett bra sätt att se till att du väljer en leksak som du kommer att döva kommer att älska är att ta dem med dig till affären. De flesta husdjursaffärer tillåter hundar, så länge de är i koppel, att komma in i affären med dig. Ta din valp med dig i affären och visa dem några olika alternativ. Låt dem välja vilken leksak de är mest intresserade av. Du kan också fråga butikens personal för sina rekommendationer om slitstarka leksaker som butiken bär.
  • I butiken, leta efter några av alternativen på din lista. Ta dem av hyllan och håll dem ut till din hund för att sniffa och inspektera. Välj vilken som de verkar mest intresserade av.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 6
    6. Köp från märken du litar på. Det är bäst att köpa från namnmärken, särskilt de som gjorts i Europa eller Nordamerika. Dessa leksaker är mer benägna att vara säkrare än leksaker som importeras i bulk från Kina eller Mexiko där säkerhetsstandarder är inte lika strängt reglerade. Medan dessa leksaker kan vara dyrare, är de mycket högre i kvalitet och är gjorda av säkrare material. Köpa från varumärken som du redan är bekant med är ett bra val.
  • Du kan fråga din veterinär för leksaksrekommendationer. Du kan också fråga vänner eller familjemedlemmar om de leksaker de använder, speciellt om de har hundar ungefär lika stora som din.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 7
    7. Köp inte leksaker som ser ut som hushållsartiklar. Undvik några leksaker som är formade som barns leksaker, skor och andra hushållsartiklar. Din hund kommer att associera formen på deras leksak med föremålen i ditt hushåll och se dem som andra leksaker. Detta uppmuntrar dåliga beteenden, som tuggning på skor.
  • Din hund, speciellt om de är unga, kanske inte kan skilja sin leksak med ditt barns leksaker så det är lättare att bara undvika liknande former.
  • Del 2 av 2:
    Att säkerställa leksaker är säkra
    1. Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 8
    1. Undersök leksaker för eventuella avtagbara eller farliga delar. Säkerhet ska vara din högsta prioritet när det gäller att välja nya leksaker. Många hundar som är kraftfulla chewers kommer att fixeras på nibbling eller rippa delar av sina leksaker. Antag att någon liten eller lätt bruten bit av en leksak kommer att rippas och sväljas.
    • Undantaget till detta är ett rep leksak. Lösa fibrer som din hund kan svälja är lätt passerade och utgör inte en hälsorisk.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 9
    2. Läs leksakens etikett. Denna leksak kommer ofta att vara i din hunds mun, så det är väldigt viktigt att se till att leksaken är gjord av ett giftigt material. Varje hundleksak borde ha en etikett som beskriver det material som leksaken är gjord av. Tänk på att hårt gummi och nylon är typiskt de mest hållbara materialen. Leksaken måste också giftfritt.
  • Undvik leksaker gjorda av latex, eftersom det här materialet också kan innehålla bly.
  • Håll ett öga ut för eventuella toxiska tungmetaller, som kadmium, bly eller krom. Dessa kan leda till allvarliga hälsoproblem.
  • Undvik några leksaker som behandlas med brandskyddsmedel eller fläckvakter, eftersom dessa kan innehålla formaldehyd.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 10
    3. Passera på leksaker med squeakers.Många hundar älskar leksaker med squeakers i dem eftersom det vädjar till sina byteinstinkter. Tyvärr blir vissa hundar fixerade på att upptäcka källan till squeaking och dra ut squeakersna från sina leksaker. Squeaky leksaker är vanligtvis inte ett bra alternativ för hundar som behöver slitstarka tuggleksaker. Squeakern kan sväljas eller kvävas, vilket är en allvarlig hälsorisk.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 11
    4. Leta efter leksaker som är rätt storlek. Du vill hitta en leksak som är lämplig storlek för din hund. Till exempel är en tennisboll för stor för en chihuahua medan den är för liten för en bra danske. Du vill hitta leksaker som din hund kan passa i sina munnar som inte utgör en kvävningsrisk.
  • Leksaker som är för små för din hund kan sväljas och utgöra en kvävningsrisk.
  • Bild med titeln Hitta Durable Dog Leksaker Steg 12
    5. Läs recensioner. Tyvärr är hundleksaker inte reglerade som mänskliga leksaker är. Det betyder att det inte finns några federala myndigheter som reglerar hur hundleksaker görs och om de är säkra. När det är ett problem med en hundleksak är det upp till tillverkaren att utfärda ett återkallelse, vilket de kanske eller inte gör det. Sök online för recensioner för specifika hundleksakmärken för att se om andra konsumenter har haft problem med leksakerna.
  • Många amerikanska leksakstillverkare uppfyller konsumentens produktsäkerhetsråds riktlinjer för bly i barnleksaker. Inte alla tillverkare uppfyller dessa standarder, men en CPSC-tätning kan hjälpa dig att bedöma en leksaks säkerhet.
  • Tips

    Ingen leksak är oförstörbar, men vissa är mycket mer hållbara än andra.
  • Rotera hundens leksaker varje vecka genom att bara göra några tillgängliga i taget. Detta kan hjälpa till att förlänga leksakens livslängd.
  • Kontrollera hundens leksaker innan du ger dem till din hund. Om leksaken är skadad och kommer ifrån varandra, är det bäst att kasta dessa leksaker bort. Din hund kan svälja bitar som kommer av leksaken, och det kan leda till en tarmblockering.
  • Om din hund inte är intresserad av leksakerna, smörj lite jordnötssmör eller gräddeost på dem. Eller en mat som de skulle vilja.
  • Varningar

    Även "oförstörbara" leksaker kan skadas eller förstöras av aggressiva chewers. Om du märker att leksaken börjar falla ifrån varandra, eller har minskat betydligt i storlek, bli av med leksaken.
  • Hård nylon och gummilikungar kan utveckla skarpa kanter. Byt leksaken om du märker dessa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande