Hur man dekorerar ett rektangulärt rum

Att dekorera ett rum är ett pussel som tetris, men istället för att montera former så tätt som möjligt är ditt mål att skapa ett funktionellt vardagsrum. Rektangulära rum är särskilt knepiga eftersom de tenderar att vara smala och känna sig mindre än de faktiskt kan vara. För att dekorera ett rektangulärt rum och få det att se estetiskt glädjande, måste du hålla tre saker i åtanke: placering av möbler, sätt att spara utrymme och metoder för att få rummet att känna sig större eller bredare.

Steg

Metod 1 av 3:
Placera möbler
  1. Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 1
1. Använd runda bord och möbler istället för kvadrerade. Att använda runda bord kan minska det vinklande utseendet på ett rektangulärt rum, medan med hjälp av kvadratiska bord och möbler kommer att göra rummet att se ut som en korridor och övergripande vara mycket uninviting.
  • Placera runda bord i mitten av rummet, eller mellan stolar och soffor. Detta kan bryta upp linjär monotoni och lägga till en mängd olika former till utrymmet.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 2
    2. Undvik smala möbler, vilket ger rummet en tunneleffekt. Smala, tunna och rektangulära möbler gynnar du inte att försöka göra rummet att känna sig inbjudande och en bekväm plats att spendera några timmar. Smala möbler placerade parallellt med väggarna kan göra rummet känns som en hall, en tunneleffekt om du vill.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 3
    3. Placera stolar i hörn, ur vägen. Stolar och sittmöbler bör placeras i hörn för att hålla sig ur vägen för en vandringsled och för att undvika att uppmärksamma rummets fyrkantiga form.
  • Om du blockerar ojämn vinkelhörn kan du skapa en bättre känsla av djup till rummet.
  • Att placera möbler i hörn kan hjälpa till att skapa en vinklad gångväg genom rummet snarare än en rak gångväg som går runt i rummet.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 4
    4. Vrid dina möbler något. Om du placerar allt parallellt med rummets fyra väggar kommer du att skapa en "boxed-in" -effekt, vilket gör att rummet känner sig mindre och mindre inbjudande. Vinkla dina möbler och håll dem åtskilda med lite utrymme för att få rummet att känna sig mer öppen.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 5
    5. Placera möbler mitt i rummet för en estetisk effekt. Det kanske inte är bra för att bevara utrymme, men att placera möbler i mitten av rummet kan medföra fokus på sittplatsen. Det kommer också att tillåta flera gångar runt utrymmet, liksom skapa en känsla av flöde runt möbelpunkterna.
  • Du kan driva två kärleksplatser mittemot varandra i mitten av rummet med ett soffbord i mitten. Detta skapar två vägar runt sofforna, en mellan och lämnar lite utrymme i varje ände av rummet för andra små möbler som skåp och lådor.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 6
    6. Undvik att placera långa soffor bredvid väggen. Långa soffor i allmänhet bör undvikas i rektangulära rum, eftersom de minskar mängden tillgängligt gångutrymme och uppmärksammar parallella linjer. Istället väljer du mindre enskilda soffor placerade i hörn eller direkt i mitten av rummet.
  • Att ha mindre möbler snarare än långa, kommer stora att hålla golvutrymmet tydligt och få rummet att känna sig mindre smal.
  • Metod 2 av 3:
    Besvara utrymme
    1. Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 7
    1. Planera rummet vertikalt med höga hyllor. Så ofta du kan, bör du försöka ha hyllor, möbler och andra rumsgrenar inte röra golvet i ett rektangelrum. I stället för att använda en bokhylla, installera hyllor på de övre delarna av din vägg. Du kommer att kunna sätta en soffa eller bord under den utan att ha en clunky bokhylla som tar upp utrymmet.
    • Om du inte kan ändra väggarna, använd en tunn men lång bokhylla som ett alternativ som gör att du kan spara mer utrymme än en traditionell.
    • Att ha tillgängligt golvyta är nyckeln till att rummet känns inbjudande och öppet.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 8
    2. Design runt flödet av gångområdena. Tänk på hur du vill att folk ska navigera i rummet. Tänk på om du vill att ditt rum ska ha en diagonal vägskärning genom rummet, om du vill ha gångvägen att vara bakom soffor och möbler, och om dina gäster har utrymme att navigera i rummet med lätthet.
  • Planera där du vill att folk ska gå före tid och placera möbler och tillbehör med den vägen i åtanke.
  • Att placera soffor i hörnen är perfekt för en diagonal gångväg, till exempel, medan de har soffor ordnade i mitten av rummet fungerar bra för en gångväg på kanten av rummet.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 9
    3. Dela upp rummet i två sektioner för effektiv användning av rymden. Du kan ha ett vardagsrum och en matsal, ett kontor och ett barns lekplats, eller någon annan kombination av grundläggande rum. Varje utrymme bör vara ungefär hälften av rummets längd och kunna passa bekvämt de väsentliga av varje rum.
  • När rummet har delats i två, design varje område som om det var sitt eget rum samtidigt som det tillåter någon blandning. Till exempel måste en matplats och en vardagsrum kombination ha ett separat matbord och tv-område, men väggdekorationer och skåp är lämpade för båda typerna av rum.
  • Försök att inte göra rummen clash i termer av gångflöde. Tänk på gångvägar för dina gäster, och gör det så enkelt som möjligt att komma från ett område till det andra utan hinder.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 10
    4. Använd möbler som också fungerar som lagring. Om ditt rektangulära rum är särskilt smalt eller tätt, kan du minska mängden utrymme du tar upp genom att köpa möbler som levereras med lagring. Du kan lagra DVD-skivor i ett TV-stativ, barnspel och leksaker i en ottoman, eller konsoler och controllers i en soffa med ett förvaringsfack.
  • Metod 3 av 3:
    Lätta och dekorera rummet
    1. Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 11
    1. Måla väggarna en ljusare färg. Lättare färger tenderar att lägga till volym till ett mellanslag, medan mörka färger tenderar att få det att känna sig mer stängt i. Om dina väggar är lila, röda, djupa blå eller till och med ljusgrå, överväga att ommåla det vara mer inbjudande och tröstande, såsom pastellfärger, ljusblå eller till och med försökt och sanna beige.
    • Du kan måla rummet vilken färg du gillar, men var noga med att använda en lättare version av den färgen för att inte distrahera ögonen eller vara kamrat till andra funktioner i rummet.
    • Ditt mål med att välja en bra färg är att uppmärksamma utrymmet och dess innehåll, inte de väggar som innehåller det.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 12
    2. Tillåt utrymme för fönster och använd speglar. Windows kan göra ett rum mycket större genom att erbjuda utsikt över omvärlden - undvika att placera möbler framför windows för att få fokus på dem. Speglar kan lura betraktarens öga för att tro på att rummet är dubbelt så stort som det är.
  • En lång spegel placerad på en lång vägg eller ett par små speglar som vetter mot varandra på de korta sidorna av rummet kommer kraftigt att öka den uppfattade storleken på utrymmet.
  • Om du någonsin varit i en spegel labyrint, är det begreppet som gör att labyrinten känns oändlig när det är riktigt ganska litet.
  • Bild med titeln Dekorera ett rektangulärt rum Steg 13
    3. Använd växter och grönska för att få rummet att känna sig fräsch. Att ha några små växter runt rummet kan hjälpa till att få det att känna sig mer mysigt och energiskt. Det finns många studier som visar att att ha växter inuti bidrar till den avkopplande känslan som vi alla känner när vi är hemma, och kan göra ett smalt rum känner sig mer inbjudande.
  • Du behöver inte bli galen på växter - Gorgeous Succulents, Twisting Snake Plants, Spiky Cacti och Lugnande Aloe är alla små och lätta att ta hand om.
  • Tips

    Var noga med att ta mätningar av rummet och vet var som utlopp ligger på väggarna. Köp möbler som inte tar upp en stor del av rummets storlek, och var noga med att planera där elektroniska föremål kan placeras.

    Varningar

    Måla inte väggar eller gör modifieringar av rummet om du inte äger hemmet utan din hyresvärds tillstånd. Oftast kan dessa förbättringar öka värdet på ett hem, men om det görs utan föregående meddelande och godkännande kan du möta branta avgifter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande