Hur man rengör spela doh-leksaker

Barn älskar lek-Doh, speciellt när de kan använda leksakerna som kommer med många play-doh sätter att skära, mögel och forma sina skapelser. Men rengöring av alla bitar av play-doh av eller ut ur dessa leksaker kan vara ett riktigt krångel för dig! Lyckligtvis kan lite uppfinningsrikedom och armbågsfett hjälpa dig att ta bort både mjukt och torrt spel från leksaker.

Steg

Metod 1 av 3:
Mjuk play-doh
  1. Bild med titeln Clean Play Doh Leksaker Steg 1
1. Plocka bort några större globs av mjuk play-doh med fingrarna. Plocka ut större bitar av play-doh med tummen och pekfingret, sedan skopa och skrapa ut vad som helst du kan komma åt med ditt pekfinger. Ju mer du tar bort nu, desto lättare kommer resten av ditt städningsjobb att vara.
  • Din nagel kan göra ett bra skrapverktyg, men du måste nog skrapa ut lite play-doh från under din spik när du är klar.
  • 2. Ta leksaken ifrån varandra om du kan nå någon play-doh på insidan. Om din leksak gör play-doh i strängar eller former, har det förmodligen svårt att nå områden som ges upp med Play-Doh. Lyckligtvis kan de flesta multi-del-play-doh-leksaker lätt tas ifrån varandra för hand. Använd bara fingrarna för att koppla bort plastpinnarna eller flikarna i lederna. Om du har produktinstruktioner, använd dessa så att du inte av misstag bryter leksaken.
  • Om du tror att du kan bryta leksaken genom att demontera det, lämna det och gör ditt bästa för att ta bort all den mjuka lek-Doh du kan komma till för nu. Prova några av de torkade play-doh-borttagna teknikerna när tiden kommer.
  • 3. Krossa lite mjuk play-doh mellan dina händer i en platt skiva. Ett av de bästa sätten att städa upp små bitar av mjuk play-doh är med hjälp av en större del av mjukplay-doh. Ta en boll av färskt play-doh-softare desto bättre och klämmer den mellan dina palmer för att platta ut det. Gör skivan så stor eller liten som du vill.
  • 4. Tryck på skivan mot Play-Doh på leksaken för att lyfta upp lite av det. Tryck hårt nog för att hålla den mjuka play-doh på leksaken till din Play-DOH-skiva, men inte så svårt att skivan slutar fastna i leksaken. Lyft bort skivan - vissa, om inte alla, av play-doh som var på leksaken borde nu fastna på skivan.
  • Om alla Play-Doh har samma färg, reformera det bara till en ny skiva och upprepa efter behov. Om Play-DOH-skivan och Play-Doh på leksaken är olika färger, använd dina fingrar för att hämta bitarna från leksaken som nu fastnar på skivan. Sätt dem med sina matchande färger, sätt sedan på skivan och fortsätt efter behov.
  • 5. Skrapa ut någon återstående play-doh med en tandpetare, kaffe omrörare, etc. Tandpetare, ätpinnar, bomullspinne (Q-tips), pennor, kaffepokare, plastredskap, rakt pappersklipp och en rad andra hushållsartiklar kan fungera som användbara Play-Doh-skrapor. Välj det bästa verktyget för jobbet och fortsätt skratta tills leksaken är ren.
  • Om ditt barn gör städningen, eller åtminstone hjälper dig att rengöra, välj Verktyg utan skarpa pekar-bomullspinne istället för tandpetare, till exempel.
  • Bild med titeln Clean Play Doh Leksaker Steg 6
    6. Tillåt någon play-doh du kan helt enkelt inte nå för att torka ut. Det kan finnas några nooks, crannies och sprickor som du bara inte kan komma till, och det är okej! Låt den mjuka Play-Doh torka ut i minst några timmar, eller bättre än för en dag eller två, fortsätt sedan med att använda Torkade Play-Doh Removal Techniques.
  • Metod 2 av 3:
    Torkad Play-Doh
    1. Skrubba den torkade play-doh kraftigt med en styvbristled tandborste. En styv borste är det bästa verktyget för att ta bort torkad play-doh från mattor, så det är troligt att det är ett bra val för torkad play-doh på plastleksaker också. Applicera mycket tryck och använd en snabb borstningsrörelse för att knacka lös så mycket av den torkade Play-Doh som du kan.
    • För det här jobbet, hoppa över den softhead tandborste som rekommenderas av din tandläkare och gå till de ultrabaserade (och styva) modellerna som säljs på dollarkåpan.
    • Om din lek-Doh leksak har flera delar och du inte redan demonterade den för att komma till lek-Doh medan det fortfarande var mjukt, gör det nu så länge du är säker på att du inte kommer att bryta leksaken.
  • 2. Gräva ut bitar av torkad play-doh med ett litet verktyg som en tandpetare. Precis som när man försöker välja ut mjuk play-doh, kommer många olika typer av hushållsredskap att fungera här. I det här fallet är dock saker med skarpare tips som tandpetare, spett och säkerhetsnålar definitivt överlägsen i att bryta lösa härdade bitar av play-doh.
  • Nära övervaka barnen med hjälp av verktyg med skarpare tips, eller spela det säkert och göra jobbet själv.
  • 3. Blötlägg och skölj leksaken, om du inte har något emot ett hit-or-miss rengöring alternativ. Tillverkaren råder mot upplösning av torkad play-doh med tvål och vatten eftersom det faktiskt kan bli svårare att städa upp i sitt "goopy" -stat, så ta det här rengöringspetsen med ett saltkorn. Med detta sagt, vissa Play-DOH-entusiaster hittar framgång med den här metoden:
  • Blötlägg lek-doh crusted leksak i varmt kranvatten med några squirts av diskmedel i ca 10-15 minuter. Play-Doh är huvudsakligen av material som vetemjöl och salt som löser upp i vatten.
  • Skölj leksaken under högtrycksvattenliknande kranen på full blast eller sprutfästet-för att slå av bitar av lossad play-doh. Använd din rengöring tandborste eller tandpetare för att hjälpa till efter behov.
  • Tänk på att någon play-doh som du inte tar bort kommer att torka ut igen och kanske bli ännu svårare att ta bort. Vid denna tidpunkt kan du bara vilja tippa din keps till sin motståndskraft och gå vidare!
  • Metod 3 av 3:
    Sanitizing hårda plastleksaker
    1. Bild med titeln Clean Play Doh Leksaker Steg 10
    1. Torka av någon yta skräp-liknande play-doh-innan sanering av leksaken. Gör ditt bästa för att rengöra allt du kan se på leksakens yta innan du saniterar det. Eventuellt material som lämnas kan hämta bakterier, även om oddsen definitivt minskar efter att du har slutfört saneringsprocessen.
  • 2. Blöt leksaken i vatten och klorblekmedel i minst 5 minuter. Kombinera 1 US Gal (3.8 liter) vatten och 1/3 kopp eller 3fl oz (89 ml) klorblekmedel i en hink eller diskbassäng. Blöt din rengjorda hårda plastleksak i blandningen för inte färre än 5 minuter. Det är okej att gå längre än 5 minuter, men du får inte ytterligare sanitiserande fördelar.
  • 3. Skölj leksaken med rent vatten och låt det torka helt. Se till att skölja leksaken noggrant för att ta bort eventuella spår av blekmedel, speciellt om du har yngre barn som kan bli frestade att sätta sina munnar på leksaken. Lägg leksaken på ett torkställ eller handduk tills det torkar helt innan det sätts tillbaka i spelrotationen.
  • Bild med titeln Clean Play Doh Leksaker Steg 13
    4. Använd toppracket på diskmaskinen som ett alternativ. Sätt din diskmaskin på sin "sanitize" och "uppvärmda torra" -inställningar och lägga till detergent som vanligt. Kör en full tvätt och uppvärmd torrcykel och bekräfta sedan att leksaken är helt torr. Om det inte är, torka det tills det är fri från fukt.
  • De flesta hårda plastleksaker kan hantera den övre racken på din diskmaskin, men du kanske vill kolla Toy`s produktguide eller kontakta tillverkaren för att vara säker. Använd inte bottenstativet, eller oddsen för smältning ökar kraftigt.
  • Tips

    Om dina barn krossar lite play-doh i din matta, låt det torka ut, borsta det lös med en styvborstborste och sedan vakuum upp det.
  • Mjuk play-doh kan återföras och återanvändas, och torkad play-doh kan ofta vara mjukad för återanvändning Genom att lägga till lite vatten och knådas det. Men, spara inte och återanvända Hemlagad lekdeg, Eftersom det saknar konserveringsmedel och kan gå Rancid eller hamnbakterier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande