Hur man undviker vanliga misstag när man anställer en advokat

Vid någon tidpunkt måste de flesta anställa en advokat. Oavsett om du letar efter någon att representera dig efter att du har skadats i en olycka eller du letar efter en advokat för att integrera ditt företag är det viktigt att du anlitar rätt advokat eller advokatbyrå för jobbet. Vid val av en advokat finns det en mängd olika misstag som du bör försöka undvika från början, till exempel att anställa en advokat som inte kallar dig tillbaka. Genom att undvika de vanliga misstag som gjorts när du anlitar en advokat, kommer ditt ärende eller företag att gynna.

Steg

Del 1 av 4:
Söker efter en advokat
  1. Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 7
1. Leta efter en advokat innan du behöver en. Det är nästan oundvikligt att ett litet företag kommer att kräva tjänster av en advokat. Ett misstag som många människor gör är att de väntar för länge för att hitta rätt advokat. Du bör börja leta efter en advokat innan du har ett omedelbart behov av juridiska tjänster. Detta gör det möjligt för dig att genomföra intervjuer och hitta rätt passform utan trycket i en affärs- eller juridisk efterfrågan som kräver en advokats uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Undvik inbrottsteg 11
    2. Lita inte på en familjvän. Bara för att någon är en familjvän betyder inte att du ska anställa personen för att vara din advokat, även om personen erbjuder dig en rabatterad skattesats för sina tjänster. Det är viktigt att du väljer någon som är erfaren i den typ av lag som du behöver och har tid att fokusera på ditt ärende. Om din familjvän uppfyller alla dessa krav och du känner dig bekväm med den personen, så skulle det vara bra att anställa honom eller henne. Du måste också överväga frågan om konfidentialitet och hur mycket du vill att din vän ska veta.
  • Bild med titeln Öva brandsäkerhet på din arbetsplats Steg 1
    3. Var försiktig med advokater som garanterar seger. Det är ett misstag att välja en advokat som garanterar dig en seger i ditt fall. Ingen advokat kan lova dig en seger, eftersom i slutändan är en domare eller jury bestämmer utfallet av ärendet, men många advokatannonser kommer nära att göra det. Om en advokat garanterar dig en seger, bör du undersöka mycket noggrant.
  • Bilden med titeln Ansök om småföretagsbidrag för kvinnor Steg 10
    4. Leta efter en specialist. Alla advokater är inte samma.När du letar efter en advokat, försök att hitta någon som specialiserar sig på det slags arbete du behöver. När du söker en skilsmässa, leta efter en advokat som hanterar skilsmässa fall. Om du behöver fila konkurs, leta efter en specialist i konkursrätten. Antag inte att en advokat kommer att bli bra på allt.
  • Bild med titeln Avsluta ett jobb under mammaledighet Steg 16
    5. Hitta en advokat omedelbart när du behöver en. Om du är inblandad i ett tortfall - medicinsk felbehandling, en bilolycka, ett angrepp, försumlighet, etc.--De flesta stater kräver att du lämnar ditt ärende inom två eller tre år efter skadedagen eller från när du upptäckte skadan. Om du väntar för länge kan du förlora din chans att lämna ditt ärende.
  • Typiskt måste medicinska felbehandlingskrav ses över av en expertläkare som intygar att läkaren granskade de medicinska dokumenten och att kärandens skada var mer sannolikt än vad som inte orsakats av svaranden. Eftersom medicinska felbehandlingar har en extra börda innan du kan lämna ditt ärende, är det ett misstag att vänta för länge innan du talar med en advokat.
  • Bild med titeln erkänner sanningen över telefonen Steg 3
    6. Välj inte en advokat baserad på tv-annonser. Medan många människor vet namnen på medicinska felbehandling advokater baserade på tv-annonser, är det ofta inte det bästa sättet att hitta en advokat. Ofta hanterar de advokater som annonserar på tv inte fall själva utan istället hänvisa dem till någon annan. Om du vill veta vem du arbetar med måste du göra noggrann forskning av advokaterna i ditt område genom att läsa recensioner online, som söker rekommendationer från vänner och familj, och kallar lokala barföreningar för att se om några klagomål har lämnats in mot advokat.
  • Del 2 av 4:
    Intervjuer en advokat
    1. Bild med titeln Avsluta ditt jobb nådigt steg 12
    1. Träffa din advokat personligen. När kontakta en advokat, Du bör planera att träffa någon potentiell advokat personligen, dela de viktiga detaljerna i ditt ärende och diskutera din strategi. Du kan vara skyldig att dela intima, besvärliga eller pinsamt detaljer om ditt liv och därför måste du hitta en person med vilken du känner dig bekväm. Om du väljer en advokat med vilken du känner dig obekväma talar om dina skador eller andra aspekter av ditt liv, kommer ditt fall sannolikt att lida.
  • Bild med titeln Adoptera ditt Stepchild Steg 9
    2. Fråga frågor. Ett annat misstag människor gör när man anlitar en advokat misslyckas med att fråga den advokaten alla eller några av de frågor som personen kan ha. Det är viktigt att förstå dina juridiska rättigheter, i ditt fall, och din advokats strategi. Genom att bli informerad kan du bättre hjälpa till med advokaten i ditt fall. Dessutom bör du hitta en advokat som respekterar dig och gör tid att diskutera dina bekymmer. Om en potentiell advokat verkar för upptagen att diskutera dina frågor, det kanske inte är det bästa valet för dig.
  • Bild med titeln fil skilsmässa papper utan advokat steg 15
    3. Ta med en vän till ditt samråd. Många juridiska problem kan vara otroligt stressiga och känslomässiga. Skilsmässor, olyckor och felbehandlingar, till exempel, kan alla vara upprörande och mycket personliga. Under denna känslomässiga tid kan det vara svårare att välja en advokat som är rätt passform för dig. Du kan minska chansen att anställa fel advokat genom att få en pålitlig vän eller familjemedlem till ditt första samråd. Detta gör det möjligt för dig att lita inte bara på din egen dom utan också en betrodd person när du utvärderar om advokaten uppfyller dina behov.
  • Bild med titeln File Divorce Papers utan advokat Steg 12
    4. Diskutera avgifter och din budget. Många människor är ofta chockade av kostnaden för juridiska tjänster, särskilt om de anlitar ett stort advokatbyrå. Medan det kan vara i ditt bästa intresse att hyra ett stort företag, särskilt om du letar efter en företagsadvokat som hjälper dig att växa ditt företag, borde du ha en mycket uppriktig konversation om avgifter, avgifter och din juridiska budget. Det finns sätt att stanna kvar på budgeten om du informerar advokatbyrån om hur mycket pengar de måste arbeta med och kräva ständiga uppdateringar om hur mycket pengar de spenderar som representerar dina affärsintressen.
  • Förstå att en advokat avgifter kan vara förhandlingsbara. Om du arbetar med en begränsad budget, men du representerar stadigt arbete, kan en advokat vara villig att minska sin timpris för att få ditt företag. Skäm inte bort från att fråga om denna möjlighet.
  • Del 3 av 4:
    Gör ditt val
    1. Bild med titeln File Divorce Papers utan advokat Steg 18
    1. Undersök advokatens bakgrund. Innan du anställer en advokat, undersök advokatens bakgrund mycket noga. Lita inte bara på en annons eller till och med en rekommendation från en familjemedlem. Utöver bara intervjua advokaten bör du be om referenser till andra nöjda kunder och sedan nå ut till dem.
    • I de flesta stater är det möjligt att kontrollera att advokaten är i gott skick med State Bar Association. Om advokaten har haft många klagomål som lämnats in mot honom eller henne, eller om disciplinära åtgärder har vidtagits kommer detta att vara på rekord.
  • Bild med titeln Skydda din ekonomi före skilsmässa Steg 5
    2. Utvärdera en aggressiv advokat. Ett misstag som människor gör när man anlitar en brottsliga försvarsadvokat är att de tror att de borde välja den mest aggressiva advokaten de kan hitta. Du vill inte anställa en advokat som berättar att han eller hon tar alla fall till rättegång. Medan du vill att någon ska vara en ivrig förespråkare för dig, är det ibland att förhandla om ett talavtal i kundens bästa intresse. Du bör leta efter någon som är villig att gå till rättegång om det är i ditt bästa intresse, men som också helt förklarar alla dina alternativ och hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.
  • Bild med titeln Gör detta det bästa året av ditt liv Steg 8
    3. Undvik advokater som pressar dig för ett beslut. Du behöver lita på dina instinkter när du möter en advokat för första gången. Om du känner dig pressad att underteckna ett hållaravtal, vänd dig över din kreditkortsinformation, eller anställa advokaten vid det första mötet, bör du överväga att anställa någon annan. Denna typ av tryck i ett inledande möte tyder på att du kanske inte har ett bra arbetsförhållande vidare.
  • Vid någon tidpunkt kan din advokat behöva pressa dig för att ta itu med en tidskänslig anmärkning så att du inte förlorar möjligheten. Men att trycka dig för att fatta ett beslut om en tidskänslig fråga som är viktigt för ditt fall är annorlunda än att trycka dig för något i advokatens självintresse, som att komma överens om att vara hans eller hennes klient.
  • Bild med titeln Börja ett skilsmässa steg 4
    4. Välj en advokat som kan göra tid för dig. Du betalar mycket för de juridiska tjänster som du behöver. Det är viktigt för dig att välja en advokat som kan ta tid för dig när du behöver det. Du bör inte välja en advokat som förefaller överbelastad av arbete eller ta på sig fler kunder än att han eller hon kan hantera.
  • Under det ursprungliga mötet, fråga din advokat som kommer att svara på dina frågor när du ringer och hur lång tid det tar att höra tillbaka från advokaten.
  • Fråga om det kommer att finnas andra advokater som arbetar på fallet eller bara den advokat du möter med. Om det finns andra advokater, kan du få en bättre chans att prata direkt till någon istället för att vänta på ett återvändande telefonsamtal.
  • Del 4 av 4:
    Upprätthålla ett bra arbetsförhållande med din advokat
    1. Bild med titeln Köp Legal Insurance Steg 10
    1. Var tydlig om fakturering. Oavsett hur känslomässigt debiteras den rättsliga ärendet kan vara, är ditt förhållande till din advokat i huvudsak en affärsavtal. Du måste se till att du förstår de faktureringsförväntningarna på framsidan, och var noga med att du kan följa dem.
    • Det är vanligt att en advokat kräver att en behållare betalas fram och sedan subtrahera tiden som faktiskt spenderas från den hållaren. När hållaren är upptagen, kommer advokaten antingen att fortsätta med månatliga räkningar eller be om en annan behållare. Vilket system din advokat använder, se till att du vet vad som förväntas så det finns inga överraskningar.
    • Många personskador advokater accepterar fall på en kontingent avgift, vilket innebär att en kund inte betalar för några avgifter eller tjänster om inte advokaten vinner ärendet. När advokaten vinner återbetalas advokaten för alla de kostnader som uppstår i ärendet och tar också en tidigare överenskommen procentandel av vinsterna som hans eller hennes avgift.
  • Bild med titeln fil skilsmässa papper utan advokat steg 7
    2. Se till att dina advokater kommunicerar med varandra. Om du måste anställa advokater med olika specialiteter från olika företag är det viktigt att advokaten informerar varandra om potentiella problem som uppstår. Som företagsägare kan du hantera öppen kommunikation och kostnad genom att schemalägga korta möten där alla advokater och du är på ett kort konferenssamtal som ger uppdateringar om det arbete som de utför. Medan du spenderar pengar för att alla advokater kommunicerar regelbundet kan det vara dyrare om en av dina advokater oavsiktligt skapar ett problem för ett annat område av ditt företag eftersom de inte var medvetna om att arbetet görs av någon annan.
  • Bild med titeln Betala för sjukförsäkring på ditt eget steg 11
    3. Justera dina juridiska behov som dina företagsändringar. Ett misstag som vissa nya företagsägare gör är att de stannar med advokater som hanterade sin verksamhet påbörjas även efter att deras verksamhet är igång. Du kan behöva en annan typ av affärsjurist som hanterar skatter och sysselsättningsfrågor snarare än affärsplanering och riskkapital. Se till att ditt företag växer att du möter företagets krav med rätt juridiska specialist.
  • Tips

    Oavsett vilken typ av advokat du behöver, vill du hitta någon som har tid att möta dina juridiska behov, kommunicerar bra och är engagerad i att se dig lyckas.
  • Var noga med att intervjua flera advokater innan du väljer advokaten för att hantera dina juridiska behov. Du måste shoppa för att se vem som kan erbjuda dig de bästa tjänsterna och med vilka du känner dig bekväm.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande