Hur man passar gutter till en skjul

Att fästa ett rännan och downspout-systemet till din skjul kan förhindra lerig mark runt basen och förhindra att väggarna ruttnar för tidigt. För strukturer som trädgårdsskjul, är lätt att klippa och snap-in-place pvc gutter ett idealiskt val. Men om du väljer att installera gutters Tillverkad av aluminium eller liknande metaller är processen mycket liknande. Du måste fastställa rätt sluttning, bifoga supportfästen, säkra rännan och lägga till en downspout som kommer att mata ut vattenavgången från den skurstrukturen.

Steg

Del 1 av 3:
Etablera din rännans sluttning och utlopp
  1. Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 1
1. Kontrollera lutningen av marken som skjul sitter på. Om inte dina takrännor dräneras till ett etablerat avloppssystem eller en regnfat, vill du att din downspout dränerar på marken som sluttar bort från skuren. Bestäm den låga sidan av marken som omger din skjul och planerar att installera downspouten där.
  • Om det inte är möjligt av någon anledning, planera att förlänga botten av din downspout bort från skjulet minst 1 meter (och helst mer än det) för att hålla vatten från att samla vid basen av din struktur.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skjul steg 2
    2. Tryck på en spik i varje ände av ditt skurs fascia styrelse. På sidan av taklinjen där du kommer att installera rännan, tacka två naglar i fasciabrädet som löper under takets läpp. Lägg en spik i varje ände av den skjulet, ett lika avstånd under takläppen (idealiskt, ca 3-5 cm eller 1-2 tum om din fascia styrelse är tillräckligt bred).
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 3
    3. Anslut de två naglarna med en spändsträng. Binda en robust sträng till en av naglarna, dra den tätt och knyta den till den andra nageln. Du använder den här stränglinjen för att bestämma hur nivån din skjul taklinje är och justerar den för att etablera sluttningen för din rännor.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 4
    4. Justera din stränglinje för att göra det nivå. Använd en barnivå (andningsnivå) för att kontrollera nivån på din stränglinje. I den troliga händelsen att det inte är helt nivå, ta bort en av naglarna och omplacera det upp eller ner tills strängen är jämn.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 5
    5. Justera stränglinjen igen för att fastställa din rännans nedåtgående tonhöjd. Gutterning bör lutas ner mot dess downspout minst 1 cm per 3.5 m längd (eller ¼ tum per 10 fot). Mät längden på din stränglinje från nageln till spik. Om avståndet är mindre än 3.5 m lång (eller 10 ft), höja längdspiken med 1 cm eller sänk downspout-spiket med 1 cm (eller ¼ tum).
  • Höj / sänka naglarna med 1.5 cm Om skuren är mindre än 5 m lång (eller ⅜ tum om mindre än 15 ft), eller med 2 cm om den är mindre än 7 m lång (eller ½ tum om mindre än 20 ft).
  • Lutningen ska vara 1/8 av en examen från slutet som inte har nackdelen till slutet som gör det.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 6
    6. Markera denna sluttning på Fascia Board. Gutteringen kommer att hållas på plats med stödfästen som du kommer att skruva in i fasciabrädet. För att lokalisera var du ska placera dessa parentes, markera strängens position på fascia-kortet i varje ände och med intervall inte mer än 1 m (ungefär 3 ft) från varandra. Då kan du ta bort naglarna och strängen.
  • Om du vill kunna visualisera hela lutningen under arbetet kan du ta bort strängen och sedan använda ett kritlinjeverktyg för att stoppa sin sträng från nageln till nagel och snäppa en krita på Fascia-brädet mellan dem.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 7
    7. Skapa vinklade block om din fascia styrelse är vinklad inåt eller utåt. Om ditt Fascia-styrelse inte är vinkelrätt mot marken, håll en bar / andningsnivå vertikalt mot den. Dra sedan ena änden av nivån bort tills nivelleringsbubblan är centrerad och mäta gapet mellan nivån och fascia-styrelsen. Överför dessa mätningar till skrot av timmer och skära dem försiktigt med en såg för att återskapa vinkeln.
  • Om fascia bara är lite vinklad kan du använda trä- eller plastiska shims (tunna, förklippta kilar) istället för att skära timmerskrapor.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 8
    8. Fäst blocken du bara klippt i Fascia Board. Håll blocken upp till fascia-kortet och kontrollera att du nu har en jämn yta för parenteserna. Lokalisera varje block där du tänker bifoga en konsol. Sedan borra pilothål i blocken och fäst dem i fascia med 25 mm (1 tum) träskruvar.
  • Att fästa vinklade block kommer att hålla din rännan parallell med marken, istället för att doppa mot eller bort från skuren. I någon av dessa scenarier hälls vatten över sidan av rännan, vilket gör det mycket mindre användbart.
  • Del 2 av 3:
    Fäst avloppsutloppet och stödfästena
    1. Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 9
    1. Installera avloppsavsnittet vid nedspetsens downspout-ände. Avloppsutloppsdelen kan skruva direkt in i fascia-kortet, eller det kan fästa på en eller två parentes som du kommer att fästa vid fascia. Håll avloppsutloppet (eller dess fäste) i läge, markera skruvlokalerna på fascia och borra pilothål i dessa fläckar. Fäst stycket i fascia med 25 mm (1 tum) skruvar.
    • Om din modell använder fästen, snäppera avloppsavdelningen på plats efter fästena.
    • Avloppsavsnittet har en öppning som pekar nedåt mot marken - det är där du senare lägger ner downspouten.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 10
    2. Installera en eller flera gemensamma parentes på större skur. Om sidan av din skur är längre än din längsta sektion av guttering (som ofta kommer i antingen 2 m eller 4 m längder), måste du gå med i delar av rännor tillsammans. Vid någon korsningsplats installerar du en speciell konsol - en gemensam konsol - som skapar en vattentät tätning med en gummipackning.
  • Om till exempel din skjul är 5 m lång och dina gentionsdelar är 4 m långa, kan du installera en gemensam konsol nära halvvägs och senare skära två sektioner av rännan för att passa därifrån till slutdelarna av rännan.
  • Markera skruvhålen, före borrfascia och fäst fästet med 25 mm (1 tum) skruvar.
  • Gemensamma fästen kommer med ditt rännans kit eller hittas med de andra gutterbitarna till salu på din hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 11
    3. Fäst supportfästen på de ställen du markerade tidigare på fascia. Kom ihåg att de U-formade stödfästena bör vara mer än 1 m (ungefär 3 ft) från varandra. Liksom med några fogliga fästen du installerat, markera skruvlokalerna, borra pilothålen och använd 25 mm (1 tum) skruvar.
  • Fäst inte fästet på den bortre änden (mittemot downspouten) ganska än.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 12
    4. Fäst "Stopend" -snittet eller den bortre änden. Din gutterkit kan ha en speciell "stopend" sektion - i princip, hälften av ett rör som är kapat i ena änden så att vatten inte strömmar ut ur kanalen i den riktningen. Liksom vissa avloppsavsnitt kan det fästa direkt på fascia eller använda en eller två fästen. Mark, Pre-Drill och Fäst dessa parenteser eller det här avsnittet som du har de andra.
  • I vissa kit skapar du din egen "Stopend" genom att snappa en speciell del av PVC på den öppna änden av en vanlig sektion av gutter. Installera i det här fallet en standard konsol nära men inte rätt vid hörnet av skjulet - 10-20 cm (3-6 tum) från hörnet är bra.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 13
    5. Klipp din gutter för att passa. Mät försiktigt från avloppsavdelningen till avsnittet "Stopend" som du har installerat (eller hörnet av skuren, om du ska göra din egen "Stopend" från guttern). Om din skjul är längre än din rännor, mäta från varje ände till alla fogliga fästen du installerade. Klipp dina gentionsdelar för att passa - PVC-gutterskärningar lätt med en hacksåg.
  • Del 3 av 3:
    Installera ruttering och downspout
    1. Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 14
    1. Smörj alla PVC-anslutningspunkter för enklare installation. Spraya de snittna ändarna av rännan med ett smörjmedel som WD-40. Smörj dessa och alla andra anslutningspunkter kommer att smita eller trycka på PVC på plats mycket enklare.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 15
    2. Snäppa rännans avsnitt (erna) på plats. PVC-gutter snappar helt enkelt på plats vid standardfästena, fogfäste, avloppsavsnitt och (om tillämpligt) "Stopend" avsnitt. Mata ena änden av den halva rörformade rännan under läppen av varje konsol där den är fäst vid fasciabrädet. Tryck sedan ner för att snäppa rännan på plats, under läppen på den yttre sidan av varje konsol.
  • Om din valda PVC-gutter inte kommer med dedikerade "Stopend" -snitt som du bifogar fascia, snäppa en vatten-tight "stopend" stycke på den öppna änden av rännan.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 16
    3. Fäst 2 "Offset Bends" till avloppsuttaget för att starta downspouten. Downspouten kommer att göras av fullt slutna rör, och "Offset Bend" -sektionerna är korta rör böjda vid 112.5 graders vinklar. Spray smörjmedel på varje ände av offsetböjningarna, tryck dem ihop, tryck sedan på dem på stubben på avloppsavsnittet som pekar nedåt.
  • Sektionerna av slangar ska vara snygg på plats, men du kommer fortfarande att kunna vrida dem så att du kan anpassa offsetböjningarna för att peka rakt nedåt uppåt mot sidan av skuren.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 17
    4. Markera platsen för downspoutens bottenfäste. Använd en nivå och ett kritbandsverktyg (eller en sträng och tejp eller naglar) för att skapa en linje på skurens vägg som faller rakt ner från öppningen av offsetböjningarna. Markera platsen för den lägsta konsolen ca 50 cm (ungefär 1.5 fot) från marken om din downspout kommer att spillas ut på nedre marken. Men om marken är jämn eller sluttar, placera den lägsta konsolen vid 1 m (ungefär 3 fot) så att downspouten kommer att spillas längre bort från skuren.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 18
    5. Skruva ned downspouthållarna i sidan av skuren. Installera en downspoutfäste på det lägre markeringen du just gjort, och en annan strax under offsetböjningarna. Lägg sedan till andra ner stränglinjen med intervaller inte mer än 1 m (ungefär 3 ft) från varandra. Ange återigen hålen, före borren och använd 25 mm (1 tum) skruvar.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 19
    6. Klipp och installera en sektion av downspout längs skjulväggen. Mäta och skära den så att den går från offsetböjningarna till strax under bottenfästet. Använd en hacksåg för att klippa PVC-downspout-röret, smörja ändarna och tryck det snyggt på plats vid offsetböjningarna. Tryck för att klippa den i parenteserna.
  • Bild med titeln passform gutter till ett skur steg 20
    7. Anslut en annan offsetböjning och en sektion av downspout-slang. Tryck på ytterligare 112.5 graders offset böj på botten av downspouten, så att de öppna änden pekar direkt bort från skuren (eller direkt mot jordens nedslöp). Mät avståndet från öppnandet av offsetböjning till marken och skär en sektion av downspout-slangar till längd. Smörja och fäst det.
  • Denna bottenböjning och sektion av slangar kommer att hålla vattnet från att samla höger vid basen av skuren.
  • Om du har ett befintligt avloppssystem, skär du slangen för att passa den där öppningen. Eller kan du ansluta raden till en regnfat och använd vattnet för din trädgård!
  • Saker du behöver

    • PVC-gentionsavsnitt (er)
    • PVC-downspout rörsektion (er)
    • PVC offset böjrör (112.5 graders vinkel)
    • PVC-avloppsdel
    • PVC "Stopend" sektion eller bilaga
    • PVC-gutter- och downspouthållare
    • Bar / andningsnivå
    • bågfil
    • 25 mm (1 tum) skruvar
    • borra
    • skruvmejsel
    • 2 naglar
    • hammare
    • robust sträng
    • skrotstimmer eller shims (valfritt)
    • Hand eller Power Saw (Valfritt)
    • Chalk Line Tool (Valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande