Hur man väljer en löpband

När du väljer rätt för dig, överväga prispunkterna, motorstyrka, funktioner som hjärtfrekvensövervakning, liksom den övergripande stabiliteten i modellen. Du bör testa löpbandet innan du köper den, kolla på garantialternativ och planera framåt för att transportera och installera löpbandet.

Steg

Del 1 av 3:
Inställning av begränsningar
  1. Bild med titeln Välj ett löpband Steg 1
1. Bestäm vilket rum löpbandet kommer att gå in. Du måste ta reda på vilket rum i ditt hus har tillräckligt med utrymme och få en uppfattning vilken storlek löpband som passar. Tänk också på vem som helst kan använda rummet samtidigt, eftersom någon som kör på en löpband kan störa dem.
  • Att köra på en löpband kan orsaka att rummet ska skaka ibland, så du vill se till att rummet du väljer kan upprätthålla detta.
  • När du har en färdig eller delvis färdig källare är det vanligtvis det bästa alternativet eftersom det har det mest robusta golvet och är ofta ur vägen från resten av huset.
  • Du har möjlighet till en hopfällbar löpband som sparar utrymme, men det här är bara ett bra alternativ om du faktiskt behöver det utrymme det skulle ta upp. Annars saknar vikning av löpband ofta stabiliteten av stationära.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 2
    2. Ange din budget. Som med de flesta stora inköp, kommer din prisgräns att hjälpa till att bestämma vilken modell av löpband du kan köpa. Det är inte obligatoriskt, men du bör planera att spendera inte mindre än $ 1000 om du vill få en modell som är byggd bra och kommer att vara.
  • Modeller av högre kvalitet tenderar att kosta mellan $ 1500 och $ 3000. Vissa modeller är tillgängliga för lägre än $ 1000 och kan vara ett bra alternativ om du vet att du bara kommer att använda löpbandet ibland.
  • Din budget behöver redogöra för potentiella fraktkostnader om du beställer online eller leveranskostnader från en butik och priset på en garanti, om du måste betala extra för en. Det kan också vara bra att budgeten för potentiella underhållskostnader.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 3
    3. Välj mellan en manuell löpband och en powered löpband. Du kan i allmänhet tänka på löpband som har en motor som flyttar bältet, men du har också möjlighet till en löpband vars bälte bara rör sig med fotkraft. Dessa tenderar att vara på en lutning och friktionen med fötterna är det som gör bältet att flytta.
  • Detta är ett billigare alternativ, och kan vara mer hållbart, eftersom det finns mindre rörliga delar.
  • Det primära återgången av en manuell löpband är att de kan vara svårare att använda. Eftersom bältet bara rör sig när du går eller kör, kan den här typen kräva mer ansträngning från din sida.
  • En annan nackdel är att den branta lutningen kan vara för mycket för vissa användare. Du kanske inte är bekväm, eller kan gå eller springa på en brant lutning i mycket lång tid, vilket gör den här typen mindre användbar för dig.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 4
    4. Forskningskvalitetsmärken. Inte varje löpbandsmärke gör kvaliteten på löpbandet du vill ha. Titta inte bara på priset och vissa funktioner som du gillar. Du vill välja ett varumärke som har ett gott rykte och att människor konsekvent talar mycket om.
  • Du kan konsultera årliga köpguider som kommer att lista de bästa varumärkena och även konsumentguider som kan granska specifika modeller.
  • Shopping webbplatser som Amazon är ett bra ställe att titta på produktrecensioner. Du kan hitta recensioner av flera märken, och även av specifika modeller av löpband.
  • En sak att leta efter är huruvida ett företag har en returpolicy eller inte. Om du beställer online och du slutar inte tycker om den modell du väljer, vill du veta i förväg om du har möjlighet att returnera det. Även om du köper i butiken, kan du hitta en anledning att returnera det också.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 5
    5. Leta efter det lägsta potentiella underhållet. Med utrustning så här är det ingen säkerhet det kommer att springa perfekt för alltid. Ändå kan du uppmärksamma sannolikheten för att behöva underhåll. Det här är något att leta efter i produktrecensioner, och du kan också ta reda på tillverkaren, eller lagra personal, om vilka modeller som tenderar att behöva mer underhåll än andra.
  • Om lågt underhåll är viktigt för dig kan manuellt löpbandsalternativ vara din bästa satsning. Att ha mindre delar tenderar att göra dem mer tillförlitliga.
  • Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon garanti, men om minimalt underhåll är viktigt för dig, se till att du håller det i framkant när du forskar och väljer en modell.
  • Del 2 av 3:
    Bedömning av löpbandet
    1. Bild med titeln Välj ett löpband Steg 6
    1. Ta reda på om det finns en maximal viktgräns. De flesta löpband kommer att ha en ganska hög gräns, men det är fortfarande värt att uppmärksamma. Om du är heavyset vill du inte sluta köpa en löpband som inte är robust nog för att stödja dig, speciellt om du kommer att springa på den.
    • Det här är något att leta efter när du undersöker olika modeller, men du kan också fråga säljaren att kontrollera. Om du kan titta på en manuell eller förpackning för löpbandet, ska denna information listas någonstans inuti.
    • Online beskrivningar bör innehålla detta, men du kan också kontakta tillverkaren direkt för att samla den här informationen.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 7
    2. Var uppmärksam på ChP-värdet. Detta står för kontinuerlig hästkrafter eller kontinuerlig duty rating, och har att göra med hur svårt motorn körs. Betygsättet är i allmänhet 1.5 till 3.0. Om du kommer att köra eller använda löpbandet ofta, bör du få en löpband som är närmare 2.5 eller 3.0 chp. Denna nivå av motor är bättre för att springa.
  • Om du vet att du huvudsakligen kommer att gå eller bara använda löpbandet ibland, kommer du förmodligen att vara bra med en lägre ChP-betyg.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 8
    3. Leta efter de funktioner du vill ha. Löpband erbjuder ett brett utbud av kapacitet, inklusive programmerade träningspass, videoingång, ljudingång, hjärtfrekvensövervakning och träningsspårning. Dessa borde inte vara den högsta oro, men de är viktiga att uppmärksamma.
  • Det sägs att tristess är en av de viktigaste sakerna som håller människor från att träna, så YouMight satte ett högt värde på dess videokapacitet.
  • Skriv upp en lista med funktioner som du vill att din löpband ska ha, sedan prioritera vilka som är de viktigaste och vilka du skulle vara okej utan. Om du planerar ett viktminskningsprogram kan hjärtfrekvens och träningsspårning vara viktigare än högtalare för musik.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 9
    4. Notera utbudet av justerbarhet. Om du är en sprinter, behöver du veta att löpbandet kan gå så fort du vill att det ska. Omvänt, om långsamma vandrare också använder det, behöver du de lägsta hastighetsinställningarna för att vara långsamma. Om lutning är viktigt för dig, se till att löpbandet kan göras som brant som du vill ha det.
  • Om du inte planerar att köra, kanske du inte behöver toppfarten för att vara väldigt hög. På samma sätt, om du går på en brant lutning är inte din forte, behöver du inte heller det.
  • De specifika behoven hos alla de som kommer att använda denna löpband är viktiga att överväga. Om du har långa och korta, tunga och lätta människor, behöver du en löpband med konstruktion och inställningar som kommer att tillgodose hela sortimentet av människor som kommer att använda den.
  • 5. Lyssna på hur högt löpbandet är när du använder den. Springa eller gå på din löpband och märka squeaks eller thumps det gör som du gör det. Lyssna på ljuden Det gör när du justerar lutningen eller använd andra funktioner. Om du ska använda löpbandet i ett ljudkänsligt område, till exempel nästa dörr till ett barns sovrum, försök att få den tystaste löpbandet du kan hitta.
  • Bild med titeln Välj ett löpbandsteg 10
    6. Leta efter en säkerhet avstängning. De flesta moderna löpband är utrustade med en automatisk avstängning, vid nödsituationer. Det här är vanligtvis ett klipp som du bifogar din tröja så att om du faller, drar den en sträng och stoppar bältet. Detta är särskilt användbart om du är äldre eller har några balansproblem.
  • Vissa modeller kan också ha en knapp som är ett nödstopp som är användbart om du börjar känna dig yr och kan slå på knappen innan du faktiskt faller.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 11
    7. Testa löpbandet. Du borde inte göra ett slutgiltigt beslut på en löpband utan chans att gå och springa på den först. Detaljerna i modellen och specifikationerna är bra att veta, men du måste kontrollera din egen nivå av komfort med löpbandet. Om det inte känns rätt till dig, köp inte det.
  • Vissa butiker kanske inte gillar idén om att du använder löpbandet, men med ett köp av denna storlek vill du se till att det känns rätt till dig. De vill göra försäljningen, så gör ditt bästa för att fynda med dem för att låta dig testa det.
  • Gå och springa i minst 5 minuter.
  • Om du planerar att beställa online, har du inte möjlighet att testa det i affären. Var kreativ för att hitta ett sätt att testa en ut. Kanske en vän, ett specifikt gym i stan eller ett hotell har den modell du tittar på och skulle låta dig testa det.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 12
    8. Prova alla kontroller. Kontrollerna ska vara intuitiva när du först steg på löpbandet, men de borde också vara lätta att manipulera medan du är i rörelse. Under körning, justera hastigheten och lutningsinställningarna för att mäta användarvänligheten. Prova andra inställningar för att se vad du kan ändra när du kör.
  • Vissa modeller kan ha knappar eller växlar som är bra när du står stilla men är svårare att använda när du flyttar. Eftersom du kommer att använda kontrollerna medan du kör, är det viktigt att du kan.
  • Notera också storleken på knapparna. Om de är små eller nära varandra kan du ha svårt att skjuta dem medan du kör. Du vill inte ta bort fel knapp på grund av hur kontrollerna är inställda.
  • Om du inte kan testa det i affären, kan du hitta ett sätt att fråga folk online hur de känner för kontrollerna. Var du än tittar på produktrecensioner, diskutera detta och andra aspekter av löpbandet med ett online-samhälle som äger produkten.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 13
    9. Lägg märke till stabiliteten. När du kör på löpbandet vill du att den ska vara robust och inte skaka eller studsa med varje steg du tar. Bättre löpband tenderar att ha solid konstruktion som håller dem från att studsa för mycket. Detta kan kallas "stötdämpning" i beskrivningen.
  • Om löpbandet studsar mycket kan det bryta ner snabbare. Det kommer också att vara mindre bekvämt att springa på och kan orsaka smärta i knäna eller ben.
  • Löpbandet stöttabsorptionen bör falla i mitten av för svampig så att du studsar med varje steg, och för hårt så att det känns som att springa på betong. Löpbandet ska ha lite ge, men känner fortfarande fast med varje fotfall.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra köpet
    1. Bild med titeln Välj ett löpband Steg 14
    1. Få en garanti. Olika löpbandsmärken kommer att ha olika garantipolicyer, vilket är en annan anledning att ta reda på varumärket innan du köper. Se till att du är mycket tydlig på vad garantin täcker och hur länge det varar.
    • Vara skeptisk till de som bara innehåller en 90-dagars garanti, eftersom det kan vara ett tecken på att det inte är en högkvalitativ produkt. En 10 års garanti är en bra indikator på att tillverkningsbolaget inte avser att produkten bryter ner någon gång.
    • Om säljaren berättar att en löpband har en viss garanti, se till att de dubbelkontrollerar sin information direkt från företaget. Du vill inte gå på sitt ord och ta reda på senare att de ljög eller var bara fel på informationen.
    • När du beställer online kan det här vara något värt att ringa tillverkaren, eller säljaren, direkt för att vara säker på att du är tydlig på garantialternativ. Du vill inte sakna något i det fina trycket.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 15
    2. Ta reda på om leveranskostnader. Du behöver veta om butiken du planerar att köpa från leverer, och om de tar ut en avgift för detta eller inte. Beroende på var du köper från, kan du vara skyldig att transportera löpbandet hem själv. Om en annan butik har fri leverans kan det vara ett bättre alternativ.
  • Om du ska transportera löpbandet hem själv, se till att du har en lastbil eller annat fordon som löpbandet kan passa in.
  • Även om du beställer online, om säljaren är någonstans nära dig, plockar upp det för att spara på frakt är förmodligen fortfarande ett alternativ. Var noga med att titta på det här.
  • Bild med titeln Välj ett löpband Steg 16
    3. Planera framåt för installation. Förutom att transportera löpbandet måste du veta i förväg om du måste lägga ihop dig själv eller om det finns ett installationsalternativ tillgängligt. Om du känner dig bekväm att sätta det ihop, behöver du inte oroa dig, men du kanske föredrar att ha någon med erfarenhet sätta det ihop.
  • Det här är en annan sak att kontrollera olika butiker för. En butik kan ha fri leverans medan en annan har gratis installation. Du måste bestämma vilket alternativ som är mer värdefullt för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande