Hur stänger du en öronbehållare

Traditionella öronpiercingar är definitivt inte för alla, och det är förståeligt om du vill stänga upp dina piercingar. Tyvärr kan denna process ta var som helst från några timmar till några veckor, eller dina piercingar kan aldrig stängas helt alls. Oroa dig inte - med lite tålamod, kommer dina piercingar fortfarande att krympa över tiden, även om de inte försvinner helt. Om dina öronober är sönderdelade eller skadade från att sträcka, kan du behöva konsultera en medicinsk professionell för hjälp.

Steg

Metod 1 av 2:
Grundläggande piercing
  1. Bild med titeln Stäng ett öronbearbetningssteg 1
1. Sluta bära dina örhängen så att hålet kan närgå. Slide, Unhook eller Skruva av dina smycken och ta bort dem från öronen helt. Skjut inte några andra örhängen genom de genomborrade hålen, annars kommer de inte att kunna stänga ordentligt.
  • Dina öronober kanske inte stängs eller krymper till sin ursprungliga storlek om du använde mätare större än 00g.
  • Bild med titeln Stäng ett öronbearbetningssteg 2
    2. Rengör området två gånger om dagen om du stänger en ny piercing. Helt nya piercingar läker vanligtvis snabbt och stängs helt, men det är viktigt att hålla området rent eftersom hålen är i grunden öppna sår. Följ instruktionerna efterbehandlingar som din piercer gav dig, eller rengör dina piercingar med en saltlösning två gånger varje dag.
  • Föreningen av professionella piercers rekommenderar att du först tvättar händerna med tvål och varmt vatten. Doppa sedan en ren del av gasbindning i saltlösning och dab den över piercing. Klappa piercing torr med en pappershandduk.
  • För att vara säker, rengör du piercing två gånger om dagen i ca 6 veckor.
  • Bild med titeln Stäng ett öronbearbetningssteg 3
    3. Övervaka piercingen under de närmaste timmarna, dagar och veckor. Generellt, helt nya piercingar närbild inom några timmar. Om du har haft piercingar i mindre än ett år, ge dem några dagar eller veckor att stänga upp.
  • Piercingar som är mer än ett år gammal kan aldrig stängas helt. Men hålen kommer sannolikt att krympa ner och bli nästan osynliga för det blotta ögat.
  • Vissa piercingprofessorer har sett decennier-gamla piercingsförsegling över ett par dagar. Det beror verkligen på personen!
  • Bild med titeln Stäng ett öronfritt piercing steg 4
    4. Lämna dina örhängen för tillfället om piercingarna är smittade. Blanda ½ tsk (3 g) salt i 1 kopp (0.24 l) vatten och suga området med en fuktig bomullsboll. Då, ta bort din öre och behandla den med antibiotikumsalva. Prata med din piercer om när du kan ta bort smycken och stäng hålet.
  • Om du tar bort smycken kan du eventuellt försegla infektionen i piercingen, vilket kan leda till en abscess.
  • Metod 2 av 2:
    Stora eller rippade hål
    1. Bild med titeln Stäng ett öronbearbetningssteg 5
    1. Besök en kosmetisk kirurg för att få stora eller rippade hålstygna stängda. Tårar i dina öronmarna kan tyckas ganska skrämmande, men de är lätta att fixa. Ringa upp en kosmetisk kirurg och fråga om de kan sticka dina öronbes bakåt tillsammans. I allmänhet tar denna typ av kirurgi bara ca 15-20 minuter för varje öre.
    • Under denna procedur kommer din kirurg att städa ut dina öronbes med en antiseptisk och använda en lokalbedövning för att göra den faktiska operationen smärtfri. Då kommer de att använda suturer för att reparera den skadade huden.
  • Bild med titeln Stäng ett öronbearbetningssteg 6
    2. Tvätta dina stygn 3 gånger om dagen med mild tvål och varmt vatten. Rengör dina öronsten hela dagen med en bomullspinne så att de inte blir smittade. Håll rengöring av dina stygn för den första veckan efter proceduren.
  • Bild med titeln Stäng ett öronfritt piercing Steg 7
    3. Sprid petroleumgel över såret en gång om dagen i 1 vecka. Gnugga en liten mängd petroleumgel över dina stygn-det här kommer att hålla dina öron fuktiga, vilket hjälper till att främja läkning. Placera ett rent bandage över petroleumgelén för att låsa fukten på plats.
  • Om huden blir för torr är det mer benäget att scab och ärr.
  • Ring din kirurg om du har några komplikationer under läkningsprocessen.
  • Bild med titeln Stäng ett öronpiercing Steg 8
    4. Få dina stygn bort av din läkare efter 1-2 veckor. Återgå till kosmetikkirurgen efter den föreslagna läkningsperioden passerar. Detta kan vara 1-2 veckor, beroende på hur snabbt dina öronläkemedel läker.
  • Använd inte örhängen eller få några nya piercingar i minst 2 månader efter din procedur.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande