Hur man kretsar böjer

ThisWill lär dig hur du startar kretsböjning. Kretsböjning är både en konstform och en vetenskap. Det tar konsumentleksaker (tangentbord, talar och stavar, etc) och gör dem till nya instrument som låter helt annorlunda och sätt svalare än de någonsin var utformade för! Om du inte är säker på var du ska börja, oroa dig inte. När du har plockat ut en leksak att arbeta med, har vi täckt dig. Stegen nedan kommer att gå igenom grunderna.

Steg

  1. Bild med titeln Circuit Bend Steg 1
1. Förutom de producerade stora ljuden har kretsböjningen en annan fördel: Du behöver inte veta något om teorin om elektronik (du kan veta om det för att förstå det bättre). Kretsböjning leder ofta till mer sofistikerad elektronik, eftersom dina projekt blir mer ambitiösa.
  • Bild med titeln Circuit Bend Steg 2
    2. Öppna leksakens fall. Använd rätt storlek skruvmejsel och vara tålmodig och försiktig med en irriterande skruv (speciellt skruvar och säkerhetsbitar eller Torx skruvar). Många leksaker görs så att de mjuka metallskruvarna enkelt, vilket gör att du inte kan öppna din leksak.
  • Bild med titeln Circuit Bend Steg 3
    3. Leta efter höger sida. Om sidan av PCB med alla de små spåren, som går mellan Silver Lodder IC är där du enkelt kan se den (utan att lossa den, har du inga problem i detta avseende. Om inte, skruva av brädet och vänd det runt.
  • Bild med titeln Circuit Bend Steg 4
    4. Sätt i färska batterier och sätt på leksaken.
  • Bild med titeln Circuit Bend Steg 5
    5. Gör det spela en demo-melodi eller band ner en knapp eller en nyckel.
  • Bild med titeln Circuit Bend Steg 6
    6. Ta dina alligatorklipp och börja köra den över spåren på den gröna sidan av kretskortet. Förr eller senare (förhoppningsvis tidigare) hittar du en plats där dina clips gör en anslutning som ändrar ljudet. (Detta är sant om din leksak inte har PCB vänd över, och du ser den bruna sidan, där motstånden och sakerna är, kan du försöka skriva in vissa anslutningar som går fram och tillbaka från CPU till ljudchipet och vice versa för att krascha CPU-programmet, och / eller förstöra ROM.) Igen kommer det att vara annorlunda, beroende på hur leksaken gjordes
  • Bild med titeln Circuit Bend Steg 7
    7. Optimera.Så du har hittat ett område på kretsen som ändrar ljudet. Nu är det dags att dyka vidare.
  • Tips

    Om du stöter på en fast skruv, ta en bra uppsättning tänger och din skruvmejsel. Med en hand, tryck lätt på toppen av skruvmejseln. Ta tag i förarens axel med tången och börja sakta föraren. Detta bör hjälpa till med svåra skruvar, men kan också ta bort sina huvuden om du går för fort. Var försiktig.
  • Ibland kan spänningen på dina hörlurar utgång är riktigt hög. Så försök aldrig att plugga hörlurar / hörlurar direkt i högtalaren. Det kan skada dina öron och skada högtalaren och hörlurarna.
  • Oroa dig inte för att bli chockad. Spänningen och strömmen (oroa dig inte om du inte vet vad dessa betyder, titta på en grundläggande elektronikbok för att ta reda på) räcker inte för att du får en liten chock så länge du har följt varningen ovan och böjer ett batteridriven leksak. Var försiktig med stora elektrolytkondensatorer som oftast finns där du skulle ansluta en AC till DC-omvandlare (de stora svarta lådorna som är anslutna till kontakten på saker som din mobiltelefonladdare). Dessa stora kondensatorer kan chocka dig, men de är verkligen sällsynta att hitta i en krets som arbetar på mindre än 9 volt.
  • Kretsböjning som en konst är en av de minst dyra. Göra det till och med billigare och shoppa överskott eller scavenge delar. Om du är en vuxen, fråga dina vänner som har äldre barn för sina gamla leksaker. Om du är ett barn, kolla din källare eller på baksidan av din garderob. Du är tvungen att hitta några riktigt produktiva och stora ljudmaterial.
  • Varningar

    Lämna inte ditt lödande järn varmt för länge. Det kan bränna ditt hus eller stäng av röklarmet, eller orsaka en riktigt dålig eld
  • Försök aldrig böja något som pluggar direkt i väggen. Spänningen närvarande i dessa AC- eller DC-kretsar är extremt hög. I grund och botten är det som att hålla ett pappersklipp (eller ditt finger) i vägguttaget. Tänk inte ens på det om du inte vet vad du gör
  • Rör aldrig vätskan från batterier (svavelsyra). Det är giftigt och det kan smälta din hud. Det kommer också att lämna rost på din krets, batterihållare, dina kläder, händer eller till och med ditt rum. Om du ser svavelsyran, torka det omedelbart.
  • Andas inte heller i syran. Det Maj döda dig

    Saker du behöver

    En leksak
    Ett lödjärn
    Rosin Core Lodder
    Wire Wrap
    Alligator Clip Leads
    En potentiometer
    En magnetisk skruvmejsel

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande