Hur man blir en epidemiolog

Epidemiologer studerar den rutt som sjukdomar tar igenom en viss befolkning och de därtill hörande effekterna. De flesta epidemiologer är uppdelade i två grundläggande grupper: Forskning och klinisk. Forskningsepidemiologer utför mycket specificerad studie om specifika infektionssjukdomar för förebyggande och kontroll. Kliniska epidemiologer arbetar för att stoppa eller förhindra smittsamma utbrott och arbetar oftast i medicinska anläggningar. Båda grupperna kräver liknande träning, men vid någon tidpunkt i din utbildning måste du ta ytterligare kliniska eller forskningsstypsklasser i förhållande till din valda specialitet.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att komma in i ett epidemiologiprogram
  1. Bild med titeln Bli en epidemiologist Steg 1
1. Känn de pedagogiska kraven i jobbet. För närvarande erbjuder få skolor grundutbildning som tränar epidemiologer. På grund av det faktum att det inte finns en ortodox väg att bli en epidemiolog, går många in i epidemiologisk studie efter att ha uppnått en examen som läkare (MD), master av folkhälsa (MPH), Doktor i folkhälsan (DRPH) , eller läkare i apoteket (PharmD).
  • Några medicinskt orienterade program har börjat erbjuda grader för en mästare av vetenskap av epidemiologi. Tillträde till ett av dessa program kan snabbt spåra dig på väg till ditt mål att bli en epidemiolog.
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 2
    2. Master statistisk analys. Epidemiologer förväntas bearbeta stora mängder statistiska data om populationer och patogenerna som drabbar dessa populationer. Från denna analys kan en epidemiologist rekommendera eller genomföra forskning om förebyggande, medicinering eller utbildning om en viss hälsoproblem i en befolkning.
  • Bild med titeln Bli en epidemiologist Steg 3
    3. Ta en kurs i MS Excel. Epidemiologer gör slutsatser om hälsofrågor genom att titta på stora populationer eller data från fall / kohortstudier. Många epidemiologiska program utnyttjar de matematiska funktionerna i Excel för att få känsla av och manipulera medicinska data. Anläggningen med dataanalytisk programvara ger dig ett ben upp på din tävling.
  • Bildbetiteln blir en epidemiologist Steg 4
    4. Håll dig ajour med folkhälsomedicin. Genom att läsa upp aktuella hälsoproblem och hur dessa hanteras, kommer du att bekanta dig med trenderna i den epidemiologiska världen. Denna typ av läsning är också användbar vid utvecklingen av din professionella intuition, vilket hjälper dig att reagera mer kompetent till ny information du kan konfronteras med.
  • Bild med titeln Bli en epidemiologist Steg 5
    5. Ta den kvantitativa gre eller buff upp din poäng. Den statistiska karaktären av de flesta epidemiologiprogrammen är alla men säkerställer att applikationsbrädor vill att du ska ha ett starkt kvantitativt poäng på din GRE. Gör övningstest, kompletta studieguider och ta (eller återta) testet och uppnå ett konkurrenspoäng.
  • Bildtiteln blir en epidemiologist Steg 6
    6. Arbeta eller volontär i en klinisk miljö. Även i en miljö som tagits bort som laboratorium förväntas epidemiologer känna igen och reagera på lämpligt sätt i nödsituationer. Att arbeta i en klinisk miljö, som en ER, kan hjälpa dig att vidareutveckla nåd under tryck, vilket kan vara kritiskt när man arbetar med farliga patogener.
  • Denna erfarenhet kan också troligen användas för att stärka din ansökan till ett epidemiologiprogram.
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 7
    7. Uppnå en examen grad. Många program letar efter kandidater som har uppnått en magisterexamen i ett relaterat fält, som folkhälsa. En examen i ett medicinskt fält, som medicin eller apotek, kommer att öppna dörrarna till högre betalnings- och ansvarspositioner som epidemiologi, eftersom dessa individer kommer att ha möjlighet att arbeta med, diagnostisera och föreskriva behandling.
  • PhD, särskilt de i medicinska eller medicinskt relaterade områden, är ofta starka kandidater för att arbeta i större anläggningar, som ett medicinskt laboratorium eller sjukhus.
  • Bildtiteln blir en epidemiologist Steg 8
    8. Få ett hopp på biostatik. De flesta examensprogram i epidemiologi kommer att ha kurser speciellt inom biostatik eller studie / tillämpning av statistik till biologisk information och forskning. Om det finns några grundkurser relaterade till biostatik, tar dessa innan din doktorandstudie kommer att hjälpa ditt framtida lärande i detta område.
  • Del 2 av 4:
    Välja rätt program
    1. Bildtiteln blir en epidemiologist Steg 9
    1. Hitta lämpliga epidemiologiprogram. Det finns många faktorer som bör beaktas vid valet av ett examensprogram för epidemiologi. Ta dig tid att tänka på områdena i fältet som intresserar dig mest. Om epidemiologiprogrammen för potentiella skolor orienterar forskning i riktning mot dina intressen, kan det vara en indikation på en bra passform.
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 10
    2. Undersök fakultetsforskning. När du har minskat dina framtidsutsikter till några program kan du börja titta på forskningen av enskilda fakultetsmedlemmar. Dessa individer kommer att vara experter i olika aspekter av epidemiologi, och vissa kan till och med hamna att vara dina fakultetrådgivare, om du kommer in i programmet.
  • Titta på bloggar eller professor rating sevärdheter för att se vilken typ av rykte fakulteten har. Om många individer klagar det inte tillräckligt med riktning i programmet, eller att doktorander är misshandlade, bör du ta hänsyn till detta.
  • Du kanske vill välja några professorer som du känner kan vara bra rådgivare medan du studerar och utför din egen forskning.
  • Bild med titeln Bli en epidemiologist Steg 11
    3. Väga fördelarna och nackdelarna med olika program. I slutändan är din utbildning vad du gör av det. Vissa individer gör det bättre i en mindre, mer intim miljö, medan andra trivs i ett större sammanhang. Det här är en fråga om smak, men styrkan i ett program är inte. Vissa organisationer har rankat topppidemiologiska program på kriterier för att hjälpa unga medicinska vårdpersonal att hitta rätt passa. Ta en titt på rankingen som utvärderas av folkhälsan online på:
  • http: // Publichealthonline.Org / Epidemiologi / Masters-examen-program / # Kontext / API / Listings / Förfilter
  • Bildtiteln blir en epidemiologist Steg 12
    4. Organisera dina applikationsmaterial. Du behöver åtminstone ditt GRE-testresultat utöver din ansökningsformulär, även om GRE-kravet kan avstå från medicinska studenter som lämnar in MCAT-poäng istället. Andra krav inkluderar i allmänhet:
  • Personligt uttalande / ändamål
  • Meritförteckning
  • Transcripts (College / Medical School)
  • Undertecknade rekommendationsbrev
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 13
    5. Klar din plånbok. Du måste betala kredit timmarsavgifter i samband med ditt program, men till och med övervägas för registrering kommer du sannolikt att behöva betala en ansökningsavgift också. Dessa kan skilja sig avsevärt från program till program, men du borde förvänta dig att betala var som helst mellan $ 60 - $ 100.
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 14
    6. Ansök om ditt valprogram. Applikationsprocessen till många av dessa program är mycket inblandad, och saknas ett steg eller ett dokument kan diskvalificera dig från att accepteras. Var uppmärksam på ansökan som skisseras av skolorna där du är mest intresserad.
  • Om du fortfarande är en student, eller är en nyutbildad universitetsstudent, kanske du vill prata med en vägledare om ansökan. Rådgivare har ofta erfarenhet av dessa saker, och i händelse av att de inte kan peka dig i riktning mot någon som kan hjälpa till.
  • Del 3 av 4:
    Uppnå en epidemiologi grad
    1. Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 15
    1. Bestäm områden av intresse inom forskningslitteraturen. Medan du tar dina kandidatkurser i epidemiologi, förväntas du läsa mycket av litteratur om tillhörande ämnen. Denna forskning kommer att bekanta dig med de metoder och praxis som är inblandade i specifika områden av epidemiologi, och huruvida du faktiskt tycker om att arbeta i dessa områden eller inte.
    • Finns det en aspekt av implementeringen som du tycker är tråkig eller outhärdlig? Finns du dig själv orolig vid tanken på att arbeta med viral patogener i fältet? Din läsning hjälper dig att urskilja vad som kan vara den bästa passformen för dig.
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 16
    2. Identifiera din idealiska arbetsmiljö. Under ditt epidemiologiprogram förväntas du utföra både forskningsrelaterade och kliniska uppgifter. Du kan till och med ha möjlighet att göra fältarbete. Dina erfarenheter med dessa sorters situationer bör kasta ljus på den typ av arbetsmiljö du kanske vill fortsätta efter examen.
  • Bildtiteln blir en epidemiologist Steg 17
    3. Fråga med professorer och kollegor om professionella erfarenheter. Det är lätt att ta sig bort med romantiska uppfattningar om det medicinska yrket som ses i popkultur, men verkligheten kan skilja sig mycket från förväntningarna. Dina kollegor och professorer är en bra resurs för att lära sig mer om verkliga epidemiologiska jobb. Några jobb du kanske vill fråga om:
  • Tillämpad epidemiolog vid en statlig byrå
  • Infektionskontroll epidemiolog på ett sjukhus eller medicinsk laboratorium
  • PhD av epidemiologi vid ett universitet
  • Veterinärpepidemiolog
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 18
    4. Uppfylla dina programkrav. Dessa kan variera avsevärt mellan program. Underlåtenhet att utföra de standarder som fastställs av ditt universitet kan kräva att du återupptar en kurs eller skriva om ett betydande dokument, som en avhandling eller bidrag. De viktigaste områdena du kommer att fokusera på i dina epidemiologiska studier är:
  • Biostatik
  • Kvantitativa metoder för att lösa folkhälsa och kliniska medicinska problem
  • Datahantering
  • Kliniska forskningsmetoder
  • Sjukdomsscreeningsmetoder
  • Bilden med titeln Bli en epidemiologist Steg 19
    5. Slutföra din avhandling eller bidrag. Förutom normala klasskrav kommer den överväldigande majoriteten av examensprogrammen att kräva att du fyller i en peer-granskad avhandling som är avsedd för offentliggörande eller ett bidragsförslag. När du har uppnått detta slutliga skick kommer du att vara redo att komma in i den epidemiologiska arbetskraften.
  • Del 4 av 4:
    Hitta ett jobb som epidemiolog
    1. Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 20
    1. Utnyttja resurser på ditt examen universitet. Du kan ha haft en mentor på ditt universitet eller en professor som du arbetade nära med. Dessa är ofta idealiska människor att samråda om jobbmöjligheter. Du kanske frågar:
    • "Var har andra kandidater från vårt epidemiologiprogram hittat arbete?"
    • "Finns det någon du kan hänvisa mig till om att fortsätta min forskning?"
    • "Har du haft en kollega på [Framtida företag / Byrån / Lab] som jag kunde prata med om sysselsättningsmöjligheter?"
  • Bild med titeln Bli en epidemiologist Steg 21
    2. Tänk på företag som specialiserar sig på ditt intresseområde. Detta inkluderar myndigheter, som Centers for Disease Control. Tänk tillbaka till forskning som du särskilt njöt av att tjäna din examen. Vilka organisationer var de forskare som är anslutna till? Detta kan sätta dig på spåret på din nya arbetsplats.
  • Bilden med titeln Bli en epidemiologist Steg 22
    3. Kontrollera offentliga inlägg. American College of Epidemiology har en omfattande del av jobbposter för många olika byråer. Kontrollera om det kan vara lämpligt för dig.
  • Bilden med titeln Bli en epidemiologist Steg 23
    4. Delta i professionella konferenser. Du har möjlighet att göra många anslutningar på dessa typer av konferenser, och du kan till och med återansluta med vänner eller tidigare kollegor som kanske kan rekommendera dig för arbete. Du bör också använda dessa händelser för att lära av några skift i det epidemiologiska samhället som kan påverka din forskning eller arbetssökande.
  • Bildbeteckningen blir en epidemiologist Steg 24
    5. Obs! Forskning Associated Pharmaceuticals i din specialitet. Vissa experter uppskattar att de högsta betalda jobben i epidemiologi finns inom läkemedels- och medicinsk tillverkning. Du kan kanske få den här typen av jobb genom kunskapen om specifika läkemedel som du fått under din studie.
  • Tips

    Fortsätt dina frivilliga möjligheter. Arbetsgivare lägger högre värde på dem som har direkt erfarenhet av sitt valda fält och uppmuntra kraftigt frivilliga aktiviteter i sina anställda.
  • Studera noggrant arbetet med välkända epidemiologer för inspiration och vägledning. Lär dig av mästarna som Hippocrates, som anses vara grundaren av modern medicin. Den ed i doktorerna har idag sitt namn. Du kan också överväga John Snow, som kallas "Fader till epidemiologi för sitt arbete under kolerautbrottet på 1800-talet.
  • Sök medicinsk tidskrifter och online publikationer för senaste ämnen och studier i epidemiologi. Att hålla sig ajour med problem kommer att vara en viktig del av ditt framtida jobb som en epidemiolog.
  • Fokusera på de positiva aspekterna av ditt karriärval när det blir svårt. Epidemiologi kan vara en extremt givande karriär. Människor i detta område räddar liv genom att hitta bättre hälso-lösningar på frågor som påverkar hela populationer.
  • Prova några gratis opencourseware kurser i epidemiologi för att se om det är något du tycker om att studera i djupet.Johns Hopkins University har flera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande